Hoe de ANTEFRIGUS ransomware uit het besturingssysteem te verwijderen?

Ook bekend als: ANTEFRIGUS virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

ANTEFRIGUS ransomware verwijderingsinstructies

Wat is ANTEFRIGUS?

ANTEFRIGUS is de naam van een ransomware. Meestal is dit soort malware ontworpen om bestanden te coderen met een sterk coderingsalgoritme dat alleen gedecodeerd kan worden met de juiste decoderingssoftware en/of sleutel. Het is echter bekend dat deze specifieke ransomware geen bestanden codeert die opgeslagen zijn op de C-schijf (C:). Het codeert echter wel alle gegevens die zijn opgeslagen op andere schijven, zoals D, E, F, F, H en I. Het voegt een willekeurige extensie toe aan elk gecodeerd bestand. Het verandert bijvoorbeeld "1.jpg" in "1.jpg.mewqsm", enzovoort. ANTEFRIGUS maakt ook een losgeldbrief aan; een tekstbestand met de naam "mewqsm-readme.txt" (het wordt genoemd naar de toegevoegde willekeurige extensie).

Zoals vermeld in de losgeldbrief, codeert ANTEFRIGUS alle bestanden. De gecodeerde bestanden kunnen gedecodeerd worden door de instructies op een Tor-website te volgen. Het is vermeldenswaard dat het adres ten tijde van het onderzoek niet toegankelijk was. De cybercriminelen die ANTEFRIGUS ontwierpen, moedigen hun slachtoffers - die moeite hebben om toegang te krijgen tot die website of die andere moeilijkheden ondervinden - aan om een ​​e-mail te schrijven naar [email protected] In andere gevallen worden de slachtoffers verondersteld die website te openen en een sleutel in te voeren (de sleutel die in de losgeldbrief staat) alsook de bijgevoegde extensie. Ook waarschuwen deze cybercriminelen hun slachtoffers om niet te proberen om de bestanden te herstellen met behulp van software van externen of om de naam te wijzigen. Volgens hen kunnen dergelijke acties de gegevens permanent beschadigen. Zoals we in de inleiding al zeiden, codeert deze ransomware niet alle bestanden, alleen degenen die zijn opgeslagen op andere dan de C-schijf. Het codeert ook geen bestanden met bepaalde extensies, hieronder vindt u een lijst met die extensies. Het is echter mogelijk dat in sommige gevallen deze ransomware geen bestanden codeert: sommige geanalyseerde voorbeelden zijn gebroken en niet gecodeerd. Hoe dan ook, we raden u af ​​om contact op te nemen met de eventuele ransomware-ontwikkelaars en om ze zeker niet te betalen. Er zijn veel gevallen waarin de slachtoffers die hen vertrouwden werden opgelicht. Eenvoudig gezegd: ze betaalden het losgeld maar hebben geen decoderingstool en/of sleutel ontvangen. Een ander probleem is dat de cybercriminelen die dergelijke malware (ransomware) ontwikkelden, meestal de enige zijn die de tools kunnen aanbieden die de gecodeerde bestanden kunnen decoderen. Als er bestanden zijn die gecodeerd werden door ANTEFRIGUS, dan raden we u aan om deze te herstellen vanaf een gemaakte back-up. Deze ransomware moet ook zo snel mogelijk uit het systeem worden verwijderd, maar het verwijderen ervan zal alleen voorkomen dat het verdere coderingen veroorzaakt, de gecodeerde bestanden blijven ontoegankelijk.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

ANTEFRIGUS decryptie instructies

In de meeste gevallen zijn ransomware-programma's ontworpen om de bestanden te vergrendelen (coderen) zodat de slachtoffers gedwongen worden om losgeld te betalen/een decoderingstool te kopen. Een paar voorbeelden van andere soortgelijke malware zijn: Ninja, DoppelPaymer, en Peet. In de meeste gevallen zijn de belangrijkste verschillen: de prijs van de decodering en het cryptografisch algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat gebruikt wordt om de toegang tot de gegevens te blokkeren. Er zijn gevallen waarin de bestanden hersteld kunnen worden zonder contact op te nemen met de ransomware-ontwikkelaars, maar alleen als de ransomware zich nog in een ontwikkelingsstatus bevindt/enkele bugs, fouten bevat. Het is zeer waarschijnlijk dat dit het geval is bij ANTEFRIGUS. Hoe dan ook, om gegevens en geldverlies in de toekomst te voorkomen, raden we u aan om een back-up van de gegevens te maken en om deze op een niet-aangesloten opslagapparaat of een externe server zoals een Cloud op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

