FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Tortuga

Ook bekend als: Tortuga adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Tortuga verwijderingsinstructies

Wat is Tortuga?

Tortuga is een misleidende op Chromium gebaseerde internetbrowser die volgens de ontwikkelaars (ClaraLabs) sneller en veiliger is om op internet te surfen - "Tortuga - Een webbrowser gebouwd voor snelheid, eenvoudigheid en veiligheid". Sommige gebruikers zouden kunnen misleid worden en geloven dat Tortuga een legitieme en nuttige applicatie is, het is echter adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Er zijn een aantal redenen voor deze negatieve associaties. Tortuga infiltreert gewoonlijk systemen tijdens de installatie van andere applicaties zonder toestemming van de gebruikers. Volgend op de succesvolle installatie vertoont de adware intrusieve online advertenties en bespioneert deze het surfgedrag op internet.

Tortuga adware

Tortuga vertoont waarschijnlijk advertenties van het 'zoek-type'. Wanneer gebruikers op internet zoeken plaatst Tortuga advertenties binnen de vertoonde zoekresultaten. Merk op dat deze advertenties er ook uitzien als zoekresultaten en het zo vaak moeilijk maken om het onderscheid te maken tussen echte en valse. Deze zoekadvertenties zijn niet de enige die vertoond worden door de Tortuga adware. Deze app vertoont ook kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere gelijkaardige grafische advertenties. Hoewel de vertoonde advertenties onschadelijk kunnen lijken leiden ze niet allemaal door naar de geadverteerde websites (bvb. online winkels). Sommige kunnen besmettelijke inhoud bevatten en zo kan het klikken erop leiden tot verdere risicovolle computerbesmettingen. Bijkomend monitort Tortuga continu de surfactiviteit van gebruikers op internet, verzamelt het verschillende syteemgegevens en deelt het deze met derden. De gedeelde informatie kan persoonlijk identificeerbare details bevatten en misbruikt worden. Deze situatie kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen deze app onmiddelijk te verwijderen.

Tortuga privacyverklaring aangaande online advertenties:

Je zal andere websites zien en er toegang tot krijgen via het gebruik van onze Site en de Applicatie. Als je een adverteerder wil bezoeken door op de banner 'te klikken' of andere soorten advertentie te kliikken of als je op een link van derden klikt dan zal je worden doorverwezen naar de website van derden.

Er zijn een handvol applicaties die bijna identiek zijn aan Tortuga waaronder BoBrowser, Torch Browser en Chromatic. Tortuga vertoont ook gelijkenissen met andere soorten adware-achtige applicaties die claimen verschillende nuttige functies te leveren. Bijvoorbeeld PriceLess, Savings Ship, DealShopSave en Best Price Ninja claimen tijd en geld te laten besparen tijdens het online shoppen. Deze claims dat de surfervaring op internet zal verbeterd worden zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden. Adware-achtige applicaties bieden nooit de beloofde functies - hun doel is het genereren van inkomsten door het vertonen van advertenties en het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd Tortuga geïnstalleerd op mijn computer?

Tortuga is beschikbaar als download op z'n officiële website, echter, gebruikers installeren deze applicatie vaak onbedoeld samen met andere software. Tortuga wordt gewoonlijk gebundeld samen met gratis software downloadbaar op freeware download websites. Veel gebruikers zijn zich er niet van bewust dat frauduleuze applicaties gewoonlijk verborgen worden onder de 'Aangepast' of 'Geavanceerd' sectie van de download/installatie-instellingen. Door het overslaan van deze sectie installeren veel gebruikers onbedoeld apps zoals Tortuga. De hoeveelheid inkomsten die ontwikkelaars genereren is afhankelijk van het aantal verspreide applicaties en dus zijn ze niet begaan met het geven van duidelijke informatie over de valse apps.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers kunnen dit type besmetting voorkomen door goed op te letten tijdens de download- en installatieprocedures. Download de gekozen applicaties met grote voorzichtigheid. Volg elke stap en weiger alle aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren. Verder zou software moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen eerder dan met de 'Snel' of 'Typisch' opties. - dit zal alle bogus applicaties opgelijst voor installatie duidelijk maken en zal je toelaten deze uit te vinken.

Schermafbeelding van de Tortuga browser:

Misleidende Tortuga Internet browser

Tortuga genereert advertenties binnen de internet zoekresultaten:

Internet zoekadvertenties gegenereerd door Tortuga adware

Intrusive online in-text and banner advertisements generated by Tortuga adware ('Ads by Tortuga'):

Misleidende Tortuga Internet browser genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 1) Misleidende Tortuga Internet browser genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 2) Misleidende Tortuga Internet browser genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 3) Misleidende Tortuga Internet browser genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 4)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Tortuga adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Tortuga adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Tortuga" en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het programma dat Tortuga advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder deTortuga adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Tortuga geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Tortuga advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Tortuga advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van tortuga adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Tortuga  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Tortuga advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van tortuga adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Tortuga advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons.

Verwijder de Tortuga advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van tortuga adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de tortuga adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om tortuga adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over tortuga adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9229-ads-by-tortuga

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Tortuga adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Tortuga adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.