FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Catered to You

Ook bekend als: Catered to You adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Catered to You verwijderingsinstructies

Wat is Catered to You?

Catered to You is een misleidende applicatie die werd ontwikkeld door SuperWeb LLC. Deze app belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het inschakelen va een grote verscheidenheid aan nuttige functies - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het internet door het leveren van de beste tools om je surfervaring op internet te verbeteren, van het zoeken op internet tot het vergelijken van de beste online aanbiedingen om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze beste ideeën gecombineerd tot het Catered to You productpakket, een GRATIS set tools die werkt om je surfervaring...BETER te maken!". Op het eerste zicht kan zo'n functionaliteit legitiem en handig lijken. Echter, Catered to You wordt eigenlijk beschouwd als een adware-achtige app (een mogelijk ongewenst programma). De belangrijkste reden voor deze negatieve connotaties is de stiekeme installatie - Catered to You infiltreert het systeem zonder om toestemming te vragen. Verder genereert het intrusieve advertenties van derden en verzamelt het gegevens over de surfgewoontes van gebruikers op internet.

Catered to You adware

Deze app werd ontworpen om pop-ups, coupons, banners, zoek-, interstitiële, transitionele, volledige pagina- en andere gelijkaardige advertenties te vertonen. Het werd ontworpen als een virtuele laag die de plaatsing van elke grafische inhoud bovenop de door de gebruikers bezochte websites toelaat. De meeste gebruikers merken niet op dat de vertoonde advertenties niet afstammen van de bezochte websites. Dit betekent dat ze de onderliggende inhoud verbergen en dus de surfervaring op het web gevoelig verstoren. Bijkomend verwijzen sommige van deze advertenties ook door naar frauduleuze sites die besmettelijke inhoud bevatten. Hierdoor kan zelfs een toevallige klik op zo'n advertentie leiden tot besmettingen met risicovolle adware of malware. Het is ook geweten dat Catered to You unieke identificatienummers verzamelt, Internet Protocol (IP) adressen (gebruikt om geografische locaties te bepalen), URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige gegevens. Gebruikers denken misschien dat deze data onbelangrijk is, ze vergissen zich daarin want het kan duidelijk persoonlijk identificeerbare gegevens bevatten. Het probleem is dat SuperWeb LLC later de verzamelde data deelt met derden. Hierdoor kan het geïnstalleerd hebben van Catered to You op je systeem de oorzaak zijn van ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze reden raden we je ten zeerste aan deze adware zo snel mogelijk te verwijderen. 

Catered to You privacybeleid aangaande het verzamelen van data:

We delen of verkopen je niet-openbare persoonlijke informatie enkel met onze niet-geaffilieerde partners wanneer we geloven dat dit is toegelaten door jou of door dit privacybeleid. Bijkomend kan het Bedrijf ook je persoonlijke informatie delen met ons moeder- of dochterbedrijf en met geaffilieerde bedrijven en dit zonder restricties.

Merk op dat Catered to You niet de enige software is die werd ontwikkeld door dit bedrijf. In feite heeft SuperWeb LLC verschillende honderden mogelijk ongewenste programma's vrijgegeven die compleet gelijkend zijn. Treasure Track, Results Hub, Maximum Maker en High Stairs zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Zelfs als al deze apps beloven dat ze de surfactiviteit van gebruikers op internet zullen verbeteren doet geen enkele ervan dat werkelijk. SuperWeb LLC geeft identie applicaties uit onder verschillende namen om detectie door legitieme anti-spyware en antivirus pakketten te vermijden. Hun doel is het genereren van zoveel mogelijk inkomsten. Hierdoor doen Catered to You en andere applicaties niets anders dan advertenties vertonen en persoonlijke data te verzamelen.

Hoe werd Catered to You geïnstalleerd op mijn computer?

Elke applicatie die werd ontwikkeld door dit bedrijf wordt verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - een undercover installatie van de software van derden naast reguliere apps. Het is bekend dat een overgrote meerderheid van de gebruikers een gebrek aan oplettendheid vertoont tijdens het downloaden en installeren van software. Ze overhaasten beide processen en slaan de meeste stappen over. Het resultaat is dat de gebruikers ongewild mogelijk ongewenste programma's installeren en hun systemen blootstellen aan een risico op besmettingen met adware of malware.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om de installatie van adware-achtige apps te vermijden zouden gebruikers altijd oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van software. Beide processen zouden moeten uitgevoerd worden via de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen eerder dan via de 'Snelle' of 'Reguliere' opties. Hierdoor zal je alle gebundelde applicaties te zien krijgen en deze kunnen afwijzen. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Overhaast je dus nooit bij het downloaden of installeren van programma's.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de Catered to You adware:

Misleidende gratis software installatieconfiguratie verspreidt de Catered to You adware

Intrusieve online advertenties gegenereerd door de Catered to You adware (aangeduid als 'Ads by Catered to You'):

Pop-up advertenties gegenereerd door de Catered to You adware Catered to You vertoont prijsvergelijkingsadvertenties Catered to You genereert irritante online advertenties Catered to You genereert misleidende coupon advertenties Catered to You levert intrusieve zoekadvertenties

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Catered to You adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Catered to You adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Catered to You" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Catered to You advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Catered to You adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Catered to You advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "Catered to You", selecteer deze en en schakel hem uit.

Verwijder de Catered to You advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van catered to you adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Catered to You advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Catered to You", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Catered to You advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van catered to you adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Catered to You advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Catered to You".

Verwijder de Catered to You advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van catered to you adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de catered to you adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om catered to you adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over catered to you adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9338-ads-by-catered-to-you

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Catered to You adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Catered to You adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.