FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw oplichtingswebsites met "Online Internet Banking Security Center" niet

Ook bekend als: "Online Internet Banking Security Center" technische ondersteuningszwendel
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort zwendel is "Online Internet Banking Security Center"?

Tijdens het onderzoeken van verdachte sites ontdekten onze onderzoekers de technische ondersteuningszwendel "Online Internet Banking Security Center". Het is een imitatie van de Microsoft-website die bezoekers waarschuwt voor een groot beveiligingslek dat hun persoonlijke en bankgegevens bedreigt.

Dit soort zwendelpraktijken zijn erop gericht om slachtoffers te misleiden door valse hulplijnen te bellen en "deskundige technici" de niet-bestaande problemen te laten oplossen.

Online Internet Banking Security Center oplichterij

Overzicht van de zwendel met het "Online Internet Banking Security Center"

Deze zwendel verschijnt als de Microsoft-website met daaroverheen meerdere pop-upvensters. De bovenste pop-up is getiteld"Online Internet Banking Security Center"; het waarschuwt de bezoeker dat er vijf bedreigingen zijn gedetecteerd op hun apparaat.

Deze inbreuk op de beveiliging bedreigt de integriteit van persoonlijke gegevens, bankgegevens, inloggegevens en andere kwetsbare inhoud die op de computer is opgeslagen. De gebruiker wordt dringend verzocht om de aangeboden ondersteuningslijn te bellen om deze bedreigingen aan te pakken.

Er moet worden benadrukt dat alle informatie die door dit programma wordt verstrekt, vals is en niet in verband wordt gebracht met Microsoft Corporation of een van haar producten of diensten.

Deze zwendel kan volledig via de telefoon plaatsvinden, maar meestal gaat het om toegang op afstand. De nepondersteuning kan slachtoffers verleiden om hen verbinding te laten maken met hun apparaten, meestal door gebruik te maken van legitieme software voor toegang op afstand zoals AnyDesk, UltraViewer, TeamViewer of andere programma's.

De risico's van technische ondersteuning zijn ongelooflijk gevarieerd en ernstig.

Bedreigingen van scammers voor technische ondersteuning

Tijdens een gesprek met de oplichters achter het "Online Internet Banking Security Center" schema, kunnen slachtoffers worden misleid om geldtransacties uit te voeren, gevoelige gegevens vrij te geven, malware te downloaden/installeren, nepproducten te kopen, enz.

Cybercriminelen vragen bellers meestal om hen op afstand toegang te geven tot hun computers. Zodra ze verbonden zijn, voeren de oplichters valse bedreigingen verwijderen en andere "diensten" uit.

In werkelijkheid kunnen ze echter echte beveiligingstools uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren, gevoelige gegevens stelen of het apparaat infecteren met malware (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

Criminelen zijn voornamelijk op zoek naar de volgende informatie - inloggegevens van verschillende accounts (bijv. e-mails, sociale media, messengers, online bankieren, e-commerce, digitale portemonnees, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcard-/debetkaartnummers, etc.). Deze informatie kan worden verkregen via de telefoon, via phishingsites/bestanden of via malware die gegevens steelt.

Bovendien kunnen de "diensten" van deze oplichters exorbitant duur zijn. Oplichters gebruiken moeilijk te traceren methoden om aan geld te komen, zoals contant geld dat verstopt zit in pakketjes en verzonden wordt, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers, cryptocurrencies, enzovoort. Deze methoden bemoeilijken een succesvolle vervolging en het terugvinden van geld of kunnen dit zelfs onmogelijk maken. Bovendien zijn slachtoffers die door deze zwendel worden opgelicht vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Online Internet Banking Security Center" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als u een bedrieglijke webpagina niet kunt sluiten, beëindigt u het browserproces met Taakbeheer. Vergeet niet dat het herstellen van de vorige browsersessie de bedrieglijke pagina opnieuw zal openen - start dus een nieuwe wanneer u de browser opnieuw opent.

Als je cybercriminelen toegang op afstand hebt gegeven tot je apparaat, moet je het eerst loskoppelen van het internet. Deïnstalleer daarna het programma voor toegang op afstand dat de criminelen hebben gebruikt, omdat ze uw toestemming misschien niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer tot slot een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als je denkt dat je inloggegevens bekend zijn - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk aangetaste accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als u uw persoonlijk identificeerbare of financiële gegevens hebt vrijgegeven, neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam "Online Internet Banking Security Center" technische ondersteuningszwendel
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Het apparaat van de bezoeker is geïnfecteerd met vijf virussen/malware die hun persoonlijke en financiële gegevens bedreigen.
Vermommen Microsoft
Opgelicht telefoonnummer voor technische ondersteuning +1-855-518-2590
Verwante domeinen windows[.]net
Namen van detecties (windows[.]net) Yandex Safebrowsing (Phishing), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres (windows[.]net) 20.60.153.134
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van oplichterij bij technische ondersteuning

"Microsoft Detected A Unusual Application In Your System", "Temporary Files Deletion Have Started", "Error: Ox800VDS", en "Threat Detected: xxbc Detected" zijn slechts enkele van onze nieuwste artikelen over technische ondersteuningszwendel.

