FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door eFast_Browser

Ook bekend als: eFast Browser adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

eFast Browser verwijderingsinstructies

Wat is eFast Browser?

De ontwikkelaars stellen eFast Browser voor als een legitieme op Chromium gebaseerde webbrowser die de surfkwaliteit voor gebruikers op internet merkelijk verbetert door het genereren van de meest relevante zoekresultaten, het vertonen van speciale kortingen/voordeelaanbiedingen beschikbaar in online winkels enzovoort. Door het maken van deze valse belofts geven de ontwikkelaars de indruk dat eFast Browser eigenlijk een gepaste applicatie is. Niettemin moeten gebruikers geïnformeerd worden dat deze app intrusieve online advertenties genereert en de surfactiviteit van gebruikers op internet monitort. Om deze redenen is eFast Browser bekend als een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat vaak systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruikers.

eFast Browser adware

Deze adware genereert continu pop-up, zoek-, coupon-, en andere gelijkaardige advertenties. De grote meerderheid van deze advertenties verwijst gebruikers door naar verschillende e-commerce sites die bepaalde diensten aanbieden of goederen verkopen. Sommige verwijzen echter door naar besmettelijke webpagina's die valse inhoud bevatten. Hierdoor kan het klikken op deze advertenties leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Gebruikers zouden ook moeten weten dat eFast Browser advertenties genereert via een virtuele laag en dat geen enkele daarvan afkomstig is van de bezochte sites. Advertenties van derden verbergen vaak de bezochte websites en zo wordt de surfervaring van gebruikers op internet merkelijk gestoord. De verzamelde data die eFast Browser bijhoud kan bovendien persoonlijk identificeerbare gegevens bevatten. Die verzamelde data wordt later gedeeld met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan het geïnstalleerd hebben van eFast Browser uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Het is dan ook aanbevolen om dit mogelijk ongewenste programma zo snel mogelijk te verwjideren. 

eFast Browser is bijna identiek aan Unico Browser, CrossBrowse, Tortuga, BoBrowser en de MyBrowser apps. Allen pretenderen ze legitiem te zijn en claimen ze de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren. Geen enkele biedt echter de beloofde functionaliteiten. Adware-type applicaties zoals eFast Browser werden ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Eerder dus dan het leveren van nuttige functies voor de gebruikers genereren deze apps intrusieve online advertenties (via een 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel) en verzamelen ze persoonlijke data (die later gedeeld wordt met derden).

Hoe werd eFast Browser geïnstalleerd op mijn computer?

eFast Browser wordt vooral verspreid als bundel samen met andere software (gewoonlijk gratis). Gebruikers verwachten niet dat gebundelde applicaties verborgen kunnen worden en dus verstoppen ontwikkelaars ze doelbewust onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Gebruikers die de download/installatieprocessen nodeloos overhaast slaan deze sectie vaak over en eindigen zo met de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's. Door dit te doen stellen gebruikers hun systemen simpelweg bloot aan een risico op besmetting en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers kunnen de installatie van adware-type apps voorkomen door het nemen van twee eenvoudige stappen. Ten eerste mogen ze nooit software downloaden en installeren als ze gehaast zijn. Ze moeten altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties gebruiken en daarbij goed elke stap controleren. Verder moeten ze bijkomende applicaties uitvinken als deze inbegrepen lijken te zijn want gebundelde software mag als frauduleus beschouwd worden en zou dus nooit mogen geïnstalleerd worden.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de eFast Browser adware verspreiding:

Misleidende installer verspreidt de eFast Browser adware

Schermafbeelding van de eFast Browser applicatie:

Misleidende adware-type applicatie eFast Browser

eFast Browser genereert intrusieve online advertenties:

eFast Browser genereert intrusieve pop-up advertenties (voorbeeld 1) eFast Browser genereert intrusieve pop-up advertenties (voorbeeld 2) eFast Browser genereert intrusieve pop-up advertenties (voorbeeld 3) eFast Browser genereert intrusieve pop-up advertenties (voorbeeld 4) eFast Browser genereert intrusieve couponadvertenties eFast Browser genereert irritante zoekadvertenties

 

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

eFast Browser adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

eFast Browser adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "eFast 000.110010107"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat eFast advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de eFast Browser adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde eFast Browser geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van efast browser adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van efast browser adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de eFast Browser advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van efast browser adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de efast browser adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om efast browser adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over efast browser adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9480-ads-by-efast-browser

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
eFast Browser adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van eFast Browser adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.