FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door "Error Retrieving Information From Bank" websites

Ook bekend als: "Error Retrieving Information From Bank" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Error Retrieving Information From Bank"?

Tijdens het onderzoeken van verdachte websites ontdekte ons onderzoeksteam de "Error Retrieving Information From Bank"-zwendel. Er wordt ten onrechte beweerd dat er een probleem is met de gewenste betalingsmethode van de gebruiker. Ondanks de manier waarop de zwendel wordt gepresenteerd, is deze op geen enkele manier verbonden met Google LLC of een van haar services en platforms.

Error Retrieving Information From Bank scam

"Error Retrieving Information From Bank" scam overzicht

Toen we naar een site gingen waar deze zwendel werd uitgevoerd, kregen we een foutmelding. De melding gaf aan dat de betalingsmethode van de gebruiker was geweigerd door hun bank. Ze werden verzocht een andere te selecteren om onderbrekingen van Google-services, -betalingen en -abonnementen die hieronder op de webpagina worden vermeld, te voorkomen.

Nadat we op de knop "Doorgaan" hadden geklikt, werd er een andere pagina weergegeven. Er werd opgeroepen om de betalingsmethode bij te werken en de gebruiker werd gerustgesteld dat deze informatie alleen zichtbaar is voor Google.

We moeten benadrukken dat alle beweringen van deze zwendel nep zijn en dat deze inhoud niet geassocieerd is met een van de Google-services/platforms.

Nadat we de enige beschikbare betaalmethode hadden geselecteerd - "Creditcard of bankpas toevoegen", forceerde de website een andere pagina die niet kon worden geladen. Hoogstwaarschijnlijk was deze zwendel bedoeld om een phishingsite te openen die zich richtte op creditcard-/debetkaartgegevens.

Merk op dat dit kan worden verholpen en dat "Error Retrieving Information From Bank" kan verwijzen naar een functionele webpagina. Phishingsites registreren de verstrekte informatie en sturen deze naar oplichters. Cybercriminelen kunnen dan de blootgelegde financiële gegevens gebruiken om frauduleuze transacties en/of online aankopen te doen.

Het is relevant om te vermelden dat toen de niet-functionele pagina geforceerd werd geopend, de site die de zwendel uitvoerde tegelijkertijd doorverwees naar een andere webpagina. Dit komt waarschijnlijk doordat de oorspronkelijke website geld verdiende via malafide advertentienetwerken.

Deze netwerken promoten meestal onbetrouwbare, misleidende, schadelijke en zelfs kwaadaardige sites. Ze kunnen gebruikers echter ook naar legitieme sites leiden. Oplichters maken vaak misbruik van de affiliateprogramma's van echte inhoud om onwettige commissies te krijgen voor de promotie (d.w.z. omleidingen).

Iets anders dat opvalt aan de oplichtingspagina is dat het toestemming vroeg om browsermeldingen weer te geven. Schurkachtige websites gebruiken deze om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. De geleverde advertenties ondersteunen voornamelijk online oplichting, onbetrouwbare/gevaarlijke software en mogelijke malware.

Samengevat: door te vertrouwen op een zwendel zoals "Error Retrieving Information From Bank" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als uw privégegevens in gevaar zijn gebracht (bijv. creditcard-/bankpasnummers, ID-kaartgegevens, pasfoto's/scans, etc.), neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Error Retrieving Information From Bank" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De bank heeft de door de gebruiker gekozen betaalmethode geweigerd en de gebruiker wordt gevraagd een andere te kiezen.
Vermomming Google
Gerelateerde domeinen eligibleupgrade[.]autos
Detectienamen (eligibleupgrade[.]autos) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (eligibleupgrade[.]autos) 156.38.249.83
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

Het internet zit vol met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Er worden verschillende valse beweringen gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Hoewel de directe doelen kunnen variëren, is het einddoel bijna altijd financieel gewin.

We hebben duizenden online zwendelpraktijken onderzocht. Enkele veelvoorkomende modellen zijn: prijzen en loterijen (e.g., "Win Mac Book M2", "Apple iPhone 14 Winner", etc.), cryptocurrency giveaways (e.g., "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway", "Apple Crypto Giveaway", etc.), tech support (e.g., "Critical Error IP Threat Detected", "Your Google Account Has Been Locked!", etc.), en bedreigingsmeldingen (e.g., "Security Protection Center", "Avast - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", etc.)

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Scampagina's kunnen geforceerd worden geopend door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Deze laatste kunnen ook omleidingen naar de eerste genereren wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, links, advertenties, enz.) Opdringerige advertenties en spam browser meldingen ondersteunen ook online oplichting.

Het verkeerd typen van de URL van een website kan ook leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina. Daarnaast kan spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forumberichten, etc.) worden gebruikt om deze inhoud te promoten. Een andere promotor is adware; deze kan advertenties weergeven die zwendelpraktijken onderschrijven of sites forceren te openen die deze zwendelpraktijken uitvoeren.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en kwaadaardige online inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar onbetrouwbare en twijfelachtige websites (bijv. scam-promoting, gokken, pornografie, adult dating, etc.).

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze meldingen afgeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen van dergelijke pagina's (selecteer bijvoorbeeld "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort). Let daarnaast op URL's en voer ze met zorg in.

Inkomende e-mails en andere berichten moeten met voorzichtigheid worden behandeld; bijlagen en links in dubieuze e-mails mogen niet worden geopend omdat ze kwaadaardig kunnen zijn.

Een andere aanbeveling is om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen en waakzaam te zijn met installaties (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer mogelijke opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd", meld u af voor toevoegingen, enz.) Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Error Retrieving Information From Bank"-zwendel:

Google Account


Account update Payment method


! Error retrieving information from bank


Your payment method was declined by your bank. Please select a different payment method to avoid disruption to Google services, payments & subscriptions such as:


Play
YouTube
Drive
Google Pay
Store


Your devices
-


Continue

Weergave van de "Error Retrieving Information From Bank" pop-up scam (GIF):

De verschijning van Error Retrieving Information From Bank scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, software te downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren. Cybercriminelen maken vooral winst door geld te verkrijgen via misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, promotie van inhoud en verspreiding van malware.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een scam werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. Als je andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt gepromoot op malafide webpagina's. De meeste bezoekers komen op dergelijke pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide, bedrieglijke en kwaadaardige websites detecteren. Als u zo'n pagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Error Retrieving Information From Bank scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error Retrieving Information From Bank" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.