FacebookTwitterLinkedIn

BrowserAir Adware

Ook bekend als: BrowserAir PUP
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

BrowserAir verwijderingsinstructies

Wat is BrowserAir?

BrowserAir is een op chromium gebaseerde internetbrowser die claimt de internetsnelheid van gebruikers te verbeteren. - "BrowserAir is ontworpen om je de snelste internet surfsnelheid te bieden. Het is licht en eenvoudig waardoor het je surfervaring vlot en gemakkelijk maakt." Een ordinaire gebruiker kan deze functionaliteit wellicht legitiem en handig vinden, echter ze is geklasseerd als zijnde adware en een mogelijk ongewenst programma. Eén van de redenen voor zulke connotaties is de misleidende installatie - BrowserAir installeert zich zonder om toestemming te vragen. Bovendien installeert het een werkbalk op de desktop, veramelt het verschilllende gegevens en veroorzaakt het doorverwijzingen en display advertenties.

BrowserAir adware

De vertoonde werkbalk bevat een internet zoekbalk die doorverwijst naar de thesmartsearch.net website telkens een gebruiker probeert op internet te zoeken. Bijkomend past deze werkbalk de grootte van alle vensters aan en blijft hij zelfs zichtbaar wanneer een gebruiker een app opent op volledig scherm. De BrowserAir applicatie zelf veroorzaakt ongewenste doorverwijzingen naar de www-searching.com website. Bijkomende vertoont deze mogelijk ongewenste software verschillende intrusieve online advertenties die kunnen doorverwijzen naar andere valse websites. Hierdoor kan het zoeken via de desktop werkbalk of via de browser zelf, en het klikken op de advertenties gemakkelijk eindigen in risicovolle computerbesmettingen. Bovendien verzamelt deze applicatie verschillende hard- en softwaregegevens. De types ingezamelde data omvatten onder meer IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten op internetnet, de internetaanbieder (ISP) en andere. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbare details bevatten en dus kan het geïnstalleerd hebben van BrowserAir op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal, doordat de ontwikkelaars de verzamelde data delen met derden. Als je bezorgd bent om je privacy en veiligheid op internet dan zou je de BrowserAir adware onmiddelijk moeten verwijderen.

BrowserAir gedraagt zich erg gelijkaardig aan andere soorten adware-achtige applicaties. Net zoals BrowserAir claimen ook Torch, WikiBrowser, Chromatic en Orbitum naast honderden andere adware-achtige applicaties dat ze de surfervaring van gebruikers op internet verbeteren. Echter, hun eigenlijke doel is het genereren van inkomsten door het vertonen van intrusieve online advertenties, het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie, het verspreiden van andere apps en het veroorzaken van doorverwijzingen. Adware-achtige applicaties claimen allemaal nuttige functies te leveren en toch doet geen enkele dat echt.

Hoe werd BrowserAir geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars van dit mogelijk ongewenste programma (PUP) gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' om BrowserAir te kunnen installeren zonder toestemming van de gebruikers. Bundelen is een erg effectieve manier om stiekem software van derden te installeren naast reguliere apps. Doordat de meeste gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden/installeren van software wordt deze methode bijzonder doeltreffend. Het probleem is dat gebruikers roekeloos de download/installatie-stappen overhaasten en bijna alle stappen overslaan waardoor ze onbedoeld de bogus applicaties installeren. Mogelijk ongewenste programma's zoals BrowserAir zitten vaak verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen omdat ontwikkelaars enkel bezig zijn met het zoveel mogelijk verspreiden van hun apps (en zoveel mogelijk geld ermee te verdienen) waardoor ze dus geen reden hebben om duidelijke informatie over de installatie te geven.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Let altijd goed op en sla geen stappen over tijdens het downloadeen of installeren van software. De software download procedure zou altijd goed geanalyseerd moeten worden en alle aanbiedingen om bijkomende applicaties te downloaden zouden moeten afgewezen worden. Bijkomend zou elke installatie van een programma moeten gebeuren met de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen. DIt zal alle software van derden die klaarstaat voor installatie aan het licht brengen en toelaten deze te annuleren.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verpsreiding van BrowserAir adware:

Misleidende installatie configuratie gebruikt voor de verspreiding van BrowserAir adware

Schermafbeelding van de desktop werkbalk die zich samen met de BrowserAir adware installeert:

Search Module Plus desktop werkbalk

Schermafbeelding van de BrowserAir applicatie:

Chromium gebaseerde BrowserAir internetbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BrowserAir adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BrowserAir adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "BrowserAir" selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit programma dat BrowserAir advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder BrowserAir gerelateerde adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de BrowserAir advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte add-ons en schakel deze uit.

Verwijder de BrowserAir advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van browserair pup dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de BrowserAir  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Search Module Plus v2", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de BrowserAir advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van browserair pup, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de BrowserAir advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recentl geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de BrowserAir advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van browserair pup kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de browserair pup, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om browserair pup van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over browserair pup of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9189-browserair-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
BrowserAir PUP QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BrowserAir PUP op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.