Dolphin Deals Adware

Ook bekend als: Advertenties door DolphinDeals
Type: Adware
Verspreiding: Matig
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

Dolphin Deals verwijderingsinstructies

Wat is Dolphin Deals?

Gemaakt door SuperWeb LLC is Dolphin Deals een mogelijk ongewenste browser extensie die claimt de surfervaring van gebruikers te verbeteren door het inschakelen van coupons, prijsvergelijkingen en ander functies. Hoewel deze functionaliteit misschien legitiem en nuttig kan zijn zou je je ervan bewust moeten zijn dat Dolphin Deals geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie omdat ze een misleidende software marketing methode gebruikt genaamd 'bundling' de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software) om zichzelf op internet browsers te kunnen installeren zonder toestemming van de gebruikers. Volgend op een succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome genereert Dolphin Deals verscheidene intrusieve online advertenties waaronder banners, zoek-, interstitiële, transitionele, pop-up en volledige pagina advertenties. Er is een grote kans dat het klikken daarop risicovolle adware en malware-infecties zal veroorzaken. 

Daar komt nog bij dat Dolphin Deals de surfactiviteiten van gebruikers op internet door het verzamelen van verschillende soft- en hardwaregegevens waaronder Internet Protocol (IP) adressen, unieke identificatie nummers, ingegeven zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's en andere details die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn. Dit gedrag kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal en daarom is het aan te raden de Dolphin Deals adware uit je internetbrowsers te verwijderen. SuperWeb LLC heeft meer dan 200 mogelijk ongewenste programma's (PUP's) uitgegeven die identiek zijn aan Dolphin Deals. Bijvoorbeeld: Cantataweb, Quantum Look, App Bud en Shopping Assistant. Geen van deze frauduleuze browser add-ons biedt enige waarde voor de gebruiker. Dit bedrijf geeft bewust identieke browser plugins uit onder verschillende namen om zo de detectie door legitieme antivirus en anti-spyware software te vermijden. Het hoofddoel van deze PUP's is inkomsten te genereren door het tonen van intrusieve online advertenties.

Dolphin Deals Advertenties

Onderzoek toont aan dat de meeste gebruikers hun computers besmetten met de Dolphin Deals tijdens het downloaden van gratis software via kleine programma's genaamd 'download managers' op freeware download websites zoals soft32.com, download.com en softonic.com. Download managers worden gebruikt door deze websites als geldmachine omdat ze de installatie aanbieden van gepromote '100% legitieme' browser plug-ins samen met de gekozen gratis software. Hierdoor leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware vaak tot computerbesmettingen met adware of malware. Deze besmettingen kunnen voorkomen worden door goed op te letten bij het downloaden van gratis software en door op 'Afwijzen' te klikken als de installatie van bijkomende programma's wordt aangeboden. Verder zou je alle software die gedownload werd moeten installeren met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties, eerder dan 'Snel' of 'Standaard' - dit zal alle gebundelde applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en je zal de kans hebben deze af te wijzen. Als je de Dolphin Deals adware reeds geïnstalleerd hebt en je nu "Ads by Dolphin Deals" ziet of "Powered by Dolphin Deals" advertenties, lees dan de volgende verwijderingsgids en elimineer dit uit je internet browsers.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van Dolphin Deals (aangeduid als 'DolphinDeals') adware:

dolphin deals adware installer voorbeeld 4 dolphindeals adware installer voorbeeld 3 dolphindeals adware installer voorbeeld 2 dolphin deals adware installer

Snelmenu: Snelle oplossing om door DolphinDeals te verwijderen

Dolphin Deals adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

dolphin deals adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Dolphin Deals" selecteer deze verwijzing en klik op 'Deïnstalleren' of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Dolphin Deals advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.


DOWNLOAD
door DolphinDeals opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder de Dolphin Deals adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Dolphin Deals uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Dolphin Deals"  en schakel deze uit.

Verwijder de Dolphin Deals uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van dolphin deals dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Dolphin Deals uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Dolphin Deals" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Dolphin Deals uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van dolphin deals dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Dolphin Deals uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Dolphin Deals".

Verwijder Dolphin Deals uit Mozilla Firefox stzp 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van dolphin deals kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Samenvatting:
Samenvatting adware programma 1 door DolphinDeals is een adware programma dat gebruikers volgt terwijl ze op internet surfen en intrusieve online advertenties genereert. De meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren, jammer genoeg vermelden sommige van de vermelde download cliënten niet duidelijk dat de geadverteerde browser plugins of werkbalken samen met het gratis programma zullen geïnstalleerd worden dat gebruikers hebben gedownload. Download cliënten en installers worden gebruikt om adware te verspreiden en verbergen vaak de afwijzen-knop die kan gebruikt worden om de installatie van mogelijk ongewenste applicaties af te wijzen.

Samenvatting adware programma 2

Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten gebruikers niet toe de gekozen freeware te downloaden als ze de installatie van gepromote software afwijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.

Als je download beheerd word door een download cliënt verzker je der dan van de installatie van gepromote browser plug-ins of werkbalken af te wijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om door dolphindeals van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over door dolphindeals of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.