Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Muldrop Trojan

Wat is Muldrop?

Muldrop trojan - verwijst naar een type malware dat meerdere kwaadaardige programma's op geïnfecteerde apparaten dropt. Deze droppers veroorzaken vaak uitgebreide keteninfecties, die het systeem kunnen overbelasten. Trojans van dit type kunnen apparaten infecteren met zowat elk type malware - vandaar dat de bedreigingen van hun infecties uitgebreid zijn.

Het is relevant om te vermelden dat Muldrop trojans vaak worden verspreid via nep "gekraakte" software download websites.

   
AcridRain Stealer

Wat is AcridRain?

AcridRain is de naam van een stealer, een type malware dat is ontworpen om gevoelige informatie te onttrekken aan de apparaten van slachtoffers. Zoals veel programma's van dit type kan AcridRain gegevens verkrijgen van browsers en verschillende andere toepassingen. Deze stealer is echter ook sterk gericht op cryptocurrency-gerelateerde inhoud.

Het is opmerkelijk dat AcridRain actief is verspreid via verschillende vermomde kwaadaardige websites.

   
Typhon Stealer

Wat is Typhon?

Typhon is een stealer-type malware geschreven in de programmeertaal C#. Nieuwere versies van dit programma worden Typhon Reborn (TyphonReborn) genoemd. Malware binnen deze classificatie is ontworpen om gegevens uit geïnfecteerde systemen te halen. De oudere varianten van Typhon hebben een breder scala aan functionaliteiten, terwijl de versies van Typhon Reborn gestroomlijnde stealers zijn.

   
Search-Zone Browser Hijacker

Wat is Search-Zone?

Tijdens het inspecteren van misleidende sites, ontdekte ons onderzoeksteam een die de Search-Zone browserextensie onderschrijft. Na het analyseren van deze software, leerden we dat het werkt als een browser hijacker. Search-Zone wijzigt browsers om de valse zoekmachine Searchzone.xyz te veroorzaken.

   
ARCrypter Ransomware

Wat voor soort malware is ARCrypter?

ARCrypter is ransomware - malware die bestanden versleutelt om te voorkomen dat slachtoffers er toegang toe krijgen. Het verwijdert ook Shadow Volume Copies. ARCrypter voegt de extensie ".crypt" toe aan de bestandsnamen van de versleutelde bestanden. In tegenstelling tot de meeste ransomware-varianten, laat ARCrypter een bericht ("readme_for_unlock.txt" bestand) op het bureaublad vallen voordat de bestanden worden versleuteld.

Een voorbeeld van hoe ARCrypter bestanden hernoemt: het verandert "1.jpg" in "1.jpg.crypt", "2.png" in "2.png.crypt", enzovoort.

   
Search-Mgr Browser Hijacker

Wat voor soort programma is Search-Mgr?

Tijdens het onderzoeken van de Search-Mgr browserextensie, vonden we dat het functioneert als een browser hijacker: het verandert bepaalde instellingen van de browser naar searchmgr.online. Het dwingt gebruikers om te surfen op het Internet met behulp van een malafide zoekmachine. Het is vermeldenswaard dat browser hijackers meestal worden gepromoot en verspreid met behulp van twijfelachtige methoden.

   
Faust Ransomware

Wat is Faust ransomware?

Tijdens het inspecteren van nieuwe aanmeldingen bij VirusTotal, ontdekten onze onderzoekers een nieuw kwaadaardig programma genaamd Faust - dat behoort tot de Phobos ransomware familie.

Op onze testmachine versleutelde Faust ransomware bestanden en veranderde hun titels. Originele bestandsnamen werden aangevuld met een unieke ID, het e-mailadres van de cybercriminelen en een ".faust" extensie. Een bestand met de titel "1.jpg" verscheen bijvoorbeeld als "1.jpg.id[9ECFA84E-3421].[gardex_recofast@zohomail.eu].faust" na de versleuteling.

Daarna werden berichten gemaakt/weergegeven in een pop-upvenster ("info.hta") en een tekstbestand ("info.txt").

   
FindIt-All Browser Hijacker

Wat is FindIt-All?

FindIt-All is een browserextensie die ons onderzoeksteam ontdekte tijdens het controleren van verdachte software-promoterende websites. Onze analyse van deze extensie onthulde dat het werkt als een browser hijacker. FindIt-All verandert de browserinstellingen om de valse zoekmachine find.findit-all.com te promoten.

   
Pushycaptcha.live Ads

Wat voor soort pagina is pushycaptcha[.]live?

Ons team onderzocht pushycaptcha[.]live en leerde dat het een misleidend bericht weergeeft om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Bovendien leidt pushycaptcha[.]live om naar oplichtingswebsites. We ontdekten pushycaptcha[.]live tijdens het inspecteren van websites die malafide advertentienetwerken gebruiken.

   
YоuTubе Suppоrt Shared An Item Email Scam

Wat voor soort e-mail is "YоuTubе Suppоrt Shared An Item"?

Uit onze inspectie van de e-mail "YоuTubе Suppоrt Shared An Item" blijkt dat het om spam gaat. Deze zwendel is waarschijnlijk gericht op gebruikers met een YouTube-account en wordt gepresenteerd als een melding over een auteursrechtelijk beschermd document dat door YouTube Support met de ontvangers is gedeeld.

Hoogstwaarschijnlijk wordt het gedeelde bestand doorgestuurd naar een phishing-website om de accountgegevens van het genoemde video hosting/sharing platform te verkrijgen.

Er moet worden benadrukt dat deze spammail op geen enkele wijze verband houdt met het eigenlijke YouTube LLC.

   

Pagina 1 van 412

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware