Frauduleuze Chromium Browsers

Ook bekend als: Frauduleuze Chrome Browsers
Type: Adware
Verspreiding: Matig
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

Frauduleuze Chromium browsers verwijderingsinstructies

Wat is Chromium?

Chromium is een oen-source web browser project Hoewel het Chromium project zelf legitiem is wordt het vaak misbruikt als platform voor kwaadaardige webbrowsers die kunnen geklasseerd worden als adware en mogelijk ongewenst programma (PUP). De meesten infiltreren de systemen van de gebruiker zonder toestemming. Deze apps bespioneren voortdurend de surfactiviteit op internet, ze genereren intrusieve advertenties en ze veroorzaken ongewenste browser doorverwijzingen.

Chromium adware

Deze browsers gebruiken een 'virtuele laag' om intrusieve online advertenties te genereren. In het algemeen zijn de advertenties gegenereerd door op Chromiu gebaseerde browsers doorverwijzingen naar allerlei e-commerce websites (bijvoorbeeld online winkels). Sommigen linken echter door naar kwaadaardige websites die waarschijnlijk besmettelijke inhoud bevatten. Het klikken op deze advertenties is riskant en kan leiden tot riskante adware of malware besmettingen. Verder bespioneren misleidende op Chromium gebaseerde browsers constant de surfactiviteit op internet en browsergerelateerde data. Deze wordt later gedeeld met samenwerkende bedrijven. Sommige van de gegevens zullen persoonlijk identificeerbaar zijn en er is een grote kans dat private data zal misbruikt worden. Hierdoor kan zo'n spionage-app leiden tot schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal.

Er zijn tientallen op Chromium gebaseerde browsers zoals Olcinium, eFast, Qword, BrowserAir, Chedot, MyBrowser, Fusion, BeagleBrowser, Tortuga en Torch. Initieel kunnen deze apps legitiem en nuttig lijken omdat ze allemaal verbeterde surfsnelheden, veiligheid en andere browsergerelateerde functies beloven. Die valse claims worden slechts gemaakt om gebruikers te verleiden tot installatie.Valse apps werden slechts ontworpen om geld op te brengen voor de ontwikkelaars. Eerder dan het bieden van toegevoegde waarde voor de gebruikers veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen, leveren ze intrusieve advertenties en bespioneren ze de surfactiviteit op internet. Zo brengen ze de privacy en de veiligheid van gebruikers op internet in gevaar.

Hoe werd een frauduleuze Chromium browser geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste op Chromium gebaseerde browsers verspreid via misleidende softwaremarketing methodes zoals 'bundling' - daarbij wordt stiekem een aantal bijkomende programma's geïnstalleerd samen met reguliere software of apps. Onderzoek bewijst dat de meeste gebruikers niet verwachten dat mogelijk ongewenste programma's verborgen zullen worden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Ze overhaasten download- en installatieprocessen, slaan alle stappen over en installeren zo onbedoeld frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste programma's worden meestal verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Daardoor moet je erg goed opletten tijdens download- en installatieprocessen om jezelf tegen adware-besmettingen te beschermen. Gebundelde software is meestal frauduleus en je mag nooit aanbiedingen accepteren om programma's van derden te installeren.

Misleidende gratis software installer verspreidt een frauduleuze Chromium browser (die doorverwijst naar search.yahoo.com):

Misleidende installer gebruikt om Chromium te verspreiden

Snelmenu: Snelle oplossing om Frauduleuze Chrome Browsers te verwijderen

Frauduleuze op Chromium gebaseerde browsers verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Chromium adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Chromium", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Chromium advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.


DOWNLOAD
Frauduleuze Chrome Browsers opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder adware uit de Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Chromium geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter gebundeld met andere adware. Daarom word je aanbevolend alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Chromium advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen"..

Verwijder Chromium advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van frauduleuze chromium browsers dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Chromium advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde extensies, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Chromium advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van frauduleuze chromium browsers dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Chromium advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte plugins.

Verwijder Chromium advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van frauduleuze chromium browsers kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Samenvatting:
Samenvatting adware programma 1Frauduleuze Chrome Browsers is een adware programma dat gebruikers volgt terwijl ze op internet surfen en intrusieve online advertenties genereert. De meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren, jammer genoeg vermelden sommige van de vermelde download cliënten niet duidelijk dat de geadverteerde browser plugins of werkbalken samen met het gratis programma zullen geïnstalleerd worden dat gebruikers hebben gedownload. Download cliënten en installers worden gebruikt om adware te verspreiden en verbergen vaak de afwijzen-knop die kan gebruikt worden om de installatie van mogelijk ongewenste applicaties af te wijzen.

Samenvatting adware programma 2

Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten gebruikers niet toe de gekozen freeware te downloaden als ze de installatie van gepromote software afwijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.

Als je download beheerd word door een download cliënt verzker je der dan van de installatie van gepromote browser plug-ins of werkbalken af te wijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om frauduleuze chrome browsers van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over frauduleuze chrome browsers of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.