FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door valse Microsoft-sites met "Error: Ox800VDS"

Ook bekend als: "Error: Ox800VDS" technische klantenservice scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Error: Ox800VDS"?

Bij het doorbladeren van verdachte webpagina's vonden we er een met de "Error: Ox800VDS" voor technische klantenservice. Het doel is om gebruikers te verleiden tot het bellen van een nep hulplijn van Microsoft door gebruik te maken van schriktactieken. Dit plan beweert dat geïnfecteerde bestanden zijn gevonden op het apparaat van de bezoeker en dat het is vergrendeld.

We moeten benadrukken dat alle informatie die door "Error: Ox800VDS" nep is en dat deze zwendel niet geassocieerd is met Windows of Microsoft.

Error: Ox800VDS scam

"Error: Ox800VDS" scam overzicht

De "Error: Ox800VDS" imiteert de afbeeldingen en het kleurenpalet van Windows OS. Het presenteert de bezoeker van de website met meerdere pop-ups. Deze vensters bevatten een vermeende interface van de Microsoft Defender Antivirus die een systeemscan uitvoert.

Deze pop-up wordt overlapt door een andere die de gebruiker waarschuwt voor een fout die wordt getraceerd als "Ox800VDS". De bezoeker wordt geïnformeerd dat de scan is mislukt; verschillende geïnfecteerde bestanden werden gedetecteerd maar niet verwijderd. De pop-up spoort aan om een handmatige scan uit te voeren en "Windows Klantenservice" te bellen. De gebruiker wordt onder druk gezet om de nep hulplijn te bellen gedurende de hele scam pagina.

Een andere opvallende pop-up (vanwege de prominente aanwezigheid op de webpagina) meldt dat het besturingssysteem is vergrendeld vanwege ongewone activiteiten. Dit venster moedigt aan om in te loggen met de Microsoft ID en het wachtwoord en om contact op te nemen met "Microsoft Klantenservice". Als deze pagina werkt als een phishing-website, worden de ingevoerde aanmeldgegevens opgeslagen en naar scammers gestuurd.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen van dit programma onwaar en is het op geen enkele manier geassocieerd met producten of diensten van Microsoft.

Het doel van "Error: Ox800VDS" is om gebruikers te verleiden de nep klantenservice te bellen. Hoe de zwendel verder gaat als er eenmaal is gebeld, kan verschillen; hoe dan ook, deze misleidende inhoud vormt een verscheidenheid aan ernstige bedreigingen.

Bedreigingen van scammers voor technische klantenservice

Technische klantenservice scams kunnen volledig via de telefoon plaatsvinden. Tijdens het hele schema doen de oplichters zich voor als "deskundige technici", "Windows klantenservice", "Microsoft-gecertificeerde technici", enz. Tijdens het bellen kunnen deze cybercriminelen gebruikers misleiden om gevoelige gegevens vrij te geven, frauduleuze of kwaadaardige software te downloaden/installeren, geldtransacties uit te voeren of andere acties uit te voeren onder het mom van onschuldige activiteiten.

In de meeste gevallen vragen oplichters van de klantenservice om toegang op afstand tot de apparaten van slachtoffers. De verbinding kan tot stand worden gebracht met legitieme software zoals AnyDesk, UltraViewer, TeamViewer, enz. Zodra een apparaat is benaderd, kunnen de criminelen echte beveiligingsprogramma's uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren of het systeem infecteren met malware (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

Slachtoffers kunnen ook worden misleid om kwetsbare informatie vrij te geven of geld te sturen naar oplichters. Tot de gegevens die als doelwit worden gebruikt, kunnen de inloggegevens van verschillende accounts behoren (bijv. online diensten, e-mails, sociale netwerkmogelijkheden/media, e-commerce, geldtransfers, bankieren, digitale wallets, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans) en financiële informatie (bijv. bankrekeninggegevens, creditcard-/debetkaartnummers, etc.).

Behalve dat gebruikers deze gegevens via de telefoon vrijgeven, kunnen ze ook worden verkregen via phishingsites/bestanden of malware die informatie steelt.

Bovendien brengen de "diensten" van oplichters van technische klantenservice (bijv. "malware/hacker verwijderen", "productinstallatie", "serviceabonnement", etc.) meestal exorbitante "kosten" met zich mee. Cybercriminelen vertrouwen op moeilijk te traceren methoden om aan geld te komen, omdat dit de kans op vervolging en het terugkrijgen van geld verkleint.

Slachtoffers kunnen worden gevraagd om te betalen in digitale valuta, vooraf betaalde vouchers, cadeaubonnen of contant geld dat verborgen zit in onschuldig uitziende pakketjes die worden verzonden. Bovendien zijn succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Error: Ox800VDS" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u het onmogelijk vindt om een scam webpagina te verlaten, moet je het browserproces beëindigen met Taakbeheer. Houd er rekening mee dat het herstellen van de vorige browsersessie bij het opnieuw openen van de browser de pagina opnieuw opent. De volgende keer dat u uw browser opent, moet u dus een nieuwe browsersessie opstarten.

