Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Hello, Sacrifice. This Is My Last Warning!!! Email Scam

Wat is "hello, sacrifice. This is my last warning!!!"?

Oplichters gebruiken de "hello, sacrifice. This is my last warning!!!" spam e-mailcampagne om mensen te bedreigen door te beweren dat ze een compromitterende video van de ontvanger hebben verkregen, die ze zullen verspreiden als hun eisen niet worden ingewilligd. Meestal vragen ze mensen om losgeld te betalen in Bitcoins.

   
Amazon - Your Account Has Been Locked Email Scam

Wat is "Amazon - Your Account Has Been Locked"?

Toen we de e-mail bekeken, identificeerden we deze als een phishing-poging om ontvangers te misleiden zodat ze persoonlijke informatie vrijgaven. Vermomd als een officiële melding van Amazon, bevat de frauduleuze e-mail een link die leidt naar een vervalste pagina. Ontvangers wordt dringend geadviseerd deze e-mail te negeren en er geen interactie mee aan te gaan om mogelijke risico's te beperken.

   
Claim Manta Scam

Wat is "Claim Manta"?

Bij het bekijken van de webpagina hebben we geconcludeerd dat het een frauduleus plan is dat zich voordoet als een cryptocurrency giveaway (airdrop). De oplichters die de zwendel uitvoeren, willen nietsvermoedende gebruikers misleiden om specifieke acties te ondernemen, wat uiteindelijk leidt tot het uitputten van hun cryptocurrency-fondsen.

   
Ebaka Ransomware

Wat voor soort malware is Ebaka?

Tijdens het onderzoeken van nieuwe malware-inzendingen op VirusTotal heeft ons onderzoeksteam de Ebaka ransomware gevonden. Dit schadelijke programma maakt deel uit van de Phobos ransomware-familie. Ebaka is ontworpen om bestanden te versleutelen en vraagt losgeld voor de ontsleuteling.

Op ons testsysteem wijzigde deze malware bestanden (door encryptie) en veranderde hun bestandsnamen. Aan de oorspronkelijke titels werd een unieke ID toegevoegd die aan het slachtoffer was toegewezen, het e-mailadres van de cybercriminelen en een extensie ".ebaka". Een bestand met de naam "1.jpg" verscheen bijvoorbeeld als "1.jpg.id[1E857D00-3323].[datadownloader@proton.me].ebaka".

Nadat dit proces was voltooid, maakte Ebaka losgeldbriefjes en dropte deze op het bureaublad en in alle versleutelde mappen. Eén werd weergegeven in een pop-upvenster ("info.hta") en de andere was een tekstbestand ("info.txt").

   
H-Worm RAT Virus

Wat is H-WORM?

H-WORM is een hulpmiddel voor toegang op afstand (RAT) dat is ontwikkeld met behulp van VBScript. Onderzoek toont aan dat deze trojan is ontwikkeld door een crimineel met de naam 'Houdini'. H-WORM wordt voornamelijk verspreid via spam e-mailcampagnes en heeft een USB-distributiefunctie geïmplementeerd, maar op het moment van onderzoek werkte deze functie niet correct.

   
ITLOCK Ransomware

Wat voor soort malware is ITLOCK?

ITLOCK ransomware werd ontdekt door Cyber Security. Dit is een kwaadaardig programma, een nieuwe versie van Matrix ransomware die is ontworpen door cybercriminelen om computergegevens te versleutelen en slachtoffers te chanteren door losgeld te eisen. Tijdens het versleutelingsproces opent ITLOCK twee opdrachtpromptvensters.

Zodra gegevens zijn versleuteld, wordt elk aangetast bestand hernoemd door de bestandsnaam te wijzigen: een e-mailadres, twee willekeurige tekenreeksen en de extensie worden samengevoegd tot een extensie met het volgende formaat: ".ITLOCK" ("[rescompany19@qq.com].[random_string]-[random_string].ITLOCK").

Hernoemde bestanden kunnen er ongeveer zo uitzien: "[rescompany19@qq.com].8SLV8GMp-hjqo9v3s.ITLOCK". ITLOCK maakt ook een losgeldbericht aan in het bestand "!README_ITLOCK!.rtf".

   
Hello Perv Email Scam

Wat voor soort e-mail is "Hello Perv"?

"Hello Perv" is een van de vele zwendelcampagnes die wordt gepresenteerd als een dreigende e-mail waarin losgeld wordt geëist. In dit geval proberen cybercriminelen mensen (ontvangers van de e-mail) te laten geloven dat ze compromitterende video's hebben verkregen en deze zullen verspreiden tenzij hun eisen worden ingewilligd.

Er is niets om u zorgen over te maken, want alle beweringen in de "Hello Perv"-zwendel zijn vals. De beste optie is om de beweringen te negeren en deze e-mail te verwijderen.

   
RedEye Ransomware

Wat voor soort malware is RedEye?

RedEye is een ransomware-type virus ontworpen door de maker van ANNABELLE en Jigsaw virussen. Eenmaal geïnfiltreerd, versleutelt RedEye vermoedelijk gegevens met behulp van het AES-256 encryptie-algoritme en voegt bestandsnamen toe met de ".RedEye" extensie (bijvoorbeeld, "sample.jpg" wordt hernoemd naar "sample.jpg.RedEye").

RedEye 'versleutelt' gegevens niet alleen, maar wist ze ook volledig. Daardoor worden gegevens onbruikbaar en kunnen ze niet meer worden hersteld. Daarnaast verandert RedEye de bureaubladachtergrond en wordt er een pop-upvenster geopend met een bericht waarin om losgeld wordt gevraagd.

   
BLACKOUT Ransomware

Wat voor soort malware is BLACKOUT?

BLACKOUT, ontdekt door S!Ri, een malwarebeveiligingsonderzoeker, is een ransomwareachtig virus dat stiekem systemen infiltreert en opgeslagen gegevens versleutelt. Tijdens de versleuteling hernoemt BLACKOUT gecompromitteerde bestandsnamen met een aantal willekeurige tekens.

In tegenstelling tot andere ransomware-virussen voegt BLACKOUT echter geen bestandsextensie toe. Na een succesvolle versleuteling maakt het virus een tekstbestand ("README_3797824_81306.txt") aan met daarin een bericht met een verzoek om losgeld en plaatst het in elke bestaande map.

   
RCRU64 Ransomware

Wat voor soort malware is RCRU64?

RCRU64 is een ransomware die is ontworpen om bestanden te versleutelen en hun namen te wijzigen (door de ID van het slachtoffer, het e-mailadres en de extensie (".HM8") toe te voegen en twee losgeldbrieven ("Restore_Your_Files.txt" en "ReadMe.hta") met dezelfde instructies te leveren. Het is bekend dat er minstens twee andere varianten van RCRU64 zijn, zoals DontCryLol en Vypt.

Een voorbeeld van hoe RCRU64 bestanden hernoemt: het hernoemt "1.jpg" naar "1.jpg_[ID-OGA1Q_Mail-silolopi736@gmail.com].HM8", "2.png" naar "2.png_[ID-OGA1Q_Mail-silolopi736@gmail.com].HM8", enzovoort.

   

Pagina 1 van 479

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware