FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Treasure Track

Ook bekend als: Treasure Track adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Treasure Track verwijderingsinstructies

Wat is Treasure Track?

Ontwikkeld door SuperWeb LLC is Treasure Track een misleidende applicatie die claimt de surfervaring op internet te verbeteren door het vertonen van kortingsbonnen, het mogelijk maken van prijsvergelijkingen en andere gelijkaardige functies  - "We zijn gepassioneerd over het verbeteren van het internet door het leveren van de beste tool om de surfervaring te verbeteren, van het zoeken op internet tot het vergelijken van de beste online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën gecombineerd in het Treasure Track productpakket, een GRATIS set tools die je surfervaring... beter maken!". In een eerste fase kan deze functionaliteit nuttig en handig lijken. Treasure Track wordt echter geklasseerd als zijnde een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP) omdat het gewoonlijk systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruikers, intrusieve online advertenties genereert en de surfactiviteit op internet volgt.

Treasure Track adware

Treasure Track gebruikt een virtuele laag om interstitiële, transitionele, volledige pagina, pop-up, coupon, banner, zoek- en andere gelijkaardige advertenties te vertonen. Deze advertenties stammen niet af van de bezochte sites en verbergen de onderliggende inhoud. Hierdoor verhinderen ze een goede surfervaring op internet. De meesten verwijzen door naar e-commercewebsites die bepaalde diensten aanbieden of goederen verkopen. Sommige zullen echter doorverwijzen naar valse sites met besmettelijke inhoud. Om deze reden is de kans groot dat het klikken erop zal leiden tot verdere computerbesmettingen. Verder registreertTreasure Track regelmatig de surfactiviteiten van gebruikers op internet. Volgens het eigen privacybeleid verzamelt Treasure Track informatie die niet persoonlijk identificeerbaar is. Deze stelling is vals want Internet Protocol (IP) adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, unieke identificatienummers en andere gelijkaardige soorten data kunnen inderdaad persoonlijke details bevattren (en deze worden later gedeeld met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren). Hierdoor kan het geïnstalleerd hebben van Treasure Track op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. We bevelen ten zeerste aan dat je deze adware uit je systeem verwijderd.

Treasure Track privacybeleid aangaande het verzamelen van data:

We delen of verkopen je niet§publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden als we geloven dat we daartoe het recht hebben verkregen van jou of door middel van dit privacybeleid. Bijkomend kan het Bedrijf je persoonlijke informatie delen met ons moeder- of dochterbedrijf en met geaffilieerde bedrijven en dat zonder enige restrictie.

SuperWeb LLC heeft honderden identieke mogelijk ongewenste programma's vrijgegeven waaronder Maximum Maker, High Stairs en Oasis Space - Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ze claimen allemaal de surfervaring op internet te verbeteren maar alle applicaties die werden ontwikkeld door dit bedrijf zijn gemaakt om inkomsten te genereren uit het vertonen van intrusieve online advertenties (via de 'Pay Per Click' - PPC - advertentiemodel) en het verzamelen van persoonlijke data (die later verkocht wordt aan derden). De gebruiker ontvangt dus geen echte waarde.

Hoe werd Treasure Track geïnstalleerd op mijn computer?

Treasure Track wordt verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met reguliere software/apps. De ontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat de meeste gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden en installeren van software. Daarom verstoppen ze doelbewust frauduleuze applicaties in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instelingen. Zich hier onbewust van overhaasten de meeste gebruikers deze processen, slaan ze deze sectie over en installeren ze onbedoeld applicaties zoals Treasure Track terwijl ze hun systemen blootstellen aan een risico op computerbesmettingen.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Let goed op tijdens de download- en installatie van software. Analyseer nauwgezet alle stappen tewijl je alle bijkomende programma's uitvinkt. Om succesvol de download/installatie uit te voeren gebruik je best de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - dit zal alle verborgen applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je toelaten deze af te wijzen. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid - overhaast dus niet de download/installatie-processen.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de treasure track adware:

treasure track adware installer

Treasure track adware genereert intrusieve online advertenties (aangeduid als 'Ads by Treasure Track'):

treasure track advertenties voorbeeld 1 treasure track advertenties voorbeeld 2 treasure track advertenties voorbeeld 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Treasure Track adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

treasure track adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Treasure Track" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Treasure Track advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Treasure Track adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Treasure Track ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "Treasure Track", selecteer deze en schakel hem uit.

Verwijder de Treasure Track advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van treasure track adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Treasure Track advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Treasure Track", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Treasure Track advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van treasure track adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Treasure Track advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Treasure Track".

Verwijder de Treasure Track advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van treasure track adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de treasure track adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om treasure track adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over treasure track adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9335-ads-by-treasure-track

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Treasure Track adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Treasure Track adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.