Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

De PrimaryProcesser adware (Mac)

Hoe verwijdert u PrimaryProcesser van een Mac?

Wat is PrimaryProcesser?

PrimaryProcesser vertoont niet alleen advertenties maar promoot ook een valse zoekmachine door de browserinstellingen te wijzigen. De kans is groot dat het ook persoonlijke gegevens en browsergegevens verzamelt. Daarom wordt deze app niet enkel als een adware geklasseerd, maar ook als een browserkaper. In de meeste gevallen downloaden en installeren dergelijke apps onbewust, daarom noemen we deze ook mogelijk ongewenste programma's.

   
De SampleConsole adware (Mac)

Hoe verwijdert u SampleConsole van een Mac?

Wat is SampleConsole?

SampleConsole toont advertenties, wijzigt browserinstellingen en promoot een valse zoekmachine. Het registreert ook gevoelige gegevens. Het is dus een adware, browserkaper en datatracker. Apps zoals SampleConsole worden zelden bewust gedownload door gebruikers, daarom worden ze geklasseerd als mogelijk ongewenste programma'.

   
De 14x ransomware

Instructies voor het verwijderen van de 14x ransomware

Wat is de 14x ransomware?

14x versleutelt bestanden en voegt aan hun bestandsnamen een ID toe, het e-mailadres [email protected] en de extensie ".14x". Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" bijvoorbeeld worden hernoemd als "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].14x", "2.jpg" als "2.jpg.id-C279F237.[[email protected]].14x", enzovoort. Deze ransomware toont ook een pop-up window en creëert het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt" met daarin instructies over hoe men contact kan opnemen met de ontwikkelaars van de ransomware (en enkele andere details). 14x is onderdeel van de Dharma-ransomwaregroep.

   
De CompellingState adware (Mac)

Hoe verwijdert u CompellingState van een Mac?

Wat is CompellingState?

CompellingState werkt niet enkel als een adware maar ook als een browserkaper. Deze app genereert advertenties en wijzigt de browserinstellingen zonder toestemming te vragen van de gebruiker. De kans is groot dat CompellingState ook browsergerelateerde en / of andere gegevens verzamelt. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps niet bewust, en daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's. Deze app wordt verspreid via een valse installer voor Adobe Flash Player.

   
De Aol ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Aol ransomware

Wat is de Aol ransomware?

Aol is de naam van een ransomware die onderdeel is van de ransomwaregroep Dharma. Deze versleutelt bestanden en hernoemt ze. Het creëert ook een tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt" en vertoont een pop-up, beide bevatten een losgeldbericht. De bestanden worden hernoemd door er het ID van het slachtoffer, het e-mailadres [email protected] en de extensie ".aol" aan toe te voegen. Zo wordt een bestand met de naam "1.jpg" hernoemd als "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].aol", "2.jpg" als "2.jpg.id-C279F237.[[email protected]].aol" enz.

   
De ElectroRAT malware (Mac)

Hoe verwijdert u ElectroRAT van een Mac?

Wat is ElectroRAT?

ElectroRAT is de naam van een Remote Access Trojan (RAT) die is geschreven in de programmeertaal Go en die zich richt op gebruikers van Windows, MacOS en Linux. Het is bekend dat de cybercriminelen achter ElectroRAT voornamelijk op zoek zijn naar gebruikers van cryptovaluta. Deze RAT wordt gedistribueerd via Jamm-, eTrader- en DaoPoker-applicaties in de vorm van trojans.

   
De yoAD ransomware

Instructies voor het verwijderen van de yoAD ransomware

Wat is de yoAD ransomware?

yoAD is onderdeel van de Dharma-ransomwaregroep. Het versleutelt bestanden en hernoemt de versleutelde bestanden door aan hun naam een ID toe te voegen, het e-mailadres [email protected] en de extensie ".yoAD". Zo zou yoAD een bestand met de naam "1.jpg" hernoemen als "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].yoAD", "2.jpg" als "2.jpg.id-C279F237.[[email protected]].yoAD", enz. Ook toont deze een pop-up-venster en het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt", beide bevatten instructies over hoe men contact kan opnemen met de ontwikkelaars van de ransomware.

   
De 2021 ransomware

Instructies voor het verwijderen van de 2021 ransomware

Wat is de 2021 ransomware?

Ransomware is malware die slachtoffers de toegang tot hun bestanden verhindert door deze te versleutelen. Meestal worden de bestanden ook hernoemd, en wordt er een losgeldbericht getoond. De 2021 ransomware toont deze in een pop-up en het bestand "FILES ENCRYPTED.txt". Deze ransomware hernoemt bestanden door aan de namen een uniek ID toe te voegen, samen met het e-mailadres [email protected] en de extensie ".2021". Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" verschijnen als "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].2021", "2.jpg" als "2.jpg.id-C279F237.[[email protected]].2021", enz. Deze ransomware is afkomstig uit de Dharma ransomware-groep.

   
Locks (Xorist) ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Locks ransomware

Wat is Locks?

Locks versleutelt gegevens en wijzigt de bestandsnamen van alle versleutelde bestanden. Het maakt ook twee losgeldberichten aan. Elk versleuteld bestand krijgt bovendien de extensie ".locks" toegevoegd. Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" worden hernoemd als "1.jpg.locks", "2.jpg" als "2.jpg.locks", enz. Locks maakt een tekstbestand aan "HOW TO DECRYPT FILES.txt" en plaatst dit in mappen met versleutelde gegevens. Het toont ook een pop-up-bericht met instructies voor het betalen van het losgeld en contactgegevens van de ontwikkelaars van de ransomware. Locks behoort tot een ransomwaregroep genaamd Xorist.

   
De OperativeMachine adware (Mac)

Hoe verwijdert u OperativeMachine van een Mac?

Wat is OperativeMachine?

OperativeMachine wordt geklasseerd als adware omdat de app advertenties vertoont. Het is echter niet enkel adware maar ook een browserkaper die de instellingen wijzigt om een valse zoekmachine te promoten. De meeste gebruikers downloaden dergelijke apps (zoals OperativeMachine) niet bewust, en daarom noemen we ze mogelijk ongewenste apps. Deze app wordt verspreid via een valse installer voor Adobe Flash Player.

   

Pagina 1 van 282

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>