FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals "Subscription Renewed Successfully For 349$"?

Ook bekend als: Subscription Renewed Successfully For 349$ technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Subscription Renewed Successfully For 349$"?

Tijdens ons onderzoek van deze pagina ontdekten we dat er misleidende tactieken worden gebruikt om bezoekers te laten denken dat hun computer is aangetast. Het is cruciaal om interactie met dergelijke sites te vermijden, omdat ze zijn ontworpen om geld, gevoelige gegevens of andere schadelijke motieven af te troggelen. Deze websites worden meestal onbedoeld bezocht door gebruikers.

Subscription Renewed Successfully For 349$ scam

"Subscription Renewed Successfully For 349$" in detail

De weergegeven inhoud op deze pagina vertoont kenmerken die vaak worden geassocieerd met oplichting voor technische ondersteuning. Bij het landen op de pagina krijgen gebruikers een bericht te zien dat zich voordoet als een Windows Defender-beveiligingsmelding. De tekst kondigt prominent de vermeende abonnementsvernieuwing aan, waarbij specifiek een transactiebedrag van $349 wordt genoemd.

Het bericht neemt vervolgens een alarmerende wending en geeft de aanwezigheid aan van een gedetecteerde bedreiging die wordt geïdentificeerd als "Trojan.Spyware". Om het gevoel van urgentie te verhogen, worden gebruikers geïnstrueerd om onmiddellijk actie te ondernemen door contact op te nemen met een opgegeven telefoonnummer van Windows Support: +1 (833) 505-4047.

Het bericht speelt sluw in op de angst van gebruikers voor mogelijke identiteitsdiefstal en compromittering van hun apparaat en suggereert dat het bellen van het opgegeven nummer cruciaal is om de vermeende dreiging af te wenden en de toegang tot hun apparaat te herstellen.

Het is echter belangrijk om de tekenen van oplichterij in dit bericht te herkennen. De dringende toon, vergezeld van claims van dreigend gevaar en de noodzaak voor onmiddellijke betaling, is een klassieke truc die wordt gebruikt door oplichters om mensen onder druk te zetten om overhaaste acties te ondernemen.

Legitieme beveiligingsmeldingen vragen meestal niet om onmiddellijk contact via telefoonnummers, vooral niet als deze niet direct in verband staan met officiële bronnen. Dit soort oplichting probeert gebruikers vaak te manipuleren om gevoelige informatie vrij te geven, op afstand toegang te geven tot hun apparaten of betalingen te doen voor niet-bestaande diensten.

Het komt vaak voor dat oplichters legitieme tools gebruiken om toegang te krijgen tot computers. Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij zwendelaars tools voor beheer op afstand gebruikten, zijn TeamViewer en UltraViewer zwendelpraktijken.

Overzicht bedreiging:
Naam Subscription Renewed Successfully For 349$ technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Subscription renewed successfully For $349, computer is compromised/infected
Vermomming Legitieme melding van Windows Defender
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1 (833) 505-4047
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Bij dit soort zwendel, ook wel bekend als technische ondersteuningszwendel, gaat het om frauduleuze berichten die legitieme beveiligingsmeldingen of waarschuwingen op apparaten van gebruikers nabootsen. Deze berichten creëren vaak een gevoel van urgentie door te beweren dat er malware, virussen of veiligheidsbedreigingen aanwezig zijn en vragen gebruikers een opgegeven telefoonnummer te bellen voor onmiddellijke hulp.

De bedoeling achter deze zwendel is echter om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het verlenen van toegang op afstand tot hun apparaten of het doen van betalingen voor onnodige diensten. Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Error Code:- G-0x80070057", "!!Dridex007!!! Malware Detected" en "Virus Has Been Detected On Your Device".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend

Gebruikers kunnen onbedoeld op frauduleuze websites terechtkomen, waaronder oplichting voor technische ondersteuning, door interacties met schadelijke advertenties, pop-ups of meldingen van onbetrouwbare bronnen. Misleidende links in phishing e-mails kunnen gebruikers ook naar deze bedrieglijke sites leiden. Daarnaast kan adware dienen als hulpmiddel voor het verspreiden van dergelijke zwendelpraktijken.

Gebruikers kunnen ook oplichtingswebsites tegenkomen tijdens het navigeren door pagina's die zijn gekoppeld aan advertentienetwerken zonder scrupules. Websites zoals ongeautoriseerde platforms voor het streamen van films, torrentwebsites, sites met inhoud voor volwassenen en vergelijkbare online locaties maken vaak gebruik van deze netwerken.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Om uzelf te beschermen, klikt u best niet op links in verdachte e-mails of op advertenties op onbetrouwbare websites. Geef twijfelachtige sites geen toestemming om meldingen te versturen. Blijf uit de buurt van websites die mogelijk gelinkt zijn aan bedrieglijke advertentienetwerken. Voer routinescans uit op uw computer om adware en ongewenste software op te sporen. Als u applicaties downloadt, gebruikt u best officiële websites en geverifieerde app stores.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Subscription Renewed Successfully For 349$" pop-up scam (GIF):

Appearance of Subscription Renewed Successfully For 349$ scam

Tekst in de "Subscription Renewed Successfully For 349$" pop-up venster:

Windows Defender Security Notification

Subscription renewed successfully for 349$
Threat-Detected: Trojan.Spyware

Call Windows Support immediately to report this threat, prevent identity theft and unlock access to this device.
Contact Windows Support: +1(833) 505-4047

Windows [Deny] [Allow]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Een pop-upzwendel bestaat uit frauduleuze berichten die plotseling opduiken op onbetrouwbare pagina's en vaak beweren dat uw computer is geïnfecteerd met malware of problemen heeft. Kwaadwillende actoren zetten deze scams op om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Oplichters willen gebruikers misleiden om het opgegeven telefoonnummer te bellen of op schadelijke links te klikken, wat leidt tot verdere uitbuiting, mogelijke financiële fraude of de introductie van malware (of andere ongewenste software) op hun computer.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel ontstaat wanneer kwaadaardige software op computers wordt geïnstalleerd of gebruikers websites bezoeken die gebruikmaken van malafide netwerken (zoals illegale platforms voor het streamen van films of torrentsites). Daarnaast kan deze zwendel worden gepromoot via meldingen van onbetrouwbare websites en advertenties op louche sites.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?

Combo Cleaner is ontworpen om grondige scans uit te voeren van de websites die u bezoekt, inclusief mogelijk schadelijke websites. Het heeft de mogelijkheid om websites te herkennen die van plan zijn om pop-up scams te laten zien. Combo Cleaner geeft een waarschuwing en beperkt de toegang als u zo'n site tegenkomt, zodat u niet ten prooi valt aan oplichting.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Subscription Renewed Successfully For 349$ technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Subscription Renewed Successfully For 349$ technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.