FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door websites met het bericht "Your Google Account Has Been Locked!"

Ook bekend als: "Your Google Account Has Been Locked!" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort sam is "Your Google Account Has Been Locked!"?

Tijdens het inspecteren van bedrieglijke sites ontdekte ons onderzoeksteam de zwendel "Your Google Account Has Been Locked!". Het is meer specifiek een technische ondersteuningszwendel.

De bezoeker van de website wordt geïnformeerd dat zijn Google-account is geblokkeerd vanwege het bezoeken van schadelijke pagina's die een grote bedreiging vormen. Het plan spoort aan om de hulplijn te bellen om het apparaat te deblokkeren.

We moeten benadrukken dat al deze beweringen vals zijn en dat deze zwendel op geen enkele manier geassocieerd is met Google LLC of een van haar producten/services.

Your Google Account Has Been Locked! scam

"Your Google Account Has Been Locked!" scam overzicht

Wanneer een webpagina met deze zwendel wordt geopend, wordt er een pop-up weergegeven.

In het bericht staat dat het Google-account van de bezoeker is vergrendeld omdat hij onlangs onbetrouwbare sites heeft bezocht. Het pop-upvenster moedigt de gebruiker aan om "Google Support" te bellen en het apparaat te ontgrendelen.

De achtergrondpagina herhaalt de informatie uit de pop-up. Er wordt echter uitgebreid ingegaan op de niet-bestaande dreiging, zoals mogelijke diefstal van bankgegevens en foto's, evenals mogelijke toegang tot apparaten die zijn gekoppeld via het gecompromitteerde Google-account. Het plan waarschuwt dat als er geen actie wordt ondernomen, het apparaat op deze dag permanent geblokkeerd kan worden. Daarom moedigt de zwendel aan om de nepondersteuning te bellen.

Zoals vermeld in de inleiding, is alle informatie die wordt verstrekt door "Your Google Account Has Been Locked!" vals en is deze inhoud niet geassocieerd met Google.

Bij technische-ondersteuningszwendel moeten slachtoffers noodzakelijkerwijs valse hulplijnen bellen, maar hoe ze verder gaan kan variëren. De oplichters blijven zich voordoen als "ondersteuning", "deskundige technici", enz. - gedurende de hele zwendel.

Slachtoffers kunnen worden misleid om privégegevens vrij te geven via de telefoon of om schadelijke websites te bezoeken en malware te downloaden/installeren. De meeste zwendelpraktijken voor technische ondersteuning houden in dat gebruikers de cybercriminelen op afstand toegang geven tot hun apparaten, meestal via software zoals UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.

Zodra ze verbonden zijn, kunnen de scammers echte beveiligingstools uitschakelen/de-installeren, valse antivirussen installeren, gevoelige informatie extraheren en zelfs echte malware downloaden/installeren (bijv. trojaanse paarden, ransomware, cryptominers, enz.).

Aangezien "Your Google Account Has Been Locked!" gericht is op Google-accounts, is het zeer waarschijnlijk dat dit plan gericht is op hun inloggegevens. Deze accounts hebben verschillende doelen en kunnen verschillende apparaten koppelen - als ze gestolen worden, kan misbruik leiden tot erg veel ernstige problemen.

Cybercriminelen zijn vaak op zoek naar de inloggegevens van verschillende accounts, zoals e-mails, sociale netwerken, sociale media, messengers, e-commerce, online bankieren, geld overmaken, cryptocurrency portemonnees, enz. Andere interessante informatie kan bestaan uit persoonlijk identificeerbare gegevens (zoals namen, leeftijden, burgerlijke staat, beroepen, adressen, contactgegevens, etc.) en financiële gegevens (zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Slachtoffers kunnen worden misleid om via de telefoon kwetsbare informatie vrij te geven of deze in te voeren in phishingbestanden/websites. Criminelen kunnen voor dit doel ook malware gebruiken die gegevens steelt.

De "diensten" van nepondersteuning zijn vaak ongelooflijk duur. Oplichters geven de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden om betalingen te ontvangen om vervolging te voorkomen en de kans op terugvordering van fondsen te minimaliseren. Het geld kan bijvoorbeeld worden verstuurd als cryptocurrency, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers of contant geld dat in onschuldig uitziende pakketten wordt verstopt en verzonden. Het is opmerkelijk dat succesvol opgelichte slachtoffers herhaaldelijk het doelwit kunnen worden.

Kortom, slachtoffers van scams zoals "Your Google Account Has Been Locked!" kunnen te maken krijgen met systeeminfecties, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een zwendelpagina te sluiten, beëindig dan het browserproces met Windows Taakbeheer. Wanneer de browser opnieuw wordt geopend, mag de vorige browsersessie niet worden hersteld, want dan wordt de bedrieglijke webpagina opnieuw geopend.

