FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse waarschuwingen zoals "Error Code: 0x80073b01".

Ook bekend als: Error Code: 0x80073b01 technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Error Code: 0x80073b01"?

Tijdens ons onderzoek van deze website hebben we ontdekt dat deze betrokken is bij oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning, waarbij misleidende pop-upberichten worden weergegeven om bezoekers te laten geloven dat hun computer is aangetast. Het is essentieel om dergelijke websites te vermijden, omdat ze zijn ontworpen om gebruikers te misleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het overschrijven van geld of het ondernemen van andere acties.

Error Code: 0x80073b01 scam

"Error Code: 0x80073b01" in detail

Het bericht dat wordt weergegeven door deze oplichtingspagina voor technische ondersteuning doet zich voor als een waarschuwing van het Microsoft Windows Beveiligingscentrum. Het bericht geeft aan dat er vijf virus/malware-infecties zijn aangetroffen op het apparaat van de gebruiker en gaat vergezeld van een foutcode 0x80073b01.

Het bericht waarschuwt voor een aanzienlijke inbreuk op de beveiliging waardoor persoonlijke gegevens, bankgegevens en inloggegevens voor het web in gevaar komen. Gebruikers worden dringend verzocht contact op te nemen met Microsoft Windows Support op +1-866-552-3512 voor hulp.

Het doel van deze zwendel is om gebruikers te laten geloven dat hun apparaten geïnfecteerd zijn met virussen of malware en zo een gevoel van urgentie en angst te creëren. Door een valse foutmelding en een zogenaamd contactnummer voor Microsoft Windows Support weer te geven, proberen scammers gebruikers te misleiden om het opgegeven nummer te bellen.

Zodra gebruikers bellen, kunnen scammers verschillende tactieken toepassen om geld van slachtoffers los te krijgen, vaak door onnodige diensten aan te bieden, toegang op afstand tot de computer te vragen of frauduleuze software te verkopen. Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij zwendelaars legitieme software gebruiken om op afstand toegang tot computers te krijgen, zijn TeamViewer en UltraViewer zwendelpraktijken.

Daarnaast kunnen scammers proberen om gevoelige persoonlijke informatie te verzamelen, zoals creditcardgegevens of inloggegevens, voor kwaadaardige doeleinden zoals identiteitsdiefstal of financiële fraude. Bovendien kunnen ze dergelijke zwendelpraktijken gebruiken om malware te verspreiden.

Overzicht bedreiging:
Naam Error Code: 0x80073b01 technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Uw computer is geïnfecteerd en beschadigd
Vermomming Waarschuwing van Microsoft Windows Beveiligingscentrum
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-866-552-3512
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Zwendelpraktijken voor technische ondersteuning zijn bedrieglijke oplichtingspraktijken waarbij oplichters zich voordoen als legitieme technische ondersteuningsverleners, vaak met behulp van alarmerende berichten of pop-ups om een gevoel van urgentie te creëren. Ze beweren dat computers geïnfecteerd zijn met virussen, malware of andere problemen en vragen gebruikers een opgegeven telefoonnummer te bellen voor hulp.

Deze zwendelpraktijken zijn erop gericht om geld van slachtoffers af te troggelen door onnodige diensten aan te bieden, valse software te verkopen of op afstand toegang te krijgen tot apparaten om hun frauduleuze activiteiten voort te zetten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met ongevraagde berichten of pop-ups die technische problemen claimen en alleen hulp te zoeken bij betrouwbare bronnen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Error Code:- G-0x80070057", "!!Dridex007!!! Malware Detected" en "Virus Has Been Detected On Your Device".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend

Gebruikers kunnen onbedoeld op frauduleuze websites terechtkomen, waaronder oplichting voor technische ondersteuning, door interactie met kwaadaardige advertenties of pop-ups die hen naar dergelijke sites doorverwijzen. Dit kan ook gebeuren door meldingen van onbetrouwbare pagina's. Phishing-e-mails kunnen koppelingen naar deze bedrieglijke websites bevatten, waardoor gebruikers worden verleid om erop te klikken.

Bovendien kan adware de verspreiding van dergelijke zwendel vergemakkelijken. Bovendien komen gebruikers oplichtingswebsites tegen tijdens het browsen op pagina's die zijn gekoppeld aan malafide advertentienetwerken. Websites zoals illegale platforms voor het streamen van films, torrentsites, websites met inhoud voor volwassenen, etc., maken vaak gebruik van deze netwerken.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Klik niet op links in verdachte e-mails of advertenties op duistere websites. Sta niet toe dat twijfelachtige pagina's je meldingen sturen. Vermijd websites die gelinkt kunnen zijn aan malafide advertentienetwerken. Het is ook raadzaam om uw computer regelmatig te scannen op adware en ongewenste software.

Bij het downloaden van applicaties is het aan te raden om officiële websites en geverifieerde app stores te kiezen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Error Code: 0x80073b01" pop-up scam (GIF):

Appearance of Error Code: 0x80073b01 scam

Tekst gepresenteerd in de "Error Code: 0x80073b01" pop-up:

Microsoft Windows Security Center

(5) Virus/Malware infections have been detected on your device.
Error code: 0x80073b01

Your personal data, banking information and web login credentials saved on this PC are at risk due to a major security breach.
Contact Microsoft Windows Support: +1-866-552-3512 (Microsoft USA)

Microsoft Windows [Deny] [Allow]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Bij pop-upzwendel wordt gebruikgemaakt van onverwachte pop-upberichten, waarin vaak wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd met malware of problemen ondervindt. Oplichters gebruiken deze zwendel om gebruikers te verleiden bepaalde acties uit te voeren.

Wat is het doel van pop-upzwendel?

Scammers willen gebruikers misleiden om het opgegeven telefoonnummer te bellen, te betalen voor nepdiensten of onnodige diensten, of te klikken op schadelijke links, wat leidt tot verdere uitbuiting, mogelijke financiële fraude of de introductie van malware of andere ongewenste software op hun systemen.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt zichtbaar voor gebruikers wanneer dubieuze toepassingen aanwezig zijn op hun computers of wanneer ze websites bezoeken via malafide netwerken, zoals illegale platforms voor het streamen van films of torrentsites. Bovendien kunnen deze zwendelpraktijken worden gepromoot door meldingen die afkomstig zijn van onbetrouwbare websites.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?

Combo Cleaner kan de websites die u bezoekt grondig scannen, inclusief mogelijk schadelijke websites. Het kan websites detecteren die van plan zijn pop-upoplichting weer te geven. Als een dergelijke site wordt bezocht, geeft Combo Cleaner een waarschuwing en beperkt het de toegang om u te beschermen tegen misleiding door oplichting.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error Code: 0x80073b01 technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Error Code: 0x80073b01 technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.