FacebookTwitterLinkedIn

Hoe vermijd je scams zoals "Microsoft Detected A Unusual Application In Your System"?

Ook bekend als: Microsoft Detected A Unusual Application In Your System technische ondersteuningszwendel
Schadeniveau: Medium

Wat is "Microsoft Detected A Unusual Application In Your System"?

We hebben de site onderzocht en vastgesteld dat het een scam-pagina is die is ontworpen om bezoekers te laten geloven dat er een ongebruikelijke toepassing is gedetecteerd in hun besturingssysteem. Het doel van deze zwendel is om nietsvermoedende gebruikers te verleiden het opgegeven nummer te bellen. Dergelijke frauduleuze oplichtingspraktijken staan bekend als technische ondersteuningszwendel.

Microsoft Detected A Unusual Application In Your System oplichterij

"Microsoft Detected A Unusual Application In Your System" zwendeloverzicht

Op deze zwendelpagina krijgen gebruikers meerdere valse waarschuwingen te zien. Deze berichten doen zich voor als Windows Defender Security Center en beweren dat Microsoft een ongebruikelijke toepassing heeft gedetecteerd op het systeem van de gebruiker. Ze dringen er bij de gebruiker op aan om het probleem onmiddellijk op te lossen.

In deze berichten staat ook dat alle Microsoft-diensten zijn opgeschort op het IP-adres van de gebruiker en ze geven een vals "Windows Support"-nummer (+1-866-556-5066). In het algemeen is deze technische ondersteuningszwendel ontworpen om gebruikers te misleiden en hen te laten geloven dat ze een ernstig probleem met hun systeem hebben en hen te verleiden om contact op te nemen met oplichters.

Vaak gaat het bij dergelijke zwendel om het lokken van gebruikers om hen op afstand toegang te geven tot hun computer (een paar voorbeelden van dergelijke zwendel zijn UltraViewer en TeamViewer scams). Met deze toegang kunnen scammers computers infecteren met malware, gevoelige informatie stelen en andere kwaadaardige acties uitvoeren.

Zwendelpraktijken voor technische ondersteuning kunnen ook worden gebruikt om gebruikers te laten betalen voor valse (of onnodige) diensten of producten. Gebruikers moeten dergelijke pagina's dus sluiten om mogelijke schade te voorkomen.

Bedreigingen door oplichting met technische ondersteuning

Slachtoffers van dergelijke zwendel kunnen hun computer geïnfecteerd hebben met ransomware, Trojans, cryptocurrency miners, of andere vormen van malware. Bedreigingsactoren kunnen ook creditcardgegevens, aanmeldingsgegevens, ID-kaartgegevens en andere gevoelige gegevens extraheren.

Zo kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, geld verliezen, de toegang tot hun bestanden verliezen, het systeem laten vastlopen en andere problemen ondervinden. Daarnaast kunnen cybercriminelen persoonlijke accounts kapen (bijvoorbeeld e-mail of sociale media accounts) en deze gebruiken om scam e-mails te versturen, malware te leveren, informatie van contacten te ontfutselen, enzovoort.

Samenvatting bedreiging:
Naam Microsoft Detected A Unusual Application In Your System technische ondersteuningszwendel
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De site beweert dat een computer is aangetast
Vermomming Legitieme beveiligingswaarschuwing van Windows Defender
Opgelicht telefoonnummer voor technische ondersteuning +1-866-556-5066
Gerelateerd domein cgfffc[.]xyz
Opsporingsnamen (cgfffc[.]xyz) alphaMountain.ai (Schadelijk), Combo Cleaner (Phishing), ESET (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Schadelijk), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Distributiemethoden Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, ongewenste toepassingen, nepprofielen op sociale media.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Zwendelpraktijken zoals beschreven in ons artikel gebruiken misleidende tactieken om gebruikers te laten geloven dat hun systemen zijn aangetast. Deze tactieken bestaan vaak uit het zich voordoen als legitieme bedrijven of hun softwareproducten en het weergeven van valse berichten om slachtoffers te dwingen onmiddellijk actie te ondernemen, zoals contact opnemen met valse ondersteuningsdiensten (oplichters bellen).

Voorbeelden van soortgelijke zwendel zijn "Temporary Files Deletion Have Started", "Error: Ox800VDS", en "Threat Detected: xxbc Detected".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Meestal worden websites die technische ondersteuning en andere zwendel hosten geopend via meldingen van onbetrouwbare websites, advertenties gegenereerd door adware, misleidende advertenties (of pop-ups) op onbetrouwbare sites, enz. Websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bijv. torrentpagina's of illegale filmstreamingsites) kunnen gebruikers ook naar oplichtingswebsites leiden.

Soms worden frauduleuze websites gepromoot via nepaccounts op sociale media of via links die via e-mail worden verzonden. Over het algemeen gebruiken scammers verschillende methoden om gebruikers te verleiden tot het openen van frauduleuze websites.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Vermijd het openen van links (en bestanden) in onverwachte berichten of e-mails en vertrouw advertenties en pop-ups op verdachte websites niet. Weiger meldingen van verdachte sites. Controleer de URL's van websites om er zeker van te zijn dat ze officieel zijn voordat u persoonlijke gegevens invoert of andere acties onderneemt.

Gebruik altijd officiële websites en app stores voor het downloaden van software en wees sceptisch over online aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Houd daarnaast het besturingssysteem en alle geïnstalleerde apps up-to-date en scan je computer regelmatig op bedreigingen. Als je computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Microsoft Detected A Unusual Application In Your System" pop-up scam (GIF):

Microsoft heeft een ongebruikelijke toepassing in uw systeem gedetecteerd

Tekst in een van de berichten:

Windows Defender Security Center

Microsoft Detected a unusual application in your system !
We suggest contact us immediately to reslove this issue
(Close this page at your own risk)

We suspended all microsoft services on your ip.
Call Windows Support: +1-866-556-5066

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is oplichterij op het gebied van technische ondersteuning?

Zwendel met technische ondersteuning is een vorm van zwendel waarbij fraudeurs zich voordoen als legitieme vertegenwoordigers van technische ondersteuning, meestal van bekende bedrijven zoals Microsoft of Apple, om gebruikers te laten geloven dat hun computer is geïnfecteerd of een ander probleem heeft.

Wat is het doel van een zwendelpraktijk voor technische ondersteuning?

Oplichters gebruiken deze zwendel om malware te verspreiden, gevoelige informatie te stelen, geld af te troggelen, persoonlijke accounts te kapen of voor andere kwaadaardige doeleinden.

Waarom kom ik scamwebsites tegen?

Zwendelwebsites worden gepromoot via meldingen van duistere sites, adware, misleidende pop-ups op onbetrouwbare sites en sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, zoals torrentpagina's of illegale streamingsites. Daarnaast promoten scammers scamwebsites via nepaccounts op sociale media of e-mailkoppelingen.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan schadelijke pagina's detecteren (inclusief sites die scams hosten). Gebruikers worden dus geïnformeerd en de toegang wordt beperkt wanneer een onbetrouwbare pagina wordt gedetecteerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Microsoft Detected A Unusual Application In Your System technische ondersteuningszwendel QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Microsoft Detected A Unusual Application In Your System technische ondersteuningszwendel op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.