FacebookTwitterLinkedIn

MyShopMate Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door MyShopMate
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je ShopMate van een Mac?

Wat is My ShopMate?

My ShopMate is een misleidende applicatie identiek aan My WebEnhancer, ShoppyTool, SmartShoppy en vele andere applicaties. Door valselijk te claimen tijd en geld te helpen besparen bij het online shoppen verleidt My ShopMate gebruikers tot het idee dat deze applicatie legitiem en nuttig is. Wees je er echter van bewust dat My ShopMate gewoonlijk systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruikers. Verder levert deze applicatie allerlei intrusieve online advertenties en verzamelt ze gegevens over het surfgedrag van z'n gebruikers. Om deze reden wordt My ShopMate geklasseerd als adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP).

My ShopMate adware

My ShopMate gebruikt een 'virtuele laag' om pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere gelijkaardige advertenties te genereren. De virtuele laag laat de plaatsing van grafische inhoud door derden toe op elke website. De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud en zo verstoren ze de surfervaring op internet. Onderzoek bewijst ook dat de advertenties vertoond door dit type adware kunnen doorverwjizen naar kwaadaardige websites met besmettelijke inhoud. Het klikken erop kan leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. Bijkomend volgt My ShopMate ook de surfactiviteit door het registreren van IP-adressen, bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's en andere aan het surfen op internet gerelateerde data die persoonlijk identificeerbaar kan zijn. De data wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze vaak misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van een spionage-app op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. We bevelen ten zeerste aan dat je de My ShopMate adware onmiddelijk zou verwijderen.

De ontwikkelaars van My ShopMate hebben een aantal identieke applicaties uitgegeven onder verschillende namen. Deze bieden allemaal functies aan voor het besparen van tijd en geld. Deze apps zijn echter nutteloos voor gewone gebruikers. My ShopMate en de apps die hierboven vermeld worden bieden geen van de beloofde functies. Ze genereren enkel inkomsten voor de ontwikkelaars. Claims over het verbeteren van de surfervaring zijn slechts pogingen om gebruikers tot installatie te verleiden. De applicaties genereren intrusieve online advertenties en verzamelen persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd My ShopMate geïnstalleerd op mijn computer?

My ShopMate heeft een officiële downloadwebsite. Het wordt echter ook verspreid via een misleidende marketing methode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software en apps. Onderzoek bewijst dat veel gebruikers onvoldoende opletten tijdens het download- en installatieproces. Zich hier bewust van verbergen de ontwikkelaars gebundelde programma's onder de 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' opties in deze procedures. Als gebruikers die sectie dan overslaan installeren ze onbedoeld mogelijk gevaarlijke programma's die hun privacy schenden.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om de installatie van mogelijk ongewenste programma's te voorkomen let je best goed op met het downloaden en installeren van software. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellinge, analyseer nauwgezet elke stap en weiger alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren ervan. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Misleidende applicatie-installer promoot de My ShopMate adware:

Misleidende installer gebruikt om My ShopMate te promoten

My ShopMate website veelgestelde vragen (FAQ):

My ShopMate website's faq

My ShopMate adware genereeert intrusieve online advertenties (aangeduid als "Powered by MyShopMate" of "Ad by MyShopMate"):

myshopmate adware genereert pop-up advertenties myshopmate adware genereert intrusieve online advertenties myshopmate adware genereert online advertenties voorbeeld 2

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

My ShopMate adware verwijdering:

Verwijder de aan My ShopMate gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit je map "Applicaties":

mac adware verwijdering uit de applicaties map

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en je sleept deze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op zoek naar eventuele achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door myshopmate gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door MyShopMate verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door myshopmate gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door myshopmate gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door myshopmate gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door MyShopMate QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MyShopMate op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.