Hoe de ANTEFRIGUS ransomware uit het besturingssysteem te verwijderen?

Ook bekend als: ANTEFRIGUS virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

ANTEFRIGUS ransomware verwijderingsinstructies

Wat is ANTEFRIGUS?

ANTEFRIGUS is de naam van een ransomware. Meestal is dit soort malware ontworpen om bestanden te coderen met een sterk coderingsalgoritme dat alleen gedecodeerd kan worden met de juiste decoderingssoftware en/of sleutel. Het is echter bekend dat deze specifieke ransomware geen bestanden codeert die opgeslagen zijn op de C-schijf (C:). Het codeert echter wel alle gegevens die zijn opgeslagen op andere schijven, zoals D, E, F, F, H en I. Het voegt een willekeurige extensie toe aan elk gecodeerd bestand. Het verandert bijvoorbeeld "1.jpg" in "1.jpg.mewqsm", enzovoort. ANTEFRIGUS maakt ook een losgeldbrief aan; een tekstbestand met de naam "mewqsm-readme.txt" (het wordt genoemd naar de toegevoegde willekeurige extensie).

Zoals vermeld in de losgeldbrief, codeert ANTEFRIGUS alle bestanden. De gecodeerde bestanden kunnen gedecodeerd worden door de instructies op een Tor-website te volgen. Het is vermeldenswaard dat het adres ten tijde van het onderzoek niet toegankelijk was. De cybercriminelen die ANTEFRIGUS ontwierpen, moedigen hun slachtoffers - die moeite hebben om toegang te krijgen tot die website of die andere moeilijkheden ondervinden - aan om een ​​e-mail te schrijven naar [email protected] In andere gevallen worden de slachtoffers verondersteld die website te openen en een sleutel in te voeren (de sleutel die in de losgeldbrief staat) alsook de bijgevoegde extensie. Ook waarschuwen deze cybercriminelen hun slachtoffers om niet te proberen om de bestanden te herstellen met behulp van software van externen of om de naam te wijzigen. Volgens hen kunnen dergelijke acties de gegevens permanent beschadigen. Zoals we in de inleiding al zeiden, codeert deze ransomware niet alle bestanden, alleen degenen die zijn opgeslagen op andere dan de C-schijf. Het codeert ook geen bestanden met bepaalde extensies, hieronder vindt u een lijst met die extensies. Het is echter mogelijk dat in sommige gevallen deze ransomware geen bestanden codeert: sommige geanalyseerde voorbeelden zijn gebroken en niet gecodeerd. Hoe dan ook, we raden u af ​​om contact op te nemen met de eventuele ransomware-ontwikkelaars en om ze zeker niet te betalen. Er zijn veel gevallen waarin de slachtoffers die hen vertrouwden werden opgelicht. Eenvoudig gezegd: ze betaalden het losgeld maar hebben geen decoderingstool en/of sleutel ontvangen. Een ander probleem is dat de cybercriminelen die dergelijke malware (ransomware) ontwikkelden, meestal de enige zijn die de tools kunnen aanbieden die de gecodeerde bestanden kunnen decoderen. Als er bestanden zijn die gecodeerd werden door ANTEFRIGUS, dan raden we u aan om deze te herstellen vanaf een gemaakte back-up. Deze ransomware moet ook zo snel mogelijk uit het systeem worden verwijderd, maar het verwijderen ervan zal alleen voorkomen dat het verdere coderingen veroorzaakt, de gecodeerde bestanden blijven ontoegankelijk.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

ANTEFRIGUS decryptie instructies

In de meeste gevallen zijn ransomware-programma's ontworpen om de bestanden te vergrendelen (coderen) zodat de slachtoffers gedwongen worden om losgeld te betalen/een decoderingstool te kopen. Een paar voorbeelden van andere soortgelijke malware zijn: Ninja, DoppelPaymer, en Peet. In de meeste gevallen zijn de belangrijkste verschillen: de prijs van de decodering en het cryptografisch algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat gebruikt wordt om de toegang tot de gegevens te blokkeren. Er zijn gevallen waarin de bestanden hersteld kunnen worden zonder contact op te nemen met de ransomware-ontwikkelaars, maar alleen als de ransomware zich nog in een ontwikkelingsstatus bevindt/enkele bugs, fouten bevat. Het is zeer waarschijnlijk dat dit het geval is bij ANTEFRIGUS. Hoe dan ook, om gegevens en geldverlies in de toekomst te voorkomen, raden we u aan om een back-up van de gegevens te maken en om deze op een niet-aangesloten opslagapparaat of een externe server zoals een Cloud op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