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw apparaat hebt gegeven, moet u het eerst loskoppelen van het internet. Ten tweede, verwijder het programma voor toegang op afstand dat de oplichters gebruikten, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle bedreigingen.

Als u uw inloggegevens aan cybercriminelen hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële klantenservice. En als de vrijgegeven informatie van een andere persoonlijke aard was (bijv. persoonlijk identificeerbare, financiële, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Error: Ox800VDS" technische klantenservice scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Er zijn geïnfecteerde bestanden gedetecteerd en het apparaat is vergrendeld.
Vermomming Microsoft
Technische klantenservice scammer telefoonnummer +1-866-993-8594
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische klantenservice scam voorbeelden

"Threat Detected: xxbc Detected", "Windows Defender Firewall Alert", "Microsoft Windows Firewall Warning", en "A Malicious Item Has Been Detected!" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichting door technische klantenservice waarover we onlangs hebben geschreven.

Valse beweringen over geblokkeerde apparaten, systeeminfecties/fouten, aangesloten hackers en andere veiligheidsgerelateerde waarschuwingen komen vaak voor bij online oplichting.

Dit zijn echter niet de enige lokmiddelen die door oplichters worden gebruikt. Andere wijdverspreide zwendelpraktijken richten zich op accountproblemen (bijv. beveiligingsupdates, verlopen wachtwoorden, opslaglimieten, enz.), verouderde software, pakketverzendingen, productpromoties, weggeefacties, loterijen, enz.

Hoewel online scams berucht zijn om hun vele spel- en grammaticafouten, kunnen ze vakkundig in elkaar zitten en zelfs geloofwaardig vermomd zijn als inhoud van legitieme serviceproviders, bedrijven, organisaties en andere entiteiten.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Scampagina's kunnen worden geopend via omleidingen die worden gegenereerd door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spam browsermeldingen, verkeerd gespelde URL's en geïnstalleerde adware. Verschillende soorten spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, telefoontjes, berichten op sociale media/forums, enz.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Frauduleuze en kwaadaardige online inhoud lijkt meestal legitiem en onschuldig. Zo kunnen spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties er onschuldig uitzien, maar gebruikers toch omleiden naar zeer twijfelachtige webpagina's (bijv. scam-promoting, gokken, adult dating, etc.).

Daarom raden we u sterk aan om waakzaam te zijn tijdens het browsen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan URL's en deze zorgvuldig in te voeren. Wees daarnaast selectief in welke websites je toestaat om browsermeldingen te geven; sta dit niet toe aan verdachte pagina's en negeer of weiger deze verzoeken (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

We raden het gebruik af van sites die illegale programma's/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen of downloaden, Torrenting, etc.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Inkomende e-mails en andere berichten moeten met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Bijlagen of links in verdachte e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze schadelijk kunnen zijn.

We raden u ook aan om te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen en installaties met zorg te behandelen (bijv. bestudeer de voorwaarden en opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en meld u af voor extra apps, extensies, hulpprogramma's, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software het systeem infiltreert.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Error: Ox800VDS" pop-up:

Microsoft Defender


Sorry, scan is not completed!


Error: Ox800VDS


Microsoft Defender found some infected files but not able to remove it because of the group policies permissions. Please Scan now to remove it manually.


Call support for help
Windows Support +1-866-993-8594

Weergave van de "Error: Ox800VDS" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Error: Ox800VDS scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is een misleidende boodschap die bedoeld is om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om valse hulplijnen te bellen, cybercriminelen toegang te geven tot apparaten op afstand, privégegevens vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendels zijn bedoeld om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. Oplichters profiteren vooral van het verkrijgen van geld door middel van misleiding, het goedkeuren van inhoud (bijv. sites, software, producten, diensten, enz.), het verkopen/misbruiken van gevoelige gegevens en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op misleidende webpagina's. Deze worden voornamelijk geopend via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties, geïnstalleerde adware of bijlagen/links in spam (bijv. browserberichten, e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media, enz.)

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke webpagina niet kunt sluiten, beëindig dan het browserproces met Taakbeheer. Herstel de vorige browsersessie niet wanneer u de browser opnieuw opent. Start een nieuwe sessie zodat de bedrieglijke website niet per ongeluk opnieuw wordt geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang op afstand tot uw apparaat hebt gegeven - verbreek dan de verbinding met internet. Verwijder daarna de software voor toegang op afstand (bijv. UltraViewer, TeamViewer, enz.) die de oplichters hebben gebruikt, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële klantenservice. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om alle soorten bedreigingen te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen op misleidende/malafide inhoud. Als u op zo'n webpagina terechtkomt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd. Combo Cleaner is ook in staat om de meeste bekende malware-infecties te detecteren en te verwijderen. Aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt, is het uitvoeren van een volledige systeemscan van cruciaal belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error: Ox800VDS technische klantenservice scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error: Ox800VDS" technische klantenservice scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.