FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door nepwebsites met de melding "Threat Detected: xxbc Detected"

Ook bekend als: "Threat Detected: xxbc Detected" techische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Threat Detected: xxbc Detected"?

Tijdens het doorzoeken van verdachte sites, vonden onze onderzoekers een webpagina die de "Threat Detected: xxbc Detected" scam voor technische klantenservice promoot. Dergelijke zwendelpraktijken beweren dat de apparaten van bezoekers geïnfecteerd of op een andere manier in gevaar zijn en dringen er bij hen op aan om valse klantenservice te bellen. Zodra de oplichters worden gecontacteerd, laten ze de slachtoffers in een ingewikkeld complot trappen.

Threat Detected: xxbc Detected scam

"Threat Detected: xxbc Detected" scam overzicht

De "Threat Detected: xxbc Detected" zwendel is vermomd als de officiële website van Microsoft. De pagina is bedekt met meerdere pop-ups die gebruikers waarschuwen voor verschillende ernstige bedreigingen. Bezoekers worden voortdurend aangespoord om "Microsoft Windows Klantenservice" te bellen.

We moeten benadrukken dat alle informatie die wordt gegeven door "Threat Detected: xxbc Detected" vals is en dat deze zwendel op geen enkele manier is geassocieerd met Microsoft Corporation.

De zwendel kan volledig via de telefoon plaatsvinden, maar vaker gaat het om toegang op afstand. Oplichters doen zich voor als "klantenservice", "Microsoft-gecertificeerde technici", enzovoort, en vragen slachtoffers om hen toestemming te geven om op afstand verbinding te maken met hun apparaten. De toegang wordt meestal vergemakkelijkt met behulp van legitieme software, zoals UltraViewer, TeamViewer of soortgelijke software.

Bedreigingen van scammers voor technische klantenservice

Nadat cybercriminelen op afstand toegang hebben gekregen tot de computers van slachtoffers, kunnen ze echte beveiligingsprogramma's uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren, kwetsbare informatie verkrijgen en zelfs malware-infecties veroorzaken (bijv. trojans, ransomware, enz.) - en dit alles terwijl ze zich voordoen als technische klantenservice.

Tot de gegevens die als doelwit worden gebruikt, kunnen persoonlijk identificeerbare gegevens behoren (bijv. foto's/scans van identiteitskaarten of paspoorten, etc.), inloggegevens voor accounts (bijv. e-mails, sociale media, sociale netwerkmogelijkheden, e-commerce, online bankieren, cryptowallets, etc.) en financiële informatie (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Slachtoffers kunnen worden misleid om deze gegevens telefonisch door te geven of ze in te voeren op phishing-websites/bestanden. Cybercriminelen kunnen deze gegevens ook verkrijgen met behulp van malware die informatie steelt.

Bovendien brengen de "diensten" van oplichters op het gebied van technische klantenservice exorbitante kosten met zich mee. Criminelen gebruiken moeilijk te traceren methoden om geld te verkrijgen, waardoor de kans op vervolging minimaal is en slachtoffers hun geld niet kunnen terugkrijgen. Bijvoorbeeld cryptocurrencies, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers of contant geld verstopt in pakketten en verzonden. Het komt vaak voor dat succesvol opgelichte slachtoffers herhaaldelijk het doelwit worden.

Samengevat, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Threat Detected: xxbc Detected" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een zwendelpagina te verlaten, beëindig dan het browserproces met Taakbeheer. Herstel de vorige browsersessie niet wanneer u de browser opnieuw opent, want dan wordt de bedrieglijke webpagina opnieuw geopend.

Als u scammers toegang op afstand tot uw apparaat hebt gegeven - verbreek dan de verbinding met internet. Verwijder daarna de software voor toegang op afstand die de cybercriminelen hebben gebruikt, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk openbaar gemaakte accounts en informeer de officiële klantenservice. Als u echter persoonlijk identificeerbare of financiële gegevens hebt vrijgegeven, neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Threat Detected: xxbc Detected" techische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het apparaat van de bezoeker is geïnfecteerd en de toegang is geblokkeerd.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-833-931-3581, +1-866-798-0876, +1-877-592-0775, +1-833-931-3581
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben duizenden online zwendelpraktijken onderzocht; "Windows Defender Firewall Alert", "Microsoft Windows Firewall Warning", "A Malicious Item Has Been Detected!" en "U.S. Securities And Exchange Commission" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendelpraktijken op het gebied van technische klantenservice.

