Search.yahoo.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.yahoo.com browser hijacker
Verspreiding: Matig
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

Search.yahoo.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.yahoo.com?

Search.yahoo.com is een populaire website die kan gebruikt worden als startpagina of als standaard zoekmachine op internet. Recentelijk zien we een toenemende aantal browser hijackers (vooral deze ontwikkeld door Spigot Inc) die internetgebruikers doorverwijzen naar de search.yahoo.com website zonder hun toestemming. Ontwikkelaars verspreiden dit soort browser hijackers via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', die ontwikkelaars van externe apps toelaat deze te bundelen met andere software en zo worden internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) geïnfiltreerd zonder toestemming van de gebruikers. Eens de installatie succesvol is worden de startpagina en standaard zoekmachine toegewezen aan de search.yahoo.com website. Daarbij komt dat verschillende applicaties genaamd 'helper objects', die voorkomen dat een gebruiker deze wijzigingen ongedaan maakt, mee geïnstalleerd. Deze website wordt meestal gebundeld met applicaties verspreid via freeware download websites.

Het is de moeite waard te vermelden dat gratis software download websites zoals download.com, soft32.com en vele andere geld verdienen met hun webverkeer en gratis diensten via download managers die de installatie van bijkomende applicaties aanbieden samen met de gekozen freeware. Het probleem is dat zelfs als de geadverteerde apps worden gepresenteerd als '100% legitiem', door het overhaasten van de freeware download en installatie gebruikers toch riskeren hun systeem te besmetten met adware of malware. Deze frauduleuze applicaties genereren intrusieve advertenties en verzamelen informatie die later gedeeld wordt met externe partijen. Dit gedrag kan daarom computerbesmettingen of identiteitsdiefstal veroorzaken. Hoewel search.yahoo.com compleet legitiem is en niet gerelateerd is aan virussen of malware wordt het gebundeld met externe apps en daarom is het aanbevolen deze browser doorverwijzing te verwijderen.

search.yahoo.com browser hijacker

Er zijn veel browser hijacking websites die op eenzelfde manier werken als search.yahoo.com. Bijvoorbeeld i-search.us.com, searchult.com, dregol.com en palikan.com - al deze pagina's tonen zogezegd legitieme zoekmachines. Toch kunnen de resultaten vertoond door deze websites leiden naar frauduleuze websites. Om de installatie van browser hijacking applicaties te vermijden zouden gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software en nooit aanbiedingen mogen installeren om apps van externe partijen te installeren. Daarbij zouden alle gedownloade programma's moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen want op die manier zal je in staat zijn alle gebundelde applicaties af te wijzen. Als je browser je constant doorverwijst naar de search.yahoo.com website zonder je toestemming dan zal deze verwijderingsgids je helpen dit probleem op te lossen.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de search.yahoo.com browser hijacker:

search.yahoo.com browser hijacker installer Installer gebruikt in de search.yahoo.com browser hijacker verspreiding Installer gebruikt voor de verspreiding van de search.yahoo.com browser hijacker

Snelmenu: Snelle oplossing om Search.yahoo.com te verwijderen

Search.yahoo.com browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.yahoo.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "YTD Video Downloader" (en andere recente mogelijk verdachte applicaties) selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicatie die browser doorverwijzingen veroorzaakt naar de search.yahoo.com website scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 


DOWNLOAD
Search.yahoo.com opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Search.yahoo.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.yahoo.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "YTD Video Downloader" (en andere recent geïnstalleerde mogelijk verdachte applicaties)  en schakel deze uit.

Verander je startpagina:

Verwijder search.yahoo.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.yahoo.com en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.yahoo.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Yahoo".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.yahoo.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.yahoo.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "YTD Video Downloader" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.yahoo.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.yahoo.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.yahoo.com als standaard zoekmachine uit Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Yahoo" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.yahoo.com dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.yahoo.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "YTD Video Downloader" (en andere recent geïnstalleerde mogelijk verdachte extensies).

Verander de startpagina:

Verwijder search.yahoo.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.yahoo.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.yahoo.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.yahoo.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.yahoo.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:
Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen kunnen gezien worden als een beveiligingsprobleem met weinig gevaar zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waarnaar ze doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de getoonde internetzoekmachines vol schimmige internet zoekresultaten staan. Het gebruik van dat soort websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk eindigen in schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet werd met een browser hijacker is blootgesteld aan risicovolle beveiligingsproblemen. Om verdere schendingen van de privacy en beveiligingsproblemen te voorkomen is het aanbevolen de adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel mogelijk te verwijderen. Om de installatie van search.yahoo.com te vermijden wees je best erg opletten met het downloaden en installeren van gratis software.

Samenvatting browser hijacker 2Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen. Sommige van de vermeld gratis software download cliënten laten niet toe het gekozen gratis programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en naar een alternatieve downloadbron te zoeken.

Symptomen die erop wijzen dat je internetbrowsers besmet werden door een browser hijacker zijn: de startpagina/standaard zoekmachine werd gewijzigd, nieuwe werkbalken verschijnen, de internetbrowsers werken trraag, nieuwe bladwijzers of favorieten werden toegevoegd, je kan je startpagina niet veranderen (of de standaard zoekmachine), je ziet online advertenties op je scherm die niet afkomstig zijn van de bezochte website, je wordt doorverwezen naar pagina's die je nooit wilde bezoeken.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.yahoo.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.yahoo.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.