Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

De Zimba ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Zimba ransomware

Wat is de Zimba ransomware?

Zimba is een kwaadaardig programma dat onderdeel is van de Dharma ransomware-groep. Dit programma is ontworpen om gegevens te versleutelen en betaling te eisen in ruil voor de ontsleuteling. Tijdens het coderingsproces worden bestanden hernoemd volgens dit patroon: originele bestandsnaam, een unieke ID per slachtoffer, het e-mailadres van cybercriminelen en de ".zimba"-extensie. Een bestand met de naam "1.jpg" zou bijvoorbeeld worden hernoemd naar "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].zimba" na versleuteling. Nadat dit proces is voltooid, worden er losgeldberichten getoond in een pop-upvenster en het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt".

   
De Sss ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Sss ransomware

Wat is Sss?

Sss hernoemt versleutelde bestanden door een uniek ID per slachtoffer, het e-mailadres [email protected] en de extensie ".sss" aan hun bestandsnamen toe te voegen. Zo wordt bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" hernoemd in "1.jpg.id-C279F237.[[email protected]].sss", "2.jpg" wordt "2.jpg.id-C279F237.[[email protected]].sss", enzovoort. Het maakt ook het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt" aan en geeft een pop-upvenster weer. Dit zijn losgeldberichten die instructies bevatten over hoe u contact kunt opnemen met Sss-ontwikkelaars en enkele andere details. Sss behoort tot de ransomwaregroep genaamd Dharma.

   
Oplichting via een pop-up "Mac OS Alert POP-UP (Mac)"

Hoe verwijdert u de "Mac OS Alert" oplichting van eenMac?

Wat is de "Mac OS Alert" oplichting?

"Mac OS Alert" is een vorm van oplichting die wordt getoond op verschillende misleidende websites. Deze misleidende melding beweert dat de apparaten van bezoekers mogelijk geïnfecteerd zijn en raadt een snelle scan aan. De nepscan vindt zogenaamd verschillende (niet-bestaande) virussen en meldt dat de antivirussoftware moet worden bijgewerkt. Benadrukt moet worden dat geen enkele website echt virussen of problemen op computersystemen kan detecteren. Websites die beweren dat wel te kunnen proberen enkel om gebruikers op te lichten. Het doel van dit soort oplichtingen is allerlei onbetrouwbare of zelfs gevaarlijke software te promoten zoals potentieel ongewenste toepassingen (bijv.  valse antivirussoftware, adware, browserkapers, enz.) en in sommige gevallen verspreiden ze zelfs malware (bijv. trojans, ransomware, etc.). Er zijn niet veel mensen die dergelijke websites bewust bezoeken, meestal komen ze erop terecht na het verkeerd intypen van een URL, nadat ze op een misleidende advertentie hebben geklikt of omdat ze een ongewenst programma op hun computer hebben geïnstalleerd.

   
De TrustedUpdater adware (Mac)

Hoe verwijdert u TrustedUpdater van een Mac?

Wat is TrustedUpdater?

TrustedUpdater wordt geklasseerd als een adware omdat het advertenties vertoont. Het werkt echter ook als een browserkaper. Het wijzigt bepaalde browserinstellingen om een nep-zoekmachine te promoten. De kans is groot dat TrustedUpdater gegevens verzamelt in de browser van de gebruiker. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers adware onbewust en onbedoeld. Daarom worden deze en andere vergelijkbare apps ook potentieel ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's) genoemd.

   
De DeviceHelper adware (Mac)

Hoe verwijdert u de DeviceHelper adware van een Mac?

Wat is DeviceHelper?

DeviceHelper is een frauduleuze app die wordt geklasseerd als een adware, maar met eigenschappen van een browserkaper. Deze is ontworpen om intrusieve advertenties te vertonen en de browserinstellingen te wijzigen om zo valse zoekmachines te promoten. DeviceHelper promoot d2sri.com op Safari browsers en search.basicgeneration.com op Google Chrome. De meeste adwares en browserkapers verzamelen browsergerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om DeviceHelper te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie. Deze software wordt blijkbaar verspreid via valse Adobe Flash Player-updates. Opvallend is dat illegale software-updaters / installers nu niet meer alleen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, maar ook trojans, ransomware en andere malware.

   
De MUST ransomware

Instructies voor het verwijderen van de MUST ransomware

Wat is de MUST ransomware?

MUST is een kwaadaardig programma dat afkomstig is uit de Dharma ransomware-groep. Op systemen die met deze malware zijn geïnfecteerd, worden de gegevens gecodeerd en wordt losgeld gevraagd voor de decodering. Tijdens het coderingsproces worden alle gecompromitteerde bestanden hernoemd volgens dit patroon: de originele bestandsnaam, een unieke ID toegewezen aan het slachtoffer, het e-mailadres van cybercriminelen en de extensie ".MUST". Een bestand met de naam "1.jpg" zou bijvoorbeeld na versleuteling verschijnen als "1.jpg.id-C279F237. [[email protected]].MUST". Zodra dit proces is voltooid, worden er berichten met de vraag om losgeld weergegeven in een pop-upvenster en in het tekstbestand "FILES ENCRYPTED.txt".

   
De TotalProjectSearch adware (Mac)

Hoe verwijdert u de TotalProjectSearch adware van een Mac?

Wat is TotalProjectSearch?

TotalProjectSearch is een adware met eigenschappen van een browserkaper. Deze app vertoont opdringerige advertenties en brengt wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Bovendien verzamelen adware en browserkapers ook browsergegevens. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om TotalProjectSearch te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie. Een van de verspreidingsmethoden die voor deze app worden gebruikt, zijn valse Adobe Flash Player-updates. Het is opmerkelijk dat valse software-updaters en installers tegenwoordig niet alleen meer ongewenste apps verspreiden maar ook malware (bijv.. trojans, ransomware, etc.).

   
De SectionBuffer adware (Mac)

Hoe verwijdert u de SectionBuffer adware van een Mac?

Wat is SectionBuffer?

SectionBuffer is adware met de eigenschappen van een browserkaper. Na een succesvolle installatie vertoont deze applicatie opdringerige advertenties en past ze de browserinstellingen aan om nepzoekmachines te promoten. Bovendien bespioneren adware-apps en browserkapers doorgaans de browse-activiteit van gebruikers. Aangezien de meeste gebruikers SectionBuffer per ongeluk downloaden en installeren, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie.

   
De AppEnviroment adware (Mac)

Hoe verwijdert u AppEnviroment van een Mac?

Wat is AppEnviroment?

AppEnviroment vertoont advertenties, wijzigt de browserinstellingen (om het adres van een valse zoekmachine te promoten) en verzamelt gevoelige gegevens. Met andere woorden, het is een adware, browserkaper en gegevensverzamelaar. Meestal installeren gebruikers dergelijke apps onbedoeld, en dus worden ze geklasseerd als mogelijk ongewenste applicaties. Deze app in het bijzonder wordt verspreid via een misleidende installer, zogenaamd voor Adobe Flash Player.

   
De WikiNow adware

Instructies voor het verwijderen van de WikiNow adware

Wat is WikiNow?

WikiNow is een adware die zogenaamd moet helpen om sneller toegang te krijgen tot de online Wikipedia-encyclopedie en Wikia-inhoud. Na een succesvolle installatie vertoont WikiNow intrusieve advertenties uit. Met andere woorden, het toont allerlei misleidende en schadelijke advertenties. Bovendien verzamelen de meeste adware-apps browsergerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze app te distribueren, wordt WikiNow ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie.

   

Pagina 1 van 272

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>