FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Pokki adware en de advertenties die het weergeeft verwijderen

Ook bekend als: Advertentie door Pokki
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Pokki?

Pokki is een bedrieglijke toepassing die zogenaamd het klassieke startmenu in Windows 8 mogelijk maakt. Deze functionaliteit lijkt legitiem en nuttig, maar onderzoek toont aan dat dit potentieel ongewenste programma (PUP) systemen infiltreert zonder toestemming en voortdurend verschillende informatie vastlegt.

Bovendien is Pokki gecategoriseerd als adware - een vorm van software die gebruikers voortdurend voedt met opdringerige advertenties.

Pokki adware

Pokki adware overzicht

Pokki levert coupon-, banner-, pop-up- en andere soortgelijke advertenties. Om dit te bereiken maken ontwikkelaars gebruik van tools waarmee grafische inhoud van derden op een site kan worden geplaatst. Daarom verbergen de geleverde advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de browse-ervaring aanzienlijk wordt verminderd.

Bovendien kunnen opdringerige advertenties worden omgeleid naar schadelijke websites en zelfs scripts uitvoeren die zijn ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik per ongeluk resulteren in adware- of malware-infecties met een hoog risico. Zoals hierboven vermeld, registreert Pokki ook informatie met betrekking tot surfgewoonten.

Internet Protocol (IP)-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere verzamelde gegevens zijn vaak persoonlijk identificeerbaar en worden door de Pokki ontwikkelaars gedeeld met derden om inkomsten te genereren. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) maken misbruik van privégegevens om inkomsten te genereren.

Daarom kan de aanwezigheid van data-tracking app zoals Pokki leiden tot ernstige privacyproblemen of zelfs identiteitsdiefstal. Je moet deze adware onmiddellijk van je computer verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertentie door Pokki
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die je bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internetsnelheid.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse flashplayer-installaties.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Er zijn tientallen adware-achtige toepassingen die overeenkomsten delen met Pokki, waaronder SimplyWatch, Reinig grillroosters, en ProxyGate - dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Door "nuttige functies" aan te bieden, probeert adware de indruk van legitimiteit te wekken om gebruikers te verleiden tot installatie.

Houd er echter rekening mee dat deze programma's alleen zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars - ze leveren geen echte waarde voor gewone gebruikers. In plaats van de beloofde functies mogelijk te maken, vormen adware-achtige toepassingen een directe bedreiging voor je privacy en de veiligheid van het surfen op internet.

Hoe is Pokki op mijn computer geïnstalleerd?

Pokki is voor iedereen gratis te downloaden op de officiële website, maar door het gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag van veel gebruikers infiltreert dit programma vaak systemen zonder toestemming. Ontwikkelaars promoten Pokki met behulp van "bundelen" en opdringerige advertentiemethoden. "Bundelen" is in wezen het stiekem installeren van PUP's samen met gewone software.

Ontwikkelaars maken deze installaties niet op de juiste manier openbaar - ze verbergen "gebundelde" apps binnen "Aangepaste/geavanceerde" instellingen of andere secties van de download-/installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers deze procedures en slaan ze stappen over. Bovendien klikken ze op advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen.

Dit gedrag kan leiden tot onbedoelde installatie van potentieel ongewenste programma's zoals Pokki - gebruikers stellen hun systemen bloot aan het risico van verschillende infecties en brengen hun privacy in gevaar. 

Hoe de installatie van adware vermijden?

Onvoorzichtig gedrag en gebrek aan kennis zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op wanneer je op internet surft en vooral wanneer je software downloadt/ installeert.

Criminelen doen hun best om opdringerige advertenties legitiem te laten lijken, maar ze leiden om naar gokken, adult dating, pornografie, enquêtes en andere onbetrouwbare websites. Zoals hierboven vermeld, worden advertenties meestal geleverd door adware-type PUPs zoals Pokki.

Controleer daarom in het geval van dubieuze omleidingen de lijst met geïnstalleerde applicaties/browser plug-ins en verwijder alle verdachte items. Kies bovendien voor "Aangepaste/Uitgebreide" download-/installatie-instellingen en analyseer elke stap zorgvuldig. Schakel alle programma's uit die worden toegevoegd en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren.

Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, via directe downloadlinks. Downloaders/installateurs van derden worden vaak met geld betaald door middel van de "bundeling"-methode (het promoten van PUP's) en moeten dus niet worden gebruikt. Een legitiem anti-virus/anti-spyware pakket geïnstalleerd en actief hebben is ook van het grootste belang.

Schermafbeelding van Pokki adware:

Pokki adware

Pokki adware installatie setup:

Pokki installatie-instellingen van de adware

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Pokki adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Pokki adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Pokki", selecteer dit item en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma dat Pokki advertenties veroorzaakt, scan je je computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Pokki adware uit internetbrowsers verwijderen:

Op het moment van onderzoek installeerde Pokki zijn browser plug-ins niet op Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons van uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste invoegtoepassingen voor de browser verwijdert:

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons uit Internet Explorer:

Pokki advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwielpictogram Optiespictogram Internet Explorer (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". Zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Pokki advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertentie door pokki dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Pokki advertenties uit Google Chrome verwijderen 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Pokki advertenties uit Google Chrome verwijderen 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertentie door pokki, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Pokki advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder in het geopende venster alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Pokki advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertentie door pokki kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertentie door pokki, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertentie door pokki van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertentie door pokki of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12551-pokki-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

De aanwezigheid van adware op een apparaat kan de browsekwaliteit en systeemprestaties verminderen. Er worden advertenties weergegeven die misleidende/misleidende inhoud ondersteunen die ernstige problemen kan veroorzaken (bijv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.). Bovendien verzamelt adware meestal privégegevens - daarom wordt het beschouwd als een bedreiging voor de privacy van gebruikers.

Wat doet adware?

Adware staat voor software die reclame ondersteunt. Het werkt door advertenties weer te geven op verschillende interfaces. Bovendien kunnen sommige types omleidingen veroorzaken en gevoelige informatie verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert voornamelijk inkomsten via affiliateprogramma's door verschillende websites, toepassingen, producten, diensten, enz. aan te prijzen. De ontwikkelaars verdienen mogelijk commissie aan advertentieklikken, websitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, serviceabonnementen en dergelijke.

Verwijdert Combo Cleaner de Pokki adware?

Ja, Combo Cleaner scant je systeem en verwijdert geïnstalleerde adware-achtige apps. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen ideale oplossing is. In sommige gevallen blijven verschillende componenten (bestanden) verborgen in het systeem, zelfs nadat de advertentie-ondersteunde software handmatig is verwijderd. Bovendien kunnen de restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertentie door Pokki QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertentie door Pokki op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.