FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door websites die "Error Code: W9KA528V".

Ook bekend als: "Error Code: W9KA528V" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Error Code: W9KA528V"?

Ons onderzoeksteam ontdekte de "Error Code: W9KA528V" scam voor technische ondersteuning tijdens een routineonderzoek naar onbetrouwbare websites. Het wordt gepresenteerd als een waarschuwing van Microsoft Windows waarin staat dat het systeem van de gebruiker is geblokkeerd vanwege beveiligingsproblemen. Deze zwendel is bedoeld om slachtoffers te verleiden de valse hulplijn te bellen.

Error Code: W9KA528V scam

"Error Code: W9KA528V" scam overzicht

Zodra een webpagina met de "Error Code: W9KA528V" zwendel wordt bezocht, worden er meerdere pop-upvensters weergegeven, waaronder een valse systeemscan die wordt uitgevoerd door het Microsoft Defender Antivirus (waarnaar wordt verwezen onder de vroegere naam - "Windows Defender"). Verschillende valse rapporten waarschuwen de gebruiker voor niet-bestaande bedreigingen. De bovenste pop-up meldt dat de toegang tot het apparaat om veiligheidsredenen is geblokkeerd. Gedurende de hele zwendel wordt de gebruiker aangespoord om de ondersteuningslijn te bellen.

We moeten benadrukken dat al deze beweringen vals zijn en dat deze misleidende inhoud op geen enkele manier geassocieerd is met Windows of de ontwikkelaar ervan - Microsoft.

Hoe de zwendel verder gaat als de oplichters eenmaal zijn gebeld, kan variëren. Meestal vragen cybercriminelen toestemming om op afstand toegang te krijgen tot de apparaten van het slachtoffer. Ze gebruiken meestal legitieme software voor toegang op afstand zoals UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk of andere programma's. Tijdens het bellen blijven de oplichters zich voordoen als "Microsoft-gecertificeerde technici", "Windows-ondersteuning", "deskundige technici", enzovoort.

Nadat ze toegang hebben gekregen, kunnen de criminelen beveiligingsprogramma's verwijderen, valse antivirussen installeren, gevoelige gegevens verkrijgen en zelfs echte malware in het systeem infiltreren (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

Slachtoffers kunnen worden misleid om hun privégegevens telefonisch vrij te geven of in te voeren in phishingbestanden/websites. Gegevens kunnen ook worden ontfutseld met behulp van malware die informatie steelt. Cybercriminelen hebben het vooral gemunt op inloggegevens voor accounts (bijv. e-mails, sociale netwerken/media, e-commerce, online bankieren, cryptowallets, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Bovendien zijn de "diensten" van oplichters vaak exorbitant duur. Criminelen geven de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden om aan geld te komen om zo de kans op vervolging en het terughalen van geld te minimaliseren. Bijvoorbeeld cryptocurrencies, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers of contant geld verstopt in pakketten en verzonden. Bovendien kunnen succesvol opgelichte slachtoffers herhaaldelijk het doelwit worden.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Error Code: W9KA528V" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een zwendelpagina te sluiten, beëindig dan het browserproces met Windows Taakbeheer. Wanneer u de browser opnieuw opent, moet u de vorige browsersessie niet herstellen om te voorkomen dat u de bedrieglijke webpagina opnieuw opent.

Als je cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot je apparaat, moet je het eerst loskoppelen van het internet. Ten tweede, verwijder het programma voor toegang op afstand dat de criminelen hebben gebruikt, omdat ze misschien je toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

En als u denkt dat uw inloggegevens bekend zijn - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk aangetaste accounts en informeer de officiële ondersteuning. Als u vermoedt dat uw andere privégegevens in gevaar zijn (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Error Code: W9KA528V" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Apparaat is om veiligheidsredenen geblokkeerd.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning scammer telefoonnummer 01913-084256
Gerelateerde domeinen testiminatols[.]space
Detectienamen (testiminatols[.]space) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (testiminatols[.]space) 104.21.17.149
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben duizenden online scams onderzocht: "Error Code: 0x80073b01", "Subscription Renewed Successfully For 349$", "Error Code: 2V7HGTVB", "Clop Ransomware.dll", en "!!Dridex007!! Malware Detected" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichterij met technische ondersteuning.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Er worden verschillende zwendelmodellen gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken, bijv. waarschuwingen, waarschuwingen, fouten, loterijen, weggeefacties, terugbetalingen, enz.

Sommige online oplichtingspraktijken zijn eenvoudig en zitten vol fouten, terwijl andere vakkundig vermomd zijn als inhoud die geassocieerd wordt met legitieme serviceproviders, bedrijven, organisaties en andere entiteiten.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Misleidende websites worden gepromoot door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. De eerste kan worden geforceerd geopend zodra een malafide webpagina wordt geopend of omgeleid wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, advertenties, links, etc.).

Spam browser meldingen en opdringerige advertenties ondersteunen ook online scams. Het verkeerd spellen van de URL van een website kan ook leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een dergelijke pagina. Daarnaast kan adware advertenties weergeven die zwendel promoten of omleidingen veroorzaken naar webpagina's waarop zwendel wordt uitgevoerd.

Hoe vermijdt u scamwebsites?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en schadelijke online inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt.

We raden af om websites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, etc.), omdat deze sites meestal geld verdienen via malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze meldingen geven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan meldingen van dergelijke pagina's (klik bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) We raden ook aan om aandacht te besteden aan URL's en deze met zorg in te voeren.

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke inhoud het systeem infiltreert, downloadt u alleen van officiële/gecontroleerde kanalen en benadert u installatieprocessen met voorzichtigheid (bijv. door de voorwaarden te lezen, "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, enz. uit te schakelen).

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Error Code: W9KA528V" scam bovenste pop-up:

Windows Defender Security Center


IP Address: -
Your Location: -
Your ISP: -


Access to this PC has been blocked due to security reasons. (Error Code: W9KA528V)
Call Microsoft Support: 01913-084256

Weergave van de "Error Code: W9KA528V" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Error Code: W9KA528V scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn berichten die bedoeld zijn om slachtoffers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bijv. het bellen van nep-servicelijnen, het op afstand toegang verlenen tot apparaten, geld overschrijven, privégegevens vrijgeven, inhoud downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is ontworpen om inkomsten te genereren voor oplichters. Cybercriminelen maken voornamelijk winst door geld te verkrijgen via misleiding, gevoelige informatie te verkopen of te misbruiken, inhoud te promoten en malware te verspreiden.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt uitgevoerd op malafide webpagina's. De meeste bezoekers van deze pagina's komen binnen via omleidingen die worden gegenereerd door websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke pagina niet kunt afsluiten, beëindigt u het browserproces via Windows Taakbeheer. Denk eraan dat de vorige browsersessie niet moet worden hersteld wanneer u de browser opnieuw opent, omdat de bedrieglijke website dan opnieuw wordt geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw computer hebt gegeven, moet u uw computer onmiddellijk loskoppelen van het internet. Verwijder daarna de software voor toegang op afstand die de criminelen hebben gebruikt (bijv. TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.). Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als de vrijgegeven informatie van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscan/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen en bedrieglijke/schadelijke websites detecteren. Het kan ook alle verdere toegang tot dergelijke sites weigeren. Daarnaast kan Combo Cleaner computers scannen en bijna alle bekende malware-infecties verwijderen. Het uitvoeren van een volledige systeemscan is essentieel omdat geavanceerde kwaadaardige programma's de neiging hebben om zich diep in systemen te verstoppen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error Code: W9KA528V technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error Code: W9KA528V" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.