De besturingssystemen worden meestal geïnfecteerd met verschillende malware via spamcampagnes, trojans, valse software-updaters, niet-officiële software-activeringsprogramma's ('krakende') en dubieuze downloadkanalen/bronnen. Eén van de meest voorkomende manieren om malware te verspreiden, is om e-mails te verzenden met schadelijke bestanden (bijlagen). In de meeste gevallen voegen de cybercriminelen Microsoft Office, PDF-documenten, uitvoerbare bestanden zoals .exe, archiefbestanden zoals ZIP-, RAR- en JavaScript-bestanden toe. Als deze kwaadaardige bestanden geopend worden, dan wordt de schadelijke software geïnstalleerd. Trojans zijn schadelijke programma's die vaak ontworpen zijn om andere malware te verspreiden (installeren). Dit kan echter alleen gebeuren als er een trojan op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Valse software-updatetools veroorzaken schade door het downloaden en installeren van kwaadaardige programma's in plaats van de verschillende updates, of door misbruik te maken van de kwetsbaarheden van reeds geïnstalleerde en verouderde software. De onofficiële activeringsprogramma's zouden hun gebruikers in staat moeten stellen om de betaalde activeringen van de gelicentieerde programma's te omzeilen. Er is echter altijd een mogelijkheid dat deze software in plaats daarvan de computer infecteert met risicovolle malware. Onbetrouwbare downloadkanalen voor software zoals freeware downloadwebsites, gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), downloaders van externen, installatieprogramma's kunnen ook gebruikt worden als tools om malware te verspreiden. Om dit te doen, vermommen de cybercriminelen de kwaadaardige bestanden als legitiem en wachten ze tot iemand ze zal downloaden en openen. Als ze worden geopend, dan veroorzaken die bestanden de installatie van één of andere schadelijke software.

Bedreigingsoverzicht:
Naam ANTEFRIGUS virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleitelde Bestandsextensie ANTEFRIGUS staat een willekeurige extensie voor, vb. mewqsm
Losgeldeisend Bericht mewqsm-readme.txt (de naam is afhankelijk van de vooraf ingestelde extensie)
Cybercrimineel Contact ante[email protected]
Losgeld Bedrag 1,995/3,990 euro in Bitcoins.
Detectie Namen BitDefenderTheta (Gen:[email protected]), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Kryptik.GYHS), Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Extra Informatie Deze ransomware versleutelt geen bestanden die zijn opgeslagen op de C (C :) -schijf. Sommige van de geanalyseerde monsters waren gebroken en codeerden niets. Het is zeer waarschijnlijk dat deze ransomware zich nog in een ontwikkelingsstatus bevindt.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om ANTEFRIGUS virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

We raden u aan om bestanden en software alleen te downloaden van officiële websites en via directe downloadlinks. Geen van de bovengenoemde en andere vergelijkbare bronnen mag vertrouwd worden. Als een e-mail een verdachte, onbekende afzender heeft en als deze mail een weblink of bijlage bevat, dan mag de inhoud ervan niet geopend worden. Vooral niet als de ontvangen e-mail irrelevant is. De geïnstalleerde software moet bijgewerkt worden via de tools of de geïmplementeerde functies die gemaakt werden door de officiële ontwikkelaars. Hetzelfde geldt voor de softwareactivering. Bovendien is het niet legaal om de gelicentieerde software te activeren met behulp van niet-officiële activeringsprogramma's ('krakende'). We raden u ook aan om het besturingssysteem regelmatig op bedreigingen te scannen. Dit moet gebeuren met een gerenommeerde antivirus- of antispyware-software. Als uw computer al geïnfecteerd is met ANTEFRIGUS, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in dit bestand:

[+] Wat gebeurt er? [+]
 
Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar. U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben de  uitbreiding mewqsm.
Trouwens, alles is mogelijk om te herstellen, maar u moet onze instructies volgen. Anders kunt u uw gegevens niet retourneren (NOOIT).
 
