FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Shoppinizer (Mac)

Ook bekend als: Shoppinizer adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je Shoppinizer van een Mac computer?

Wat is Shoppinizer?

Identiek aan Couponizer, My WebEnhancer, My ShopMate en een aantal andere frauduleuze apps is Shoppinizer een misleidende applicatie die zogezegd tijd en geld hebt te besparen door het leveren van kortingsbonnen en het melden van speciale voordeelaanbiedingen beschikbaar in allerlei online winkels. Deze claims overtuigen gebruikers vaak dat Shoppinizer legitiem en nuttig is maar eigenlijk infiltreert deze app systemen zonder toestemming. Verder levert ze intrusieve online advertenties en registreert ze voortdurend data gelinkt aan de surfactiviteit van gebruikers. Shoppinizer wordt geklasseerd als adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP).

Shoppinizer adware

Volgend op een succesvolle infiltratie gebruikt Shoppinizer een virtuele laag om pop-ups, coupons, banners en andere gelijkaardige advertenties te genereren. Dit maakt de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke website mogelijk De vertoonde advertenties verstoren de surfervaring op internet grondig. Bijkomend leiden sommige door naar kwaadaardige websites en kunnen zelfs toevallige kliks erop resulteren in besmettingen met risicovolle malware of adware. Shoppinizer bespioneert voortdurend het surfgedrag van z'n gebruikers door het verzamelen van IP-adressen, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige data die private gegevens kan bevatten. De verzamelde data wordt later gedeeld met derden die ze misbruiken om er inkomsten mee te genereren. De aanwezigheid van een spionage-app kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Hierdoor is het ten zeerste aanbevolen de Shoppinizer onmiddelijk te verwijderen.

Onderzoek toont aan dat alle applicaties van het adware-type vrijwel identiek zijn. Door het aanbieden van verschillende 'nuttige functies' proberen apps zoals Shoppinizer een legitiem indruk te wekken. Echter, het enige doel van dergelijke adware is het creëren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Eerder dan het leveren van de beloofde functies leveren deze applicaties van het adware-type intrusieve online advertenties (via het "Pay Per Click" advertentiemodel) en registreert het allerlei systeem- en gebruikersgegevens (die later aan derden verkocht worden).

Hoe werd Shoppinizer geïnstalleerd op mijn computer?

Shoppinizer is gratis voor iedereen te downloaden op z'n officiële website, de meeste gebruikers installeren deze applicatie echter onbedoeld. Dit komt door de misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' (stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere software/apps) die ontwikkelaars gebruiken om de Shoppinizer adware te verspreiden. Ze verbergen hun gebundelde apps onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen van de download- en installatieprocessen. Het overslaan van deze sectie leidt tot de onbedoelde installatie van frauduleuze apps. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De installatie van mogelijk ongewenste programma's kan voorkomen worden door het nemen van twee eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Overhaast ten eerste nooit de download/installatie van software. Kies steeds de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' methode en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede aanbiedingen voor het downloaden/installeren van bijkomende applicaties af, ook als deze reeds inbegrepen lijken. Gebundelde apps zouden nooit geïnstalleerd mogen worden.

Shoppinizer adware privacybeleid:

Shoppinizer privacybeleid

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video showing how to remove adware and browser hijackers from a Mac computer:

Shoppinizer adware verwijdering:

Verwijder aan Shoppinizer gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware removal from applications folder

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je "Applicaties”. In deze map zoek je “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en deze verplaats je naar de prullenbak. Na het verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties die online advertenties veroorzaken scan je best je Mac op zoek naar eventuele achterbleven ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de shoppinizer adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Shoppinizer adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan shoppinizer adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan shoppinizer adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan shoppinizer adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Shoppinizer adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Shoppinizer adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.