FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomen dat misleidende evenementen aan de kalender worden toegevoegd?

Ook bekend als: Ongewenste kalender-meldingen
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe kunt u misleidende afspraken en evenementen uit de kalender van mobiele Apple toestellen verwijderen?

Wat zijn misleidende Calendar events/agenda-evenementen?

Er zijn verschillende dubieuze websites die misleidende advertenties bevatten, toestemming vragen om meldingen weer te geven, misleidende pop-upvensters weergeven en die andere opdringerige inhoud tonen waarop niet geklikt mag worden. Veel mensen merkten recent dat er allerlei ongewenste evenementen toegevoegd werden aan de app 'Agenda' op hun mobiele Apple-apparaten. Onderzoek toont aan dat deze evenementen meestal worden toegevoegd na het per ongeluk klikken op pop-upvensters, meldingen, enz.

Misleidende Calendar Events oplichting

Zodra de Agenda-app die ongewenste evenementen heeft toegevoegd, begint ze misleidende meldingen weer te geven die ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te openen. Onderzoek toont aan dat die meldingen verschillende oplichtingssites openen, pagina's met misleidende advertenties bevatten, dubieuze software promoten of pagina's die gerelateerd zijn aan gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort. We raden u ten zeerste aan om deze meldingen en websites niet te vertrouwen. Ze kunnen ontworpen zijn om de bezoekers te misleiden zodat er ongewenste software wordt geïnstalleerd, zodat ze persoonlijke informatie verstrekken of zelfs betalen voor onbetrouwbare apps (die bijvoorbeeld zogenaamd vanop afstand (niet-bestaande) virussen kunnen verwijderen). Vertrouwen op die pagina's kan leiden tot ongewenste downloads, installaties, problemen met betrekking tot de privacy en de surfveiligheid, geldverlies, identiteitsdiefstal en een aantal andere problemen. Als het al te laat is en er verschillende ongewenste evenmenten aan de agenda zijn toegevoegd, dan kan dit probleem worden opgelost door de onderstaande stappen te volgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Ongewenste kalender-meldingen
Bedreigingstype Phishing, oplichting, malware, virus
Symptomen Uw mobiele Mac-apparaat werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties en u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verwante Domeinen important-notices.com, urgent-notice.com, iphone-notification.com, iphone-fix.com, phone-notification.com, notification-iphone.club, notification-fix.club, notification-booster.club, alert-iphone.club, alert-phone.club, alert-cellphone.club, alert-device.club, alert-fix.club, alert-cleaner.club, alert-booster.club, notice-iphone.club, alert-fixer.club, notice-cellphone.club, notice-device.club, notice-fix.site, notice-cleaner.site, notice-fixer.site
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, meldingen, dubieuze websites.
Schade Spionage via de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Enkele voorbeelden van pagina's die geopend kunnen worden via toegevoegde gebeurtenissen zijn: safebrowsing[.]network, manualchecker[.]com en bestantius[.]com. Dit zijn websites die ontworpen zijn om de bezoekers te misleiden om wat louche software te installeren door te beweren dat het apparaat van de gebruiker geïnfecteerd is met virussen. De misleidende gebeurtenissen in de Agenda leiden echter ook tot een aantal andere onbetrouwbare sites. Hoe dan ook, geen van hen mag geopend worden.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Heel vaak wordt ongewenste software gedownload/geïnstalleerd wanneer de mensen opzettelijk of per ongeluk op verschillende advertenties, meldingen of andere misleidende inhoud klikken. Dit gebeurt meestal wanneer ze ontworpen werden om bepaalde scripts uit te voeren. Het is echter vermeldenswaard dat ongewenste downloads/installaties alleen plaatsvinden wanneer de mensen op een schaduwrijke advertentie, melding, etc. klikken. Met andere woorden, misleidende advertenties, pop-upvensters, meldingen, enzovoort kunnen geen downloads/installaties veroorzaken zonder dat ze aangeklikt zijn. Dit is van toepassing op alle advertenties die worden weergegeven tijdens het surfen op het internet, op zowel mobiele apparaten als desktopapparaten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat ongewenste apps gedownload/geïnstalleerd worden, raden we u aan om software te downloaden van officiële websites en via directe downloadlinks. Het wordt niet aanbevolen om externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken en andere soortgelijke tools te gebruiken om software te downloaden (of te installeren). Het is ook belangrijk om altijd te controleren wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen zijn van elke downloader/installeren en om de selectie van extra inbegrepen apps te verwijderen. Nog een manier om onbedoelde downloads en installaties te voorkomen, is door niet te klikken op advertenties (meldingen, pop-upvensters) die op verdachte pagina's worden weergegeven. Eénmaal aangeklikt leiden deze de gebruikers immers om naar verschillende onbetrouwbare websites of veroorzaken ze ongewenste downloads, installaties. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van misleidende evenementen toegevoegd aan de Agenda:

misleidende kalender-evenementen tweede vb.

Een andere screenshot van misleidende evenementen toegevoegd aan de Agenda:

misleidende kalender-evenementen derde vb.

Volg deze stappen om malafide agenda's te verwijderen die meldingen geven, twijfelachtige websites promoten en die de agenda vullen met ongewenste gebeurtenissen op mobiele Apple-apparaten:

Ga eerst naar het startscherm, zoek "Agenda" en tik vervolgens op "Agenda's" onderaan het scherm:

Verwijdering frauduleuze kalenders uit mobiele Apple toestellen (stap 1)

Zoek vervolgens alle verdachte agenda's (ze zijn meestal vernoemd naar de gepromote websites en de kleuren van hun pictogrammen komen overeen met die van de ongewenste gebeurtenissen) en tik op het "i"-symbool in een cirkel. Blader hierna helemaal naar beneden op het scherm, tik op "Agenda verwijderen" en bevestig dit:

Verwijdering frauduleuze kalenders from mobile Apple toestellen (stap 2)

Gebruikers van oudere iOS-versies moeten ook de volgende stappen uitvoeren:

  • 1. Ga naar "Instellingen"
  • 2. Selecteer "Paswoorden&Accounts"
  • 3. Selecteer "Geabonneerde agenda's" in het gedeelte "Accounts"
  • 4. Zoek naar twijfelachtige kalenders, tik erop en selecteer "Account verwijderen"

Na het verwijderen van de verdachte agenda's, moet u de browsergegevens opschonen en ervoor zorgen dat de pop-upblokkering en de frauduleuze website-waarschuwingsinstellingen zijn ingeschakeld:

Volg deze stappen om pop-upblokkering en frauduleuze website-waarschuwingen in te schakelen en om de browsegegevens van mobiele Apple-apparaten te verwijderen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scrol vervolgens naar beneden om te zoeken en tik op "Safari".

pop-upblokkering inschakelen stap 1

Controleer of de knoppen "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Blader vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-up blokkering inschakelen stap 2

Tik op "Website gegevens" en dan op "Verwijder alle website gegevens".

pop-up blokkering inschakelen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de ongewenste kalender-meldingen gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Ongewenste kalender-meldingen verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan ongewenste kalender-meldingen gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan ongewenste kalender-meldingen gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan ongewenste kalender-meldingen gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Ongewenste kalender-meldingen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ongewenste kalender-meldingen op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.