FacebookTwitterLinkedIn

MyShopcoupon adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door MyShopcoupon
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je MyShopcoupon van een Mac?

Wat is MyShopcoupon?

Identiek aan CompariShop, LiveShoppers, ShoppyTool en vele andere is MyShopcoupon een bedrieglijke applicatie die valselijk beweert te helpen tijd en geld te besparen bij het online winkelen. Het zou winkelbonnen moeten genereren en gebruikers op de hoogte houden als er speciale aanbiedingen of kortingen beschikbaar zijn in verschillende webwinkels. In eerste instantie lijkt MyShopcoupon misschien legitiem en nuttig, maar deze app infiltreert meestal systemen zonder toestemming en ze registreert voortdurend allerlei data. MyShopcoupon is bovendien gecategoriseerd als adware - een type software dat gebruikers met intrusieve advertenties overspoelt.

MyShopcoupon adware

Na infiltratie levert MyShopcoupon banners, kortingsbonnen, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt vestoord. Verder linken de indringende advertenties vaak naar kwaadaardige websites en kunnen ze zelfs scripts uitvoeren die heimelijk malware en PUP's downloaden en installeren. Daardoor kan zelfs een enkele klik leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Bovendien verzamelt MyShopcoupon voortdurend verschillende gevoelige data (bijv. IP-adressen, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.). In de meeste gevallen bevat deze informatie vertrouwelijke details. De ontwikkelaars van MyShopcoupon verkopen die echter zonder verpinken aan derden (meestal voor marketingdoeleinden). Deze mensen misbruiken de vertrouwelijke informatie om inkomsten te genereren. De aanwezigheid van een dergelijke app kan dan ook leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen is het ten zeerste aangeraden om onmiddellijk de MyShopcoupon-adware te verwijderen en het hele systeem te scannen met een legitieme antivirus of anti-sypware software.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door MyShopcoupon
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, is MyShopcoupon identiek aan een aantal andere PUP's. In feite zijn alle adware-achtige applicaties erg vergelijkbaar. De meeste bieden zogezegd 'nuttige functionaliteit maar in de praktijk gedragen ze zich identiek. Claims over nuttige functionaliteit zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden tot installatie. Eigenlijk leveren applicaties van dit type geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. Apps zoals MyShopcoupon worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van de beloofde functionaliteit in te schakelen, vormen de PUP's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd MyShopcoupon geïnstalleerd op mijn computer?

MyShopcoupon heeft een officiële downloadwebsite, maar criminelen verspreiden deze ongewenste app ook met de bovengenoemde intrusieve advertenties in combinatie met een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Door het gebrek aan kennis en het onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers, infiltreert MyShopcoupon meestal zonder toestemming. "Bundelen" is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere software. Ontwikkelaars geven amper informatie over deze installaties. De "gebundelde" apps worden verborgen in verschillende secties (bijvoorbeeld de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Uit onderzoek blijkt dat veel gebruikers zich niet aan deze procedures houden en stappen overslaan. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties en links zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Dit leidt vaak tot onbedoelde installatie van ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Onthoud dat criminelen veel bronnen investeren in het ontwerpen van opdringerige advertenties. Daarom zien de meeste er wel legitiem uit maar linken ze feitelijk uitsluitend naar websites met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie enz. Als je deze advertenties tegenkomt, verwijdert dan onmiddellijk alle dubieuze apps en browserinvoegtoepassingen. Bovendien analyseer je best zorgvuldig elke stap van de download- en installatieprocessen en vink je alle extra inbegrepen programma's uit. Download je software alleen van officiële bronnen en bij voorkeur via directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's verdienen geld met de "bundling" -methode (ze promoten dubieuze software) en deze tools mogen dus niet worden gebruikt. Het gebruik van een legitieme antivirus en anti-spyware software is met andere woorden essentieel.

Misleidende applicatie-installer die MyWorkcoupon adware verspreidt:

Misleidende installer verspreidt MyShopcoupon

MyShopcoupon adware privacyverklaring:

MyShopcoupon privacyverklaring

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

MyShopCoupon verwijdering:

Verwijder aan MyShopCoupon gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door myshopcoupon gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door MyShopcoupon verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door myshopcoupon gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door myshopcoupon gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door myshopcoupon gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door MyShopcoupon QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MyShopcoupon op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.