Blog

Categorieën:

Windows - ow to gidsen voor Windows gebruikers.
Mac - How to gidsen voor Mac gebruikers.

U kunt zich abonneren op RSS RSS feed.

Hoe het probleem van een zwart scherm bij het opstarten op te lossen op een Mac?

Hoe het probleem van een zwart scherm bij het opstarten op te lossen op een Mac?

Tegenwoordig, in deze tijden waarin computers, telefoons en tablets steeds sneller en geavanceerder worden, moet men een IT-liefhebber zijn om de technologische vooruitgang bij te kunnen houden. Geen verrassing dus dat veel mensen niet genoeg tijd en kennis hebben om zelfs kleine problemen met hun Mac op te lossen. Zelfs problemen die op hardwareproblemen lijken zijn in veel gevallen softwaregerelateerd en ze kunnen worden opgelost zonder uw computer in te leveren voor herstel.

 
De prestaties van uw MacBook herstellen. Hoe uw Macbook te resetten?

Hoe herstelt u een MacBook met prestatieproblemen door het uitvoeren van een factory reset?

Zijn de prestaties van uw MacBook verminderd en kan de machine z'n gevraagde taken niet uitvoeren of vermoedt u dat het systeem beschadigd is? Misschien staat uw harde schijf vol met ongewenste bestanden en moet u belangrijke documenten en bestanden opslaan met behulp van een alternatieve opslag zoals externe schijven of cloudopslag. Of hebt u misschien een nieuwe computer gekocht en bent u van plan uw gebruikte MacBook te verkopen of weg te geven? Dit zijn enkele van de meest voorkomende omstandigheden waarin u uw computer moet resetten (de fabrieksinstellingen herstellen).

 
Hoe je Windows 10 wachtwoord opnieuw instellen als je het bent vergeten?

Hoe je Windows 10 wachtwoord opnieuw instellen als je het bent vergeten?

Het is gemakkelijk om je wachtwoord te vergeten, vooral als je veel verschillende wachtwoorden hebt op verschillende platformen (om veilig te zijn, wil je natuurlijk niet hetzelfde wachtwoord voor elke website en elk programma gebruiken). Verschillende platformen hebben vaak verschillende regels voor het instellen van wachtwoorden, zoals verschillende cijfertellingen en/of letters, enz. Op deze manier kun je ook gedwongen zijn om verschillende wachtwoorden te hebben. Controleer eerst of er een eerder aangemaakte wachtwoordhint is. Zo niet, probeer dan je wachtwoord te raden - hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, dit werkt vaak! Je kunt je eigen naam, de naam van een vriend, familielid, huisdier enz. proberen. Probeer je verjaardag, thuisadres of een aantal belangrijke getallen of woorden in te voeren die jij alleen kent.

 
Hoe maak je je Google Chrome Browser sneller?

Hoe maak je je Google Chrome browser sneller op Windows?

De meeste mensen maken tegenwoordig gebruik van internet en hun aantal neemt alleen maar toe. Hoe meer je gebruik maakt van internet, hoe meer je wilt dat het proces snel en efficiënt verloopt. Alles gaat steeds sneller en daar wennen we aan. We hebben weinig geduld met trage internetverbindingen of trage browsers. Wat ooit snel leek, is nu langzaam - net zoals een browser die oorspronkelijk snel leek, nu langzaam lijkt met de technologie van vandaag. Dit is mogelijk het geval met je Chrome-browser.

Google Chrome is waarschijnlijk de snelste browser die er is, een tool die velen van ons elke dag gebruiken omwille van z'n geweldige prestaties. Browsersnelheid is vaak het belangrijkste aspect bij de browserkeuze. Snel internet heeft geen zin als je browser traag is. Als je een Chrome-gebruiker bent en je browser traag aanvoelt, dan kan dit artikel je helpen om dit probleem op te lossen.

 
Hoe vind je je Windows of Office productcode?

Hoe vind je je Windows of Office productcode?

De meeste commerciële software wordt geleverd met een vorm van bescherming om ongeoorloofd kopiëren en installatie te voorkomen. Hoewel softwarefabrikanten verschillende methoden gebruiken om dit soort bescherming te bereiken, is een van de meest voorkomende benaderingen het vragen van de gebruiker om een productsleutel of serienummer in te voeren, wat het geval is voor zowel Microsoft Windows als Office.

 
Hoe de foutmelding "Wifi heeft geen geldig IP-adres" op te lossen in Windows 10?

Hoe de foutmelding "Wifi heeft geen geldig IP-adres" op te lossen in Windows 10?

In 1995 was slechts ongeveer 1% van de wereldbevolking online. Twintig jaar later hebben meer dan drie miljard mensen, bijna de helft van de wereldbevolking, een internetverbinding. Als je tegenwoordig geen verbinding meer kunt maken met het internet zou je je bijna terug in 1995 kunnen. Als je het Windows 10-besturingssysteem gebruikt en een foutmelding "Wifi heeft geen geldig IP-adres" ontvangt, dan weet je hoe het voelt. Dit verhindert het gebruik van wifi en is een veelvoorkomend probleem voor Windows-gebruikers. Het probleem van het ontbreken van een geldige IP-configuratie kan zich ook voordoen als je een Ethernet-verbinding op uw computer gebruikt. Het goede nieuws is dat je dit probleem gemakkelijk kunt oplossen.

 
Hoe vind je het wachtwoord van je wifi terug?

Hoe vind je het wachtwoord van je wifi terug in Windows 7 en Windows 10

Om verbinding te maken met een beveiligd wifi-netwerk hebt u een wifi-wachtwoord nodig, dat vaak een wifi-netwerkbeveiligingssleutel wordt genoemd. Als je in een hotel verblijft of deelneemt aan een evenement of conferentie waar een wifi-verbinding wordt aangeboden, vraag dan het wifi-wachtwoord bij de receptie of de organisatoren van het evenement. Wifi-wachtwoorden worden vaak getoond op informatieborden of -schermen. Hoe zit het echter met andere manieren om wifi-wachtwoorden te vinden? Als je bedrijf wifi-toegang biedt, vraag dan je IT-ondersteuningsafdeling om een wachtwoord. In sommige gevallen, zoals in cafés, stadscentra, luchthavens, openbaar vervoer enz. zijn wifi-verbindingen niet beveiligd en hoef je bij de verbinding geen wachtwoord op te geven.

 
Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware