FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door "Temporary Files Deletion Have Started" valse sites

Ook bekend als: "Temporary Files Deletion Have Started" techische klantenservice scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Temporary Files Deletion Have Started"?

Ons onderzoeksteam ontdekte de "Temporary Files Deletion Have Started" scam voor technische klantenservice tijdens het surfen op verdachte sites. Het is vermomd als een Microsoft-website die een systeemscan uitvoert, verschillende bedreigingen detecteert en een verwijderingsproces van ongewenste bestanden start. Gebruikers worden voortdurend aangespoord om "Windows Klantenservice" te bellen.

Er moet worden benadrukt dat alle informatie die door deze zwendel wordt verstrekt, vals is en dat deze misleidende inhoud niet is geassocieerd met legitieme entiteiten.

Temporary Files Deletion Have Started scam

"Temporary Files Deletion Have Started" scam overzicht

Wanneer een pagina met "Temporary Files Deletion Have Started" wordt geopend, wordt de bezoeker een valse Microsoft-website getoond. De webpagina zit vol met meerdere pop-ups. Het eerste venster is een valse systeemscan die talrijke virussen en andere bedreigingen op het apparaat van de gebruiker detecteert. Verschillende pop-ups beschrijven de problemen en beweren dat de computer van de bezoeker om veiligheidsredenen is geblokkeerd.

De bovenste pop-ups hebben betrekking op een frauduleus proces voor het verwijderen van tijdelijke bestanden. De gebruiker wordt gewaarschuwd om geen interactie aan te gaan met zijn apparaat, anders riskeert hij permanente bestandsverwijdering. De bezoeker wordt aangemoedigd om "Windows Klantenservice" te bellen en hulp te krijgen van een technicus om het automatisch verwijderen van bestanden te stoppen.

Zoals vermeld in de inleiding zijn alle beweringen van "Temporary Files Deletion Have Started" vals en is deze zwendel op geen enkele manier geassocieerd met Windows of Microsoft. In feite kan geen enkele webpagina bedreigingen of problemen detecteren op de apparaten van bezoekers.

Technische klantenservice oplichting berust op slachtoffers die de oplichters bellen, die zich voordoen als "Microsoft-gecertificeerde technici", "Windows-ondersteuning", "deskundige technici", enz. Hoe de zwendel vanaf dat moment verder gaat, kan variëren. Deze zwendelpraktijken vormen echter een groot aantal bedreigingen, variërend van echte malware-infecties tot identiteitsdiefstal.

Bedreigingen van technische klantenservice scammers

Technische klantenservice scams kunnen volledig via de telefoon plaatsvinden. De valse "technici" kunnen bellers misleiden om malware te downloaden/installeren (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.), geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven of andere activiteiten uit te voeren.

In de meeste gevallen gaat het om toegang op afstand. Meestal maken cybercriminelen verbinding met de apparaten van slachtoffers met behulp van legitieme software voor externe toegang (bijv. UltraViewer, TeamViewer, enz.).

Zodra ze verbinding hebben gemaakt, doen de scammers alsof ze klantenservice/technische diensten aanbieden terwijl ze decoy-activiteiten uitvoeren of kwaadaardige operaties uitvoeren. De criminelen kunnen echte beveiligingstools uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren, malware infiltreren, frauduleuze transacties faciliteren of zeer gevoelige informatie verkrijgen.

Slachtoffers kunnen worden misleid om telefonisch gegevens vrij te geven of deze in te voeren op phishingsites/bestanden. Informatie kan ook worden verkregen met behulp van malware voor het stelen van gegevens.

De beoogde gegevens omvatten inloggegevens van verschillende accounts (bijv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden, e-commerce, geldtransfers, digitale portemonnees, online bankieren, etc.), persoonlijk identificeerbare informatie (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoort scans/foto's, etc.) en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcard-/debetkaartnummers, etc.).

Oplichters op het gebied van technische klantenservice nemen geen blad voor de mond en blijven doen alsof ze echte diensten aanbieden, waarvoor exorbitante kosten in rekening worden gebracht. Er worden moeilijk te traceren methoden gebruikt voor het verkrijgen van geld, bijv. digitale valuta, voorafbetaalde vouchers, cadeaubonnen, geld verborgen in pakketten en verzonden, enz.

Door op dergelijke methoden te vertrouwen, verkleinen cybercriminelen de kans op vervolging en het terugvinden van geld. Slachtoffers die met succes zijn opgelicht, zijn vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Temporary Files Deletion Have Started" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een bedrieglijke webpagina te sluiten, beëindig dan het browserproces met Taakbeheer. Als u de vorige browsersessie herstart, wordt de bedrieglijke pagina opnieuw geopend. Start daarom een nieuwe sessie nadat u de browser opnieuw hebt gestart.

Als u scammers toegang op afstand tot uw apparaat hebt gegeven, moet u eerst de verbinding met internet verbreken. Verwijder daarna het gebruikte programma voor toegang op afstand omdat de cybercriminelen je toestemming misschien niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een gerenommeerd antivirusprogramma en verwijder alle bedreigingen.

Als u uw inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële klantenservice. Als de vrijgegeven gegevens echter van een andere persoonlijke aard waren (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.), neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Temporary Files Deletion Have Started" techische klantenservice scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het apparaat van de gebruiker is geïnfecteerd en geblokkeerd; de site voert een verwijderingsproces van tijdelijke bestanden uit.
Vermomming Microsoft
Technische klantenservice scammer telefoonnummer +1 866-651-3831
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische klantenservice scam voorbeelden

We hebben duizenden online scams geïnspecteerd; "Error: Ox800VDS", "Threat Detected: xxbc Detected", "Windows Defender Firewall Alert" en "Microsoft Windows Firewall Warning" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichting door technische klantenservice.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Naast oplichtingspraktijken waarbij systeemproblemen worden geclaimd, zijn andere veelvoorkomende oplichtingspraktijken die met verouderde software, accountproblemen, terugbetalingen, weggeefacties, productpromoties, enz. te maken hebben.

Houd in gedachten dat, hoewel zwendel vaak vol zit met verschillende fouten, ze ook vakkundig gemaakt kunnen zijn en zelfs geloofwaardig vermomd als inhoud die geassocieerd wordt met echte bedrijven, dienstverleners, autoriteiten en andere entiteiten.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Bedrieglijke websites worden voornamelijk gepromoot via links/bijlagen in spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media, browsermeldingen, enz.) en omleidingen die worden gegenereerd door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties en adware.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Frauduleuze en kwaadaardige online inhoud lijkt meestal legitiem en onschuldig. Opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar gebruikers toch omleiden naar zeer twijfelachtige pagina's (bijv. oplichterij, pornografie, gokken, dating voor volwassenen, enz.)

Daarom raden we u aan om waakzaam te zijn tijdens het browsen. Let op URL's en typ ze zorgvuldig. Wees selectief in welke sites je toestaat om browsermeldingen weer te geven; laat verdachte sites dit niet doen en negeer of weiger dergelijke verzoeken (druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

We raden af om websites te gebruiken die illegale programma's/media hosten of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, etc.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Wees daarnaast voorzichtig met inkomende e-mails/berichten en open geen bijlagen/links in verdachte e-mails.

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het systeem infiltreert - download alleen van officiële/gecontroleerde kanalen en behandel installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, verken de opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en meld u af voor aanvullende apps, extensies, functies, enz.)

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst in de pop-up "Temporary Files Deletion Have Started":

Temporary Files deletion have started. Do not touch or use the machine because that may result to permanent files deletion.


We understand it annoys you, but it is for your own safety. Please contact us immediately. A technician will help you solve the problem.


If you are the Owner of the Windows Activation Keys report immediately to Windows Support: +1 866-651-3831 (Toll Free) to halt the auto-deletion of files and application from this computer.

Weergave van de "Temporary Files Deletion Have Started" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Temporary Files Deletion Have Started scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn berichten die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden om bepaalde acties uit te voeren. Zo kunnen slachtoffers worden misleid om valse klantenservice te bellen, cybercriminelen toegang te geven tot apparaten op afstand, software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, gevoelige informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het aanprijzen van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.), het verkopen/misbruiken van privégegevens en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gehost op malafide of gecompromitteerde sites. Ze zijn toegankelijk via omleidingen die worden gegenereerd door webpagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties en adware. Verschillende soorten spam (bijv. browsermeldingen, e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media, enz.)

Ik kan een scampagina niet afsluiten, hoe sluit ik deze?

Als het onmogelijk is om een bedrieglijke pagina te sluiten, beëindig dan het browserproces met Taakbeheer. Herstel echter niet de vorige sessie wanneer u de browser opnieuw opent, want dan wordt de bedrieglijke webpagina opnieuw geopend. Start een nieuwe browsersessie om dit te voorkomen.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang heeft gegeven tot uw apparaat - ten eerste, koppel het los van het internet. Ten tweede, verwijder de software voor toegang op afstand die de criminelen hebben gebruikt (bijv. TeamViewer, UltraViewer, enz.), omdat ze misschien jouw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens bekend hebt gemaakt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk aangetaste accounts en breng de officiële klantenservice onmiddellijk op de hoogte. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om alle soorten bedreigingen te verwijderen. Het is in staat om bezochte websites te scannen en misleidende/malafide pagina's te detecteren. Als u op zo'n webpagina komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

Daarnaast kan Combo Cleaner praktisch alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Houd er rekening mee dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Temporary Files Deletion Have Started techische klantenservice scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Temporary Files Deletion Have Started" techische klantenservice scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.