FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder ongewenste apps die doorverwijzen naar 50million[.]club

Ook bekend als: 50million.club pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 50million[.]club te verwijderen van een Mac?

Wat is 50million[.]club?

50million[.]club is een domein dat vaak wordt gebruikt door adware-ontwikkelaars en hun adware-apps. Ze gebruiken dit domein om twijfelachtige websites te promoten die gebruikt worden om ongewenste applicaties te adverteren en/of gerelateerd zijn aan gokken, verdachte investeringen en diverse andere onbetrouwbare websites. 50million[.]club wordt gepromoot via verschillende pop-upvensters, opdringerige advertenties, enzovoort. Naast ongewenste advertenties kunnen adware-apps ook ontworpen worden om allerlei informatie over de browseractiviteit van de gebruikers te verzamelen.

50million[.]club oplichting

Er zijn veel adware-apps die advertenties weergeven die doorverwijzen naar websites die gekoppeld zijn aan een domein van 50million[.]club. Zoals we in onze inleiding vermeldden, wordt 50million[.]club gebruikt om twijfelachtige pagina's te promoten. Het leidt bijvoorbeeld tot misleidende websites die ontworpen zijn om de mensen ervan te overtuigen dat hun computers geïnfecteerd zijn. Dergelijke websites moedigen de mensen aan om valse virusdetecties te verwijderen door een potentieel ongewenste app (PUA) te downloaden en installeren. Het wordt niet aangeraden om deze pagina's of apps te vertrouwen die via hen geadverteerd worden. Dit is echter slechts één voorbeeld. 50million[.]club wordt gebruikt om verschillende pagina's te promoten die gerelateerd zijn aan gokken, dubieuze beleggingen enzovoort. Geen enkele van die websites mag vertrouwd worden of de advertenties mogen niet worden aangeklikt. Adware-apps leveren opdringerige advertenties op die, indien erop wordt geklikt, tot twijfelachtige pagina's kunnen leiden of ongewenste downloads en installaties kunnen veroorzaken. Het is bekend dat opdringerige (en misleidende) advertenties soms ontworpen worden om scripts uit te voeren die dergelijke ongewenste downloads/installaties veroorzaken. Dus als een browser advertenties weergeeft die leiden naar pagina's die geassocieerd zijn met 50million[.]club, dan betekent dit dat er een adware-app op is geïnstalleerd. Doorgaans verzamelen deze apps gegevens zoals IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties enzovoort. Over het algemeen delen de adware-ontwikkelaars al die gegevens met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam 50million.club pop-up
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 104.25.224.104
Waargenomen Domeinen feed2.50million[.]club, feed1.50million[.]club, auctioneer.50million[.]club, auctioneer5.50million[.]club, feed3.50million[.]club, feed4.50million[.]club, feed5.50million[.]club, auctioneer2.50million[.]club, auctioneer3.50million[.]club, auctioneer1.50million[.]club, auctioneer4.50million[.]club, innovation.50million[.]club, miner.50million[.]club, vpn.50million[.]club,
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om 50million.club pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Gewoonlijk downloaden en installeren de gebruikers geen apps die websites zoals 50 million[.]clubs opzettelijk promoten. Als een computer geïnfecteerd is met adware of andere ongewenste apps, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Anders kunnen ze problemen met de navigatie en/of privacy veroorzaken, leiden tot identiteitsdiefstal enzovoort.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden ongewenste apps gedownload en geïnstalleerd door te klikken op opdringerige advertenties of in combinatie met een andere, meestal gratis software. Dit gebeurt wanneer de ontwikkelaars een "bundeling"-methode gebruiken, wanneer ze ongewenste apps opnemen in de setups van andere programma's. Alle informatie daarover is meestal verborgen in de "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke instellingen/opties van hun setups. Meestal is het voldoende om al die instellingen gewoon ongewijzigd te laten en sommige opgenomen/gebundelde PUA's krijgen hierdoor automatisch toestemming om te worden gedownload en/of geïnstalleerd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Er zijn een paar dingen die onthouden moeten worden om ongewenste downloads en installaties te voorkomen. Download software via officiële en betrouwbare websites/bronnen en gebruik directe downloadlinks. Gebruik geen third-party downloaders/installers, Peer-to-Peer-netwerken (torrent-clients, eMule en andere vergelijkbare tools), verdachte pagina's, enzovoort. Haast je niet doorheen de downloaden en de installaties, vink de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere opties/instellingen altijd aan en deselecteer gebundelde apps. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, ze leiden gebruikers door naar dubieuze/onbetrouwbare websites. Meestal worden dergelijke advertenties weergegeven op pagina's met betrekking tot gokken, pornografie, volwassenen enzovoort. Als dergelijke doorverwijzingen of ongewenste ads een veel voorkomend probleem zijn, dan raden we u aan om te zoeken naar ongewenste extensies, add-ons, plug-ins die mogelijk geïnstalleerd zijn en verwijder ze dan onmiddellijk. Hetzelfde moet worden toegepast op ongewenste programma's die geïnstalleerd werden op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een valse Flash Player-installatieprogramma waarin adware gebundeld is:

valse flash player promoot adware

50million[.]club website veroorzaakt doorverwijzingen (GIF):

ads door 50million.club 

50million.club pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van 50million.club pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe doorverwijzingen naar de 50million[.]club website (en de ongewenste apps die gepromoot worden via deze site) te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de 50million.club pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

50million.club pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan 50million.club pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan 50million.club pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan 50million.club pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
50million.club pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van 50million.club pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met 50million.club pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.