FacebookTwitterLinkedIn

Shopperify Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door Shopperify
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Shopperify te verwijderen van een Mac?

Wat is Shopperify?

Shopperify is een misleidende applicatie die zogezegd gebruikers helpt tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen. Wie de layout bekijkt zou kunnen denken dat Shopperify handig en gepast is. In werkelijkheid is Shopperify te klasseren als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) De installatie zonder toestemming van de gebruikers, 2) het vertonen van intrusieve online advertenties en 3) het bespioneren van de surfactiviteiten van gebruikers op internet.

Shopperify adware

Eens geïnfiltreerd levert Shopperify pop-ups, banners, coupons en andere gelijkaardige advertenties. Om dit te doen gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' - een tool die de plaatsing van externe grafische inhoud bovenop elke website mogelijk maakt. Om deze reden overlappen de advertenties vaak de onderliigende website en zo verstoren ze de surfervaring op internet. Bijkomend verwijzen sommige van de advertenties mogelijk door naar kwaadaardige websites. Zelfs een toevallige klik erop kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Een ander nadeel is de spionage door deze app. Wees je ervan bewust dat Shopperify werd ontworpen om IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige informatie te registreren, gegevens die mogelijk persoonlijk zijn. Het probleem is dat Shopperify's ontwikkelaars de ingezamelde data delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Daardoor bestaat de kans dat privégegevens zullen misbruikt worden met de bedoeling er inkomsten mee te genereren. De aanwezigheid van een informatiespionage-app kan dan ook leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Het is daarom ten zeerste aanbevolen de Shopperify adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door Shopperify
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Shopperify is compleet identiek aan MyShopBot, OptiBuy, Shoppinizer en een aantal andere applicaties van het adware-type. Net zoals Shopperify bieden de genoemde mogelijk ongewenste programma's ook zogezegd nuttige functionaliteiten. Onderzoek wijst echter uit dat ze compleet nutteloos zijn voor gewone gebruikers. In plaats van de beloofde functies leveren mogelijk ongewenste programma's intrusieve online advertenties ("Pay Per Click"-advertentiemodel) en ze verzamelen voortdurend allerlei gebruikersgegevens die later aan derden worden doorverkocht.

Hoe werd Shopperify geïnstalleerd op mijn computer?

Shopperify adware heeft een officiële downloadwebsite. Het wordt echter ook verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Om deze reden installeren gebruikers Shopperify vaak onbedoeld, zonder hun toestemming dus. 'Bundling' is een undercover-installatie van externe software samen met reguliere apps. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden verbergen de ontwikkelaars bewust de gebundelde programma's onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het roekeloos overhaasten van deze sectie geven gebruikers installers onbedoeld de toestemming om allerlei instellingen te wijzigen.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om te voorkomen dat mogelijk ongewenste programma's het systeem infiltreren moeten gebruikers goed opletten met het downloaden en installeren van software. Het is erg belangrijk nauwgezet elke stap te analyseren en ofwel de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen te gebruiken. Bijkomend moeten alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende applicaties afgewezen worden. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Misleidende applicatie-installer promoot de Shopperify adware:

Misleidende installer gebruikt om Shopperify te promoten

Zo zien de advertenties gegenereerd door deze adware eruit op online shopping websites:

Shopperify advertenties GIF

Shopperify adware vertoont intrusieve online advertenties:

Shopperify genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 1) Shopperify generating intrusieve advertenties (voorbeeld 2) Shopperify genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 3)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers van een Mac computer te verwijderen:

Shopperify adware verwijdering:

Verwijder aan Shopperify gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit je map "Applicaties":

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door shopperify gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door Shopperify verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door shopperify gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door shopperify gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door shopperify gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door Shopperify QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Shopperify op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.