Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

MAC OS is geïnfecteerd met spyware - Oplichting via pop-up (Mac)

Hoe de melding 'MAC OS Is Infected With Spyware' te verwijderen van een Mac?

Wat is 'MAC OS Is Infected With Spyware'?

"MAC OS Is Infected With Spyware / MAC OS is geïnfecteerd met spyware" is een valse foutmelding die overeenkomsten vertoont met: Website You Visited Infected Your Mac With A Virus, You Mac May Be Infected By A Virus!, Mac OS Security en vele andere. Deze melding wordt weergegeven door een aantal misleidende websites. De meeste bezoekers komen onbedoeld op deze sites terecht: ze worden ernaar omgeleid door mogelijk ongewenste apps of door opdringerige advertenties die worden geleverd door andere malafide sites en waarop gebruikers hebben geklikt. Naast het veroorzaken van omleidingen, registreren de mogelijk ongewenste apps ook gevoelige informatie en vertonen ze opdringerige advertenties.

   
'Adobe Flash Player Is verouderd' oplichting met pop-ups

Hoe verwijdert u de valse melding "Adobe Flash Player" is verlopen" van een Mac?

Wat is de waarschuwing "Adobe Flash Player is verouderd"?

Dit is een bericht weergegeven door een misleidende website die een pop-upvenster opent waarin wordt gesuggereerd dat de huidige versie van Adobe Flash Player verouderd is. Gebruikers worden aangemoedigd om de nieuwste versie te downloaden/installeren. Op het moment van onderzoek downloadde deze pagina de installatieprogramma's van twee apps: Media Player en MyCouponsmart. Zoals de meeste soortgelijke websites is ook hier het doel om gebruikers te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste apps downloaden en installeren. In de meeste gevallen verspreiden dergelijke websites gewone ongewenste apps zoals browserkapers en adware. Het is echter ook mogelijk dat een dergelijke website gebruikt wordt om de bezoekers te besmetten met trojans, ransomware of andere gevaarlijke malware.

   
LockBit ransomware

LockBit ransomware verwijderingsinstructies

Wat is LockBit?

LockBit werd ontdekt door het MalwareHunterTeam en is een ransomware (ook bekend als 'gijzelsoftware'). Deze schadelijke software is ontworpen om gegevens te coderen. De cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de infectie eisen een betaling (losgeld) voor de decryptietools/software. Tijdens het coderingsproces geeft LockBit de bestanden een nieuwe naam met de extensie ".abcd". Na dit proces wordt er een tekstbestand (Restore-My-Files.txt) in elke getroffen map geplaatst.

   
Search.mysecurify.com doorverwijzing

Search.mysecurify.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.mysecurify.com?

Search.mysecurify.com is een valse zoekmachine die zogezegd de browserervaring verbetert door verbeterde zoekresultaten te leveren. Door deze claims lijkt search.mysecurify.com legitiem en nuttig, maar de ontwikkelaars verspreiden deze app met behulp van een browserkaper genaamd Securify, die beweert de browserbeveiliging te verbeteren. In feite infiltreert deze browserkaper vaak in  systemen zonder toestemming van de gebruikers. Verder bewaren search.mysecurify.com en Securify gegevens over de internetactiviteiten van hun gebruikers.

   
Un1que Ransomware

Un1que ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Un1que?

Un1que is de naam van een stukje kwaadaardige software, behorend tot de IEncrypt ransomware-familie en ontdekt door GrujaRS. Deze malware werkt door de bestanden op geïnfecteerde systemen te coderen en losgeld te eisen in ruil voor de decoderingstools/software. Tijdens het coderingsproces wordt aan elk bestand de extensie ".un1que" toegevoegd; een bestand als "1.jpg" wordt bijvoorbeeld weergegeven als "1.jpg.un1que". Bovendien maakt elk gecodeerd bestand een eigen bericht aan met een vraag om losgeld ("_readme") , met telkens identieke inhoud.. Zo wordt bijvoorbeeld het bestand "1.jpg.un1que" vergezeld door een tekstbestand met de naam "1.jpg.un1que_readme".

