Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

GlobalProcesser Adware (Mac)

Wat soort software is GlobalProcesser?

GlobalProcesser is advertentie-ondersteunde software, wat betekent dat het advertenties toont. Ook hijackt dit programma een webbrowser (verandert de instellingen) om een valse zoekmachine te promoten. GlobalProcesser wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma.

   
Thedimepress.com Ads

Wat soort pagina is thedimepress[.]com?

Het doel van thedimepress[.]com is om toestemming te krijgen om meldingen te tonen die gebruikt worden om mogelijk kwaadaardige pagina's te promoten. Thedimepress[.]com kan ook bezoekers doorverwijzen naar die pagina's. Er zijn tal van pagina's die voor dit doel worden gebruikt, bijvoorbeeld, antirobotsystem[.]com, wholecoolposts[.]com, phonenow[.]net.

   
Captcharesolver.com Ads

Wat is captcharesolver[.]com?

Captcharesolver[.]com is een van de vele bedrieglijke websites die duistere inhoud bevatten en andere pagina's van dit soort openen. Meer voorbeelden van pagina's zoals captcharesolver[.]com zijn captchareverse[.]com, video-notification[.]digital, en ngthatwe[.]fun.

Meestal worden deze pagina's geopend via verschillende onbetrouwbare pagina's, dubieuze advertenties, of mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) die gebruikers onbewust hebben geïnstalleerd op een browser of het besturingssysteem. Met andere woorden, gebruikers openen/bezoeken sites zoals captcharesolver[.]com niet opzettelijk.

   
Smartcaptchasolve.top Ads

Wat is smartcaptchasolve[.]top?

Het deelt eigenschappen met othemyinetere.space, sistheberth.xyz, deumsiden.online, en talloze anderen, smartcaptchasolve[.]top is een malafide site. Het is ontworpen om bezoekers dubieuze inhoud te presenteren en/of hen om te leiden naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) webpagina's.

Gebruikers worden meestal omgeleid naar malafide websites door onbetrouwbare pagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

   
Razer Ransomware

Wat voor soort malware is Razer?

Razer is ransomware die bestanden versleutelt en een reeks willekeurige tekens, het e-mailadres razer1115@goat.si en de extensie ".razer" aan bestandsnamen toevoegt. In het tekstbestand "readme-warning.txt" worden instructies gegeven over hoe contact op te nemen met de cybercriminelen voor het ontsleutelen van de gegevens.

Een voorbeeld van hoe Razer bestanden hernoemt: het verandert "1.jpg" in "1.jpg.[42990E91].[razer1115@goat.si].razer", "document.txt" in "document.txt.[42990E91].[razer1115@goat.si].razer", enzovoort.

   
This Is Not A Formal Email Scam

Wat is de "this is not a formal email" scam e-mail?

"This is not a formal email" is de naam van een oplichtingscampagne - een grootschalige operatie waarbij duizenden bedrieglijke e-mails worden verzonden. Deze campagne maakt gebruik van het model van de sextortion-scam.

Met andere woorden, de afzender van de e-mail beweert een expliciete, compromitterende video van de ontvanger te hebben gemaakt - en dreigt deze video openbaar te maken tenzij hij wordt betaald. Benadrukt moet worden dat geen van de informatie die in deze e-mails wordt verstrekt - waar is.

Het belangrijkste is dat de opname niet echt bestaat. Vandaar dat de "This is not a formal email" e-mails moeten worden genegeerd.

   
Myhypeposts.com Ads

Wat soort pagina is myhypeposts.com?

Myhypeposts[.]com is een bedrieglijke website die ontworpen is om bezoekers te verleiden tot het inschakelen van zijn browsermeldingen. Bovendien kan het gebruikers doorverwijzen naar andere verdachte en kwaadaardige sites. De meeste bezoeken aan myhypeposts.com vinden plaats via webpagina's die gebruik maken van misleidende advertentienetwerken.

   
Goodcaptchastyle.top Ads

Wat voor soort pagina is goodcaptchastyle[.]top?

Goodcaptchastyle[.]top is ontworpen om bezoekers te verleiden tot het klikken op de "Toestaan" knop in een pop-up die door een browser wordt weergegeven. Ook kan het bezoekers doorverwijzen naar andere verdachte websites. Meestal worden websites zoals goodcaptchastyle[.]top gepromoot door websites die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken.

   
Google App Scam

Wat is de Google App scam?

Oplichters gebruiken een vals Google programma om CoinBase login gegevens te stelen. Ze gebruiken kwaadaardige installatieprogramma's om een aangepaste Chrome-browser of vergelijkbare software te injecteren die het doel van de Google Chrome-snelkoppeling verandert. Wanneer gebruikers proberen een legitieme CoinBase pagina te openen, worden ze doorverwezen naar een valse pagina.

   
I Have Got Two Not Really Pleasant News For You Email Scam

Wat is de "I have got two not really pleasant news for you" scam e-mail?

"I have got two not really pleasant news for you" verwijst naar een sextortion spam campagne. De term "spamcampagne" duidt op een grootschalige operatie waarbij bedrieglijke e-mails met duizenden tegelijk worden verzonden.

De e-mails die via deze campagne worden verspreid - maken gebruik van het model van de sextortion-scam, waarin staat dat de afzender expliciete opnamen (van seksuele aard) van de ontvanger heeft verkregen. Benadrukt moet worden dat de beweringen in de "I have got two not really pleasant news for you" e-mails vals zijn.

Er bestaan dus geen compromitterende video's van de ontvanger, en de dreigementen van de oplichters zijn zinloos. Daarom moeten deze oplichtingsmails worden genegeerd.

   

Pagina 1 van 353

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware