Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Searchnewworld.com doorverwijzing (Mac)

Hoe de searchnewworld.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is searchnewworld.com?

Searchnewworld.com is een dubieuze website, een nep-zoekmachine die bing.com opent. Het is ook bekend dat deze site verwijst naar verschillende onbetrouwbare websites, zoals searchnotifyfriends[.]info. Searchnewworld.com wordt geopend door goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net dat op zijn beurt geopend wordt door allerlei ongewenste apps/malware, zoals Fake Calculator. In tegenstelling tot verschillende browserkapers, verandert Fake Calculator de browserinstellingen niet, maar de mensen die het hebben geïnstalleerd worden gedwongen om searchnewworld.com te bezoeken (door naar goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net te gaan) telkens wanneer ze proberen om iets te zoeken in hun browser/web. Deze app is gerelateerd aan andere ongewenste app genaamd MacSecurityPlus.

   
1 Click PDF adware (Mac)

Hoe 1 Click PDF te verwijderen van een Mac?

Wat is 1 Click PDF?

1 Click PDF (ook gekend als 1ClickPDF) wordt gepromoot als een app, een bestandsconvertor die vrijwel elk bestandsformaat naar PDF kan converteren. Eenvoudig gezegd, het wordt gepromoot als een nuttige en legitieme tool. Deze app is echter gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste (adware-type) applicatie (PUA) en een adware. Het verandert de browserinstellingen en overlaadt de gebruikers met allerlei advertenties en het verzamelt ook verschillende soorten gegevens. We raden af om de 1 Click PDF-converter te vertrouwen (te gebruiken).

   
Sodinokibi ransomware

Sodinokibi ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Sodinokibi ?

Sodinokibi is een ransomware-programma dat door cybercriminelen is gemaakt. Zij gebruiken het om bestanden die op de computer van hun slachtoffer zijn opgeslagen te versleutelen en zo te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot hun bestanden totdat ze een losgeld hebben betaald. Deze ransomware werd ontdekt doory S!Ri. Malware-onderzoekers noemden het Sodinokibi, maar de ontwikkelaars hebben het nog geen officiële naam gegeven. Deze ransomware plaatst berichten met een vraag om losgeld in mappen die versleutelde bestanden bevatten. De naam van een tekstbestand hangt af van de extensie die aan het versleutelde bestand wordt toegevoegd. Als de extensie bijvoorbeeld ".686l0tek69" is (en het versleutelde bestand wordt hernoemd van bijvoorbeeld "1.jpg" naar "1.jpg.686l0tek69"), dan zal de vraag om losgeld "686l0tek69-HOW-TO-DECRYPT.txt" genoemd worden. Sodinokibi verandert ook de bureaubladachtergrond van het slachtoffer.

   
Y2mate.com Virus

Y2mate[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is y2mate[.]com?

Zoals vele andere soortgelijke websites biedt y2mate[.]com zijn gebruikers een video- en audio-downloadservice aan. Het is ontworpen om video's/audio's van de YouTube-website te downloaden. Het is geen gevaarlijke/kwaadaardige website, maar hij bevat verschillende advertenties en het gebruik ervan veroorzaakt doorverwijzingen naar dubieuze websites. Trouwens, het is niet legaal om video's van YouTube te downloaden.

   
Ytmp3.cc Virus

Ytmp3[.]cc doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is ytmp3[.]cc?

De ytmp3[.]cc-website (genaamd "YouTube naar Mp3 Converter") werkt als een mediaconvertor waarmee gebruikers YouTube-video's naar audio-, video-, mp3- of mp4-indelingen kunnen converteren en vervolgens kunnen downloaden. De website maakt gebruik van verschillende advertentienetwerken die advertenties weergeven die leiden naar andere onbetrouwbare sites. Het werkt niet specifiek als een kwaadaardige website, maar het downloaden van video's van YouTube is illegaal. Daarom adviseren wij u deze website niet te gebruiken.

   
Fake Calculator Malware (Mac)

Hoe "Fake Calculator" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Fake Calculator"?

Met betrekking tot MacSecurityPlus is Fake Calculator een kwaadwillige app die zich voordoet als de echte MacOS-rekenmachine. Deze app wijzigt geen instellingen van de browser, maar zolang deze geïnstalleerd is, worden de personen die proberen te surfen op het internet met behulp van hun browsers doorgestuurd naar bing[.]com, goto-searchitnow en under-cover[.]info. Het is onmogelijk om te voorkomen dat u omgeleid wordt naar deze zoekmachines tenzij deze valse calculator verwijderd wordt.

   
MegaCortex ransomware

MegaCortex ransomware verwijderingsinstructies

Wat is MegaCortex?

Ransomware is een type software dat data/bestanden die op de computer van het slachtoffer zijn opgeslagen versleutelt en ontoegankelijk houdt, tenzij er een losgeld wordt betaald. MegaCortex is een van deze programma's, en het werd ontdekt door Michael Gillespie. Het hernoemt ook alle versleutelde bestanden door er de ".aes128ctr" extensie aan toe te voegen, bijvoorbeeld, het hernoemt "1.jpg" naar "1.jpg.aes128ctr", enzovoort. Bovendien maakt het een losgeldbrief aan, het bestand "!!!! _READ_ME_!!!!!!.txt" en plaatst deze in alle mappen die versleutelde bestanden bevatten.

   
Agent Tesla RAT

Agent Tesla virus verwijderingsgids

Wat is Agent Tesla?

Agent Tesla is een RAT (Remote Access Tool) waarmee de gebruikers vanop afstand de computers kunnen besturen. Deze tool kan gekocht worden via de officiële website en de ontwikkelaars stellen het voor als een legitiem programma. Maar cybercriminelen gebruiken Agent Tesla ook om allerlei persoonlijke gegevens te stelen.

   
Googlo.co POP-UP doorverwijzing

Googlo.co doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is googlo.co?

googlo.co is een frauduleuze site, gelijkaardig aan hotchedmothe.club, clixtrac.com, cliksource.cool, en vele anderen. Deze site leidt zijn gebruikers om naar andere dubieuze websites. Over het algemeen bezoeken de gebruikers googlo.co onbedoeld - ze worden omgeleid door potentieel ongewenste apps (PUA's) of opdringerige advertenties die op andere frauduleuze sites worden weergegeven. Onderzoek toont aan dat mogelijk ongewenste applicaties gewoonlijk zonder toestemming infiltreren en niet alleen leiden tot doorverwijzingen, maar dat ze ook opdringerige advertenties weergeven en vertrouwelijke gegevens verzamelen.

   
Djvu ransomware

Djvu ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Djvu?

Djvu is een gevaarlijk virus uit de STOP malware-familie. Het werd eerst ontdekt door onderzoeker Michael Gillespie. Het is gecategoriseerd als ransomware en ontworpen om bestanden te vergrendelen (versleutelen) met behulp van een cryptografisch algoritme. Djvu hernoemt elk gecodeerd bestand door de extensie ".djvu" of ".djvu*" toe te voegen (geüpdatete varianten van deze ransomware gebruiken de extensie ".djvuu", ".udjvu", ".djvuq", ".uudjvu", ".djvus", ".djuvt", ".djvur", en ".DJVUT" voor gecodeerde bestanden). Zo wordt bijvoorbeeld, "1.jpg" hernoemd naar "1.jpg.djvu" of "1.jpg.djvu*". Alle Djvu-slachtoffers krijgen een losgeldbericht in een "_openme.txt"-tekstbestand.

   

Pagina 1 van 172

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>