FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Conf Search browser hijacker?

Ook bekend als: conf-search.com doorverwijzing
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de Conf Search browser hijacker?

Wat is Conf Search?

Een browser hijacker is een soort programma dat een valse zoekmachine promoot. Het kaapt een browser door het veranderen van de browserinstellingen. Conf Search promoot het conf-search.com adres. Ook voegt deze browser hijacker de "Beheerd door uw organisatie" functie toe op Google Chrome browsers. Het is gebruikelijk dat dit soort programma's zijn ontworpen om informatie over hun gebruikers te verzamelen (surfgegevens). Waarschijnlijk verzamelt Conf Search ook gegevens. Meestal downloaden en installeren gebruikers browser hijackers onbewust, om deze reden worden ze mogelijk ongewenste programma's (mogelijk ongewenste applicaties) genoemd.

Conf Search browser hijacker op een Mac computer

Meestal veranderen browser hijackers het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad naar het adres van een valse zoekmachine die ze willen promoten. Het belangrijkste doel van browser hijackers is om gebruikers een specifiek adres te laten bezoeken wanneer ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren, een browser of een nieuw tabblad openen. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, promoot Conf Search het conf-search.com adres. Deze valse zoekmachine kan resultaten tonen gegenereerd door Yahoo, Google, en eventueel een andere legitieme zoekmachine. Het hangt af van de geolocatie van de bezoeker. Op het moment van het zoeken wordt de bezoeker doorverwezen van conf-search.com naar search.yahoo.com en google.com. Het is mogelijk dat conf-search.com gebruikers kan doorverwijzen naar louche websites of resultaten kan tonen die zijn gegenereerd door onbetrouwbare zoekmachines. Daarom is het raadzaam om conf-search.com of andere valse zoekmachines niet te vertrouwen. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers de wijzigingen die de geïnstalleerde browser hijacker heeft gemaakt, ongedaan kan maken wanneer dat programma niet langer is geïnstalleerd. Conf-search.com kan worden verwijderd of gewijzigd worden in een ander adres alleen na deïnstallatie van de Conf Search app.rs.

Het is vrijwel waarschijnlijk dat Conf Search browsegerelateerde gegevens verzamelt zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte websites, enzovoort. Bovendien is het mogelijk dat deze app gevoelige informatie kan lezen, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden en credit card gegevens. In een dergelijk geval kunnen de ontwikkelaars de verkregen gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), gebruiken voor marketingdoeleinden of op andere manieren te gelde maken. Om deze reden (en de redenen genoemd in de vorige paragraaf), wordt het sterk afgeraden om apps zoals Conf Search te installeren op een browser of het besturingssysteem.

Overzicht bedreiging
Naam conf-search.com doorverwijzing
Type bedreiging Browser hijacker, Mac malware, Mac virus
Dienend IP-Adres 51.158.20.43
Symptomen Uw Mac werd trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar louche websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), vertoning van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar louche websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer voorbeelden van apps die zijn ontworpen om browsers te kapen zijn OpticalRatePro, AccessibleSearchEngine, en FunctionLogInput. Meestal is het enige grote verschil tussen browser hijackers het adres dat ze promoten. Het is opmerkelijk dat de meeste apps van dit soort nutteloos zijn voor hun gebruikers, terwijl ze worden gepromoot als nuttig en legitiem. Typisch worden browser hijackers te gelde gemaakt door gebruikers te dwingen bepaalde adressen te bezoeken en informatie over hen te verzamelen. Als dit soort programma is geïnstalleerd op een webbrowser of het besturingssysteem, dan moet deze worden verwijderd.

Hoe werd Conf Search op mijn computer geïnstalleerd?

Heel vaak worden ongewenste downloads en installaties veroorzaakt door downloaders en installers voor andere programma's. Meer precies, wanneer mogelijk ongewenste programma's worden gebundeld met die andere programma's. In het algemeen kunnen gebruikers ongewenste aanbiedingen vinden en weigeren in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen of naast sommige selectievakjes en dit doen voordat ze de downloads/installaties voltooien. Wanneer gebruikers programma's downloaden of installeren zonder deze instellingen te wijzigen, gaan ze ook akkoord met het downloaden of installeren van inbegrepen/aangeboden mogelijk ongewenste programma's.  In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties door op bepaalde misleidende advertenties te klikken. Dit komt door bepaalde scripts die worden uitgevoerd bij het klikken op advertenties.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam om gewenste programma's (en bestanden) te downloaden van officiële, betrouwbare websites via directe downloadlinks en het gebruik van downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken (b.v. torrent clients, eMule), onofficiële websites, enz. te vermijden. Het is ook niet veilig om installatieprogramma's van derden te gebruiken. Onbetrouwbare kanalen voor zowel het downloaden als installeren van programmas en bestanden kunnen worden gebruikt om ongewenste applicaties of zelfs kwaadaardige software te verspreiden. Het is ook aangeraden om downloads en installaties niet te beëindigen zonder "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen aan te vinken en ongewenste extra aanbiedingen te weigeren. Advertenties die verschijnen op louche pagina's mogen ook niet worden aangeklikt. Er is altijd een kans dat dit soort advertenties andere soortgelijke sites zal openen of zelfs een of andere mogelijk ongewenste applicatie te downloaden of te installeren. Alle ongewenste extensies, add-ons, of plug-ins die zijn geïnstalleerd op een browser moeten worden verwijderd. Software van deze soort die is geïnstalleerd op het besturingssysteem moet ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Conf-search.com toont resultaten van Google (GIF):

conf search browser hijacker conf-search.com toont google resultaten

Conf-search.com toont resultaten van Yahoo (GIF):

conf search browser hijacker conf-search.com toont yahoo resultaten

Installer voor Conf Search (eerste installatiestap):

conf search browser hijacker installer step 1

Installer voor Conf Search (tweede installatiestap):

conf search browser hijacker installer stap 2

Conf Search voegt "Beheerd door uw organisatie" toe aan Chrome:

conf search browser hijacker voegt de beheerd door uw organisatie functie

Conf Search geïnstalleerd op Chrome:

conf search browser hijacker geïnstalleerd op google

BELANGRIJKE OPMERKING! Kwaadaardige applicaties die de Conf Search website promoten zijn ontworpen om een nieuw profiel aan te maken op de computer. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen uitvoert:

1) Klik op het "Voorkeuren" icoon in de menubalk en selecteer "Profielen"

Schadelijke profielen verwijderen die zijn ontworpen om Conf Search te promoten (stap 1)

2) Selecteer het "MC Search" profiel en verwijder het.

Schadelijke profielen verwijderen die zijn ontworpen om Conf Search te promoten (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere stappen voor deze browser hijacker te verder.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Conf Search doorverwijzing verwijderen:

Verwijder Conf Search gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de conf-search.com doorverwijzing gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

conf-search.com doorverwijzing startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan conf-search.com doorverwijzing gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan conf-search.com doorverwijzing gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan conf-search.com doorverwijzing gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
conf-search.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van conf-search.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.