Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Helper_update Adware (Mac)

Hoe kan u Helper_update van Mac verwijderen?

Wat is Helper_update?

Helper_update is advertentie-ondersteunde software, een applicatie die advertenties weergeeft. Meestal worden applicaties van dit type gepromoot en verspreid met behulp van misleidende methoden, bijvoorbeeld via misleidende websites, nep-installers. Daarom downloaden en installeren de meeste gebruikers ze onbewust. Applicaties die gebruikers onopzettelijk installeren worden mogelijk ongewenste applicaties genoemd. Het is algemeen bekend dat Helper_update wordt verspreid met behulp van een nep Adobe Flash Player installatieprogramma. Het is belangrijk te vermelden dat deze applicatie kenmerken van een browser hijacker kan hebben, wat betekent dat het kan ontworpen zijn om de instellingen van de webbrowser te wijzigen om zo een valse zoekmachine te promoten. Ook kan het de bedoeling zijn om zo persoonlijke informatie te verzamelen.

   
Xdqd Ransomware

Xdqd ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Xdqd ransomware?

Ransomware is een soort malware die bestanden op de geïnfecteerde computer versleutelt zodat slachtoffers geen toegang tot hun bestanden hebben zonder ze te ontsleutelen met een specifiek ontsleutelingstool dat van de cybercriminelen kan worden gekocht. In het algemeen genereert ransomware een bericht met instructies over hoe contact op te nemen en cybercriminelen te betalen. Xdqd ransomware behoort tot de ransomware familie genaamd Makop. Het versleutelt en hernoemt bestanden - het voegt de ID van het slachtoffer, xdatarecovery@msgsafe.io e-mailadres, en de ".xdqd" extensie toe aan hun bestandsnamen. Bijvoorbeeld, het hernoemt een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.[9B83AE23].[xdatarecovery@msgsafe.io].xdqd", "2.jpg" naar "2.jpg.[9B83AE23].[xdatarecovery@msgsafe.io].xdqd", enzovoort. Xdqd maakt ook het bestand "readme-warning.txt" aan in mappen die versleutelde bestanden bevatten.

   
Cardano Giveaway Scam

Instructies voor programma's te verwijderen die de Cardano giveaway scam promoten

Wat is Cardano giveaway scam?

Cardano is de naam van een legitiem blockchainplatform, en de cryptocurrency die in zijn netwerk functioneert, heet ADA. Er zijn veel cryptocurrency giveaway scams op het internet waarbij wordt aangeboden om een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency te ontvangen in ruil voor een bijdrage aan de "giveaway". Simpel gezegd, oplichters achter dergelijke oplichting proberen cryptocurrency te stelen van nietsvermoedende mensen. Het is gebruikelijk dat scam websites (nep giveaway) zoals deze worden gepromoot via misleidende advertenties, andere kwaadaardige pagina's, video's op YouTube, of mogelijk ongewenste programma's die gebruikers onbewust installeren op hun browsers of computers.

   
Qlocker Ransomware

Instructies voor de Qlocker ransomware te verwijderen

Wat is Qlocker?

Bestanden die zijn versleuteld door Xdqd ranaQlocker is een kwaadaardig programma van het type ransomware. Malware binnen deze classificatie werkt door gegevens ontoegankelijk te maken (voornamelijk door ze te versleutelen) en vraagt losgeld om toegang te krijgen. In het geval van Qlocker worden de bestanden van slachtoffers aangetast door ze op te slaan in 7zip-archieven die met een wachtwoord zijn beveiligd. De originele extensies van getroffen bestanden worden veranderd in de ".7z" extensie. Ten tijde van het onderzoek richtte Qlocker zich uitsluitend op netwerk-attached storage (NAS) apparaten van het merk QNAP. Zodra de gegevens zijn vergrendeld, laat de ransomware berichten genereren om losgeld te eisen - "!!!READ_ME.txt" in de aangetaste mappen.somware (.xdqd extensie)

   
ZIG Ransomware

ZIG ransomware verwijderingsinstructies

Wat is ZIG ransomware?

ZIG ransomware is een soort kwaadaardige software dat wordt gebruikt door cybercriminelen met als doel hun slachtoffers de toegang te ontzeggen tot gegevens die zijn opgeslagen op getroffen computers. Zoals de meeste ransomware varianten, versleutelt ZIG bestanden, wijzigt hun bestandsnamen, en genereert een bericht om losgeld te eisen. Het hernoemt bestanden door de ID van het slachtoffer, honestly@tutanota.com e-mailadres, en de ".ZIG" extensie toe te voegen. Bijvoorbeeld, het hernoemt een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.id-C279F237.[honestly@tutanota.com].ZIG", "2.jpg" naar "2.jpg.id-C279F237.[honestly@tutanota.com].ZIG", enzovoort. ZIG toont een pop-up venster en creëert een tekstbestand genaamd "info.txt" om losgeld te eisen. Deze ransomware maakt deel uit van de Dharma malware familie.

