FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door sites met de melding "Critical Error IP Threat Detected".

Ook bekend als: "Critical Error IP Threat Detected" techische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Critical Error IP Threat Detected"?

Na het inspecteren van "Critical Error IP Threat Detected" (Kritieke fout IP-bedreiging gedetecteerd), hebben we vastgesteld dat het om oplichterij voor technische ondersteuning gaat. Deze zwendel, die zich voordoet als "Microsoft Support", heeft als doel gebruikers te verleiden tot het bellen van neptechnici met waarschuwingen over niet-bestaande bedreigingen en problemen op hun apparaten.

We moeten benadrukken dat deze zwendel op geen enkele manier in verband staat met Windows of de ontwikkelaar ervan - Microsoft Corporation.

Critical Error IP Threat Detected scam

"Critical Error IP Threat Detected" scam overzicht

Webpagina's met de scam "Critical Error IP Threat Detected" imiteren de officiële Microsoft-site. Bij toegang wordt de bezoeker geconfronteerd met een valse systeemscan en meerdere pop-ups die waarschuwen voor valse bedreigingen. Gedurende de hele zwendel wordt de bezoeker aangemoedigd om contact op te nemen met "Microsoft Support".

Zwendelpraktijken voor technische ondersteuning promoten nep hulplijnen, maar hoe ze verder gaan zodra een slachtoffer de zwendelaars belt - kan sterk variëren. Het plan kan volledig beperkt blijven tot het/de telefoongesprek(ken), waarbij de beller wordt misleid om kwetsbare informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, schadelijke sites te bezoeken of malware te downloaden/installeren (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

In veel gevallen vragen scammers voor technische ondersteuning om toegang op afstand tot de computers van slachtoffers. Dit gebeurt meestal met behulp van legitieme software zoals UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk of andere.

Cybercriminelen kunnen aanzienlijke schade aanrichten terwijl ze verbonden zijn, en ze blijven zich tijdens het hele proces voordoen als "ondersteuning", "deskundige technici", enz. Terwijl het slachtoffer wordt afgeleid met technobabbel, kunnen de scammers beveiligingstools uitschakelen of verwijderen, valse antivirussen installeren, gevoelige gegevens extraheren en zelfs het apparaat infecteren met echte malware.

De criminelen kunnen informatie verkrijgen door de gebruiker te misleiden om deze telefonisch vrij te geven, door hen phishing-websites/bestanden voor te schotelen (bijv. vermomd als aanmeldingspagina's, registratieformulieren, enz. De beoogde informatie kan bestaan uit: inloggegevens (bijv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden/media, e-commerce, online bankieren, cryptocurrency-wallets, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Bovendien zijn de "diensten" van oplichters vaak exorbitant duur. Criminelen geven de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden om aan geld te komen, omdat dat de kans op succesvolle vervolging en het terugvinden van geld verkleint. Bijvoorbeeld cryptocurrencies, voorafbetaalde vouchers, cadeaubonnen of contant geld verstopt in pakketten en verzonden. Bovendien zijn succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Critical Error IP Threat Detected" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een bedrieglijke webpagina te sluiten, beëindig dan het browserproces met Windows Taakbeheer. Denk eraan dat het herstellen van de vorige browsersessie de scamsite opnieuw zal openen.

Als u scammers op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - moet u het eerst loskoppelen van het internet. Ten tweede, verwijder het programma voor toegang op afstand dat de cybercriminelen gebruikten, omdat ze misschien je toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u uw inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer hun officiële ondersteuning. En als u denkt dat uw andere privégegevens gecompromitteerd zijn (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Critical Error IP Threat Detected" techische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1(833)857 0530
Gerelateerde domeinen votkol[.]shop
Detectienamen (votkol[.]shop) Avira (Phishing), ESET (Phishing), Google Safebrowsing (Phishing), Seclookup (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (votkol[.]shop) 172.67.222.169
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben duizenden online zwendels onderzocht: "Your Google Account Has Been Locked!", "Error Code: W9KA528V", "Error Code: 0x80073b01", "Subscription Renewed Successfully For 349$", "Error Code: 2V7HGTVB" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning.

Het internet staat vol met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Er worden verschillende oplichtingsmodellen gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Daarom raden we u aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Zwendelwebsites worden meestal geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spammeldingen in de browser, opdringerige advertenties en geïnstalleerde adware. Bedrieglijke pagina's kunnen ook worden gepromoot via spamcampagnes (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forumberichten, etc.).

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. We raden af om websites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze pagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

We raden aan om goed op URL's te letten of ze met zorg in te voeren. Voorzichtigheid is ook geboden bij inkomende e-mails en andere berichten.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze weergeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen van dergelijke webpagina's (klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Om te voorkomen dat schadelijke/gebundelde inhoud het systeem infiltreert, downloadt u alleen van officiële/betrouwbare bronnen en behandelt u installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd", meld u af voor toevoegingen, enzovoort).

Het is van het grootste belang voor de veiligheid van apparaten en gebruikers om een betrouwbare antivirus te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de bovenste pop-up van de scam "Critical Error IP Threat Detected":

Critical error IP threat detected !! do not try to restart the computer.
Call support +1 (833)857 0530

Weergave van de "Critical Error IP Threat Detected" pop-up scam (GIF):

Appearance of Critical Error IP Threat Detected scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn in wezen misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen worden verleid om valse hulplijnen te bellen, cybercriminelen toegang te geven tot apparaten op afstand, geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, producten te kopen, zich te abonneren op diensten, software te downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel wordt gebruikt om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk van het verkrijgen van geld door middel van misleiding, het verkopen of misbruiken van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op bedrieglijke pagina's. Ze worden meestal geopend via omleidingen die worden gegenereerd door websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke pagina niet kunt afsluiten, sluit deze dan door het proces van de browser te beëindigen met Taakbeheer. Wanneer u de browser echter opnieuw opstart - herstel dan niet de vorige browsersessie, want dan wordt de scamwebsite opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw  apparaat - koppel het dan los van het internet. Verwijder daarna het programma voor toegang op afstand dat de criminelen hebben gebruikt, omdat ze misschien niet jouw toestemming nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens bekend hebt gemaakt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk aangetaste accounts en breng de officiële ondersteuning onmiddellijk op de hoogte. Als u informatie van een andere persoonlijke aard hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en bedrieglijke/malafide sites detecteren. Het kan ook verdere toegang tot deze pagina's blokkeren. Bovendien kan Combo Cleaner bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Houd er rekening mee dat het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is omdat geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verstoppen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Critical Error IP Threat Detected techische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Critical Error IP Threat Detected" techische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.