Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Coinhive virus

Coinhive verwijderingsinstructies

Wat is Coinhive?

Coinhive is een service waarmee webontwikkelaars sites kunnen injecteren met scripts die gebruikmaken van de computers van bezoekers om Monero-cryptocurrency te minen. Het idee achter Coinhive is legitiem en deze service zelf is niet schadelijk, maar sommige webontwikkelaars die gebruik maken van de dienst zijn hebzuchtig en profiteren van het systeem: de cryptocurrency wordt gemined zonder toestemming van gebruikers en het gebruik van systeembronnen wordt niet gelimiteerd. Daardoor gebruiken deze sites vaak tot 100% van de systeembronnen zonder toestemming van de gebruikers.

   
Search.mediatab.tv doorverwijzing

Hoe browser doorverwijzingen naar search.mediatab.tv te elimineren?

Wat is search.mediatab.tv?

Search.mediatab.tv is een bedrieglijke website die beweert de internetervaring te verbeteren door de meest relevante zoekresultaten te genereren en snel toegang te bieden tot verschillende populaire websites zoals YouTube, Facebook, Netflix enz. Als je de lay-out bekijkt, kan deze site lijken op Google, Bing en Yahoo. Veel gebruikers zijn daarom van mening dat search.mediatab.tv een legitieme website is, terwijl deze feitelijk wordt gepromoot met behulp van dubieuze 'installers' die webbrowsers kapen. Bovendien verzamelt deze website voortdurend informatie over de surfactiviteit van gebruikers.

   
You've Been Selected To Test iPhone 9 oplichting

You've Been Selected To Test iPhone 9 verwijderingsinstructies

Wat is You've Been Selected To Test iPhone 9?

"You've Been Selected To Test iPhone 9" is een scam-bericht dat wordt weergegeven door verschillende misleidende websites. Gebruikers komen dit bericht meestal onopzettelijk tegen - ze worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties (weergegeven door kwaadwillende sites) of potentieel ongewenste programma's (PUP's). Uit onderzoek blijkt dat veel PUP's zonder toestemming infiltreren en dat ze bovendien intrusieve advertenties tonen, gevoelige data verzamelen en (soms) ongewenste achtergrondprocessen uitvoeren.

   
Windows Is Resetting Itself oplichting

Windows Is Resetting Itself verwijderingsinstructies

Wat is Windows Is Resetting Itself?

"Windows Is Resetting Itself" is een valse foutmelding de lijkt op Comcast Cable Warning Alert, Do Not Ignore This Windows Alert, VIRUS ALERT FROM MICROSOFT en vele andere. Dit foutbericht wordt weergegeven door verschillende kwaadwillende sites die gebruikers onbedoeld bezoeken. Ze worden er meestal naar doorverwezen door potentieel ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties die worden aangeboden door kwaadwillende sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat in de meeste gevallen potentieel ongewenste programma's het systeem infiltreren zonder toestemming. Afgezien van het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen leveren PUP's ook vaak intrusieve advertenties, verzamelen ze gevoelige gegevens en kunnen ze zelfs ongewenste processen uitvoeren op de achtergrond.

   
Crypto-Loot virus

Crypto-Loot verwijderingsinstructies

Wat is Crypto-Loot?

Lijkend op Coinhive is Crypto-Loot een service waarmee webontwikkelaars hun sites kunnen injecteren met een script dat de computer van de bezoeker gebruikt om de cryptomunt van Monero te minen. De service zelf is legitiem. Het probleem is echter dat sommige ontwikkelaars hebzuchtig worden en Crypto-Loot misbruiken. Ze beginnen te minen zonder toestemming van gebruikers en alsof dat nog niet genoeg is beperken ze ook het gebruik van systeembronnen niet. Met andere woorden, ze gebruiken tot 100% van de bronnen van de computer zonder toestemming.

   
Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus oplichting

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus verwijderingsinstructies

Wat is Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus?

Weergegeven door verschillende misleidende websites maar compleet vals: "Your System is Heavily Damaged By (4) Virus" is een valse foutmelding. Onderzoek toont aan dat gebruikers deze sites vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door intrusieve advertenties (weergegeven door andere onbetrouwbare websites) of potentieel ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen tonen de PUP's ook vaak intrusieve advertenties, registreren ze gebruikersinformatie en voeren ze (in sommige gevallen) ook ongewenste achtergrondprocessen uit.

   
Zenis ransomware

Zenis ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Zenis?

Zoals ontdekt door MalwareHunterTeam, is Zenis een ander ransomware-type virus dat, eenmaal geïnfiltreerd, de meeste opgeslagen bestanden versleutelt. Tijdens het coderen hernoemt Zenis bestanden met een "Zenis- [2_willekeurige_tekens]. [12_willekeurige_tekens]" bestandsnaampatroon. Zo wordt bijvoorbeeld, "sample.jpg" hernoemd naar iets zoalsals "Zenis-OX.4XAs5iEEpI8I". Na een geslaagde codering maakt Zenis een html-bestand ("Zenis-Instructions.html") waarvan een kopie in elke bestaande map wordt geplaatst.

   
Amazon Gift Card oplichting

Amazon Gift Card verwijderingsinstructies

Wat is Amazon Gift Card?

"Amazon Gift Card" is een generieke naam voor valse meldingen die worden weergegeven door kwaadwillende websites. In de meeste gevallen bezoeken gebruikers deze sites onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties (weergegeven door andere dubieuze sites) of door potentieel ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek toont aan dat de PUP's vaak zonder toestemming infiltreren en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken maar ook intrusieve advertenties verspreiden, privégegevens verzamelen en ongewenste processen uitvoeren op de achtergrond.

   
You Have Won A Google Gift oplichting

You Have Won A Google Gift verwijderingsinstructies

Wat is You Have Won A Google Gift?

"You Have Won A Google Gift" is een poging tot oplichting in de vorm van een bericht dat wordt weergegeven door kwaadwillende websites. Uit onderzoek blijkt dat gebruikers deze sites meestal onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties (bijvoorbeeld pop-ups) die worden weergegeven door andere dubieuze sites. Merk op dat mogelijk ongewenste programma's meestal zonder toestemming infiltreren in systemen. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen staan ze er ook om bekend dat ze intrusieve advertenties vertonen, persoonlijke data registreren en systeembronnen misbruiken om ongewenste achtergrondprocessen uit te voeren.

   
Do Not Ignore This Windows Alert oplichting

Do Not Ignore This Windows Alert verwijderingsinstructies

What is Do Not Ignore This Windows Alert?

"Do Not Ignore This Windows Alert" is een valse pop-upfoutmelding die wordt weergegeven door een kwaadwillende website. Gebruikers bezoeken deze website vaak onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door kwaadaardige adware-applicaties die meestal systemen infiltreren zonder toestemming (de bundelingsmethode). Deze potentieel ongewenste programma's (PUP's) zorgen niet alleen voor ongewenste doorverwijzingen, ze registreren ook allerlei gebruikersdata en leveren intrusieve online advertenties.

   

Pagina 1 van 132

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>