   
Your Cloud Storage Was Compromised Email Scam

Handleiding om de Your cloud storage was compromised email scam te verwijderen

Wat is Your cloud storage was compromised email scam?

Meestal beweren oplichters achter sextortion scam e-mails dat ze compromitterende foto's of video's van de ontvanger hebben en eisen ze betaling voor het niet vrijgeven van die foto's of video's. In de meeste gevallen beweren de oplichters dat ze de webcam van de ontvanger hebben gebruikt om aan compromitterend materiaal te komen. Het belangrijkste doel van dergelijke oplichting is de ontvanger te laten geloven dat compromitterend materiaal naar andere mensen (bv. familie, vrienden, collega's) zal worden gestuurd of op het internet zal worden gepubliceerd als hij of zij het losgeld niet betaalt.

   
MapperState Adware (Mac)

Hoe MapperState adware verwijderen van Mac?

Wat is MapperState?

MapperState is een kwaadaardige applicatie die wordt gecategoriseerd als adware. Bovendien heeft deze applicatie browser hijacker kenmerken. Het werkt door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes en het promoten van valse zoekmachines (door het wijzigingen van browserinstellingen). MapperState heeft waarschijnlijk de capaciteiten om gegevens te traceren, wat typisch is voor adware en browser hijackers. Aangezien de meeste gebruikers onbedoeld dergelijke applicaties downloaden/installeren, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste applicaties. Eén van de bedrieglijke methodes die gebruikt word om MapperState te verspreiden is via nep Adobe Flash Player updates. Het is belangrijk te weten dat nep-updaters/-installers ook kunnen worden gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

   
Cryptoncrypt Ransomware

Cryptoncrypt ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Cryptoncrypt?

Ransomware is een type malware dat bestanden versleutelt die zijn opgeslagen op een computer om te voorkomen dat slachtoffers er toegang toe hebben en een bericht genereert waarin losgeld wordt geëist. Cryptoncrypt versleutelt en hernoemt bestanden - het voegt de ID van het slachtoffer, cryptoncrypt@tuta.io e-mailadres en de ".cnc" extensie toe aan hun bestandsnamen. Bijvoorbeeld, het hernoemt een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.id-C279F237.[cryptoncrypt@tuta.io].cnc", "2.jpg" naar "2.jpg.id-C279F237.[cryptoncrypt@tuta.io].cnc", enzovoort. Ook toont Cryptoncrypt een pop-up venster en maakt het "info.txt" tekstbestand aan. Deze ransomware variant maakt deel uit van de Dharma familie.

   
PARTYDOG Ransomware

PARTYDOG ransomware verwijder instructies

Wat is de PARTYDOG ransomware?

PARTYDOG is de naam van een kwaadaardig programma dat behoort tot de Dharma ransomware groep. Systemen die geïnfecteerd zijn met deze malware ervaren data encryptie en ontvangen losgeld eisen voor de decryptie. Met andere woorden, PARTYDOG maakt de bestanden van slachtoffers ontoegankelijk/onbruikbaar, en ze worden gevraagd te betalen - om toegang/gebruik van hun gegevens terug te krijgen. Tijdens het versleutelingsproces worden getroffen bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, unieke ID die aan het slachtoffer is toegewezen, e-mailadres van de cybercriminelen en de ".PARTY" extensie. Bijvoorbeeld, een bestand met de oorspronkelijke naam "1.jpg" zou verschijnen als iets dat lijkt op "1.jpg.id-C279F237.[partydog@msgsafe.io].PARTY" - na encryptie. Zodra dit proces is voltooid, worden er teksten gemaakt/weergegeven in een pop-up venster en een "info.txt" tekstbestand om losgeld te eisen.

   
ElemntState Adware (Mac)

Hoe ElemntState adware van Mac verwijderen?

Wat is ElemntState?

ElemntState is een bedrieglijke applicatie die geclassificeerd wordt als adware. Deze applicatie heeft ook browser hijacker kwaliteiten. Na een succesvolle installatie, toont het opdringerige advertenties en veroorzaakt het doorverwijzingen naar valse zoekmachines (door het wijzigingen van de browser instellingen). ElemntState heeft waarschijnlijk de capaciteit om gegevens te traceren, zoals dat typisch is voor adware en browser hijackers. Aangezien de meeste gebruikers deze software onopzettelijk downloaden/installeren, wordt het gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicatie. Een van de bedrieglijke technieken die wordt gebruikt om ElemntState te verspreiden is via nep Adobe Flash Player updates. Het is opmerkelijk dat frauduleuze updaters/installers worden gebruikt om niet alleen ongewenste applicaties te verspreiden, maar ook malware (bijv. trojans, ransomware, enz.).

   

Pagina 1 van 311

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware