FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door websites die "Error Code: 2V7HGTVB".

Ook bekend als: "Error Code: 2V7HGTVB" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Error Code: 2V7HGTVB"?

Onze onderzoekers ontdekten de "Error Code: 2V7HGTVB" scam voor technische ondersteuning tijdens het onderzoeken van verdachte sites. Deze zwendel wordt gepresenteerd als een waarschuwing van Microsoft Windows en beweert dat de computer van de gebruiker is geblokkeerd vanwege een gedetecteerde trojan-infectie.

Het doel van technische ondersteuningszwendel is om slachtoffers te verleiden om valse ondersteuningslijnen te bellen en oplichters op afstand toegang te geven tot hun apparaten. We moeten benadrukken dat deze zwendel op geen enkele manier in verband staat met het echte Microsoft Defender Antivirus of de Microsoft Corporation.

Error Code: 2V7HGTVB scam

"Error Code: 2V7HGTVB" scam overzicht

De webpagina met "Error Code: 2V7HGTVB" is vermomd als de officiële website van Microsoft. Het voert een valse systeemscan uit die verschillende bedreigingen detecteert.

Meerdere pop-upvensters overlappen de pagina; het bovenste venster meldt dat de computer van de bezoeker is geïnfecteerd door een "Trojan spyware" met de bijbehorende identificatie - "Error Code: 2V7HGTVB". Als gevolg van de infectie is de toegang tot het apparaat geblokkeerd. De gebruiker wordt dringend verzocht contact op te nemen met "Windows Support (Security Helpline)".

Zoals vermeld in de inleiding zijn al deze beweringen vals en is deze zwendel niet geassocieerd met legitieme producten, diensten of bedrijven.

Technische ondersteuningszwendel lokt slachtoffers naar nep hulplijnen. Eenmaal aan de lijn kunnen de plannen variëren. Meestal vragen oplichters om toegang op afstand (via AnyDesk, UltraViewer, TeamViewer, enz.) tot de computers van de slachtoffers. Tijdens het hele proces doen de cybercriminelen zich voor als "support" of "deskundige technici" en verhullen ze hun kwaadaardige activiteiten met technobabbel.

Nadat ze op afstand toegang hebben gekregen, kunnen de scammers echte beveiligingsprogramma's uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren, zeer gevoelige gegevens verkrijgen of apparaten infecteren met echte malware (bijv. trojans, ransomware, enz.).

De beoogde informatie kan bestaan uit persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor accounts (bijv. e-mails, sociale media, online bankieren, e-commerce, cryptocurrency-portefeuilles, etc.) en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Cybercriminelen kunnen de informatie ontfutselen door slachtoffers te misleiden zodat ze de informatie via de telefoon vrijgeven, het intypen op een plek waar het zogenaamd niet te zien is, of het invoeren op phishing-websites of in bestanden. Ook malware voor het stelen van gegevens kan voor dit doel worden gebruikt.

Het moet gezegd worden dat de "diensten" van oplichters van technische ondersteuning duur zijn. Criminelen geven de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden om geld over te schrijven, zoals cryptocurrencies, cadeaubonnen, prepaid vouchers of contant geld dat in onschuldig uitziende pakketten is verstopt en verzonden. Het is opmerkelijk dat succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit zijn.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Error Code: 2V7HGTVB" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een webpagina met zwendel te sluiten, beëindig dan het browserproces met behulp van Windows Taakbeheer. Als u de vorige browsersessie herstelt wanneer u de browser opnieuw opent, wordt de bedrieglijke pagina opnieuw geopend.

Als u scammers op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - koppel het dan los van het internet en verwijder de gebruikte software voor externe toegang (cybercriminelen hebben mogelijk je toestemming niet nodig om opnieuw verbinding te maken). Voer daarna een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u uw inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer hun officiële ondersteuning. En als u denkt dat u andere privégegevens gecompromitteerd zijn (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Error Code: 2V7HGTVB" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De computer van de gebruiker is geïnfecteerd en is om veiligheidsredenen geblokkeerd.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-844-437-2045
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

"Foutcode:- G-0x80070057", "Clop Ransomware.dll", "!!Dridex007!!! Malware detected", "!!Rootkit!!! Malware Detected" en "Virus Has Been Detected On Your Device" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichtingspraktijken met technische ondersteuning die we onlangs hebben onderzocht.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Verschillende zwendelmodellen (bijv. viruswaarschuwingen, fouten, waarschuwingen voor verouderde software, weggeefacties, loterijen, etc.) worden gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Zwendelwebsites worden voornamelijk bezocht via omleidingen die worden gegenereerd door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware. Online zwendel kan ook worden gepromoot via spam, bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forumberichten, gecompromitteerde sociale media-accounts, enz.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Omdat misleidende en kwaadaardige inhoud zo wijdverspreid is op het internet, raden we je ten zeerste aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen. We raden af om sites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze websites meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan URL's en ze met zorg in te voeren. Om te voorkomen dat je ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet je niet toestaan dat dubieuze webpagina's deze meldingen geven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan meldingen van dergelijke sites (selecteer bijvoorbeeld "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke programma's het systeem infiltreren, raden we aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moet de installatie met zorg worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools enzovoort uit te schakelen.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Error Code: 2V7HGTVB" scam bovenste pop-up:

Windows Defender Security Center


Microsoft Windows Firewall Alert !
PC infected with Trojan-type spyware
(Error Code: 2V7HGTVB)


Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact Windows Support: +1-844-437-2045 (Security Helpline)


Microsoft [Deny] [Allow]

Weergave van de "Error Code: 2V7HGTVB" pop-up scam (GIF):

Appearance of Error Code: 2V7HGTVB scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om valse ondersteuningslijnen te bellen, cybercriminelen toegang te geven tot apparaten op afstand, geldtransacties uit te voeren, kwetsbare gegevens vrij te geven, software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Oplichters profiteren vooral van het verkrijgen van geld door middel van misleiding, het misbruiken of verkopen van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op bedrieglijke websites. Ze worden meestal geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die malafide advertentienetwerken gebruiken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke pagina niet kunt afsluiten, moet u het browserproces beëindigen met Taakbeheer. Houd er echter rekening mee dat wanneer de browser opnieuw wordt gestart - de vorige browsersessies niet mogen worden hersteld, omdat dan de bedrieglijke webpagina opnieuw wordt geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw computer hebt gegeven - verbreek dan eerst de verbinding met internet. Ten tweede, verwijder het programma voor toegang op afstand dat de criminelen hebben gebruikt (bijv. UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.). Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen en scam en kwaadaardige websites detecteren. Het kan ook alle verdere toegang tot deze pagina's weigeren. Bovendien kan Combo Cleaner computers scannen en bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Aangezien kwaadaardige software van hoge kwaliteit zich vaak diep in systemen verstopt, is het essentieel om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error Code: 2V7HGTVB technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error Code: 2V7HGTVB" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.