Virus en spyware verwijderingsrichtlijnen, instructies om de installatie ongedaan te maken

Searchiing.com doorverwijzing (Mac)

Hoe verwijdert u de searchiing.com browserkaper van een Mac?

Wat is searchiing.com?

Searchiing.com is het adres van een valse zoekmachine. Dergelijke valse zoekmachines worden meestal gepromoot door ongewenste programma's (potentieel ongewenste applicaties) die worden gecategoriseerd als browserkapers. Deze software wijzigt browserinstellingen en kan de browse-activiteit van gebruikers bespioneren. Bovendien is het opmerkelijk dat ongewenste programma's geen uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker vragen voordat ze zichzelf op hun computer installeren.

   
De OperativeDesktop adware (Mac)

Hoe verwijdert u de OperativeDesktop adware van een Mac?

Wat is OperativeDesktop?

OperativeDesktop is verdachte software die wordt geklassseerd als een adware en browserkaper. Volgend op een succesvolle installatie, begint deze app advertenties te vertonen, wijzigt ze de browserinstellingen en promoot ze valse zoekmachines. OperativeDesktop promoot op deze manier Safe Finder via akamaihd.net. Bovendien kunnen de meeste adwares en browserkapers browsergerelateerde gegevens volgen en verzamelen. Aangezien de meeste gebruikers deze apps onbedoeld downloaden wordt ook OperativeDesktop beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing).

   
Oplichting via een pop-up met een "Windows Defender Alert (0x3e7)"

Instructies voor het verwijderen van de "Windows Defender Alert (0x3e7)"

Wat is de "Windows Defender Alert (0x3e7)"?

Het "Windows Defender Alert (0x3e7)" pop-upvenster verschijnt wanneer u een misleidende website bezoekt. Dit is een valse foutmelding. Deze meldingen verschijnen alleen op onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites die mensen onbedoeld bezoeken, nadat ze ernaar worden doorverwezen door potentieel ongewenste toepassingen (ongewenste programma's) die ze op hun browsers of besturingssystemen hebben geïnstalleerd. De installatie van deze ongewenste programma's gebeurt vaak onbedoeld. Na de installatie veroorzaken deze apps doorverwijzingen naar dubieuze websites en geven ze advertenties weer. Ze verzamelen ook (persoonlijke) gegevens.

   
Oplichting via pop-up 'ZEUS VIRUS DETECTED !!!' (Mac)

Hoe verwijdert u "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" van een Mac?

Wat is "ZEUS VIRUS DETECTED !!!"?

"ZEUS VIRUS DETECTED !!!" is een valse melding met betrekking tot virussen en kwaadaardige applicaties. Deze meldingen zijn afkomstig van een misleidende website die zich voordoet als een officiële Apple-site. In feite is dit een oplichtingswebsite die is ontworpen om mensen te misleiden zodat ze contact op te nemen met oplichters op het opgegeven telefoonnummer. We raden u ten zeerste aan deze zwendel te negeren en deze criminelen niet te bellen. Als deze pagina beweert malware te hebben gevonden is dit een nepwaarschuwing.

   
De EngageSearch adware (Mac)

Hoe verwijdert u de EngageSearch adware van een Mac?

Wat is EngageSearch?

EngageSearch is adware met de eigenschappen van een browserkaper. Deze app toont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Zo promoot EngageSearch Safe Finder via akamaihd.net. De meeste adware en browserkapers kunnen gegevens registreren om zo de surfactiviteit van gebruikers te bespioneren. Bovendien wordt, vanwege de twijfelachtige methoden die worden gebruikt om EngageSearch te verspreiden, deze app beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing).

   
De Exorcist ransomware

Instructies voor het verwijderen van de Exorcist ransomware

Wat is de Exorcist ransomware?

