Hoe Spyware Verwijderen?

Tegenwoordig wordt het internet overspoeld met kwaadaardige en gevaarlijke toepassingen. De makers van zulke valse programma's ontwerpen ze meestal uit geldgewin. Cyber criminelen verdienen meestal geld door onwetende gebruikers te misleiden en hen zo valse antivirus toepassingen laten kopen of hen dwingen valse boetes (losgeld) te betalen om hun pc te deblokkeren enz. ... Als je een antivirus of anti-spyware programma kiest, download dan enkel wel gekende producten. Weet dat er meer dan 640.000 websites en ongeveer 5,8 miljoen pagina's besmet zijn met malware en dit aantal neemt nog elke dag toe. Je kunt op de Google Security Blog de statistieken van de besmette websites raadplegen. Je moet begrijpen dat surfen op bedenkelijk websites de kans op besmetting met spyware, malware en virussen van je pc verhoogt. Je moet vooral voorzichtig zijn bij het surfen naar websites die het volgend bevatten:

 • Erotische inhoud
 • Software cracks, key gen...
 • P2P sites
 • Warez sites

Als je op een bedenkelijke website bent, klik dan niet op pop-ups, banners en andere vensters die op je scherm verschijnen. Als je deze pop-ups opmerkt verlaat dan zo snel mogelijk deze site. Als een pop-up venster op je scherm verschijnt sluit je het best door gebruik te maken van de combinatie : ALT+F4 of door het indrukken van CTRL+ALT+DEL (dit sluit je Internet browser). Om te voorkomen dat je pc besmet wordt met zulke malware zou je een legaal antivirus programma met actieve real-time bescherming eigenschappen moeten hebben. Tegenwoordig hebben de meeste antivirus toepassingen een "web schild" dat belet dat malware en virussen je pc binnendringen.

Een andere gebruikelijke vorm van besmetting zij e-mail berichten:

 • Open geen e-mail bijlagen van mensen onbekende afzenders
 • Scan bijlagen steeds op beveiligingsinfecties alvorens ze te downloaden
 • Klik niet op koppelingen in verdachte e-mails

Hoe weet je of je pc besmet is met spyware of malware?

 • De prestaties van je pc zijn lager dan normaal
 • De startpagina van je browser (IE, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ...) is gewijzigd zonder je toestemming
 • Regelmatige systeem en internet crashes
 • Antivirus of anti-spyware programma is geblokkeerd
 • Het verschijnen van ongewenste pop-ups tijdens het surfen op internet.
 • Het verschijnen van nieuwe werkbalken in je browser zonder je toestemming

Dit zijn de belangrijkste indicaties dat je pc besmet is. Als je een van deze opgesomde zaken tegenkomt scan dan je pc op spyware en malware infecties. Kies een programma uit ons Top spyware opruimers onderdeel en voer een volledige systeemscan uit.

Hoe je pc beschermen tegen verschillende beveiligingsinfecties?

Meestal worden beveiligingsinfecties doorgegeven via gevonden kwetsbaarheden in de beveiliging van je pc, je besturingssysteem en al je geïnstalleerde programma's op tijd bijwerken maakt je pc meer bestand tegen verschillende aanvallen, Trojanen en virussen. Het regelmatig bijwerken van Flash, Java, Internet browsers en je besturingssysteem is noodzakelijk, een pc met verouderde toepassingen gebruiken verhoogt het risico op besmettingen met gevaarlijke malware en spyware.

Werk je besturingssysteem bij:

Werk je browser bij:

Scan je pc op mogelijke beveiligingsrisico's. Download Windows Malicious Software Removal tool. Dit is een gratis hulpmiddel dat werkt met Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 en Windows Server 2000. Vergeet niet dat als je echt wil dat je pc beschermt is tegen malware je naast het Windows Malicious Software Removal tool ook een degelijk antivirus en anti-spyware programma moet gebruiken.

Gratis bescherming voor je PC

Als je je pc wil beschermen tegen verschillende beveiligingsrisico's raden we je ten zeerste aan een programma uit onze 'Top Anti-spyware' en 'Top Antivirus' onderdelen te kiezen. Als je met een budget werkt en je een gratis oplossing zoekt zou je meerdere toepassingen (antivirus en anti-spyware) op je pc moeten installeren. We raden je aan om AVG Antivirus Free te downloaden. Je kunt het hier vinden: AVG Antivirus Free. Met 110 miljoen gebruikers wereldwijd is het een zeer populair en bovendien gratis programma. Als je om de een of andere reden AVG Antivirus Free Edition niet wil installeren, zijn hier enkel alternatieven: avast! Free Antivirus, Avira AntiVir free, BitDefender Free.

avg

avira

avast

bitdefender

Zorg ervoor dat je maar één antivirus programma op je pc geïnstalleerd hebt, twee verschillende programma's installeren kan voor conflicten zorgen.

Na het installeren en bijwerken van één van de gratis antivirus programma's zou je ook nog een bijkomende beveiliging moeten downloaden zodat je pc beschermt is. Hiervoor raden wij je een gratis versie van Malwarebytes'Anti-Malware en Spybot - Search & Destroy aan.

spybot search and destro

malware anti malware

 

Je kunt ze beiden downloaden en installeren. Nadat je een volledige systeemscan hebt uitgevoerd met een antivirus programma, installeer Spybot-Search&Destroy, werk het bij en scan je pc, voer als laatste een scan uit met een bijgewerkte Malwarebytes'Anti-Malware. Na dit alles zou je pc vrij van virussen, malware, spyware enz. moeten zijn.

Wat moet je doen als je geen beveiligingstoepassing kunt uitvoeren? (malware blokkeert de uitvoering van het programma)

Voordat je je pc scant ga naar de Veilige modus met netwerk:

1. Klik op start, klik afsluiten, klik op opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstartproces meerdere keren op de F8 toetst, van je toetsenbord, tot je het Windows Advanced Optie menu krijgt, selecteer vervolgens Veilige modus met netwerk uit de lijst.

safe mode with networking

2. Download een legale versie van een antivirus en anti-spyware programma en voer een volledige systeemscan uit.

Het manueel verwijderen van beveiligingsrisico's

Deze handleiding kan nuttig zijn als je beveiligingsrisico's manueel wilt verwijderen. Weet dat de meerderheid van kwaadaardige programma's de registerwaarden van je besturings- systeem aanpassen, ongewenste processen toevoegen, .dll bestanden aanmaken enz..


Wat moeten we doen als automatische malware verwijderingsprogramma's de besmetting niet vinden en verwijderen?

Als je nog steeds problemen hebt met je pc kun je het volgende doen:

 • Stuur je 'Hijack This' journaal naar ons forum onderdeel en ons personeel zal je proberen te helpen

Download Hijack This (Trend Micro Hijack This is een gratis hulpmiddel dat een diepgaand rapport genereert van de instellingen van je register en bestanden)

Download HijackThis

Installeer Hijack This en voer het uit. Klik op "Do a system scan and save a a log file", post vervolgens het journaal op ons forum.

hijack11.jpg hijack22.jpg

exclamation mark logo

Opgepast, Hijack This bepaalt niet wat goed of slecht is. Als je alles gaat verwijderen wat dit hulpmiddel opsomt kun je later grote problemen hebben. Wijzig geen instellingen van je pc tenzij je een computer expert bent. Vraag informatie aan onze gebruikers en aan onze forum beheerders op ons forum.