FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Maximum Maker

Ook bekend als: Maximum Maker adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Maximum Maker verwijderingstructies

Wat is Maximum Maker?

Ontworpen door een bedrijf genaamd SuperWeb LLC is Maximum Maker een misleidende applicatie die claimt de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het mogelijk maken van prijsvergelijkingen, kortingsbonnen en andere functionaliteiten - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het web en het leveren van de bete tools om de surfervaring te verbeteren, gaande van het zoeken op internet tot het vergelijken van online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën gecombineerd in het Maximum Maker produktpakket, een GRATIS set tools die je surfervaring...beter zullen maken!". Op het eerste zicht kan deze plug-in legitiem en nuttig lijken maar eigenlijk wordt deze geklasseerd als zijnde een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Niet enkel omdat deze app systemen infiltreert zonder de gebruikers om toestemming te vragen maar ook omdat ze de surfactiviteit op internet registreert en intrusieve online advertenties genereert.

Maximum Maker adware

Maximum Maker gebruikt een virtuele laag om interstitiële, transitionele, volledige pagina-, pop-up-, coupon-, banner- en andere gelijkaardige advertenties te vertonen. Virtuele lagen laten de plaatsing toe van grafische inhoud van derden over elke door de gebruikers bezochte website. Merk op dat deze advertenties niet afkomstig zijn van de bezochte websites en dat ze dus de inhoud bedekken en de surfervaring op internet hinderen. Hoewel de meeste van deze advertenties doorverwijzen naar verschillende e-commerce websites die goederen verkopen kan een deel van de advertenties ook doorverwijzen naar besmettelijke sites. Hierdoor is er een risico dat het klikken op deze advertenties de oorzaak zal zijn van verschillende soorten computerbesmettingen. Bijkomend wordt Maximum Maker ontwikkeld om continu de surfactiviteit van gebruikers op internet te bespioneren en verschillende gegevens te verzamelen. Gebruikers beseffen het misschien niet maar Internet Protocol (IP) adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, unieke identificatie nummers en andere verzamelde data kan persoonlijkk identificeerbaar zijn. De verzamelde info wordt later gedeeld met derden en kan daardoor misbruikt worden om inkomsten te genereren. Om deze reden kan de aanwezigheid van Maximum Maker eventueel leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je je zorgen maakt om je privacy en je veiligheid op internet zou je deze adware zo snel mogelijk moeten verwijderen. 

Maximum Maker privacybeleid aangaande het inzamelen van data:

We delen of verkopen je niet-publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden wanneer we geloven dat we daartoe het recht hebben verkregen van jou of vanuit dit privacybeleid. Bijkomend kan het Bedrijf je persoonlijke informatie ook delen met ons moeder- dochter of geaffillieerd bedrijf en dit zonder enige beperking. 

Het is de moeite waard te vermelden dat SuperWeb LLC verschillende honderden mogelijk ongewenste programma's heeft uitgegeven die compleet identiek zijn en Maximum Maker is er daar één van. High Stairs, Oasis Space, Magical Find en Hard Case zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Al deze applicaties bieden exact dezelfde functies. Na het infiltreren van het systeem doen ze niets anderd dan continu advertenties leveren en persoonlijk identificeerbare data verzamelen. Maximum Maker en andere mogelijk ongewenste programma's ontwikkeld door dit bedrijf worden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Hierdoor bieden ze geen echte waarde voor de gebruiker.

Hoe werd Maximum Maker geïnstalleerd op mijn computer?

Maximum Maker infiltreert het systeem tijdens de installatie van andere software. Deze stiekeme software distributiemethode wordt 'bundling' genoemd. Het is bekend dat de meeste gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden en installeren van software. Om deze reden verbergen ontwikkelaars doelbewust applicaties onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Gebruikers overhaasten vaak deze twee processen en slaan alle of de meeste stappen over waaronder de Aangepast/Geavanceerd sectie, dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveilgiheid is oplettendheid. Overhaast daarom nooit download- of installatieprocedures van software. Verzeker je ervan altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen te kiezen. Elke stap van deze twee processen moet goed geanalyseerd worden ander zal het risico op verschillende soorten computerbesmettingen hoog blijven. 

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de Maximum Maker adware:

Misleidende installer die de Maximum Maker adware verspreidt

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Maximum Maker adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Maximum Maker adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Maximum Maker" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Maximum Maker advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Maximum Maker adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "Maximum Maker", selecteer deze en en schakel hem uit.

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van maximum maker adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Maximum Maker", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van maximum maker adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je  "Maximum Maker".

Verwijder de Maximum Maker advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van maximum maker adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de maximum maker adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om maximum maker adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over maximum maker adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9325-ads-by-maximum-maker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Maximum Maker adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Maximum Maker adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.