Exorcist is een kwaadaardig programma van het ransomware-type. Op systemen die besmet zijn met deze malware worden bestanden versleuteld en wordt een bericht met de vraag om losgeld getoond. Tijdens het coderingsproces worden alle aangetaste bestandsnamen gewijzigd door er een extensie aan toe te voegen die bestaat uit een reeks willekeurige tekens. Zo kan een bestand dat oorspronkelijk de naam "1.jpg" had, er als volgt uitzien na de codering: "1.jpg.rnyZoV". Nadat dit proces is voltooid, verandert de Exorcist ransomware de bureaubladachtergrond en zet het HTML-bestanden - "[random-string] -decrypt.hta" (bijv. "RnyZoV-decrypt.hta") - in elke getroffen map. Deze bestanden bevatten hetzelfde bericht met de vraag om losgeld.

   
De ArchimedesLookup adware (Mac)

Hoe verwijdert u de ArchimedesLookup adware van een Mac?

Wat is ArchimedesLookup?

ArchimedesLookup is een frauduleuze app die wordt geklasseerd als een adware en een browserkaper. Het vertoont opdringerige advertenties, wijzigt de browserinstellingen en promoot valse zoekmachines. De meeste adware- en browserkapers verzamelen browsergerelateerde informatie en het is zeer waarschijnlijk dat ArchimedesLookup dat ook doet. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze app te distribueren, wordt deze beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing). Een van de distributietechnieken die voor ArchimedesLookup wordt gebruikt, zijn nep-updaters van Adobe Flash Player. Het is opmerkelijk dat dergelijke valse software-updaters tegenwoordig niet alleen meer ongewenste programma's verspreiden, maar ook malware (bijv. ransomware, trojans, enz.).

   
BinarySignSearch adware (Mac)

Hoe verwijdert u de BinarySignSearch adware van een Mac?

Wat is BinarySignSearch?

BinarySignSearch is een frauduleuze app die zowel eigenschappen van adware als van een browserkaper bezit. Deze app werkt vertoont opdringerige advertenties, wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten en zal wellicht, zoals de meeste adware ook mogelijkheden hebben om gebruikersgegevens te registreren. Die worden gebruikt om de browse-activiteit van gebruikers te bespioneren. Het is zeer waarschijnlijk dat BinarySignSearch onbedoeld wordt gedownload en geïnstalleerd, daarom wordt het beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing). Een van de dubieuze methoden die worden gebruikt om BinarySignSearch te verspreiden, is via nep-updates van Adobe Flash Player. Het is opmerkelijk dat valse updaters en installatieprogramma's tegenwoordig ook malware verspreiden (bijv. trojans, ransomware enz.).

   
Better Converter Pro browserkaper

Instructies voor het verwijderen van de Better Converter Pro browserkaper?

Wat is Better Converter Pro?

Better Converter Pro is een browserkaper die wordt gepromoot als een gratis bestandsconversie-tool. Het zou in staat zijn om tot dertig bestandstypes te converteren en vrijwel elk bestand naar een PDF-document te converteren. Het wijzigt ook de browserinstellingen om search.betterconverterprotab.com (een nep-zoekmachine) te promoten. Better Converter Pro bewaakt het surfgedrag van gebruikers en registreert persoonlijke gegevens. Daarom wordt het geclassificeerd als een potentieel ongewenste toepassing (ongewenst programma). Merk op dat deze browserkaper vaak samen een ander ongewenst programma wordt verspreid, Hide My Searches.

   
De StreamItSearch browserkaper

Instructies voor het verwijderen van de StreamItSearch browserkaper

Wat is StreamItSearch?

StreamItSearch is een browserkaper die is ontworpen om streamit-search.com te promoten. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze software de browserinstellingen om een nep-zoekmachine (streamit-search.com) te promoten. Bovendien beschikt StreamItSearch over datatracking-functies die worden gebruikt om browse-activiteiten te bespioneren. Aangezien de meeste gebruikers StreamItSearch onbedoeld downloaden of installeren, wordt het ook beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing).

   

Pagina 1 van 246

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>