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat, moet u het eerst loskoppelen van het internet. Verwijder het programma voor toegang op afstand dat de oplichters hebben gebruikt, want misschien hebben ze jouw toestemming niet nodig om opnieuw toegang te krijgen. Voer daarna een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en breng de officiële ondersteuning onmiddellijk op de hoogte. En als u andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your Google Account Has Been Locked!" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het Google-account van de gebruiker is geblokkeerd vanwege bezoeken aan verdachte sites.
Vermomming Google
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1(805)-259-3677
Gerelateerde domeinen googlesecuritywarning[.]com
Detectienamen (googlesecuritywarning[.]com) Combo Cleaner (Phishing), ESET (Phishing), G-Data (Phishing), Kaspersky (Phishing), volledige lisjt van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Address (googlesecuritywarning[.]com) 173.201.191.207
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

"Error Code: W9KA528V", "Subscription Renewed Successfully For 349$", en "Error Code: 0x80073b01" zijn slechts een paar voorbeelden van oplichterij op het gebied van technische ondersteuning die we onlangs hebben onderzocht.

Het web staat vol met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Populaire oplichtingsmodellen zijn onder andere nep: waarschuwingen, waarschuwingen, fouten, verzend-/leveringsmislukkingen, loterijen, weggeefacties, terugbetalingen, enz. Hoewel online scams berucht zijn om hun vele spel- en grammaticafouten, kunnen sommige vakkundig worden vermomd als inhoud van legitieme serviceproviders of andere entiteiten.

Omdat frauduleuze en gevaarlijke inhoud online wijdverspreid is, raden we u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Zwendelwebsites kunnen geforceerd worden geopend wanneer een webpagina met malafide advertentienetwerken wordt geopend of wanneer er interactie is met inhoud die op deze netwerken wordt gehost (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, advertenties, links, enz.) Daarnaast kan het verkeerd spellen van de URL van een site leiden tot een omleiding naar (of een omleidingsketen die landt op) een bedrieglijke pagina.

Opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser promoten ook online oplichting. Adware kan ook advertenties weergeven die deze inhoud onderschrijven of sites forceren te openen die deze inhoud uitvoeren.

Hoe vermijdt u scamwebsites?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. We raden af om sites te gebruiken die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, zoals sites die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen en downloaden, enz.).

We raden u aan om URL's met zorg in te voeren en er aandacht aan te besteden. Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze meldingen afgeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan meldingen van dergelijke pagina's (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het systeem infiltreert, downloadt u alleen van officiële/geverifieerde bronnen en benadert u installatieprocessen voorzichtig (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer de mogelijke opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld u af voor alle extra apps, extensies, tools, enz.)

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Your Google Account Has Been Locked!"-zwendel:

Pop-up:

 

Your Google Account has been locked! Due to recent visiting unsecured sites, Immediately call Google Support +1(805)-259-3677 to unlock it!.

 

----------------

 

Background page:

 

Google ACCOUNT SUSPENDED


Your Google Account has been disabled! Due to recent visiting unsecured sites,your personal data including your banking details,photographs on this device might be stolen via phishing pages. In case it happens,they can access all others Google devices linked to this Google Account are vulnerable.
Your device may be permanently blocked today if no action is taken. Immediately call Google Support
+1(805)-259-3677 to unlock it!.


[Call Google Support]


For more information please
[Contact with us]

Screenshot van "Your Google Account Has Been Locked!" scam achtergrondpagina:

Your Google Account Has Been Locked! scam achtergrondpagina

Weergave van de "Your Google Account Has Been Locked!" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Google Account Has Been Locked! scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om nep-servicelijnen te bellen, externe toegang tot apparaten toe te staan, kwetsbare gegevens vrij te geven, geld over te schrijven, software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel heeft als doel inkomsten te genereren voor zijn ontwerpers. Cybercriminelen kunnen winst maken door geld te verkrijgen door middel van misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, promotie van inhoud (bijv. websites, producten, diensten, apps, extensies, enz.), verspreiding van malware, enz.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op misleidende webpagina's. Gebruikers komen voornamelijk op dergelijke sites via omleidingen die worden gegenereerd door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Beëindig het proces van de browser met Taakbeheer. Herstel de vorige browsersessie niet als u de browser opnieuw opstart om te voorkomen dat de zwendelpagina opnieuw wordt geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Koppel het apparaat los van het internet. Verwijder daarna de software voor externe toegang die de cybercriminelen hebben gebruikt (bijv. UltraViewer, TeamViewer, enz.) omdat ze uw toestemming misschien niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer daarna een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-upoplichterij, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en breng de officiële ondersteuning onmiddellijk op de hoogte. En als je andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen te verwijderen. Het kan de websites die je bezoekt scannen en scam/malafide pagina's detecteren. Daarnaast kan het alle verdere toegang tot deze sites beperken. Combo Cleaner is ook in staat om computers te scannen en de meeste bekende malware-infecties te verwijderen. Omdat kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verstoppen, is een volledige systeemscan van het grootste belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Google Account Has Been Locked! technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Google Account Has Been Locked!" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.