FacebookTwitterLinkedIn

Hoe scams zoals "Security Protection Center" herkennen

Ook bekend als: Security Protection Center scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Security Protection Center"?

Na onderzoek van de pagina is aan het licht gekomen dat het de bedoeling is om bezoekers te misleiden door ze te laten geloven dat hun computer is aangetast. Deze website gebruikt een pop-up scam waarbij valse berichten verschijnen die beweren dat er beveiligingsrisico's zijn. Meestal worden dit soort pagina's gebruikt om gevoelige gegevens of geld te stelen.

Security Protection Center scam

"Security Protection Center" scam in detail

Bij het bezoeken van de pagina worden nietsvermoedende bezoekers geconfronteerd met alarmerende berichten die suggereren dat hun computers vol zitten met veiligheidsbedreigingen, malware en zwakke plekken in de privacy. Deze berichten, waarin ten onrechte wordt beweerd dat er 28 beveiligingsrisico's zijn gedetecteerd, creëren een gevoel van urgentie en paniek, waardoor gebruikers onder druk worden gezet om onmiddellijk actie te ondernemen.

De pagina speelt in op de bezorgdheid van individuen over de veiligheid van hun digitale bezittingen en persoonlijke informatie, en dwingt hen te geloven dat ze zich moeten abonneren op een antivirusservice die $3,99 per maand kost om deze verzonnen problemen op te lossen.

Deze bedrieglijke pagina is vooral verraderlijk omdat het angst en valse urgentie gebruikt om gebruikers te manipuleren. Door gebruik te maken van angsttactieken en te waarschuwen voor mogelijke datalekken, netwerkspoofing en spywareaanvallen, wordt geprobeerd gebruikers te dwingen een overhaaste beslissing te nemen om de zogenaamde antivirusbeschermingsservice aan te schaffen.

In werkelijkheid probeert deze bedrieglijke pagina gebruikers uit te buiten door ze te verleiden een abonnement te nemen op een service die ze niet nodig hebben en hun geld op frauduleuze wijze af te troggelen. Bovendien kan deze site worden gebruikt om gevoelige gegevens zoals creditcardgegevens, namen, achternamen, adressen en meer te ontfutselen.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze site toestemming vraagt om meldingen te versturen. Deze meldingen kunnen soortgelijke scams, mogelijk schadelijke toepassingen en andere onbetrouwbare inhoud promoten. Het wordt dus sterk aangeraden om dergelijke pagina's geen meldingen te laten tonen.

Overzicht bedreiging:
Naam Security Protection Center scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Computer is geïnfecteerd met meerdere virussen
Vermomming Melding van Beveiligingscentrum
Gerelateerd domein kmarogiveaways[.]com
Detectienamen (kmarogiveaways[.]com) CRDF (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

In de meeste gevallen maken dit soort scams gebruik van de angst van gebruikers en creëren ze een gevoel van urgentie door te beweren dat er een dreigend gevaar is voor hun veiligheid of gegevens, waarbij ze vaak dreigen met ernstige gevolgen als er niet onmiddellijk actie wordt ondernomen. Ze maken gebruik van psychologische tactieken om gebruikers onder druk te zetten om overhaaste beslissingen te nemen, waardoor ze vaak niet de legitimiteit van de beweringen overwegen of onafhankelijk advies inwinnen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Avast - Your PC Is Infected With 5 Viruses! POP-UP Scam", "Error Code: W9KA528V POP-UP Scam", en "Subscription Renewed Successfully For 349$ POP-UP Scam".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers kunnen klikken op misleidende of verleidelijke online advertenties, pop-ups of banners die hen omleiden naar oplichtingswebsites, vooral als ze gratis of exclusieve aanbiedingen beloven. Oplichters sturen ook vaak phishing-e-mails met koppelingen die naar frauduleuze websites leiden. Nietsvermoedende gebruikers kunnen op deze links klikken in de veronderstelling dat ze afkomstig zijn van legitieme bronnen.

In andere gevallen kunnen zwendelwebsites verschijnen in de resultaten van zoekmachines, vaak vermomd als legitieme pagina's. Gebruikers kunnen op deze resultaten klikken terwijl ze zoeken. Gebruikers kunnen op deze resultaten klikken terwijl ze naar informatie of diensten zoeken. Torrentsites, pagina's die aanbieden om video's van YouTube te downloaden, illegale filmstreamingsites, meldingen van dubieuze sites, enz. kunnen gebruikers ook naar scampagina's leiden.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Klik niet op verleidelijke of verdachte advertenties, pop-ups of aanbiedingen. Controleer de geloofwaardigheid van de bron voordat u reageert op online inhoud. Wees voorzichtig met het klikken op links in e-mails, vooral van onbekende of ongevraagde bronnen. Controleer altijd de URL van de website op legitimiteit.

Zorg ervoor dat uw browser up-to-date is. Installeer gerenommeerde antivirus- en antimalwaresoftware om scamwebsites en schadelijke inhoud te detecteren en te blokkeren. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van "Security Protection Center" pop-up scam (GIF):

Appearance of Security Protection Center scam

Tekst op deze scam pagina:

Security Protection Center
 

Network Security
Looking good

Malware & Virus
Issues found

Privacy Leakage
Issues found
(28) security threats are detected!
Immediate action is required to avoid data leakage, network spoofing, phishing attacks, spyware and improper session handling.
Tap the button to subscribe the antivirus protection service on the next page for only $3.99/month, and activate it to remove all the security threats immediately. **Exit at your own risk**


Tracking by 20+ unknown malwares and malicious codes.

10+ Malicious applications have been installed in background and hidden.
Fix Now

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

APop-upzwendel is een bedrieglijke tactiek die online wordt gebruikt om gebruikers tot bepaalde acties te verleiden, vaak met frauduleuze advertenties of berichten die als pop-upvensters op hun scherm verschijnen. Deze pop-ups bevatten meestal alarmerende of verleidelijke informatie, zoals valse beveiligingswaarschuwingen, prijsmeldingen of dringende verzoeken om persoonlijke informatie of betaling.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van pop-up scams is om gebruikers te manipuleren om op de inhoud van de pop-up te klikken, waardoor ze naar mogelijk schadelijke websites worden geleid, gevoelige gegevens prijsgeven of het slachtoffer worden van frauduleuze praktijken.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt meestal verspreid via schadelijke websites en de meeste gebruikers gaan er niet rechtstreeks naartoe. In plaats daarvan worden gebruikers vaak omgeleid naar deze sites door bestaande schadelijke toepassingen of bij het bezoeken van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bijv. torrentsites en illegale film streaming platforms).

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?

Combo Cleaner is ontworpen om grondige scans uit te voeren van elke website die je bezoekt, zodat het mogelijk schadelijke websites kan identificeren. Dit geldt ook voor websites die zijn ontworpen om pop-upoplichting te verspreiden en die binnen de detectiemogelijkheden vallen. Bijgevolg geeft Combo Cleaner onmiddellijk waarschuwingen en beperkt het de toegang tot dergelijke bedrieglijke sites, zodat gebruikers veiliger kunnen surfen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Security Protection Center scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Security Protection Center scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.