FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat u valt voor oplichting zoals "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway".

Ook bekend als: Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway"?

Na een evaluatie van de website heeft ons team vastgesteld dat deze een misleidende weggeefactie promoot. Oplichters gebruiken vaak websites met misleidende pop-upberichten of vergelijkbare inhoud om bezoekers te verleiden tot het onthullen van gevoelige gegevens, het uitvoeren van financiële transacties of het deelnemen aan andere activiteiten.

Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam

"Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" in detail

Deze weggeefzwendel beweert een massale XRP airdrop te zijn georganiseerd door Ripple Foundation, met Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, genoemd als de organisator. Er wordt gesuggereerd dat deelnemers een deel van 100.000.000 XRP kunnen ontvangen door op een officieel uitziende link op de pagina te klikken.

De zwendel is ontworpen om een gevoel van urgentie en opwinding te creëren, door te impliceren dat deze weggeefactie een speciale viering is en door de gemeenschap te bedanken voor hun steun. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een klassieke weggeefzwendel is.

De link leidt waarschijnlijk naar een frauduleuze website waar slachtoffers gevraagd kan worden om hun persoonlijke gegevens in te voeren, waaronder inloggegevens voor de wallet of zelfs betalingsgegevens, waardoor ze het risico lopen op identiteitsdiefstal, financiële fraude of andere kwaadaardige activiteiten.

In werkelijkheid worden legitieme cryptocurrency weggeefacties meestal uitgevoerd via officiële kanalen en transparant aangekondigd, niet via ongevraagde e-mails of berichten. Gebruikers moeten voorzichtig zijn en vermijden om op verdachte links te klikken of persoonlijke informatie te verstrekken in reactie op dergelijke aanbiedingen.

Overzicht bedreiging:
Naam Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Deelnemers kunnen een aandeel van 100.000.000 XRP ontvangen
Vermomming Legitieme cryptocurrency giveaway
Cybercriminelen Cryptowallet Adres rJ1ZcMbvEatx82j2d3vcvR7HcfLoWAjnu3 (XRP)
Gerelateerd domein ripplex2[.]net
Detectienamen (ripplex2[.]net) ESET (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Deze zwendelpraktijken doen zich vaak voor als legitieme cryptocurrency weggeefacties of promoties, waarbij ze namen van bekende personen en organisaties gebruiken om geloofwaardig over te komen. Ze lokken slachtoffers met beloften van aanzienlijke cryptocurrency beloningen in ruil voor het klikken op links of het verstrekken van persoonlijke informatie.

In werkelijkheid zijn ze erop uit om persoonlijke gegevens, cryptocurrency portemonneegegevens of zelfs geld te stelen van nietsvermoedende slachtoffers. Het is cruciaal om voorzichtig te zijn met ongevraagde aanbiedingen en de legitimiteit van dergelijke promoties te verifiëren via officiële kanalen om te voorkomen dat uw slachtoffer wordt van cryptocurrency weggeefzwendel.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Apple Crypto Giveaway", "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY" en "Bittrex Crypto Giveaway".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers kunnen via verschillende online routes op misleidende webpagina's terechtkomen. Gebruikers kunnen naar dit soort webpagina's worden geleid door bedrieglijke of misleidende online advertenties te bekijken, met name advertenties met verleidelijke claims over moeiteloze verdiensten of gratis beloningen.

Bovendien kunnen gebruikers onbedoeld schadelijke koppelingen openen in e-mails, berichten in sociale media of op gecompromitteerde websites, waardoor ze worden omgeleid naar bedrieglijke sites. Daarnaast kunnen bedrieglijke webpagina's soms verschijnen in de resultaten van zoekmachines, waarbij gebruik wordt gemaakt van populaire zoekopdrachten en trefwoorden om nietsvermoedende gebruikers te lokken.

