Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Diablo6 Ransomware

Diablo6 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Diablo6?

Diablo6 is een nieuwe variant op een ransomware-type virus met de naam Locky. Eens geïnfiltreerd versleutelt Diablo6 gegevens met behulp van RSA-2048 en AES-128 cryptografieën. Tijdens de versleuteling hernoemt Diablo6 bestandenmet een "[32_willekeurige_letters_en_cijfers].diablo6" patroon. Zo wordt "sample.jpg" bv. hernoemd naar "D56F3331-E80D-9E17-2CF727B6-002116C2113F.diablo6". Volgend op een succesvolle versleuteling creëert Diablo6 twee bestanden ("diablo6.bmp" en "diablo6.htm"), die het op het bureaublad van het slachtoffer plaast. Er wordt ook een bmp-bestand op het bureaublad achtergelaten.

   
Searchprivacy.co doorverwijzing

Searchprivacy.co doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is searchprivacy.co?

De ontwikkelaars stellen searchprivacy.co voor als een legitieme zoekmachine voor het internet die verbeterde zoekresultaten genereeert en de privacy van de gebruikers beschermt. Initieel kan deze functionaliteit legitiem en nuttig lijken. De ontwikkelaars promoten searchprivacy.co echter via misleidende software download/installatie setups die de instellingen van de browser wijzigen zonder toestemming te vragen. Bijkomend monitort searchprivacy.co voortdurend de surfactiviteit van gebruikers.

   
G-search.pro doorverwijzing (Mac)

Hoe verwijder je de g-search.pro browser hijacker van een Mac?

Wat is g-search.pro?

G-search.pro is een misleidende website die wordt voorgesteld als een verbeterde zoekmachine voor het internet die zogezegd betere zoekresultaten levert. Veel gebruikers geloven dat g-search.pro legitiem en nuttig is. In feite promoten de ontwikkelaars deze website via frauduleuze downloaders en installers die ontworpen werden om webbrowsers te gijzelen en allerlei instellingen te wijzigen. Bijkomend bespioneert g-search.pro voortdurend de surfactiviteit op internet door het inzamelen van allerlei gegevens over het systeem en z'n gebruikers.

   
Ladomainadeserver.com doorverwijzing

Ladomainadeserver.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is ladomainadeserver.com?

Identiek aan buzzadexchange.com, becanium.com, tradedoubler.com en vele andere is ladomainadeserver.com een frauduleuze website die gebruikers doorverwijst naar allerlei verdachte websites. Onderzoek wijst uit dat gebruikers worden doorverwezen naar ladomainadeserver.com door allerlei mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die worden verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Bijkomend genereren de mogelijk ongewenste programma's ook intrusieve advertenties en bespioneren ze de gebruikersactiviteit op internet.

   
Aleta Ransomware

Aleta ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Aleta?

Aleta is een bijgewerkte versie van een ransomware-type virus genaamd BTCWare. Eens geïnfiltreerd versleutelt Aleta data en voegt het een "[e-mail_ontwikkelaars].aleta" extensie toe aan de naam van elk versleuteld bestand. Zo wordt "sample.jpg" bv. hernoemd naar "sample.jpg.[[email afgeschermd]].aleta"). Om de volledige lijst gebruikte mailadressen te zien kun je hier klikken. Volgend op een succesvolle versleuteling creëert Aleta een HTA-bestand ("!#_READ_ME_#!.hta") en plaasts dit in elke map die versleutelde bestanden bevat.

   
Oxar Ransomware

Oxar ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Oxar?

Ontdekt door malware beveiligingsonderzoeker Marcelo Rivero is Oxar een virus van het ransomware-type gebaseerd op een open-source ransomware project genaamd Hidden Tear. Eens geïnfiltreerd versleutelt Oxar allerlei gegevens. Tijdens de versleuteling voegt het virus bovendien aan de bestandsnamen een ".OXR" extensie toe. Zo wordt "sample.jpg" bv. hernoemd naar "sample.jpg.OXR". Volgend op een succesvolle versleuteling opent Oxar een pop-up venster waarin een losgeldbericht wordt getoond.

   
Bookmarks Button Adware

Bookmarks Button verwijderingsinstructies

Wat is Bookmarks Button?

Bookmarks Button is een misleidende applicatie die zogezegd gebruikers de mogelijkheid geeft eenvoudig bladwijzers naar websites toe te voegen. Op het eerste zicht kan Bookmarks Button een gepaste en handige applicatie lijken. Wees je er echter van bewust dat Bookmarks Button gewoonlijk systemen infiltreert zonder de gebruikers om toestemming te vragen. Ook levert het intrusieve online advertenties en verzamelt het constant allerlei gegevens. Daarom wordt Bookmarks Button geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware .

   
Myallsearch.com doorverwijzing

Hoe browser doorverwijzingen naar myallsearch.com te verwijderen?

Wat is myallsearch.com?

Myallsearch.com is een valse zoekmachine voor het internet die virtueel identiek is aan izito.it, zapmetasearch.com, jp.salbin.com en vele andere. Volgens de ontwikkelaars verbetert myallsearch.com de surfervaring op internet merkelijk door het genereren van verbeterde zoekresultaten. Deze claims verleiden gebruikers vaak tot het idee dat myallsearch.com legitiem en nuttig is. In feite gebruiken de ontwikkelaars misleidende downloaders en installers om de site te promoten. Ook wordt door de zoekmachine allerlei informatie verzameld over de gebruikers.

   
Feed.snowbitt.com doorverwijzing (Mac)

Hoe de feed.snowbitt.com browser hijacker te verwijderen van een Mac?

Wat is feed.snowbitt.com?

De ontwikkelaars stellen feed.snowbitt.com voor als een zoekmachine voor het internet die de surfervaring merkelijk verbetert door het genereren van verbeterde zoekresultaten. Wie de layout beoordeelt zou kunnen denken dat feed.snowbitt.com nauwelijks verschilt van Yahoo, Bing, Google en andere gereputeerde zoekmachines. Hierdoor geloven veel gebruikers dat feed.snowbitt.com ook legitiem en nuttig is. Deze site wordt feitelijk gepromoot via frauduleuze downloaders/installers die de instellingen van de webbrowser wijzigen zonder toestemming. Bijkomend registreert feed.snowbitt.com voortdurend de surfactiviteit op internet en verzamelt het allerlei gebruikersinformatie.

   
Laserveradedomaina.com doorverwijzing

Laserveradedomaina.com doorverwijzing verwijderinsinstructies

Wat is laserveradedomaina.com?

Identiek aan ladomainadeserver.com, seethisoffer.info, go2jump.org en veel andere is laserveradedomaina.com een frauduleuze website die gebruikers doorverwijst naar een aantal andere verdachte websites. Gebruikers bezoeken laserveradedomaina.com onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die het systeem infiltreren tijdens de installatie van reguliere software. Naast de doorverwijzingen zorgen de mogelijk ongewenste programma's ook voor intrusieve advertenties en ze registreren allerlei gebruikersgegevens.

   

Pagina 1 van 116

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>