FacebookTwitterLinkedIn

SurfBuyer Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door SurfBuyer
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je SurfBuyer van een Mac?

Wat is SurfBuyer?

SurfBuyer is een frauduleuze applicatie die claimt tijd en geld te laten besparen door het informeren van de gebruikers over speciale kortingen/voordeelaanbiedingen die beschikbaar zijn op allerlei e-shops. het aanbieden van prijsvergelijkingen en andere soortgelijke functies. Deze claims verleiden vaak gebruikers tot het idee dat SurfBuyer legitiem en nuttig is. In feite wordt deze app geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) infiltratie zonder toestemming van de gebruikers; 2) vertonen van intrusieve online advertenties en 3) bespioneren van de surfactiviteit op internet.

SurfBuyer adware

Volgend op de infiltratie gebruikt SurfBuyer een virtuele laag om pop-ups, coupons, banners en andere soortgelijke advertenties te vertonen. De virtuele laag maakt de plaatsing van grafische inhoud door derden mogelijk bovenop elke website. De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende webinhoud en verstoren zo een goede surfervaring op internet. Verder genereren ze vaak resultaten die doorlinken naar kwaadaardige websites - het erop klikken is riskant en kan leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. Een ander nadeel is de spionage van gebruikersdata door deze app. SurfBuyer registreert IP adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines en andere gelijkaardige data gerelateerd aan het surfen op internet. Merk op dat de verzamelde data persoonlijke details kan bevatten die de ontwikkelaars van SurfBuyer delen met samenwerkende derden. Er bestaat een grote kans dat de persoonlijke informatie zal misbruikt worden om inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van een spionage-app zoals SurfBuyer op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Het is ten zeerste aanbevolen deze adware onmiddelijk te elimineren.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door SurfBuyer
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door SurfBuyer verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

SurfBuyer is identiek aan MyShopBot, My WebEnhancer, My ShopMate en een aantal andere applicaties. Het deelt ook veel gelijkenissen met honderden andere programma's van het adware-type. Deze claimen allemaal de surfervaring op internet te verbeteren door het leveren van nuttige functies. Deze beloftes zijn echter slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. Applicaties van het adware-type worden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en gewone gebruikers hebben er meestal niets aan. Deze applicaties leveren intrusieve online advertenties en registreren voortdurend allerlei gegevens.

Hoe werd SurfBuyer geïnstalleerd op mijn computer?

SurfBuyer heeft een officiële downloadwebsite maar de ontwikkelaars promoten het via een misleidende marketing methode genaamd 'bundling'. Onderzoek bewijst dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Daarom worden gebundelde applicaties verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Het overslaan van deze sectie leidt vaak tot de onbedoelde installatie van valse programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Dit kan voorkomen worden dankzij twee eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Ten eerste mag je nooit het downloaden en installeren van software overhaasten. Selecteer de 'Aangepast/Geavanceerd' instellingen en analyseer nauwgezet elke stap. Ten tweede wijs je aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende applicaties best af en vink je deze die reeds inbegrepen werden uit. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. 

Zo zien advertenties gegenereerd door de SurfBuyer adware eruit op een besmette computer:

SurfBuyer adware genereert intrusieve online advertenties (aangeduid als 'Powered by SurfBuyer' of 'Ad by SurfBuyer'):

surfbuyer adware pop-up advertenties surfbuyer adware genereert online advertenties

Misleidende applicatie-installer promoot de SurfBuyer adware:

Misleidende installer gebruikt om SurfBuyer te promoten

Website promoot SurfBuyer adwarer:

Dubieuze website om de SurfBuyer app te promoten

Advertenties door SurfBuyer onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door SurfBuyer. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

SurfBuyer adware verwijdering:

Verwijder aan SurfBuyer gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de "Applicaties"-map:

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je 'Applications'. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en je sleept deze naar de prullenbak. Na het verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties die online advertenties veroorzaken scan je best je Mac op zoek naar eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de advertenties door surfbuyer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door SurfBuyer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door surfbuyer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door surfbuyer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door surfbuyer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door SurfBuyer QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SurfBuyer op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door SurfBuyer

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.