   
CU Ransomware

CU ransomware verwijderingsinstructies

Wat is CU?

CU is de naam van malware afkomstig uit de Crysis/Dharma ransomware-familie. Omdat de CU ransomware bestanden codeert, krijgen alle bestanden een nieuwe naam volgens dit patroon - originele bestandsnaam, unieke ID per slachtoffer, het e-mailadres van de cybercriminelen en de extensie ".CU". Daarom zal een bestand zoals "1.jpg" hernoemd worden in bijvoorbeeld "1.jpg.id-1E857D00.[cyber[email protected]].CU". Nadat dit proces is voltooid, wordt er een tekstbestand - "FILES ENCRYPTED.txt" op het bureaublad aangemaakt en wordt er een pop-upvenster weergegeven.

   
LIVE Rransomware

LIVE ransomware verwijderingsinstructies

Wat is LIVE?

LIVE is de titel van een kwaadaardig programma, behorend tot de Dharma ransomware-familie. Systemen die ermee geïnfecteerd raken worden versleuteld en ontvangen een bericht met een vraag om losgeld in ruil voor de tools/software die de bestanden kan ontsleutelen (decoderen). Aangezien deze ransomware bestanden codeert, worden alle bestandsnamen hernoemd met een unieke ID, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".LIVE". Een bestand met de oorspronkelijke naam "1.jpg" wordt dan bijvoorbeeld "1.jpg.id-1E857D00.[[email protected]].LIVE". Na het einde van dit proces wordt er een tekstbestand ("FILES ENCRYPTED.txt") op het bureaublad neergezet en wordt een er pop-upvenster weergegeven. Beide bevatten een bericht met de vraag om losgeld.

   
Ragnarok ransomware

Ragnarok ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Ragnarok?

Ragnarok is schadelijke software, geclassificeerd als ransomware. Deze werd ontdekt door Karsten Hahn. Het werkt door de gegevens van de geïnfecteerde apparaten te coderen, met als doel losgeld te eisen voor de decodering. Aangezien de Ragnarok ransomware bestanden versleutelt, wordt er aan alle betrokken bestanden de extensie ".ragnarok_cry" toegevoegd. Een bestand met de naam "1.jpg" krijgt na versleuteling dan de naam "1.jpg.ragnarok_cry". Nadat dit proces is voltooid, wordt er een tekstbestand - "How_To_Decrypt_My_Files.txt" aangemaakt op het bureaublad.

   
Sextortion e-mail (Dash)

"Sextortion E-mail (Dash)" verwijderingsgids

Wat is "Sextortion E-mail (Dash)"?

De criminelen achter deze oplichting proberen om de ontvangers te misleiden om Dash-cryptocurrency naar hen te sturen. Ze verklaren dat ze een compromitterende video hebben opgenomen en dat ze deze ozullen verspreiden, tenzij de ontvangers een specifiek bedrag in cryptocurrency betalen. Vertrouw dergelijke e-mails nooit. U kunt ze best gewoon negeren.

   
Search.friendlysocket.com doorverwijzing (Mac)

Hoe de search.friendlysocket.com browserkaper verwijderen van een Mac?

Wat is search.friendlysocket.com?

Identiek aan search.cucumberhead.com, search.listchack.com, search.smacklek.com en tientallen andere valse sites, is search.friendlysocket.com een valse internetzoekmachine die beweert de surfervaring op het internet te verbeteren door de meest relevante zoekresultaten te leveren. Deze valse claims misleiden de gebruikers vaak. Ze geloven dan dat search.friendlysocket.com een legitieme website is, maar de ontwikkelaars promoten deze site met behulp van misleidende app-installers die heimelijk de instellingen van de webbrowser wijzigen. Bovendien registreert deze valse website voortdurend allerlei gegevens met betrekking tot de surfactiviteit op internet van zijn gebruikers.

   

Pagina 1 van 213

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>