"Het HoeflerText lettertype werd niet gevonden" oplichting

Ook bekend als: "The HoeflerText Font Wasnt Found" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

The HoeflerText Font Wasn't Found "Het HoeflerText lettertype werd niet gevonden" verwijderingsinstructies

Wat is The HoeflerText Font Wasn't Found?

"The HoeflerText Font Wasn't Found" (vertaald "Het HoeflerText lettertype werd niet gevonden" is een valse foutmelding waarin gemeld wordt dat slachtoffers het Google Chrome Font Pack moeten bijwerken. Wees je ervan bewust dan anders dan bij gelijkaardige foutmelding "The HoeflerText Font Wasn't Found" niet vertoond wordt door kwaadaardige websites maar door legitieme websites die door cybercriminelen besmet werden met Javascript code (meestal Wordpress content management systeem-websites). Slachtoffers worden aangemoedigd een pakket met lettertypes te downloaden zodat de website correct kan worden weergegeven. Eerder dan het bijwerken van de lettertypes wordt echter ransomware op de systemen van de slachtoffers geïnstalleerd.

Onderzoek toont aan dat de vermeld Javascript-bestanden de geolocaties van de gebruikers, besturingssystemen en type webbrowser checken. Als het slachtoffer aan de voorwaarden voldoet (gebruikt Windows, leeft in een bepaald land en surft via Google Chrome) dan wordt de gegijzelde website fout weergegeven. Het Javascript-bestand wijzigt de tekst door het invoeren van fout gecodeerde tekens en andere willekeurige karakters. Daarop volgt een foutmelding dat het "HoeflerText"-lettertype ontbreekt en dat slachtoffers het Google Chrome Font Pack moeten bijwerken. Afgaande op het uiterlijk lijkt dit officieel en origineel. Echter als een gebruiker op 'Bijwerken' klikt dan wordt de ransomware geïnstalleerd. De exploitatiekit verspreidt onder andere Merry Christmas, Spora, CryptoMix en Cerber ransomware. Eens geïnfiltreerd versleutelt het virus de bestanden van het slachtoffer en vraagt om losgeld. Slachtoffers kunnen niet meer bij hun data tot het losgeld wordt betaald. De cybercriminelen vragen echter duizenden dollars losgeld en ze negeren vaak hun slachtoffers zelfs als die betalen. De kans is groot dat betalen niet zal leiden tot positieve resultaten. Het enige dat slachtoffers kunnen doen is hun bestanden te herstellen vanuit een backup. Je mag in elk geval het foutbericht "The HoeflerText Font Wasn't Found" nooit vertrouwen - het is niet echt en de 'update' zal leiden tot een risicovolle computerbesmetting.

The HoeflerText Font Wasnt Found decrypt instructions

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen vertoond op kwaadaardige websites. De meeste verspreiden echter geen ransomware. Ze claimen vaak dat het systeem besmet of beschadigd is en vragen slachtoffers te betalen voor technische ondersteuning. Deze claims zijn echter vals, de criminelen proberen slachtoffers te verleiden te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Ransomware werkt erg gelijkaardig. Ze versleutelen allemaal de bestanden van de slachtoffers en vragen om losgeld. De enige verschillen tussen ransomware-virussen zijn de grootte van het gevraagde losgeld (tussen 500 en 1500 dollar in bitcoins meestal) en de gebruikte versleuteling (symmetrisch/asymmetrisch). Verspreidingsmethodes zijn identiek. De meeste ransomware wordt verspreid via spamberichten (kwaadaardige bijlages) peer-to-peer (P2P) netwerken en andere bronnen voor software van derden (torrents, freeware download websites, gratis bestandshosting websites, enz.), valse software updaters en trojans. Om deze reden zou je nooit bestanden ontvangen uit verdachte mails mogen openen of software downloaden uit onofficiële bronnen. Bijkomend verzeker je je best altijd dat geïnstalleerde apps bijgewerkt blijven en dat je legitieme antivirus en antispyware software gebruikt. Onthoud echter dat cybercriminelen valse updaters gebruiken om malware te verspreiden. Werk dus nooit je software bij via externe tools. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Zo ziet de "The HoeflerText Font Wasn't Found" foutmelding eruit (GIF):

The HoeflerText Font Wasnt Found GIF

Tekst getoond in deze foutmelding:

De webpagina die je probeert te laden wordt fout weergegeven omdat ze het “HoeflerText”-lettertype gebruikt. Om de fout te herstellen en de tekst weer te geven moet je het “Chrome Font Pack” bijwerken.

Uitgever: Google Inc. Alle rechten voorbehouden
Huidige versie: Chrome Font Pack 53.0.2785.89
Meest recente versie: Chrome Font Pack 57.2.5284.21

Ransomware verwijdering:

The HoeflerText Font Wasnt Found virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van The HoeflerText Font Wasnt Found virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende "Algemene PC-instellingen" scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de "Nu herstarten"-knop. Je computer zal nu herstarten in het "Geavanceerde Opstartopties menu". Klik op de "Probleemoplosser"-knop, klik dan op de "Geavanceerde Opties"-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op "Opstartinstellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de "Veilige Modus met commando-prompt" en "Systeemherstel":

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik "Volgende".

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik "Volgende" (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik "Ja".

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen anti-spyware software om enige achtergebleven delen van de ransomware te elimineren.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de "Herstellen"-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CoinVault

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met ransomware kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer schermafbeelding

Om je computer tegen ransomware die bestanden versleutelt te beschermen zou je gereputeerde antivirus of anti-spywareprogramma's moeten gebruiken. Als een extra beschermingsmethode kunnen computergebruikers de programma's HitmanPro.Alert en Malwarebytes Anti-Ransomware gebruiken, deze bouwen group policy objecten in het register zodat programma's als geblokkeerd worden.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen. Voordat gebruikersbestanden getroffen worden.

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11048-the-hoeflertext-font-wasnt-found-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
The HoeflerText Font Wasnt Found virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "The HoeflerText Font Wasnt Found" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met The HoeflerText Font Wasnt Found virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.