In sommige gevallen kunnen onbetrouwbare browserextensies, zoals apps die advertenties ondersteunen, browsers dwingen om gebruikers naar bedrieglijke pagina's om te leiden.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Wees voorzichtig bij onverwachte aanbiedingen die te aanlokkelijk lijken, vooral als ze via e-mail of sociale media binnenkomen. Controleer de echtheid van dergelijke aanbiedingen door officiële websites te bezoeken of rechtstreeks contact op te nemen met betrouwbare bronnen in plaats van op de aangeboden links te klikken. Let goed op de URL's van websites, want oplichters gebruiken vaak verkeerd gespelde of dubieuze adressen.

Gebruik gerenommeerde zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo, omdat zij eerder geneigd zijn schadelijke websites uit hun zoekresultaten te weren. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" pop-up scam (GIF):

Het verschijnen van Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam

Tekst in deze scam:

Brad Garlinghouse 100,000,000 #XRP Annual Airdrop!

LIVE
RIPPLE FOUNDATION
HUGE XRP EVENT
LIVE AIRDROP
Brad Garlinghouse

To celebrate our recent legal win against the SEC, we are having a 100,000,000 XRP giveaway. Nothing we do at Ripple would be possible without our community, and this is just a part of our efforts to assert that.

If you want to participate, it is simple to do. Just navigate to the XRP airdrop portal below to learn more:

Click this — official link to get XRP
Note: All persons are able to participate, including those in the United States. The competition will last until the entirety of the 100,000,000 XRP held in the airdrop-funds have been released. If you are late, your XRP will be instantly refunded.

Thanks,

Brad Garlinghouse

Screenshot van een transactie-instructiepagina van de "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" oplichtingswebsite:

Crypto transactie-instructiepagina van de Brad Garlinghouse Crypto Giveaway POP-UP Scam

Tekst gepresenteerd binnenin:

100,000,000 XRP Airdrop
To verify your address, just send from 1,000 to 5,000,000 XRP to the address below and get from 2,000 to 10,000,000 XRP (x2 back!)

rJ1ZcMbvEatx82j2d3vcvR7HcfLoWAjnu3

DESTINATION TAG: 7777777

Click/tap to copy the address!


Waiting for your transaction...

1. To make a transaction, you can use any wallet that supports XRP.

2. For example, to get 10,000 XRP, send 5,000 XRP. You can use any wallet or exchange of choice to send XRP.

3. Once we receive your identifying transaction, we will immediately send the requested amount back to you.

BONUS SYSTEM:
If you send 10,000+ XRP you will get 20,000+ XRP + 25% BONUS
If you send 50,000+ XRP you will get 100,000+ XRP + 35% BONUS
If you send 100,000+ XRP you will get 200,000+ XRP + 50% BONUS

Still waiting for transaction? Click HERE!

Every participant who is late gets their XRP immediately sent back - you won't lose anything.

XRP remaining:

55,371,469 / 100,000,000
Transactions for address: rJ1ZcMbvEatx82j2d3vcvR7HcfLoWAjnu3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is weggeefzwendel?

Bij weggeefzwendel gaat het om bedrieglijke tactieken waarbij fraudeurs mensen valse beloften doen over waardevolle prijzen of beloningen, zoals cryptocurrency, cadeaubonnen of geld.

Wat is het doel van een weggeefzwendel?

Het primaire doel van weggeefzwendel is om mensen financieel te misleiden, persoonlijke informatie te verzamelen, zich te verspreiden naar andere slachtoffers of zelfs malware te verspreiden.

Waarom kom ik valse weggeefacties/websites tegen die zwendelpraktijken uitvoeren?

Fraudeurs adverteren met valse giveaways via verschillende kanalen, waaronder sociale media, onverwachte e-mails, frauduleuze websites, misleidende advertenties, pop-ups en internetfora. Soms gebruiken ze adware of vergelijkbare software om hun frauduleuze plannen te verspreiden.

Beschermt Combo Cleaner me tegen scampagina's?

Combo Cleaner is ontworpen om uitgebreide scans uit te voeren van elke website die u bezoekt, met de mogelijkheid om schadelijke websites te identificeren. Dit omvat websites die zijn ontworpen om oplichting te plegen, en als gevolg daarvan ontvangt u onmiddellijk een waarschuwing en wordt de toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Brad Garlinghouse Crypto Giveaway scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.