De besturingssystemen worden meestal geïnfecteerd met verschillende malware via spamcampagnes, trojans, valse software-updaters, niet-officiële software-activeringsprogramma's ('krakende') en dubieuze downloadkanalen/bronnen. Eén van de meest voorkomende manieren om malware te verspreiden, is om e-mails te verzenden met schadelijke bestanden (bijlagen). In de meeste gevallen voegen de cybercriminelen Microsoft Office, PDF-documenten, uitvoerbare bestanden zoals .exe, archiefbestanden zoals ZIP-, RAR- en JavaScript-bestanden toe. Als deze kwaadaardige bestanden geopend worden, dan wordt de schadelijke software geïnstalleerd. Trojans zijn schadelijke programma's die vaak ontworpen zijn om andere malware te verspreiden (installeren). Dit kan echter alleen gebeuren als er een trojan op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Valse software-updatetools veroorzaken schade door het downloaden en installeren van kwaadaardige programma's in plaats van de verschillende updates, of door misbruik te maken van de kwetsbaarheden van reeds geïnstalleerde en verouderde software. De onofficiële activeringsprogramma's zouden hun gebruikers in staat moeten stellen om de betaalde activeringen van de gelicentieerde programma's te omzeilen. Er is echter altijd een mogelijkheid dat deze software in plaats daarvan de computer infecteert met risicovolle malware. Onbetrouwbare downloadkanalen voor software zoals freeware downloadwebsites, gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), downloaders van externen, installatieprogramma's kunnen ook gebruikt worden als tools om malware te verspreiden. Om dit te doen, vermommen de cybercriminelen de kwaadaardige bestanden als legitiem en wachten ze tot iemand ze zal downloaden en openen. Als ze worden geopend, dan veroorzaken die bestanden de installatie van één of andere schadelijke software.

Bedreigingsoverzicht:
Naam ANTEFRIGUS virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Versleitelde Bestandsextensie ANTEFRIGUS staat een willekeurige extensie voor, vb. mewqsm
Losgeldeisend Bericht mewqsm-readme.txt (de naam is afhankelijk van de vooraf ingestelde extensie)
Cybercrimineel Contact [email protected]
Losgeld Bedrag 1,995/3,990 euro in Bitcoins.
Detectie Namen BitDefenderTheta (Gen:[email protected]), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Kryptik.GYHS), Kaspersky (UDS:DangerousObject.Multi.Generic), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Extra Informatie Deze ransomware versleutelt geen bestanden die zijn opgeslagen op de C (C :) -schijf. Sommige van de geanalyseerde monsters waren gebroken en codeerden niets. Het is zeer waarschijnlijk dat deze ransomware zich nog in een ontwikkelingsstatus bevindt.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om ANTEFRIGUS virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

We raden u aan om bestanden en software alleen te downloaden van officiële websites en via directe downloadlinks. Geen van de bovengenoemde en andere vergelijkbare bronnen mag vertrouwd worden. Als een e-mail een verdachte, onbekende afzender heeft en als deze mail een weblink of bijlage bevat, dan mag de inhoud ervan niet geopend worden. Vooral niet als de ontvangen e-mail irrelevant is. De geïnstalleerde software moet bijgewerkt worden via de tools of de geïmplementeerde functies die gemaakt werden door de officiële ontwikkelaars. Hetzelfde geldt voor de softwareactivering. Bovendien is het niet legaal om de gelicentieerde software te activeren met behulp van niet-officiële activeringsprogramma's ('krakende'). We raden u ook aan om het besturingssysteem regelmatig op bedreigingen te scannen. Dit moet gebeuren met een gerenommeerde antivirus- of antispyware-software. Als uw computer al geïnfecteerd is met ANTEFRIGUS, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in dit bestand:

[+] Wat gebeurt er? [+]
 
Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar. U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben de  uitbreiding mewqsm.
Trouwens, alles is mogelijk om te herstellen, maar u moet onze instructies volgen. Anders kunt u uw gegevens niet retourneren (NOOIT).
 
