Couponizer Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door Couponizer
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Couponizer te verwijderen vanaf een Mac computer?

Wat is Couponizer?

Couponizer is een frauduleuze applicatie die valselijk claimt tijd en geld te helpen besparen door het leveren van kortingsbonnen en notificaties van speciale kortingen en voordeelaanbiedingen op verscheidene e-shops. Veel gebruikers geloven dat Couponizer legitiem en nuttig is maar het wordt eigenlijk geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma en een adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) stiekeme installaties zonder toestemming 2) het bespioneren van de surfactiviteit van gebruikers op internet en 3) het vertonen van intrusieve online advertenties.

Couponizer adware

Volgend op infiltratie verzamelt Couponizer Internet Protocol (IP) adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en verschillende andere gegevens over de surfactiviteit op internet. De verzamelde data kan persoonlijke gegevens bevatten die de ontwikkelaars van Couponizer delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die de private data misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van spionage-apps leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Een andere nadeel is het vertonen van intrusieve online advertenties. Wees je ervan bewust dat Couponizer constant pop-ups, coupons, banners en andere gelijkaardige advertenties levert. Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' - een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke website mogelijk maakt. Hierdoor verbergen de vertoonde advertenties vaak de onderliggende inhoud en zo verstoren ze de surfervaring op internet grondig. Verder kunnen deze advertenties doorverwijzen naar kwaadaardige websites en zelfs een toevallige klik erop kan leiden tot ernstige computerbesmettingen. Om deze reden zou je de Couponizer adware onmiddelijk moeten elimineren.

Er bestaan tientallen mogelijk ongewenste programma's die identiek zijn aan Couponizer waaronder My WebEnhancer, My ShopMate en SurfBuyer - dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Ze bieden allemaal identieke functies aan, hun enige doel is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars terwijl gewone gebruikers geen toegevoegde waarde zullen opmerken. Eerder dan het bieden van de beloofde functionaliteit verzamelen Couponizer en andere gelijkaardige applicaties persoonlijke informatie die later aan derden verkocht wordt, daarnaast leveren ze ook intrusieve online advertenties (via het "Pay Per Click" [PPC] advertentiemodel).

Hoe werd Couponizer op mijn computer geïnstalleerd?

Couponizer adware heeft een officiële downloadwebsite, de ontwikkelaars verspreiden deze applicatie echter ook via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren gebruikers Couponizer vaak onbedoeld. Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom worden gebundelde programma's vaak verborgen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Gebruikers die deze sectie roekeloos overslaan installeren vaak onbedoeld frauduleuze applicaties zoals Couponizer.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de bundelmethode. Daarom mag je nooit de download- en installatieprocessen overhaasten. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen, analyseer nauwgezet elke stap en vink alle bijkomend inbegrepen programma's uit. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Couponizer website Veelgestelde Vragen (FAQ) pagina:

Couponizer FAQ

Advertenties door Couponizer onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door Couponizer. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Couponizer adware verwijdering:

Verwijder aan Couponizer gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de "Applicaties"-map:

mac adware removal from applications folder

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je "Applicaties”. In deze map zoek je “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en deze verplaats je naar de prullenbak. Na het verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties die online advertenties veroorzaken scan je best je Mac op zoek naar eventuele achterbleven ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door couponizer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door Couponizer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door couponizer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door couponizer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door couponizer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door Couponizer QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Couponizer op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door Couponizer

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.