Er zijn talloze zwendels die op het web worden gepromoot. Veelgebruikte valse claims hebben betrekking op systeeminfecties, verouderde software of abonnementen, ongelukjes bij het verzenden van pakketten, loterijen, weggeefacties, enzovoort. Maar wat deze inhoud ook beweert of belooft, het einddoel is hetzelfde - inkomsten genereren op kosten van het slachtoffer.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Scam webpagina's kunnen geforceerd worden geopend wanneer een site wordt bezocht die gebruik maakt van malafide advertentienetwerken. Deze laatste kunnen ook omleidingen naar de eerste genereren wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, pop-ups, tekstinvoervelden, links, enz.)

Daarnaast wordt online oplichting gestimuleerd door spammeldingen in de browser en opdringerige advertenties. Het verkeerd spellen van het domein van een website kan ook leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen) naar een bedrieglijke pagina.

Spam (bijv. e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media/forums, enz. Adware wordt ook gebruikt voor dit doel. Deze software kan advertenties weergeven die oplichterij ondersteunen of sites forceren te openen die bedrieglijke inhoud hosten.

Hoe vermijdt u scamwebsites?

Het internet zit vol met bedrieglijke en schadelijke inhoud die legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar gebruikers toch omleiden naar twijfelachtige sites (bijv. scam-promotie, gokken, pornografie, enz.).

Daarom raden we u aan om voorzichtig te zijn met browsen. Let op URL's en voer ze zorgvuldig in. Wees selectief in welke pagina's je toestaat om browsermeldingen weer te geven; negeer of weiger deze verzoeken van verdachte webpagina's (klik bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

We raden u af om websites te gebruiken die illegale software/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen of downloaden, Torrenting, etc.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

We raden u ook aan om waakzaam te zijn met inkomende e-mails en andere berichten. Bijlagen of links in verdachte/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze gevaarlijk/schadelijk kunnen zijn.

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke inhoud uw apparaat infiltreert, downloadt u van officiële/geverifieerde bronnen en behandelt u installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer de opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld u af voor extra apps, extensies, hulpprogramma's, enz.)

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Weergave van de "Threat Detected: xxbc Detected" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Threat Detected: xxbc Detected scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om valse hulplijnen te bellen, scammers toegang te geven tot apparaten op afstand, geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, producten te kopen, software te downloaden/installeren, zich op diensten te abonneren, enzovoort.

Wat is het doel van pop-upzwendel?

Pop-upzwendel heeft als doel inkomsten te genereren voor zijn ontwerpers. Cybercriminelen profiteren voornamelijk van het verkrijgen van geld door middel van misleiding, het verkopen of misbruiken van gevoelige informatie, het promoten van inhoud (bijv. sites, apps, producten, enz.) en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Zwendelwebsites kunnen worden geopend via omleidingen die worden gegenereerd door verkeerd getypte URL's, pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spammeldingen in de browser en geïnstalleerde adware. Misleidende online inhoud wordt ook gepromoot via links/bijlagen in spam (bijv. e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media/forums, enz.)

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke pagina niet kunt sluiten, gebruik dan Taakbeheer om het browserproces te beëindigen. Houd er rekening mee dat het herstellen van de vorige browsersessie de website opnieuw opent. Daarom moet u een nieuwe sessie opstarten als u de browser opnieuw opent.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw computer hebt gegeven, moet u eerst de verbinding met internet verbreken. Ten tweede moet u het programma voor toegang op afstand verwijderen dat de criminelen hebben gebruikt (bijv. UltraViewer, TeamViewer, enz.). Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële klantenservice. En als je andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen en misleidende/schadelijke pagina's detecteren. Het kan ook alle verdere toegang tot dergelijke sites beperken. Daarnaast kan Combo Cleaner bijna alle bekende malware-infecties verwijderen. Het moet worden benadrukt dat, aangezien high-end kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt - het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Threat Detected: xxbc Detected techische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Threat Detected: xxbc Detected" techische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.