Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

GuLoader malware

GuLoader virus verwijderingsgids

Wat is GuLoader?

GuLoader is een malware-downloader die cybercriminelen gebruiken om allerlei trojans voor externe toegang (RAT's) en andere virussen te verspreiden. Ze gebruiken GuLoader met als doel de computers te infecteren met kwaadaardige programma's die gebruikt kunnen worden als instrumenten om gevoelige informatie te stelen, om computers te infecteren met andere malware en om andere acties uit te voeren die de cybercriminelen helpen om inkomsten te verkrijgen.

   
ONION ransomware

ONION ransomware verwijderingsinstructies

Wat is ONION?

ONION is een kwaadaardig programma, dat behoort tot de Dharma ransomware-familie. Het versleutelt gegevens en eist een betaling voor de decoderingstools/software. Tijdens het coderingsproces worden alle betrokken bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, unieke ID, e-mailadres van cybercriminelen en de extensie ".ONION". Een bestand als "1.jpg" ziet er na codering bijvoorbeeld als volgt uit "1.jpg.id-1E857D00.[[email protected]].ONION". Nadat dit proces is voltooid, wordt er een pop-upvenster weergegeven en er wordt een tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt" aangemaakt.

   
IPM ransomware

IPM ransomware verwijderingsinstructies

Wat is IPM?

IPM is een kwaadaardig programma dat behoort tot de Dharma ransomware-familie en werd ontdekt door Jakub Kroustek. Het codeert bestanden en hernoemt ze door de ID van het slachtoffer, het e-mailadres [email protected] en de extensie ".IPM" toe te voegen aan hun bestandsnamen. Het verandert bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" in "1.jpg.id-1E857D00.[[email protected]].IPM", enz. IPM maakt ook een losgeldnota aan (het "FILES ENCRYPTED.txt "-bestand) en geeft er nog één weer in een pop-upvenster.

   
AddUpgrade adware (Mac)

Hoe AddUpgrade verwijderen van een Mac?

Wat is AddUpgrade?

AddUpgrade is een programma, een mogelijk ongewenste applicatie die geclassificeerd is als adware. Na de installatie vertonen adware-apps allerlei types van advertenties. Het is ook gebruikelijk dat ze ontworpen zijn om persoonlijke gegevens te verzamelen. Toepassingen zoals AddUpgrade worden ongewenste apps genoemd omdat de mensen deze vaak onbedoeld (onbewust) downloaden en installeren.

   
Goodbase.biz advertenties

Goodbase[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is goodbase[.]biz?

Goodbase[.]biz is een frauduleuze website die sterk lijkt op 1000-dollar.cash, thefastpush.com, place-web.com en duizenden andere websites. Bezoekers van deze site krijgen dubieuze inhoud te zien en/of worden omgeleid naar onbetrouwbare en zelfs kwaadaardige pagina's. Meestal worden websites zoals goodbase[.]biz onbedoeld geopend. De meeste bezoekers worden hiernaar doorverwezen door opdringerige advertenties of door ongewenste toepassingen. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat deze apps geen uitdrukkelijke toestemming nodig hebben om op systemen geïnstalleerd te worden. Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om omleidingen te veroorzaken, om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren en om de browseractiviteiten te bespioneren.

   
ValueKnow adware (Mac)

Hoe ValueKnow te verwijderen van een Mac?

Wat is ValueKnow?

ValueKnow is de naam van een mogelijk ongewenste applicatie die geclassificeerd is als adware. Meestal zijn adware-applicaties ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door de gebruikers allerlei advertenties te tonen. Deze specifieke app kan ook allerlei (persoonlijke) gegevens registreren. Bovendien promoot het de Safe Finder-website door deze te openen via akamaihd.net. Apps zoals ValueKnow worden ongewenste apps genoemd omdat de gebruikers deze vaak onbedoeld downloaden en installeren.

   
UpgradeAssist adware (Mac)

Hoe verwijdert u UpgradeAssist van een Mac?

Wat is UpgradeAssist?

UpgradeAssist is ontworpen om de gebruikers opdringerige advertenties te tonen, om de Safe Finder-site te promoten (het opent deze pagina via akamaihd.net) en registreert allerlei gegevens. De meeste gebruikers downloaden en installeren deze adware onbedoeld. Daarom staan dergelijke programma's ook bekend als potentieel ongewenste applicaties.

   
GeneralLaunch adware (Mac)

Hoe de GeneralLaunch adware verwijderen van een Mac?

Wat is GeneralLaunch?

GeneralLaunch is een frauduleuze applicatie die geclassificeerd wordt als adware. Het bezit echter ook de functionaliteiten van een browserkaper. Daarom vertoont het niet alleen allerlei opdringerige advertenties maar wijzigt het ook de instellingen van de browsers om een valse zoekmachine te promoten. Bovendien kunnen de meeste types adware en browserkapers gebruikersgegevens bespioneren. Vanwege de dubieuze verspreidingsmethoden van GeneralLaunch wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste app.

   
EssentialPanel adware (Mac)

Hoe de EssentialPanel adware verwijderen van een Mac?

Wat is EssentialPanel?

EssentialPanel is software, die geclassificeerd wordt als adware. Deze app vertoont opdringerige advertenties. Bovendien deelt het bepaalde kenmerken van een browserkaper, zoals het wijzigen van de browserinstellingen en het promoten van valse zoekmachines. Vanwege de twijfelachtige verspreidingsmethoden van EssentialPanel wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie. Bovendien hebben de meeste soorten adware, browserkapers en andere ongewenste apps de mogelijkheid om persoonlijke gegevens te bespioneren en browsergerelateerde informatie te verzamelen.

   
Search.adjustablesample.com doorverwijzing (Mac)

Hoe verwijdert u de search.adjustablesample.com browserkaper op een Mac?

Wat is search.adjustablesample.com?

Search.adjustablesample.com is het adres van een valse zoekmachine. Dergelijke valse zoekmachines worden doorgaans gepromoot door ongewenste toepassingen, met name door software die aangeduid wordt als browserkapers. Search.adjustablesample.com wordt gepromoot door de SearchEngineLibrary-browserkaper. Het werkt door de browserinstellingen te wijzigen en de toegang ertoe te het beperken/weigeren om op die manier search.adjustablesample.com te promoten. Bovendien hebben de meeste browserkapers mogelijkheden voor dataspionage en registreren ze zo de browseractiviteit van gebruikers. Deze apps worden op dubieuze wijze verspreidt en daarom worden het ongewenste apps genoemd. Eén van die dubieuze methoden staat bekend als "bundeling", dit is het voorverpakken van legitieme software samen met ongewenste (en mogelijk kwaadaardige) apps of extensies. De frauduleuze installer die search.adjustablesample.com promoot, wordt ook gebruikt om akamaihd.net, search.anysearchmanager.com en "Managed by your organization" te promoten.

   

Pagina 1 van 222

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>