Hoe de SpartCrypt ransomware deïnstalleren?

Ook bekend als: SpartCrypt virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

SpartCrypt ransomware verwijderingsinstructies

Wat is SpartCrypt?

SpartCrypt (ook bekend als SpartCrypter) is een schadelijke software die geclassificeerd is als ransomware, de persoon die het ontdekte (en die screenshots van de losgeldnota's heeft gemaakt) is S!Ri. SpartCrypt codeert de gegevens van het slachtoffer en hernoemt alle gecodeerde bestanden door er de naam, het e-mailadres van de ontwikkelaars, de ID van het slachtoffer en de extensie ".Encrypted" aan hun bestandsnamen toe te voegen. Het hernoemt bijvoorbeeld "1.jpg" naar "1.jpg.SpartCrypt[[email protected]]-[ID-1E857D00].Encrypted", enz. Het maakt ook een tekstbestand (.txt) met de naam "How_To_Restore_Your_Files.txt" en geeft een pop-upvenster weer; beide bevatten informatie over hoe u contact kunt opnemen met SpartCrypt en andere details.

De ontwikkelaars van SpartCrypt kunnen gecontacteerd worden via [email protected] en [email protected] De slachtoffers moeten hen de aangewezen unieke ID sturen en kunnen maximaal 5 bestanden bijvoegen. Deze cybercriminelen bieden aan om deze gratis te decoderen. Daarna zullen ze de prijs van de decodering noemen, er wordt gezegd dat het afhangt van hoe snel ze worden gecontacteerd. Hoe dan ook, ze beloven om de decryptietool te verzenden na een betaling die in Bitcoin-cryptocurrency moet gebruiken. We raden u echter niet aan om deze of andere cybercriminelen te vertrouwen, het is zeer waarschijnlijk dat ze zelfs na betaling geen decoderingstool en/of sleutel zullen sturen. Vaak worden de slachtoffers die de ontwikkelaars van ransomware betalen gewoonweg opgelicht. Helaas is het in de meeste gevallen onmogelijk om de bestanden te decoderen zonder een tool die alleen de ontwikkelaars van een bepaalde ransomware hebben. Om verdere coderingen door SpartCrypt te voorkomen, raden we u aan deze zo snel mogelijk te verwijderen. Omdat de gecodeerde bestanden niet toegankelijk zijn, raden we u aan om gegevens van een gemaakte back-up te herstellen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

SpartCrypt decryptie instructies

SpartCrypt lijkt op andere ransomware-programma's, bijvoorbeeld: ANTEFRIGUS, Ninja en DoppelPaymer. Ze worden gebruikt om de gegevens te versleutelen en om de slachtoffers te dwingen losgeld te betalen/een decoderingstool (en/of sleutel) te kopen. De belangrijkste verschillen tussen deze programma's zijn het cryptografisch algoritme dat gebruikt wordt en de prijs van de decodering. Helaas coderen de meeste ransomware-programma's de bestanden met sterke coderingsalgoritmen (symmetrisch of asymmetrisch) en het is onmogelijk om ze te decoderen zonder de tools die alleen de ransomware-ontwikkelaars hebben, tenzij de ransomware niet voltooid is (bevat bugs, fouten, enz.). Om gegevens en financieel verlies veroorzaakt door ransomware te voorkomen, raden we u aan om altijd een back-up van de gegevens te maken en om deze op een niet-aangesloten opslagapparaat of externe server (bijvoorbeeld Cloud) te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Gewoonlijk verspreiden de cybercriminelen ransomware en andere kwaadaardige software via e-mails, onbetrouwbare downloadkanalen voor software, onofficiële activerings- en updatetools en trojans. Heel vaak sturen ze e-mails met kwaadaardige bestanden eraan gekoppeld. Bijvoorbeeld PDF- of Microsoft Office-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden zoals .exe, archieven zoals ZIP, RAR, enz. Soms bevatten hun e-mails een weblink die ontworpen is om één ​​of ander schadelijk bestand (of bestanden) te downloaden. Hoe dan ook, hun hoofddoel is om de ontvangers te misleiden om het bijgevoegde bestand te openen. Als het wordt geopend, dan wordt het besturingssysteem geïnfecteerd met schadelijke software. Voorbeelden van onbetrouwbare downloadkanalen voor software zijn: peer-to-peer netwerken (torrent-clients, eMule en andere vergelijkbare downloadbronnen), niet-officiële websites, externe downloaders, gratis bestandshosting en freeware downloadpagina's. Cybercriminelen gebruiken ze vaak als tool om malware te verspreiden. Ze vermommen de kwaadaardige bestanden als onschadelijk, legitiem en hopen dat iemand ze zal downloaden en uitvoeren (openen). Eénmaal uitgevoerd, installeren die bestanden malware. Niet-officiële activeringstools zijn programma's die gratis de gelicentieerde software moeten activeren. Niettemin worden ze vaak gebruikt als tool om malware te verspreiden. Simpel gezegd, de mensen die dergelijke tools gebruiken om software te activeren, infecteren hun systemen vaak met kwaadaardige programma's. Onofficiële (valse) updatetools werken vrijwel hetzelfde: ze installeren malware in plaats van de updates of ze exploiteren bugs, fouten van verouderde software die op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Trojans zijn schadelijke programma's die vaak ontworpen zijn om dergelijke andere programma's te verspreiden (installeren). Met andere woorden, de meeste trojans veroorzaken kettinginfecties. Dit gebeurt echter alleen wanneer een Trojan al op de computer geïnstalleerd is.

