FacebookTwitterLinkedIn

Hoe niet opgelicht te worden door criminelen die de TeamViewer software misbruiken?

Ook bekend als: TeamViewer pop-up oplichting
Schadeniveau: Medium

Hoe kun je de TeamViewer-oplichting voorkomen?

Wat is TeamViewer-oplichting?

TeamViewer is een legitieme software die gebruikt wordt om een verbinding te maken met externe computers, om ondersteuning vanop afstand te bieden, om bestanden over te dragen tussen verschillende computers enzovoort. Er zijn echter oplichters die deze software gebruiken voor kwaadaardige doeleinden. Om de mensen te misleiden om TeamViewer te installeren, gebruiken ze vaak verschillende oplichtingswebsites. Eén van de voorbeelden is een oplichtingspagina voor technische ondersteuning waarin wordt beweerd dat de computer van de bezoeker mogelijk gevaar loopt. Heel vaak bezoeken mensen dit soort websites niet met opzet, ze worden geopend door mogelijk ongewenste apps (PUA's) die geïnstalleerd zijn op hun browsers of hun besturingssystemen.

TeamViewer-oplichting

In dit geval proberen de oplichters om mensen te misleiden om TeamViewer te installeren via een oplichtingspagina met technische ondersteuning die vermomd is als een officiële Microsoft-ondersteuningspagina. Microsoft heeft niets te maken met deze zwendelpagina. Volgens deze site heeft het systeem een ​​aantal ongebruikelijke activiteiten gedetecteerd die de computer kunnen schaden en die gebruikt kunnen worden om financiële activiteiten te bespioneren. De bezoekers worden aangemoedigd om dit probleem te melden door het nummer "+(888) 756-6301" te bellen of/en "Technische ondersteuning" toe te staan ​​verbinding te maken met de computer via TeamViewer. De oplichters gebruiken dergelijke pagina's om de mensen te misleiden om computerbeschermingssoftware (pakketten) te downloaden en te installeren die tussen de 200 en 1000 euro kosten of om geld te betalen voor externe ondersteuningsservices. Het is zeer waarschijnlijk dat ze TeamViewer (of/en de technische ondersteuningspagina) gebruiken om de mensen te misleiden om ook andere ongewenste software te installeren. Let op, door oplichters toe te staan een ​​verbinding te maken met een computer vanop afstand, vergroot de gebruiker het risico om zijn computers te infecteren met malware zoals ransomware. Hoe dan ook, het wordt ten zeerste aanbevolen om dergelijke websites niet te vertrouwen en, nog belangrijker, om de oplichters geen verbinding te laten maken met de computer via software zoals TeamViewer. De slachtoffers van deze oplichting om TeamViewer te installeren, kunnen zich melden door te klikken op deze link.

Heel vaak worden oplichtingspagina's geopend door geïnstalleerde PUA's. Deze apps openen verdachte pagina's, geven advertenties weer en verzamelen verschillende gegevens. Wanneer ze geïnstalleerd zijn, geven ze vaak advertenties weer (zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort) die, wanneer erop wordt geklikt, onbetrouwbare websites openen of ongewenste downloads of installaties uitvoeren. Ze verzamelen ook IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van geopende pagina's, geolocaties, enzovoort. De mensen die deze apps ontwikkelen, delen de verzamelde gegevens meestal met andere partijen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Soms zijn deze partijen cybercriminelen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam TeamViewer pop-up oplichting
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim Zogenaamd heeft het een ongebruikelijke activiteit gedetecteerd die voorkomen kan worden door contact op te nemen met oplichters.
Tech Support Oplichtingstelefoonnummer +(888) 756-6301
Verspreide Software TeamViever en mogelijk andere, ongewenste software.
Gerelateerd Domein nestoreritrea[.]icu
Detectie Namen (nestoreritrea[.]icu) BitDefender (Malware), CyRadar (Malicious), Fortinet (Phishing), Kaspersky (Malware), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP adres (nestoreritrea[.]icu) 216.119.148.9
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Extra Informatie TeamViewer is een legitieme software die de oplichters misbruiken om de mensen te misleiden om ongewenste software te installeren en er geld voor te betalen.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Wat de meeste oplichtingen gemeen hebben, is dat de oplichters ze gebruiken om de mensen te misleiden om betaalde ongewenste software te installeren. Het is belangrijk om deze oplichting niet te vertrouwen en nooit de opgegeven nummers te bellen (of de aangeboden software te installeren). Voorbeelden van vergelijkbare vormen van oplichting zijn "ERROR # MS-0x8024402C", "HARDDISK_ROOT_KIT_TROJAN_HIJACK.EXE" en "Windows Antivirus - Critical Alert". De PUA's die dergelijke pagina's openen, worden meestal geadverteerd als normale, onschadelijke toepassingen. Niettemin worden de mensen die ze geïnstalleerd hebben meestal gedwongen om ongewenste advertenties te zien en om onbetrouwbare websites te bezoeken. Bovendien gebruiken de ontwikkelaars deze apps om allerlei informatie over hun surfgedrag te verzamelen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste apps worden meestal gedownload en geïnstalleerd via opdringerige (misleidende) advertenties, of wanneer de softwareontwikkelaars een marketingmethode gebruiken die 'bundeling' wordt genoemd. Ze gebruiken deze methode als een manier om mensen te misleiden om ongewenste apps samen met andere software te downloaden en te installeren door ze te verbergen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen/opties van hun setups. Meestal wordt de informatie over de extra opgenomen apps niet correct bekendgemaakt. PUA's kunnen echter niet worden gedownload en/of geïnstalleerd zonder dat de mensen daarvoor toestemming geven. Meestal doen ze het onbedoeld wanneer ze de genoemde instellingen niet aanvinken en ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Alle software moet gedownload worden van officiële (betrouwbare) websites. We raden u af ​​om downloaders (of installers) van externen, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients) en andere vergelijkbare kanalen te gebruiken. Als een downloader of installer instellingen biedt zoals "Aangepast", "Geavanceerd", dan moeten deze worden aangevinkt. Met andere woorden, het wordt niet aanbevolen om een ​​installatie te voltooien zonder alle aanbiedingen af ​​te wijzen voor het downloaden of installeren van ongewenste software. Bovendien verwijzen advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere vergelijkbare sites, vaak door naar andere onbetrouwbare pagina's (of leiden ze tot ongewenste downloads, installaties). Als een browser verdachte websites opent of opdringerige advertenties weergeeft, verwijder dan alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons die erop geïnstalleerd zijn (indien aanwezig). Hetzelfde moet gedaan worden met ongewenste programma's die op het besturingssysteem (computer) geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van teamviewer pop-up oplichting dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van teamviewer pop-up oplichting, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van teamviewer pop-up oplichting kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de teamviewer pop-up oplichting, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om teamviewer pop-up oplichting van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over teamviewer pop-up oplichting of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15592-teamviewer-tech-support-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TeamViewer pop-up oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TeamViewer pop-up oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.