The Gotham Font Was Not Found POP-UP oplichting

Ook bekend als: "The Gotham Font Was Not Found" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"The Gotham Font Was Not Found" virus verwijderingsgids

Wat is "The Gotham Font Was Not Found"?

"The Gotham Font Was Not Found" is een valse foutmelding vergelijkbaar met de The Roboto Condensed Font Was Not Found, The ArialText Font Was Not Found, The HoeflerText Font Wasn't Found foutmeldingen. Deze wordt veroorzaakt door frauduleuze websites die gebruikers per ongeluk bezoeken, doorverwezen door een ongewenst programma of door intrusieve advertenties. In de meeste gevallen infiltreren ongewenste programma's systemen zonder toestemming. Ze veroorzaken doorverwijzingen maar ze tonen ook allerlei advertenties en registreren ze gebruikersdata.

The Gotham Font Was Not Found oplichting

Volgens de foutmelding ontbreekt het "Gotham"-lettertpe op de pc van de gebruiker. Daarom zou een pakket met lettertypes moeten worden gedownload. Dit is een oplichting. "The Gotham Font Was Not Found"-foutmelding doet gebruikers een JavaScript-bestand downloaden dat stiekem trojans/ransomware installeert, zoals TrickBot, Pony, Adwind, JSMiner-C, Locky, Cerber, CryptoMix enz. op hun computers. Deze virussen voeren verschillende kwaadaardige taken uit, waaronder het stelen van informatie (logins/wachtwoorden, toetsaanslagen, persoonlijke gegevens enz.), het misbruiken van systeembronnen om cryptocurrency te minen, het doorverwijzen van gebruikers naar kwaadaardige websites, het versleutelen van gegevens, enz. Cybercriminelen genereren voornamelijk inkomsten door het verkopen/misbruiken van ontvangen data, het minen van verschillende cryptocurrencies, het promoten van andere virussen en het eisen van losgeld in ruil voor bestandsdecryptie. Samengevat, "The Gotham Font Was Not Found" is een zwendel - negeer het dus en download zeker niet het zogenaamde "font pack" dat wordt aangeboden.

Mogelijk ongewenste programma's leveren vaak opdringerige advertenties (coupons, banners, pop-ups, enzovoort). Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars tools die het mogelijk maken grafische inhoud van derden bovenop andere sites te tonen. De advertenties verbergen dus waarschijnlijk de onderliggende inhoud en verstoren zo het surfen op internet. Bovendien leiden deze advertenties vaak door naar kwaadaardige websites en voeren ze scripts uit die heimelijk malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in zeer riskante computerinfecties. Een ander belangrijk nadeel is datasrpionage. PUP's registreren vaak informatie die verband houdt met surfgedrag op het web. De lijst met verzamelde gegevens omvat (maar is niet beperkt tot) Internet Protocol (IP)-adressen, bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevulde zoekopdrachten in zoekmachines en geolocaties. Deze informatie wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te genereren. De aanwezigheid van apps voor het traceren van gegevens kan leiden tot ernstige privacyproblemen of zelfs identiteitsdiefstal. Wij raden je ten zeerste aan alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"The Gotham Font Was Not Found" virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om The Gotham Font Was Not Found virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Tientallen valse foutmeldingen lijken op "The Gotham Font Was Not Found"-melding (bv. This Build Of Windows 10 Is Corrupted, Windows Defender Security Center enz.) De meeste beweren dat het systeem beschadigd is, maar slechts enkele verspreiden actief malware. De meeste proberen gebruikers over te halen om valse technische ondersteuning te kopen. Potentieel ongewenste programma's delen ook veel overeenkomsten. Door het aanbieden van "nuttige functies", proberen ze een indruk van legitimiteit te wekken. Na infiltratie bieden PUP's echter geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. Ze tonen indringende advertenties en verzamelen gevoelige gegevens, waardoor ze een bedreiging vormen voor je privacy en je veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via intrusieve advertenties en de bundelmethode. Hierdoor infiltreren de meeste systemen zonder toestemming. "Bundling" is de stiekeme installatie van externe apps samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars maken deze informatie onvoldoende bekend. Ze verbergen de gebundelde apps onder de 'aangepaste' of 'geavanceerde' instellingen van deze procedures. Ook overhaast veel gebruikers zich en slaan ze stappen over. Daarnaast klikken ze op allerlei advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn slechte kennis en onzorgvuldig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op bij het surfen op het internet en vooral bij het downloaden/installeren van software. Houd er rekening mee dat criminelen veel middelen investeren in het overtuigend ontwerpen van advertenties, waardoor ze legitiem lijken. In feite verwijzen deze naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze zaken. Als je dergelijke omleidingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserplug-ins. Analyseer zorgvuldig elk venster (vooral de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatiedialogen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. We raden je ook aan apps alleen van officiële bronnen te downloaden via directe downloadlinks. Downloaders/-installateurs van derde partijen mogen nooit worden gebruikt, aangezien criminelen ze te gelde maken door er malafide programma's mee te promoten (de "bundelmethode").

