FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door sites die beweren dat u een Apple iPhone 14 hebt gewonnen.

Ook bekend als: "Apple iPhone 14 Winner" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Apple iPhone 14 Winner"?

"Apple iPhone 14 Winner" is een scam die wordt gepromoot op bedrieglijke websites. Er zijn meerdere varianten van deze zwendel. Het gemeenschappelijke thema is dat de gebruiker een iPhone 14 heeft gewonnen of dat hem een kans wordt geboden om de smartphone te winnen.

Er moet worden benadrukt dat deze claims nep zijn en niet verbonden zijn aan legitieme entiteiten.

Apple iPhone 14 Winner scam

"Apple iPhone 14 Winner" scam overzicht

Op het moment van schrijven hadden we twee verschijningsvormen van de "Apple iPhone 14 Winner"-zwendel ontdekt. Eén variant toonde een pop-up venster waarin de gebruiker werd gefeliciteerd. Hierin stond dat het "National Consumer Center" hen wil bedanken voor hun loyaliteit. Dit schema instrueerde de gebruiker om aan het wiel te draaien en hun "speciale prijs" op te eisen.

Nadat de pop-up was gesloten, kreeg de gebruiker een prijzenwiel te zien waarop hij kon klikken en draaien. In de bovenstaande tekst stond dat dagelijks tien gebruikers worden geselecteerd voor een beloning. Toen we deze zwendel testten, was de eerste poging "niet succesvol", en de tweede "won" een iPhone 14. Vervolgens presenteerde het programma een pagina met valse getuigenissen van eerdere winnaars (in de vorm van Facebook-achtige commentaren).

Ten tijde van het onderzoek, nadat op de knop "Claim Prize" was gedrukt, werd de zwendel omgeleid naar een pagina van de Chrome Web Store waar de Sport Engine browser hijacker werd gepromoot.

De andere versie presenteerde ook een pop-upvenster waarin de bezoeker werd gefeliciteerd. De tekst daarin bood de gebruiker een kans om een iPhone 14 te winnen als dank voor zijn loyaliteit. De achtergrondpagina bevatte afbeeldingen van geschenkdozen, waarop de gebruiker moest klikken om een prijs te krijgen.

Er zij op gewezen dat de "Apple iPhone 14 Winner"-zwendel verschillende verschijningsvormen kan hebben. Dit soort zwendel leidt gewoonlijk naar phishing-websites die de ingevoerde informatie registreren. Deze sites zijn meestal gericht op inloggegevens, persoonlijk identificeerbare gegevens en/of financiële gegevens (bv. bankrekeninggegevens, kredietkaartnummers, enz.).

Een andere mogelijkheid is dat deze zwendel leidt naar pagina's met een verzoek om betaling voor de levering/vrijgave van prijzen (bv. valse verzend-, opslag-, transactie- of andere kosten). Net als een van de "Apple iPhone 14 Winner"-varianten die we hebben onderzocht, kunnen dergelijke zwendelpraktijken echter ook software of andere inhoud promoten.

Om samen te vatten, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Apple iPhone 14 Winner" - kunnen gebruikers systeem infecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam "Apple iPhone 14 Winner" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Gebruiker heeft een Apple iPhone 14 gewonnen
Verspreide ongewenste software Sport Engine
Gerelateerde domeinen offersites[.]net
Detectienamen (offersites[.]net) Sophos (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (offersites[.]net) 94.237.93.242
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams voorbeelden

We hebben duizenden online scams geanalyseerd; "TESCO Loyalty Program", "T-Mobile Customer Reward Program", "Walmart Loyalty Program", "BLACK WEEK Lottery", en "AMAZON TRIAL" zijn slechts enkele voorbeelden van soortgelijke scams als "Apple iPhone 14 Winner".

Het web staat vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Verschillende oplichtingsmodellen en social engineering technieken worden gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Populaire thema's omvatten (maar zijn niet beperkt tot): klantwaarderingsgeschenken, loterijen, weggeefacties, fout/viruswaarschuwingen, noodzakelijke updates, enz.

Omdat oplichting online zo wijdverbreid is, raden wij ten zeerste aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Scamsites zijn vaak toegankelijk via webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, die ofwel geforceerd worden geopend wanneer men voor het eerst binnenkomt of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bv. klikken op knoppen, links, tekstinvoervelden, advertenties, enz.)

Bovendien bevorderen opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen online oplichting. Het verkeerd spellen van de URL van een website kan ook leiden tot een omleiding naar een zwendelpagina. Adware bevordert ook oplichting, bijvoorbeeld door advertenties weer te geven die deze oplichting ondersteunen of door de webpagina's met deze misleidende inhoud te forceren.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Het is van het grootste belang om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Wij raden u af websites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.) - aangezien deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

Wij raden u aan op URL's te letten en ze met zorg in te voeren. En om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte websites deze leveren (klik dus niet op "Allow", "Allow Notifications", etc.). Weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) of negeer ze helemaal.

Wij adviseren ook alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen en de installatie voorzichtig aan te pakken (bijv. voorwaarden lezen, mogelijke opties verkennen, "aangepaste/geavanceerde" instellingen gebruiken en zich afmelden voor alle aanvullende apps, extensies, hulpprogramma's enz.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het "Apple iPhone 14 Winner" pop-up venster:

Apple iPhone 14


March 20, 2023
Congratulations Apple user!
National Consumer Center would like to thank you for your loyalty.


Spin the wheel to claim your special prize


Good Luck!


[OK]

Screenshot van een andere variant van deze zwendel:

Another variant of the Apple iPhone 14 Winner scam

Tekst in het pop-up venster van deze variant:

Congratulations visitor!


In appreciation of your loyalty, we'd like to offer you an exclusive chance to get a Apple iPhone 14 today - March 2023


All you have to do is choose the correct gift box.
Good Luck!


[OK]

Verschijning van een variant van de "Apple iPhone 14 Winner" pop-up scam (GIF):Appearance of Apple iPhone 14 Winner scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke handelingen, bijv. het bekendmaken van privégegevens, het verrichten van geldelijke transacties, het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, het abonneren op diensten, enz.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van pop-up scams is het genereren van inkomsten. Scammers kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, promotie van inhoud, verspreiding van malware, enz.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op bedrieglijke websites, die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste komen ze binnen via omleidingen veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is in staat om bezochte websites te scannen en bedrieglijke/schadelijke websites te detecteren. Als u een dergelijke webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Apple iPhone 14 Winner pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Apple iPhone 14 Winner" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.