FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door High Stairs

Ook bekend als: High Stairs adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

High Stairs verwijderingsinstructies

Wat is High Stairs?

High Stairs is een misleidende applicatie die claimt de surfervaring op internet te verbeteren door een groot aantal 'nuttige functies' te activeren - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het internet door je de beste tools te leveren om je surfervaring te verbeteren, van het zoeken op internet tot het vergelijken van de online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën gecombineerd in het High Stairs pakket, een GRATIS set tools die helpen je surfervaring... beter te maken!" Sommige gebruikers geloven dat deze applicatie legitiem en nuttig is maar eigenlijk wordt High Stairs geklasseerd als zijnde een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Eén van de belangrijkste reden voor deze negatieve connotaties is de stiekeme installatie van deze app zonder toestemming van de gebruikers. Volgend op een succesvolle infiltratie worden intrusieve online advertenties vertoond en wordt de surfactiviteit op internet geregistreerd.

High Stairs adware

Deze dubieuze add-on wordt ontwikkeld om zoek-, pop-up, interstitiële, transitionele, banner-, coupon, in-tekst en volledige pagina-advertenties weer te geven. Dit wordt bereikt via een virtuele laag die de plaatsing van grafische inhoud over gelijk welke bezochte website toelaat. Merk op dat de vertoonde advertenties niet afkomstig zijn van de bezochte sites en dat door het verbergen van de onderliggende webinhoud ze een goede surfervaring op internet verhinderen. De meeste van deze advertenties verwijzen door naar online winkels of andere gelijkaardige e-commerce websites. Echter, andere kunnen doorverwijzen naar onbetrouwbare sites. Daardoor bestaat de kans dat het klikken erop zal leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Bijkomend wordt het surfgedrag van gebruikers op internet continu gemonitord. High Stairs houdt allerlei soorten gegevens bij zoals bijvoorbeeld Internet Protocol (IP) adressen (om de geografische locaties te bepalen), URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines, unieke identificatienummers en andere verzamelde gegevens. Deze details kunnen persoonlijk identificeerbaar zijn en later gedeeld worden met derden. Hierdoor kan het geïnstalleerd hebben van High Stairs op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je bezorgd bent om je privacy op internet dan bevelen we je ten zeerste aan High Stairs van je systeem te verwijderen.

High Stairs privacybeleid aangaande het inzamelen van data:

We verkopen of delen je niet-openbare persoonlijke informatie met onze niet-geaffilieerde partners en derden wanneer we geloven dat we daar het recht toe hebben volgens dit privacybeleid of omdat je je toestemming hebt gegeven. Bijkomend kan het Bedrijf je persoonlijke informatie delen met ons moeder-, dochter of geaffilieerde bedrijven zonder enige beperking.

High Stairs werd ontwikkeld door SuperWeb LLC. Merk op dat High Stairs niet de enige browser extensie is ontwikkeld door dit bedrijf. SuperWeb LLC heeft verschillende honderden identieke mogelijk ongewenste programma's vrijgegeven waaronder, bijvoorbeeld Travel Output, SnapSearch en Super Great. Al deze apps die werden ontwikkeld door dit bedrijf bieden dezelfde identieke functies. Noch High Stairs noch enige andere van de vermelde apps biedt enige echte waarde voor de gebruiker. Hun doel is het genereren van inkomsten door het vertonen van advertenties en het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd High Stairs geïnstalleerd op mijn computer?

SuperWeb LLC verspreidt z'n producten via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software/apps). Hierdoor infiltreert High Stairs gewoonlijk het systeem zonder toestemming van de gebruikers. Veel gebruikers zijn zich er niet van bewust dat frauduleuze applicaties vaak verborgen worden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het overhaasten van de download- en installatieprocessen installeren gebruikers vaak onbedoeld frauduleuze apps.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download en installeer alle software met grote voorzichtigheid. Analyseer nauwgezet de download- en installatieprocessen, volg elke stap en weiger alle aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren. Bijkomend selecteer je de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties eerder dan 'Snel' of 'Standaard' - dit zal alle gebundelde software opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans bieden deze af te wijzen. 

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

High Stairs adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

High Stairs adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "High Stairs" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat High Stairs advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de High Stairs adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de High Stairs advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "High Stairs", selecteer deze en en schakel hem uit.

Verwijder de High Stairs advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van high stairs adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de High Stairs advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "High Stairs", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de High Stairs advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van high stairs adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de High Stairs advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "High Stairs".

Verwijder de High Stairs advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van high stairs adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de high stairs adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om high stairs adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over high stairs adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9308-ads-by-high-stairs

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
High Stairs adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van High Stairs adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.