[+] Welke garanties? [+]
 
Het is gewoon een commerce. We geven absoluut niet om u en uw deals, behalve om voordelen te krijgen. Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen dan zal niemand met ons samenwerken. Het is niet in ons belang.
Ga naar onze website om te controleren of uw bestanden hersteld kunnen worden. Daar kunt u één bestand gratis decoderen. Dat is onze garantie.
Als u niet wilt meewerken aan onze service: voor ons doet het er niet toe. Maar u verliest uw tijd en gegevens, want alleen wij hebben de private sleutel. In de praktijk is tijd veel waardevoller dan geld.
 
[+] Hoe toegang krijgen op de website? [+]
 
U heeft twee manieren:
1) [Aanbevolen] Een TOR-browser gebruiken!
a) Download en installeer de TOR-browser van deze site: hxxps: //torproject.org/
b) Open onze website: hxxp: //yboa7nidpv5jdtumgfm4fmmvju3ccxlleut2xvzgn5uqlbjd5n7p3kid.onion/? mewqsm
 
(Als u de link of andere moeilijkheid niet kunt volgen, schrijf dan naar de e-mail voor technische ondersteuning: [email protected])
 
2) Als de TOR geblokkeerd is in uw land, probeer dan de VPN te gebruiken! Voor deze:
 a) Open elke browser (Chrome, Firefox, Opera, IE, Edge) en download en installeer gratis VPN-programma en download TOR-browser van deze site hxxps: //torproject.org/
  b) Als u problemen ondervindt bij het kopen van bitcoins, of als u twijfelt bij het kopen van decryptor, neem dan contact op met een gegevensherstelbedrijf in uw land, zij zullen u meer garanties geven en de aankoop- en decryptieprocedure op zich nemen. Bijna al dergelijke bedrijven hebben van ons gehoord en weten dat ons decryptieprogramma werkt, zodat ze u kunnen helpen.
 
Wanneer u onze website opent, voert u de volgende gegevens in het invoerformulier in:
Sleutel:
-

Naam extensie:

mewqsm
--------- -
!!!GEVAAR !!!
Probeer NIET om zelf bestanden te wijzigen, gebruik GEEN software van externen voor het herstellen van uw gegevens of antivirusoplossingen - dit kan leiden tot de beschadiging van de privésleutel en, als resultaat zal u alle gegevens verliezen.
!!!!!!!!!
NOG MEER TIJD: Het is in uw belang om uw bestanden terug te krijgen. Van onze kant maken wij (de beste specialisten) alles om te herstellen, maar bemoei u er alstublieft niet mee.
!!!!!!!!!

Screenshot van een pop-up die vertoond wordt als de ANTEFRIGUS encryptie gedaan is:

Pop-up vertoond na de ANTEFRIGUS ransomware encryptie

Tekst in deze pop-up:

Aandacht!!!!!!!
Uw computer is gecodeerd !!! Voor decryptie zie het bestand met instructies op uw bureaublad !!!

Screenshot van bestanden versleuteld door ANTEFRIGUS (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door ANTEFRIGUS

Lijst van extensies die niet verleuteld worden door ANTEFRIGUS:

adv, ani, bat, big, bin, cab, cmd, com, cpl, cur, deskthemepack, diagcab, diagcfg, diagpkg, dll, drv, exe, hlp, hta, icl, icns, ico, ics, idx, key, ldf, lnk, lock, mod, mpa, msc, msi, msp, msstyles, msu, nls, nomedia, ocx, pck, prf, rom, rtp, scr, shs, spl, sys, theme, themepack, wpx

ANTEFRIGUS ransomware verwijdering:

ANTEFRIGUS virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ANTEFRIGUS virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

 • Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

 • Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

 • Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

 • Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

 • Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

 • Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

 • Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

 • We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

 • Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

 • Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

 • Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

 • Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

 • Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

 • De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ANTEFRIGUS virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ANTEFRIGUS virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ANTEFRIGUS virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.