Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Internet Security Alert oplichting

Internet Security Alert verwijderingsinstructies

Wat is Internet Security Alert?

"Internet Security Alert" is is een valse foutmelding die lijkt op de Microsoft Warning Alert, Ransomware Detected, Warning: Hyper-V Manager en vele andere valse waarschuwingen. Deze foutmelding wordt weergegeven door kwaadwillende websites die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen voeren ongewenste programma's ook processen uit zonder toestemming van de gebruiker, tonen ze kwaadaardige advertenties en registreren ze verschillende gegevens over de gebruikers en het systeem.

   
Cyber Security oplichting

Cyber Security verwijderingsinstructies

Wat is Cyber Security?

"Cyber Security" wordt verspreid door een kwaadaardige website  en vertoont een foutmelding die lijkt op Your TCP Connection Was Blocked, You Have A Trojan!, Windows Detected ZEUS Virus, en vele andere. Onderzoek toont aan dat gebruikers vaak worden doorverwezen naar deze website door verschillende potentieel ongewenste programma's (PUP's) die doorgaans zonder toestemming infiltreren. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen is van PUP's bekend dat ze systeembronnen misbruiken, intrusieve advertenties weergeven en gevoelige informatie vastleggen.

   
Immediately Call Apple Support oplichting (Mac)

Hoe Immediately Call Apple Support te verwijderen van een Mac?

Wat is Immediately Call Apple Support?

"Immediately Call Apple Support" is een nep-foutbericht weergegeven door een kwaadwillige zogenaamde 'exploit'. Deze exploit wordt gehost op verschillende websites, die worden gepromoot via spammails die gebruikers aanmoedigen bepaalde URL's te bezoeken. Na een bezoek aan een van deze websites voert de exploit nieuwe taken uit totdat de computer vastloopt. Vervolgens wordt een valse foutmelding weergegeven.

   
APPLE SECURITY BREACH oplichting (Mac)

Hoe APPLE SECURITY BREACH te verwijderen van een Mac?

Wat is APPLE SECURITY BREACH?

"APPLE SECURITY BREACH" is een valse foutmelding gelijkaardig aan AppleCare And Warranty, Apple Security Alert, Critical Security Warning! en vele andere. Deze foutmelding wordt weergegeven door een kwaadwillende website waarnaar gebruikers worden omgeleid door verschillende potentieel ongewenste programma's (PUP's). Deze applicaties infiltreren vaak zonder toestemming. Bovendien leveren ze intrusieve advertenties, verzamelen ze persoonlijke informatie en verminderen ze de systeemprestaties.

   
Foxsearch.me doorverwijzing

Hoe browser doorverwijzingen naar foxsearch.me te verwijderen?

Wat is foxsearch.me?

Foxsearch.me is een van de vele valse zoekmachines die ten onrechte claimen de surfervaring van gebruikers te verbeteren door verbeterde resultaten te genereren. Wie de layout beoordeelt kan denken dat foxsearch.me vergelijkbaar is met Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daarom geloven veel gebruikers dat deze site ook legitiem en nuttig is, maar ontwikkelaars promoten foxsearch.me door gebruik te maken van browser hijackers in de vorm van downloaders en installatieprogramma's die de webbrowseropties wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien registreert deze site voortdurend verschillende gegevens (meestal met betrekking tot het surfgedrag op internet).

   
Liveadexchanger.com advertenties

Liveadexchanger.com verwijderingsinstructies

Wat is liveadexchanger.com?

Liveadechanger.com is een advertentienetwerk dat wordt gebruikt door een aantal potentieel ongewenste programma's (PUP's). Door het aanbieden van verschillende 'handige functies' proberen PUP's een legitieme indruk te maken maar deze frauduleuze applicaties van het adware-type infiltreren vaak systemen zonder toestemming van gebruikers. Bovendien leveren ze voortdurend intrusieve online advertenties en verzamelen ze verschillende gegevens met betrekking tot het surfgedrag op het internet.

   
The Tungsten Rounded Font Was Not Found oplichting

"The Tungsten Rounded Font Was Not Found" virus verwijderingsgids

Wat is "The Tungsten Rounded Font Was Not Found"?

Zoals ontdekt door malware-beveiligingsonderzoeker Brad is "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" een kwaadwillige foutmelding weergegeven door verschillende websites. Onderzoek toont aan dat, in tegenstelling tot andere nep-foutmeldingen, "The Tungsten Rounded Font Was Not Found" wordt weergegeven door legitieme websites. Cybercriminelen kapen slecht beveiligde websites (meestal via het WordPress content management systeem) en injecteren deze met JavaScript-code die alle inhoud corrumpeert, waardoor de tekst onleesbaar wordt. De "The Tungsten Rounded Font Was Not Found"-foutmelding geeft dan aan dat het systeem een specifiek lettertype mist en vraagt gebruikers het te downloaden om de website goed te kunnen bekijken.

   
MAC OS Is Infected With Viruses oplichting (Mac)

Hoe MAC OS Is Infected With Viruses te verwijderen van een Mac?

Wat is MAC OS Is Infected With Viruses?

"MAC OS Is Infected With Viruses" is een valse foutmelding die wordt weergegeven door een kwaadwillende website. Gebruikers bezoeken deze website vaak onbedoeld, omdat ze worden doorverwezen door potentieel ongewenste programma's (PUP's) die systemen infiltreren tijdens de installatie van reguliere apps ("bundeling" -methode). Naast het veroorzaken van doorverwijngen leveren mogelijk ongewenste programma's ook intrusieve online advertenties en verzamelen ze persoonlijke informatie.

   
Search.searchquicks.com doorverwijzing

Search.searchquicks.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.searchquicks.com?

Quick Search is een misleidende applicatie die ten onrechte beweert de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door toegang te verlenen tot een "hoogwaardige" internetzoekmachine en hen te laten zoeken naar "hun favoriete websites". Quick Search lijkt op het eerste zicht legitiem en nuttig want dit potentieel ongewenste programma (PUP) infiltreert gewoonlijk systemen zonder toestemming en verzamelt bovendien verschillende soorten gegevens. Quick Search is geklasseerd als een browser hijacker - een vorm van ongewenste software die internetbrowseropties wijzigt zonder toestemming van de gebruiker.

   
Searchdimension.com doorverwijzing

Searchdimension.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is searchdimension.com?

De ontwikkelaars presenteren searchdimension.com als een internetzoekmachine die de surfervaring op internet verbetert door verbeterde zoekresultaten te genereren. Daarom zijn veel gebruikers van mening dat searchdimension.com legitiem en nuttig is, maar ontwikkelaars promoten deze website door malafide download- en installatie-setups te gebruiken die werden ontworpen om de webbrowserinstellingen te gijzelen en opties zonder toestemming aan te passen. Bovendien registreert searchdimension.com continu verschillende gegevens met betrekking tot het surfgedrag op het internet.

   

Pagina 1 van 125

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>