Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

AtomSilo Ransomware

Wat is AtomSilo ransomware?

AtomSilo is een type malware dat de toegang tot bestanden blokkeert door ze te versleutelen en elk versleuteld bestand een nieuwe naam geeft door ".ATOMSILO" aan de bestandsnaam toe te voegen. Het hernoemt "1.jpg" naar "1.jpg.ATOMSILO", "2.jpg" naar "2.jpg.ATOMSILO", enzovoort. Als losgeld notitie creëert AtomSilo het "README-FILE-#COMPUTER-NAME#-#CREATION-TIME#.hta" bestand.

   
Ourhypewords.com Ads

Wat is ourhypewords[.]com site?

Eenmaal bezocht, vraagt ourhypewords[.]com om toestemming om meldingen te tonen. Verder kan ourhypewords[.]com ook onbetrouwbare websites openen. Het is vergelijkbaar met ralemploay[.]space, everyday-news-channel[.]com, tobaitsie[.]com, en tal van andere pagina's die worden gepromoot via verdachte advertenties, andere dubieuze pagina's, en mogelijk ongewenste programma's.

   
Instagram Email Scam

Wat is "Instagram email scam"?

"Instagram email scam" verwijst naar een spamcampagne. De e-mails die via deze campagne worden verspreid, zijn vermomd als meldingen van het sociale-mediaplatform Instagram. Deze nepmails zijn bedoeld om verschillende dubieuze websites te promoten.

   
Digitalcaptcha.top Ads

Wat is de digitalcaptcha[.]top site?

Vergelijkbaar met ralemploay.space, everyday-news-channel.com, tobaitsie.com, ploringseav.space, en vele anderen, is digitalcaptcha[.]top een bedrieglijke website. Het is ontworpen om verdachte inhoud te laden en/of bezoekers door te verwijzen naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) sites.

Gebruikers krijgen meestal toegang tot dergelijke webpagina's via doorverwijzingen die veroorzaakt worden door verdachte websites, opdringerige advertenties of geïnstalleerde ongewenste programma's.

   
MemoryField Adware (Mac)

Wat is MemoryField?

MemoryField is een bedrieglijk programma geclassificeerd als adware. Bovendien heeft het browser hijacker kwaliteiten. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om adware en browser hijackers te distribueren, worden ze ook gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's.

   
ConnectionCache Adware (Mac)

Wat is ConnectionCache adware?

ConnectionCache genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door het weergeven van advertenties en het wijzigen van de instellingen van de webbrowser (door het bevorderen van een nep-zoekmachine). Deze toepassing heeft de kwaliteiten van adware en een browser hijacker. ConnectionCache wordt gedistribueerd via een nep Adobe Flash Player installer.

   
Your System Is Infected With 3 Viruses POP-UP Scam (Mac)

Wat is "Your System Is Infected With 3 Viruses!"?

"Your System Is Infected With 3 Viruses!" is een nepwaarschuwing waarin staat dat een Mac-computer is geïnfecteerd met bepaalde virussen. Deze (en andere) nepberichten worden vaak weergegeven op onbetrouwbare, misleidende websites die mensen verleiden tot het kopen van software of diensten.

Mensen bezoeken deze websites meestal niet opzettelijk, ze worden ernaartoe omgeleid door mogelijk ongewenste programma's. Deze worden onbedoeld geïnstalleerd zonder dat de gebruiker het weet. Bovendien genereren ze opdringerige advertenties en verzamelen ze gegevens over het surfgedrag zodra ze zijn geïnstalleerd.

   
yUixN Ransomware

Wat is yUixN ransomware?

yUixN is onderdeel van de Dharma familie. Het blokkeert de toegang tot bestanden door ze te versleutelen en wijzigt hun bestandsnamen door de ID van het slachtoffer, het e-mailadres retools@eml.cc en de extensie ".yUixN" aan de bestanden toe te voegen. Bijvoorbeeld, het hernoemt "1.jpg" naar "1.jpg.id-C279F237.[retools@eml.cc].yUixN", "2.jpg" naar "2.jpg.id-C279F237.[retools@eml.cc].yUixN".

Ook creëert yUixN ransomware het "FILES ENCRYPTED.txt" bestand en toont een pop-up venster. Beide zijn berichten om losgeld te eisen die slachtoffers contact informatie en een aantal aanvullende details verschaffen.

   
Mugrikees.com Ads

Wat is mugrikees[.]com site?

Mugrikees[.]com is een onbetrouwbare pagina die is ontworpen om bedrieglijke inhoud weer te geven om bezoekers te verleiden om meldingen te tonen en om andere verdachte websites te promoten. Het is vergelijkbaar met thehomesail[.]com, apsolutamente[.]org, haenkyouv[.]space, en honderden andere pagina's. De meeste gebruikers komen onbedoeld op dit soort websites terecht.

   
JamesBond Ransomware

Wat is JamesBond ransomware?

JamesBond is een ransomware-type programma. Het vergrendelt de bestanden van slachtoffers door middel van encryptie en eist betaling voor het herstel van de gegevens (decryptie). Tijdens het encryptieproces worden bestanden voorzien van een ".jamesbond2021@tutanotacom_jamesbond"; extensie. Bijvoorbeeld, een bestand met de naam "1.jpg" zou verschijnen als "1.jpg.jamesbond2021@tutanotacom_jamesbond".

Nadat dit proces is voltooid, worden er losgeld notities "read_it.txt" aangemaakt. Bovendien verandert deze ransomware de bureaublad achtergrond.

   

Pagina 1 van 330

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>