FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door sites die beweren dat er een virus is gedetecteerd op uw apparaatToen we een site bin

Ook bekend als: "Virus Has Been Detected On Your Device" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Virus Has Been Detected On Your Device"?

Tijdens het onderzoeken van misleidende websites ontdekten we de "Virus Has Been Detected On Your Device" scam voor technische ondersteuning. Er worden valse beweringen gedaan over infecties op het apparaat van de bezoeker en het feit dat het wordt geblokkeerd vanwege illegale activiteiten. Het doel is om slachtoffers te verleiden om de valse hulplijn te bellen en ze zo te betrekken bij de zwendel.

Virus Has Been Detected On Your Device scam

"Virus Has Been Detected On Your Device" scam overzicht

Toen we een site bezochten die "Virus Has Been Detected On Your Device" promootte, kregen we een pagina te zien die vermomd was als de officiële website van Microsoft. Het schema laadde al snel een valse systeemscan die werd bedekt met pop-upvensters. De bovenste pop-up meldde dat er een virus was aangetroffen op de computer van de bezoeker. Daarom werd de toegang tot het systeem geblokkeerd vanwege de illegale activiteit.

Gedurende de hele zwendel werd de bezoeker aangespoord om de "Microsoft" ondersteuningslijn te bellen. We moeten benadrukken dat dit programma op geen enkele manier verbonden is met de Microsoft Corporation.

Gewoonlijk vragen de oplichters (onder het mom van "ondersteuning", "deskundige technici", enz.) nadat een slachtoffer de nummers heeft gebeld die worden gepromoot door oplichters voor technische ondersteuning, toestemming om op afstand toegang te krijgen tot het "geïnfecteerde" apparaat. Vaak wordt legitieme software zoals AnyDesk, TeamViewer, UltraViewer of andere gebruikt om toegang te krijgen.

Het verloop van de zwendel kan variëren. Onder het mom van het verwijderen van malware of andere beveiligingsdiensten kunnen de cybercriminelen allerlei schade aanrichten. Bijvoorbeeld echte beveiligingsprogramma's uitschakelen of verwijderen, valse antivirussen installeren, gevoelige gegevens extraheren en het apparaat infecteren met echte malware (bijv. trojans, ransomware, enz.).

Interessante informatie omvat meestal persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor accounts (bijv. e-mails, sociale netwerken/media, messengers, streaming, gaming, FTP's, cloudopslag, e-commerce, cryptocurrency-portefeuilles, geld overmaken, online bankieren, etc.), creditcardnummers en andere financiële gegevens.

Criminelen kunnen de informatie verkrijgen door slachtoffers te verleiden deze telefonisch door te geven, door de informatie te typen op een plek waar deze zogenaamd niet zichtbaar is, door de informatie in te voeren op phishingsites of in bestanden, enzovoort. De kwetsbare gegevens kunnen ook worden ontfutseld door malware die informatie steelt.

Bovendien brengen de "diensten" van oplichters hoge kosten met zich mee. Cybercriminelen geven de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden voor het overmaken van geld, zoals digitale valuta, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers of contant geld dat in onschuldig ogende pakketjes is verstopt en wordt verzonden. Bovendien zijn succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit.

Samengevat, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Virus Has Been Detected On Your Device" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als je een bedrieglijke webpagina niet kunt afsluiten, gebruik dan Windows Taakbeheer om het browserproces te beëindigen. Als u de browser opnieuw opent, mag u de vorige browsersessie niet herstellen, want dan wordt de bedrieglijke pagina opnieuw geopend.

Als u uw inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Als u oplichters op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - moet u het eerst loskoppelen van het internet, omdat de criminelen u toestemming misschien niet nodig hebben om weer toegang te krijgen tot de computer. In de tweede plaats verwijdert u de software voor toegang op afstand die de scammers hebben gebruikt. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Overzicht bedreiging:
Naam "Virus Has Been Detected On Your Device" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het apparaat van de bezoeker is geïnfecteerd en geblokkeerd.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-(833)-469-0470
Gerelateerde domeinen adultlogger[.]online
Detectienamen (adultlogger[.]online) CRDF (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (adultlogger[.]online) 104.21.59.106
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben duizenden online scams onderzocht; "!!Rootkit!!! Malware Detected", "Threats Detected:Stuxnet", "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" en "Critical Threat Detected: Adware App" zijn slechts enkele voorbeelden van technische ondersteuningsprogramma's die we onlangs hebben geïnspecteerd.

Het internet staat vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Veel voorkomende oplichtingsmodellen zijn: technische ondersteuning, virus/foutmeldingen, cryptocurrency/prijsuitreikingen, loterijen, enzovoort. Online oplichtingspraktijken kunnen eenvoudig zijn en vol fouten zitten of vakkundig gemaakt en vermomd zijn als inhoud van legitieme entiteiten.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Zwendelpagina's kunnen worden geforceerd geopend op het moment dat een site met malafide advertentienetwerken wordt geopend of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, links, advertenties, enz.) Daarnaast kan het verkeerd spellen van de URL van een website leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina.

Spam browser meldingen en opdringerige advertenties ondersteunen ook online oplichting. Adware promoot deze inhoud ook via weergegeven advertenties of gegenereerde omleidingen.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden u ten zeerste aan om waakzaam te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en schadelijke inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. We raden af om websites te gebruiken die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.) omdat deze sites meestal geld verdienen via malafide advertentienetwerken.

Bovendien raden we aan om goed op URL's te letten en deze met voorzichtigheid in te voeren. Om te voorkomen dat u misleidende browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze meldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan meldingen van dergelijke pagina's (selecteer bijvoorbeeld "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde kanalen. Het is net zo belangrijk om installatieprocessen met zorg te behandelen, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Uitgebreide" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst in de bovenste pop-up "Virus Has Been Detected On Your Device":

Windows Defender Security Center


Virus has been detected on your device
Error Code: WinError.h 6001(0x1770)


Access to this pc has been blocked due to illegal activity
Contact Windows Support: +1-(833)-469-0470


Microsoft [Allow] [Exit]

Weergave van de "Virus Has Been Detected On Your Device" pop-up scam (GIF):

Appearance of Virus Has Been Detected On Your Device scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn in wezen misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om nep-servicelijnen te bellen, geld te sturen, gevoelige informatie vrij te geven, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, software te downloaden/installeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het verkopen of misbruiken van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op bedrieglijke pagina's, die voornamelijk worden geopend via omleidingen die worden gegenereerd door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spammeldingen in de browser, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u de bedrieglijke webpagina niet kunt sluiten, beëindigt u het browserproces met Windows Taakbeheer. En wanneer u de browser opnieuw opent - herstel dan niet de vorige browsersessie, want dan wordt de pagina opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw computer - verbreek dan de verbinding met het internet. Verwijder daarna de programma's voor toegang op afstand die de criminelen hebben gebruikt (bijv. AnyDesk, UltraViewer, TeamViewer, enz.). U moet ook een volledige systeemscan uitvoeren met een antivirusprogramma en alle gedetecteerde bedreigingen verwijderen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-upoplichterij, wat moet ik doen?

Als u uw accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen en scam/malafide websites detecteren. Bovendien kan het alle verdere toegang tot deze sites beperken. Combo Cleaner kan ook computers scannen en praktisch alle bekende malware-infecties verwijderen. Het moet worden benadrukt dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan van groot belang is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Virus Has Been Detected On Your Device technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Virus Has Been Detected On Your Device" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.