FacebookTwitterLinkedIn

MacOS Bundlore virus (Mac)

Ook bekend als: MacOS Bundlore adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe MacOS Bundlore te verwijderen van een Mac?

Wat is MacOS Bundlore?

MacOS Bundlore is een familie van misleidende software-installatieprogramma's waarmee criminelen adware-applicaties (zoals CinemaPlusPro, FlashMall, MyShopcoupon, enz.) samen met reguliere apps kunnen verspreiden ("bundelen"). Deze adware-apps bieden meestal 'handige functies' aan en de meeste lijken legitiem. Na infiltratie geven deze programma's echter opdringerige advertenties weer en verzamelen ze gevoelige informatie.

MacOS Bundlore oplichting

Adware-apps tonen opdringerige advertenties met behulp van tools waarmee grafische inhoud van externe partijen bovenop elke site kan worden geplaatst. Maar deze coupons, banners, pop-ups en andere advertenties die vaak de onderliggende inhoud verbergen, verstoren de surfervaring op internet. Bovendien kunnen ze leiden tot kwaadaardige websites en zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Zelfs één enkele klik kan leiden tot risicovolle computerinfecties. Zoals gezegd verzamelen adware-apps ook de gebruikerssysteeminformatie. De Internet Protocol (IP)-adressen, zoekopdrachten ingevoerd in de zoekmachines, de bezochte URL's, de bekeken pagina's, de toetsaanslagen en de andere geregistreerde informatie bevatten doorgaans persoonlijke gegevens die gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen misbruiken de privé-informatie om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan het hebben van apps voor het bijhouden van gegevens op uw computer leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan om alle adware-apps onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam MacOS Bundlore adware
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Avast (MacOS:Bundlore-CJ [Adw]), DrWeb (Adware.Mac.Bundlore.227), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Bnodlero.x), NANO-Antivirus (Riskware.Script.Adware.fvryso), volledigedetectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn honderden adware-apps, die allemaal erg op elkaar lijken. Zoals gezegd, bieden deze programma's meestal "handige functies" aan. Daarbij proberen mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) de schiijn te wekken van legitimiteit, maar hun enige doel is het verkrijgen van inkomsten voor de ontwikkelaars. In plaats van een echte meerwaarde te geven aan de reguliere gebruikers, leveren PUA's opdringerige advertenties en verzamelen ze gevoelige informatie, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en uw internetveiligheid.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals gezegd, "bundelen" de installatieprogramma's van MacOS Bundlore de adware. Vanwege beperkte kennis en onzorgvuldig gedrag van veel gebruikers infiltreren potentieel ongewenste toepassingen daarom vaak in de systemen zonder toestemming. De ontwikkelaars maken de PUA-installaties niet correct bekend. Daarom worden de adware-apps vaak verborgen in de verschillende secties (bijvoorbeeld de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen) van de download- of installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers zich doorheen deze procedures haasten en stappen overslaan, waardoor systemen het risico lopen op verschillende infecties en de privacy van de gebruikers in gevaar komt.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Wees daarom zeer voorzichtig bij het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet om systeeminfiltratie door mogelijk ongewenste toepassingen te voorkomen. Selecteer de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en analyseer elk venster van de download-/installatiedialogen zorgvuldig. Vink alle extra opgenomen programma's uit en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren. We raden u aan om software alleen te downloaden via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Niet-officiële downloaders/installers mogen nooit worden gebruikt, omdat de ontwikkelaars er geld mee verdienen door er ongewenste apps mee te promoten ("bundelen"). Naast het gebruik van de "bundeling"-methode, verspreiden de adware-ontwikkelaars deze programma's ook vaak met behulp van opdringerige advertenties. de ontwikkelaars investeren veel middelen in het ontwerp van de opdringerige advertenties, waardoor ze legitiem lijken, maar de advertenties verwijzen vaak door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u deze advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserplug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Meest voorkomende adware uit de "Bundlore"-familie die geïnstalleerd wordt via valse Adobe Flash Player updaters:

De MacOS Bundlore oplichting (GIF)

Lijst van .plist-bestanden gewijzigd door het MacOS Bundlore-virus:

 • ~/Library/Containers/com.apple.Safari/Data/Library/Preferences/com.apple.Safari.Extensions.plist
 • ~/Library/Containers/com.apple.Safari/Data/Library/Preferences/com.apple.Safari.plist
 • ~/Library/Preferences/com.apple.Safari.SandboxBroker.plist
 • ~/Library/Preferences/com.google.Chrome.plist
 • ~/Library/Safari/Bookmarks.plist
 • ~/Library/Safari/Extensions/Extensions.plist

Lijst van domeinen gerelateerd aan het MacOS Bundlore virus:

 • auctioneer.50million[.]club
 • cdn.macmymacupdater[.]com
 • cdn.mycouponsmartmac[.]com
 • cdn.myshopcouponmac[.]com
 • events.blitzbarbara[.]win
 • events.macinstallerinfo[.]com
 • events.mycouponsmartmac[.]com
 • events.ponystudent[.]com
 • otcct.beforeoctavia[.]site
 • secure.mycouponsmartmac[.]com
 • service.ezsoftwareupdater[.]com
 • service.macinstallerinfo[.]com
 • software.macsoftwareserver05[.]com

Lijst van adware-applicaties gerelateerd aan het MacOS Bundlore virus:

BestSmart Shoppers BestWebShoppers
CoolShopper Couponizer
Easy-Shopper EasyShopper
FlashMall HotShoppy
LiveShoppers MyCouponize
MyShopBot MyShopcoupon
MyShopMate ShopTool
Shopperify Shoppinizer
Smart-Shoppy SmartShoppy
SurfBuyer SurfMate
WebShoppers WebShoppy

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder de PUP-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de macos bundlore adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

MacOS Bundlore adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan macos bundlore adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan macos bundlore adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan macos bundlore adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MacOS Bundlore adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MacOS Bundlore adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.