Google Chrome-browser: "The Gotham Font was not found":

Stap 1:

The Gotham Font Was Not Found Google Chrome Stap 1

Tekst in de eerste stap:

The "Gotham" font werd niet gevonden

De webpagina die je probeert te laden kan niet worden weergegeven omdat de Gotham Font ontbreekt. Om dit op te lossen moet je het "Google Font Pack" bijwerken.
Uitgever:Google Inc. All Rights Reserved.

Huidige versie:Chrome Font Pack 54.0.2785.89
Laatste versie:Chrome Font Pack 56.0.2924.87

Stap 2:

The Gotham Font Was Not Found Google Chrome Stap 2

Tekst in de tweede stap:

Download het .zip bestand.
Klik wanneer gevraagd op uitvoeren of bewaren.
Als je bewaren kiest, dubbelklik dan op het zip-bestand om het installatieproces te starten. We zullen je startpagina-instellingen en browsergeschiedenis voor je importeren.
Herstart Chrome:
Windows 7: Een Chrome venster zal openen als alles klaar is.
Windows 8 en 8.1: Je ziet een welkomstvenster. Klik op volgende om je standaardbrowser te selecteren.
Windows 10: Als alles klaar is opent een Chrome-venster. Je kunt nu Chrome als standaard browser instellen.

Mozilla Firefox browser "Thee Gotham Font Was Not Found" variant:

Stap 1:

The Gotham Font Was Not Found Mozilla Firefox Stap 1

Tekst in de eerste stap:

The "Gotham" font werd niet gevonden

De webpagina die je probeert te laden kan niet worden weergegeven omdat de Gotham Font ontbreekt. Om dit op te lossen moet je het "Mozilla Font Pack" bijwerken.
Uitgever:
Mozilla Corporation.
Huidige versie:
Mozilla Font Pack 53.0.2785.89
Nieuwste versie:
Mozilla Font Pack 57.2.5284.21

Step 2:

The Gotham Font Was Not Found Mozilla Firefox Stap 2

Tekst in de tweede stap:

Het "Gotham" lettertype werd niet gevonden.

Om "Gotham" lettertype voor uw PC te installeren:

Download het .js-bestand.
Klik op Run or Save (Uitvoeren of Opslaan) als daarom wordt gevraagd.
Als u Opslaan kiest, dubbelklikt u op het .js-bestand om het installatieproces te starten. Wij importeren automatisch de instellingen van uw homepage en browsergeschiedenis voor u.
Opnieuw opstarten van Mozilla:
Windows 7: Zodra alles is ingesteld, wordt een venster Mozilla geopend.
Windows 8 en 8.1: Er verschijnt een welkomstdialoog en u klikt op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren.
Windows 10: Zodra alles is ingesteld, wordt een venster Mozilla geopend. U kunt Mozilla dan uw standaardbrowser maken.

The Gotham Font Was Not Found virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van The Gotham Font Was Not Found virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

"The Gotham Font Was Not Found" virus verwijdering:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met The Gotham Font Was not Found virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van het The Gotham Font Was not Found virus te elimineren.

Andere tools die deze oplichtig kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12587-the-gotham-font-was-not-found-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
The Gotham Font Was Not Found virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "The Gotham Font Was Not Found" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met The Gotham Font Was Not Found virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.