Top Antivirus 2019

Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

combo cleaner software box pcrisk

Werkt met: Mac OSX 10.10 (Yosemite), Mac OSX 10.11 (El Capitan) and macOS Sierra (10.12)

Download
Combo Cleaner

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.

Combo Cleaner is een antivirus programma en een systeem booster gemaakt door een bedrijf genaamd RCS LT. Deze applicatie werkt op Mac computers en is compatibel met alle recente besturingssystemen van Mac, waaronder Yosemite, El Capitan en Sierra. Deze applicatie kiest voor een andere aanpak in vergelijking met traditionele antivirus pakketten. Naast antivirus-bescherming bevat Combo Cleaner een schijfopruimer, een tool om dubbele en één om grote bestanden mee op te sporen, een privacy scanner en een applicatie verwijderaar. Deze app kan gebruikt worden om computers te bevrijden van bedreigingen en kan behoorlijk veel schijfruimte vrijmaken die wordt ingenomen door overbodige bestanden. Hoewel Mac computers zogezegd veiliger zijn dan Windows-systemen is een betrouwbare antivirus-oplossing essentieel.

 
Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 

avast 2018 pro antivirus box

Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avast Pro Antivirus 2018 Website

Avast is het best bekend vanwege z'n gratis antivirusaanbod maar het vanuit Praag opererende bedrijf heeft 400 miljoen gebruikers en claimt een marktaandeel te hebben van 40% op de markt voor beveiligingssoftware buiten China. In 2016 nam het AVG over, en de producten van Avast combineren tegenwoordig het beste van beide technologieën. De software is krachtig en boordevol functies waaronder een real-time virusbescherming, URL-filter, wachtwoordmanager, een schoonmaakmodule voor de browser, een controlefunctie voor draadloze netwerken en een veilige browser voor online bankieren en shoppen.

Hoewel Avast Antivirus een degelijk product is zijn er enkele negatieve punten die maken dat het toch niet op hetzelfde niveau staat als Bitdefender of Kaspersky. Eén van de problemen is de prijs. Voor 39.99$ koop je een licentie voor één jaar. Die prijs is ongeveer even hoog als deze van Bitdefender, Norton, Kaspersky en Webroot. De prijs is niet het echte probleem, de vraag is wel waarom iemand de Pro-versie zou kopen als de gratis versie dezelfde functies heeft.

   
Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

kaspersky antivirus 2018 box

Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Kaspersky Antivirus 2018 Website

Sinds het bedrijf werd opgericht in 1997 door Eugene Kaspersky heeft het een reputatie ontwikkeld voor het leveren van uitstekende producten. Samen met andere antivirusaanbiedingen zoals Bitdefender, McAfee en TrendMicro wordt het productaanbod van Kaspersky voortdurend aanbevolen door professionals in de industrie en worden ze vaak beschouwd als 'editor's choices' door uitgevers. Kaspersky's aanbod voor 2018 zet deze trend voort.

Wat het belangrijke kostenaspect betreft, lijkt Kaspersky duurder te zijn dan andere aanbiedingen, waarbij het product aan 59,99$ wordt aangeboden. Zeker wanneer je weet dat de meeste andere aanbiedingen vanaf 40$ beginnen, kan dit veel lijken. Echter, waar veel van deze aanbiedingen slechts één licentie bieden licentie komen, lijkt Kaspersky te begrijpen dat mensen meerdere apparaten hebben die ze willen beschermen. Zo biedt Kaspersky 3 licenties voor 59,99$ met mogelijkheid om er nog 3 bij te kopen voor 20$ extra..

   
Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 

bitdefender antivirus 2018 box

Werkt met: Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Bitdefender Antivirus Plus 2018 Website

Bitdefender Antivirus Plus scoort consistent hoog in de verschillende gespecialiseerde publicaties. Het aanbod voor 2018 van dit bedrijf is daarop geen uitzondering. Er zijn een aantal goede redenen voor ook. Eén daarvan is dat Bitdefender steevast uitzonderlijke resultaten haalt in onafhankelijke labotesten. Het aanbod is een van de beste algemene goede presteerders in deze testen. Een andere reden waarom veel specialisten Bitdefender een ereplaats geven is het ongelooflijke aantal functies beschikbaar in de basisversie, waar dit bij andere bedrijven vaak enkel in de meest dure versies het geval is. Meer over de functies en de labotesten lees je hieronder.

De prijs is sinds de vorige versie nog steeds $39.99 voor één licentie of $59.99 voor drie licenties, telkens voor een jaar. De prijs is daarmee vergelijkbaar met die van andere topproducten zoals Kaspersky, Norton en Webroot. McAfee wordt in de markt gezet voor 59.99$ maar dan wel op al je Windows-, Mac-, Android- en iOS-toestellen in je woning.

   
Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

avira antivirus pro 2018 box

Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avira Antivirus Pro 2018 Website

Het laatste aanbod van dit Duitse bedrijf is even degelijk en betrouwbaar als alle vorige versies van z'n malware-engine. De scores op onafhankelijke testen zijn goed, zoals we verderop zullen bespreken, maar potentiële gebruikers zullen het moeilijk te rechtvaardigen vinden om geld te besten aan de Pro-versie, gezien de gratis versie veel gebruikers kan bekoren. Avira heeft mogelijk hetzelfde probleem als z'n Europese buur Avast, de gratis versie doet alles wat je van een eenvoudig antivirusprogramma verwacht en doet dat goed. Het valt te betwijfelen of een gebruiker die betaalde voor de Pro-versie z'n geld goed besteed zal vinden. Met prijzen van 38$ voor één licentie tot 151$ voor maximaal vijf computers is de prijs van Avira vergelijkbaar met aanbiedingen zoals die van Kaspersky, Bitdefender en Norton, die door onafhankelijke labo's vaak als beter worden beoordeeld.

De installatie van zowel de professionele als de gratis versie is eenvoudig en zonder zorgen. Eens geïnstalleerd wordt de gebruiker echter gebombardeerd met een voornamelijk witte interface vol functies. Dit kan intimiderend werken voor beginnende gebruikers of gebruikers die gewoon hun computer willen scannen. Andere bedrijf stoppen veel moeite in het vereenvoudigen van de interface, Avira heeft, zo lijkt het, een tegenovergestelde richting gekozen.