[+] Welke garanties? [+]
 
Het is gewoon een commerce. We geven absoluut niet om u en uw deals, behalve om voordelen te krijgen. Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen dan zal niemand met ons samenwerken. Het is niet in ons belang.
Ga naar onze website om te controleren of uw bestanden hersteld kunnen worden. Daar kunt u één bestand gratis decoderen. Dat is onze garantie.
Als u niet wilt meewerken aan onze service: voor ons doet het er niet toe. Maar u verliest uw tijd en gegevens, want alleen wij hebben de private sleutel. In de praktijk is tijd veel waardevoller dan geld.
 
[+] Hoe toegang krijgen op de website? [+]
 
U heeft twee manieren:
1) [Aanbevolen] Een TOR-browser gebruiken!
a) Download en installeer de TOR-browser van deze site: hxxps: //torproject.org/
b) Open onze website: hxxp: //yboa7nidpv5jdtumgfm4fmmvju3ccxlleut2xvzgn5uqlbjd5n7p3kid.onion/? mewqsm
 
(Als u de link of andere moeilijkheid niet kunt volgen, schrijf dan naar de e-mail voor technische ondersteuning: [email protected])
 
2) Als de TOR geblokkeerd is in uw land, probeer dan de VPN te gebruiken! Voor deze:
 a) Open elke browser (Chrome, Firefox, Opera, IE, Edge) en download en installeer gratis VPN-programma en download TOR-browser van deze site hxxps: //torproject.org/
  b) Als u problemen ondervindt bij het kopen van bitcoins, of als u twijfelt bij het kopen van decryptor, neem dan contact op met een gegevensherstelbedrijf in uw land, zij zullen u meer garanties geven en de aankoop- en decryptieprocedure op zich nemen. Bijna al dergelijke bedrijven hebben van ons gehoord en weten dat ons decryptieprogramma werkt, zodat ze u kunnen helpen.
 
Wanneer u onze website opent, voert u de volgende gegevens in het invoerformulier in:
Sleutel:
-

Naam extensie:

mewqsm
--------- -
!!!GEVAAR !!!
Probeer NIET om zelf bestanden te wijzigen, gebruik GEEN software van externen voor het herstellen van uw gegevens of antivirusoplossingen - dit kan leiden tot de beschadiging van de privésleutel en, als resultaat zal u alle gegevens verliezen.
!!!!!!!!!
NOG MEER TIJD: Het is in uw belang om uw bestanden terug te krijgen. Van onze kant maken wij (de beste specialisten) alles om te herstellen, maar bemoei u er alstublieft niet mee.
!!!!!!!!!

Screenshot van een pop-up die vertoond wordt als de ANTEFRIGUS encryptie gedaan is:

Pop-up vertoond na de ANTEFRIGUS ransomware encryptie

Tekst in deze pop-up:

Aandacht!!!!!!!
Uw computer is gecodeerd !!! Voor decryptie zie het bestand met instructies op uw bureaublad !!!

Screenshot van bestanden versleuteld door ANTEFRIGUS (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door ANTEFRIGUS

Lijst van extensies die niet verleuteld worden door ANTEFRIGUS:

adv, ani, bat, big, bin, cab, cmd, com, cpl, cur, deskthemepack, diagcab, diagcfg, diagpkg, dll, drv, exe, hlp, hta, icl, icns, ico, ics, idx, key, ldf, lnk, lock, mod, mpa, msc, msi, msp, msstyles, msu, nls, nomedia, ocx, pck, prf, rom, rtp, scr, shs, spl, sys, theme, themepack, wpx

ANTEFRIGUS ransomware verwijdering:

ANTEFRIGUS virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ANTEFRIGUS virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Antefrigus virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Antefrigus ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Antefrigus ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mAntefrigusode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Antefrigus ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mAntefrigusode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Antefrigus, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmAntefrigusode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Antefrigus ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Antefrigus ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16332-antefrigus-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ANTEFRIGUS virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ANTEFRIGUS virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ANTEFRIGUS virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.