Het internet zit vol met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Er zijn verschillende scans online te vinden die een breed scala aan listen gebruiken om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Deze scans kunnen bijvoorbeeld beweren dat de computers van gebruikers geïnfecteerd zijn, dat essentiële software moet worden bijgewerkt, dat kritieke services moeten worden vernieuwd, dat bekende bedrijven productpromoties voeren, enzovoort.

Hoewel online scams slecht in elkaar kunnen zitten en vol fouten kunnen zitten, kunnen ze ook vakkundig in elkaar zitten en zelfs geloofwaardig vermomd zijn als inhoud die geassocieerd wordt met echte entiteiten (bijv. bedrijven, organisaties, instellingen, autoriteiten, enz.). Wees daarom voorzichtig tijdens het surfen.

Hoe heb ik een bedrieglijke website geopend?

Bedrieglijke websites worden vaak geopend via omleidingen die worden gegenereerd door opdringerige advertenties, sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's en geïnstalleerde adware. Verschillende soorten spam (bijv. e-mails, sms'jes, PM's/DM's, browsermeldingen, berichten op sociale media/forums, etc.) worden ook gebruikt om online zwendel te promoten.

Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?

Voorzichtigheid is essentieel voor online veiligheid. Let daarom op URL's en typ ze zorgvuldig over. Wees op je hoede voor advertenties en vertrouw geen aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn.

Sta niet toe dat verdachte pagina's deze advertenties weergeven en negeer of weiger dergelijke verzoeken (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Gebruik geen sites die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, enz.), aangezien deze webpagina's meestal geld opbrengen via malafide advertentienetwerken. Wees waakzaam met inkomende e-mails en andere berichten; open geen bijlagen of links in dubieuze/irrelevante e-mails.

Download alleen van officiële/gecontroleerde kanalen en behandel installaties met zorg (bestudeer bijvoorbeeld voorwaarden en opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en meld u af voor extra apps, extensies, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software (zoals adware) het systeem infiltreert.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

Tekst gepresenteerd in "Online Internet Banking Security Center" pop-up:

Online Internet Banking Security Center


(5) Virus/Malware infections have been detected on your device.
Address IP: -
Location: -
ISP: -


Your personal data, banking information and web login credentials saved on this PC are at risk due to a major security breach.
Contact Online Internet Banking Support: +1-855-518-2590 (Internet Banking Helpline)


Online Internet Banking
Leave Page Report an issue

De verschijning van "Online Internet Banking Security Center" pop-up scam (GIF):

Verschijning van Online Internet Banking Security Center-fraude (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die gebruikmaken van pop-upvensters; hun doel is om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Zo kunnen slachtoffers worden misleid om valse supportlijnen te bellen, scammers toegang te geven tot apparaten op afstand, gevoelige informatie te verstrekken, software te downloaden/installeren, geld te sturen naar criminelen, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, enzovoort.

Wat is het doel van pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verwerven door middel van misleiding, het aanprijzen van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.), het misbruiken/verkopen van privégegevens en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden meestal onderschreven via websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties (malvertising), spam (bijv. e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media, browsermeldingen, enz.), verkeerd gespelde URL's (typosquatting) en adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke webpagina niet kunt afsluiten, beëindigt u het browserproces met Taakbeheer. Wanneer u de browser opnieuw opent, mag u de vorige browsersessie niet herstellen, want dan wordt de bedrieglijke site opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw computer - ten eerste, koppel de computer los van het internet. Ten tweede, verwijder de software voor toegang op afstand die de criminelen hebben gebruikt (bijv. UltraViewer, TeamViewer, enz.), omdat ze misschien jouw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-upoplichterij, wat moet ik doen?

Als je je inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. Als je echter andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcard-/bankpasnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om alle soorten bedreigingen te elimineren. Het kan bezochte websites scannen op misleidende en schadelijke inhoud. Als je dus op zo'n webpagina terechtkomt, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd. Combo Cleaner is ook in staat om bijna alle bekende malware-infecties te detecteren en te verwijderen. Merk op dat het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is, omdat kwaadaardige software van hoge kwaliteit zich meestal diep in systemen verstopt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Online Internet Banking Security Center technische ondersteuningszwendel QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Online Internet Banking Security Center" technische ondersteuningszwendel op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.