Bedreigingsoverzicht:
Naam SpartCrypt virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleutelde Bestandsextensie .Encrypted
Losgeldeisend Bericht .txt file en pop-upvenster.
Cybercrimineel Contact [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (FileRepMalware), BitDefender (Gen:Heur.Ransom.REntS.Gen.1), ESET-NOD32 (A Variant Of MSIL/Filecoder.Jigsaw.V), Kaspersky (HEUR:Trojan-Ransom.MSIL.Encoder.gen), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam Chrome
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om SpartCrypt virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf tebeschermen tegen ransomware-infecties?

We adviseren u om het openen van bijlagen (en/of weblinks) die gekoppeld zijn aan irrelevante e-mails te vermijden, vooral als ze onbekende, verdachte afzenders hebben. Het is vermeldenswaard dat de cybercriminelen hun e-mails vermommen als belangrijk, officieel, enzovoort. Verder is het belangrijk om software te downloaden via directe links en om alleen officiële websites te gebruiken. Andere bronnen kunnen gebruikt worden om malware te verspreiden. De geïnstalleerde software mag alleen bijgewerkt worden met behulp van de tools of de geïmplementeerde functies die ontworpen zijn door de officiële softwareontwikkelaars. Hetzelfde geldt voor de activeringen, bovendien is het niet legaal om daarvoor een externe partij ('kraken') te gebruiken. Nog een belangrijk iets is om een gerenommeerde antivirus of anti-spyware geïnstalleerd te hebben en om het systeem hier regelmatig mee te scannen. Als uw computer al geïnfecteerd is met SpartCrypt, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het SpartCrypt ransomware's pop-upvenster:

Al uw bestanden zijn gecodeerd!
Al uw bestanden zijn gecodeerd vanwege een beveiligingsprobleem met uw pc. Als u ze wilt herstellen, schrijf ons dan naar [email protected] - [email protected]
Schrijf deze ID in de titel van uw bericht -
U moet betalen voor decodering in Bitcoins. De prijs is afhankelijk van hoe snel u ons schrijft. Na betaling sturen we u de tool die al uw bestanden decodeert.
Gratis decryptie als garantie
Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 5 bestanden sturen voor gratis decodering. De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 4 MB (niet gearchiveerd) en de bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten. (databases, back-ups, grote Excel-bladen, enz.)
Hoe Bitcoins te verkrijgen?
De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is de LocalBitcoins-site. U moet zich registreren, op 'Bitcoins kopen' klikken en de verkoper selecteren op betaalmethode en prijs.
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
U kunt hier ook andere plaatsen vinden om Bitcoins en de beginnersgids te kopen:
hxxp: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/
Aandacht!
Wijzig de naam van gecodeerde bestanden niet.
Probeer uw gegevens niet te decoderen met software van externen, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
De decodering van uw bestanden met behulp van externen kan een hogere prijs veroorzaken (ze voegen hun kosten toe aan onze) of u kunt het slachtoffer worden van een zwendel.

Screenshot van SpartCrypt's tekstbestand ("How_To_Restore_Your_Files.txt"):

SpartCrypt tekstbestand

Tekst in dit bestand:

SpartCript

 

[+] Al uw bestanden zijn gecodeerd [+]
[-] Wilt u uw bestanden echt herstellen?
[-] Schrijf ons naar de e-mail: [email protected] - [email protected]
[-] Schrijf uw unieke ID in de titel van uw bericht.
[+] Uniek-ID: -
[-] U moet betalen voor de decodering in bitcoins.
[-] De prijs hangt af van hoe snel u ons schrijft.
[-] Na betaling sturen we u de decryptietool
Dat zal al uw bestanden ontsleutelen.

----------

[+] Gratis decodering als garantie [+]
[+] Voordat u betaalt, kunt u ons maximaal 5 bestanden sturen voor
een gratis decodering, de totale bestandsgrootte moet minder zijn
dan 10 MB, (niet-gearchiveerd) en bestanden mogen geen
waardevolle informatie (databases, back-ups, grote Excel
-Bbladen, enz.) bevatten.

----------

[-] De eenvoudigste manier om bitcoins te kopen is via de LocalBitcoins
Website: hxxps: //localbitcions.com/buy_bitcoins
U moet zich registreren, klik op 'Bitcoins kopen' en selecteer
de verkoper per betaalmethode en prijs.
[-] Ook kunt u hier andere plaatsen vinden om bitcoins en
de beginnersgids te kopen:
hxxp: //coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins
----------
[-] Wijzig de naam van gecodeerde bestanden niet.
[-] Probeer uw gegevens niet te decoderen met een externe partij
-Software, dit kan permanent gegevensverlies veroorzaken.
[-] Decodering van uw bestanden met behulp van externe
partijen kunnen een verhoogde prijs veroorzaken (zij voegen hun vergoeding toe
aan de onze) of u kunt het slachtoffer worden van een oplichterij.

Screenshot van bestanden versleuteld met SpartCrypt (".Encrypted" extensie):

Bestanden versleuteld door SpartCrypt

SpartCrypt proces uitgevoerd in Taakbeheer als "Chrome":

SpartCrypt kwaadaardig proces uitgevoerd in Taakbeheer

SpartCrypt ransomware verwijderen:

SpartCrypt virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van SpartCrypt virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het SpartCrypt virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze SpartCrypt ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de SpartCrypt ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mSpartCryptode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de SpartCrypt ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mSpartCryptode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met SpartCrypt, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmSpartCryptode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals SpartCrypt ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Spartcrypt ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16357-spartcrypt-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SpartCrypt virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SpartCrypt virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met SpartCrypt virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.