Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

ChromeLoader Malware

Wat is ChromeLoader?

ChromeLoader werd voor het eerst geanalyseerd door x3ph, en later door G-Data onderzoekers aangeduid als Choziosi loader. Deze malware is ontworpen om kwaadaardige extensie(s) te installeren op browsers. Momenteel zijn er twee verschillende varianten van ChromeLoader gedetecteerd - één gericht op Windows-besturingssystemen en een andere op Mac-besturingssystemen.

Het is opmerkelijk dat deze kwaadaardige software actief is verspreid via Twitter in de vorm van QR-codes waarmee illegale software (voornamelijk videogames) en media (films/televisie) worden gepromoot.

   
VastVista Adware (Mac)

Wat is VastVista?

VastVista is een malafide toepassing die onze onderzoekers vonden tijdens het inspecteren van nieuwe aanmeldingen bij VirusTotal. Zodra we deze toepassing op onze testmachine installeerden, ontdekten we dat VastVista werkt als adware en behoort tot de AdLoad malware familie.

   
McAfee - Your Iphone Is Infected With 5 Viruses! POP-UP Scam (Mac)

Wat voor soort scam is "McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses!"?

Het is een scam die gebruik maakt van een techniek om bezoekers over te halen een McAfee Total Protection abonnement te kopen. McAfee maakt geen gebruik van websites zoals deze om haar producten te promoten. Deze site moet dus worden genegeerd. Ons team heeft deze scam pagina ontdekt tijdens het inspecteren van pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

   
Keep Secure Search Browser Hijacker

Wat is Keep Secure Search?

Onze onderzoekers vonden de Keep Secure Search browserextensie tijdens het inspecteren van misleidende download webpagina's. Na het analyseren van deze software, hebben we vastgesteld dat het een browser hijacker promotie van de keepsecuresearch.com nep-zoekmachine.

   
Tap togo Browser Hijacker

Wat voor soort programma is Tap togo?

We hebben de Tap togo toepassing ontdekt tijdens het inspecteren van verschillende bedrieglijke websites. Na het downloaden van de app, vonden we dat het functioneert als een browser hijacker: het verandert bepaalde instellingen te bevorderen togosearching.com - een valse zoekmachine.

   
ERMAC 2.0 Trojan (Android)

Wat is ERMAC 2.0?

ERMAC 2.0 is de naam van een Android banking Trojan gericht op Poolse gebruikers. We hebben het ontdekt op een hacker forum. De ontwikkelaar verkoopt het voor $5000 per maand. ERMAC 2.0 vermomt zich als een legitieme Bolt Food applicatie. Deze malware steelt referenties voor financiële en cryptocurrency toepassingen.

   
TeamBot Malware Dropper

Wat is TeamBot?

TeamBot is de naam van een kwaadaardig programma dat werkt als een dropper. Malware van dit type is ontworpen om keteninfecties te veroorzaken, d.w.z. extra kwaadaardige programma's/componenten te downloaden/installeren. TeamBot is waargenomen bij het droppen van verschillende informatie stelende programma's in gecompromitteerde systemen.

Onderzoekers van Check Point hebben gerichte aanvallen geanalyseerd waarbij TeamBot werd ingezet tegen personen die verbonden waren aan verschillende ambassades en financiële overheidsinstellingen in Europa.

   
ZxxZ Trojan

Wat is de ZxxZ trojan?

ZxxZ is de naam van een kwaadaardig programma dat geclassificeerd is als een trojan. Deze malware is in staat om extra kwaadaardige software in systemen te infiltreren. Daarom kunnen de bedreigingen die uitgaan van ZxxZ infecties bijzonder breed zijn. Het is opmerkelijk dat er is waargenomen dat deze trojan actief wordt verspreid via spam e-mailcampagnes.

   
Medusa Trojan (Android)

Wat is de Medusa trojan?

Medusa is de naam van een banking trojan die we hebben onderzocht en geanalyseerd, een sample verkregen van VirusTotal. Deze malware richt zich op Android besturingssystemen; het maakt controle op afstand mogelijk over geïnfecteerde apparaten en kan een grote verscheidenheid aan kwetsbare gegevens van deze apparaten stelen.

Aanvankelijk werd Medusa ingezet tegen in Turkije gevestigde financiële organisaties; de activiteiten hebben zich echter verspreid naar de Verenigde Staten, Canada en Europa.

   
Geek Squad Email Scam

Wat is "Geek Squad" e-mail scam?

Na onderzoek van de e-mail hebben wij vastgesteld dat deze vermomd is als een e-mail van Geek Squad, een dochteronderneming van Best Buy (een bedrijf dat consumentenelektronica levert). Het doel van deze e-mail is om ontvangers te verleiden het opgegeven nummer te bellen (contact op te nemen met oplichters). Het moet worden genegeerd. Geek Squad heeft niets te maken met deze e-mail.

   

Pagina 1 van 375

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware