Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

De Spade ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Spade ransomware

Wat is de Spade ransomware?

Zoals werd ontdekt door Amigo-A is Spade een kwaadaardig programma dat als ransomware wordt geklasseerd. Het versleutelt gegevens om vervolgens losgeld te kunnen eisen in ruil voor de decodering. Tijdens de versleuteling worden alle bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, het e-mailadres van de cybercriminelen, een unieke ID en de extensie ".Spade". Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" worden hernoemd naar bv. "1.jpg.[[email protected]][MTAF39BGL1YEZ75].Spade" na de versleuteling. Zodra dit proces is voltooid wordt het bestand "Read-For-Decrypt.HTA"  (een losgeldbericht) in de getroffen mappen geplaatst.

   
De Horse ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Horse ransomware

Wat is de Horse ransomware?

Horse is de naam van een kwaadaardig programma dat afkomstig is uit de Phobos ransomware-groep. Deze malware versleutelt bestanden en vraagt losgeld in ruil voor de decodering. Tijdens het versleutelingsproces worden alle bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, een unieke ID per slachtoffer, het ICQ-adres van de cybercriminelen en de extensie ".horse". Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" na codering verschijnen als "1.jpg.id[C279F237-2797].[[email protected]].horse". Zodra de versleuteling is voltooid wordt een losgeldbericht gemaakt onder "info.hta" (pop-up) en "info.txt".

   
De WebNavigatorBrowser adware

Instructies voor het verwijderen van de WebNavigatorBrowser

Wat is WebNavigatorBrowser?

WebNavigatorBrowser is een door advertenties gesponsorde browser gebaseerd op Chromium - een gratis en open-source softwareproject van Google. Browsers met een dergelijke adware-functionaliteit zijn niet aanbevolen. Ze zijn vaak niet alleen ontworpen om advertenties weer te geven, maar ook om browsergerelateerde of persoonlijke gegevens te verzamelen.

   
Oplichting met de foutmelding "Error MS-77X1" in een pop-up

Instructies voor het verwijderen van de "Error MS-77X1"-oplichting

Wat is "Error MS-77X1"?

"Error MS-77X1", ook bekend als "Fehler # MS-77X1", is een oplichting met technische ondersteuning die wordt getoond op misleidende sites. Hierin wordt beweerd dat er verdachte activiteit op het apparaat is gedetecteerd en dat het daarom is geblokkeerd. Om de (niet-bestaande) problemen op te lossen, worden gebruikers aangemoedigd om een valse "Windows Support" -hulplijn te bellen. Om het te laten lijken alsof het systeem is vergrendeld, schakelt de "Error MS-77X1"-oplichting de afdrukfunctie in, zodat gebruikers de webpagina niet kunnen sluiten. Benadrukt moet worden dat alle informatie in deze melding vals is en op geen enkele manier afkomstig is van Microsoft Corporation. De meeste gebruikers bezoeken misleidende websites na omleidingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of door potentieel ongewenste applicaties die al op het systeem zijn geïnstalleerd.

   
De DefaultProgress adware (Mac)

Hoe verwijdert u de DefaultProgress adware van Mac?

Wat is de DefaultProgress?

DefaultProgress is een frauduleuze software die als adware en browserkaper wordt geklasseerd. Na een succesvolle installatie vertoont deze app intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. DefaultProgress promoot zo 56d2n4d.com op Safari browsers en search.adjustablesample.com op Google Chrome browsers. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om DefaultProgress te verspreiden, wordt het ook als een mogelijk ongewenst programma beschouwd. Bovendien bespioneren de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) de browse-activiteit van gebruikers.

   
De ElementaryMethod adware (Mac)

Hoe verwijdert u de ElementaryMethod adware van een Mac?

Wat is ElementaryMethod?

ElementaryMethod is een frauduleuze applicatie die wordt geklasseerd als adware. Deze app heeft ook eigenschappen van een browserkaper. Daardoor kan deze niet alleen advertenties weergeven  maar kan ElementaryMethod ook browserinstellingen wijzigen om valse zoekmachines te promoten. Op Safari browsers promoot deze software z6airr.com, en op Google Chrome browsers search.adjustablesample.com. Bovendien verzamelen de meeste adwares en browserkapers gegevens over de browse-activiteit. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om ElementaryMethod te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenst programma.

   
De Eur ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Eur ransomware

Wat is de Eur ransomware?

Eur is de naam van een kwaadaardig programma dat onderdeel is van de Dharma ransomware-groep. Het versleutelt bestanden en vraagt losgeld in ruil voor de decodering. Na de versleuteling krijgen alle bestanden een nieuwe naam volgens dit patroon: originele bestandsnaam, een unieke ID per slachtoffer, het e-mailadres van de cybercriminelen en de extensie ".eur" extension. Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" bijvoorbeeld verschijnen als "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].eur" na de versleuteling. Zodra dit proces is voltooid wordt een pop-up getoond en een losgeldbericht is ook terug te vinden in het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt".

   
De 56d2n4d.com doorverwijzing (Mac)

Hoe verwijdert u de 56d2n4d.com browserkaper van een Mac?

Wat is 56d2n4d.com?

56d2n4d.com is het adres van een valse zoekmachine. Meestal worden valse zoekmachines gepromoot via browserkapers. Dit soort apps wijzigen de browserinstellingen om een bepaalde URL te promoten. Het is bekend dat 56d2n4d.com gepromoot wordt via een applicatie genaamd DefaultProgress die geclassificeerd wordt als adware (het functioneert zowel als adware als als browserkaper). Deze app is niet alleen ontworpen om 56d2n4d.com te promoten en advertenties weer te geven, maar ook om persoonlijke gegevens te verzamelen. Veel gebruikers downloaden en installeren apps zoals DefaultProgres onbedoeld, daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

   
ProgressHelper adware (Mac)

How to remove ProgressHelper adware from Mac?

Wat is ProgressHelper?

ProgressHelper is adware met eigenschappen van een browserkaper. Deze vertoont advertenties en wijzigt de de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. ProgressHelper promoot 0yrvtrh.com op Safari browsers en search.adjustablesample.com op Google Chrome browsers. Bovendien bespioneert de meeste adware en browserkapers de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om FrequencySkill te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma.

   
De Blm ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Blm ransomware

Wat is de Blm ransomware?

Blm is kwaadaardige software die afkomstig is uit de Dharma ransomware-familie. Het versleutelt gegevens en eist betaling in ruil voor de ontsleuteling. Tijdens het coderingsproces worden alle getroffen bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, unieke ID toegewezen aan de slachtoffers, de e-mailadressen van cybercriminelen en de ".blm" extensie. Een bestand met de naam "1.jpg" zou bijvoorbeeld verschijnen als "1.jpg.id-C279F237 [[email protected]].blm" na de versleuteling. Zodra dit proces is voltooid, wordt een losgeldbericht getoond in een pop-upvenster en het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt".

   

Pagina 1 van 256

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>