FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse berichten als "!!Rootkit!!! Malware Detected"

Ook bekend als: !!Rootkit!! Malware Detected technical support scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "!!Rootkit!! Malware Detected"?

Tijdens ons onderzoek naar verdachte websites en bijbehorende advertenties kwamen we een scam-site voor technische ondersteuning tegen die een bedrieglijk pop-upbericht weergeeft waarin ten onrechte wordt aangegeven dat het Windows-besturingssysteem is geïnfecteerd. Dergelijke pagina's worden meestal gemaakt met kwade bedoelingen, met als doel persoonlijke informatie te verkrijgen, geld te vragen of mogelijk schadelijke software te promoten.

!!Rootkit!! Malware Detected scam

"!!Rootkit!! Malware Detected" scam in detail

Een van de pop-ups die door deze misleidende site wordt weergegeven, beweert dat de Windows-sleutel op de machine van de gebruiker illegaal is. Verder wordt beweerd dat de computer is geïnfecteerd met een Rootkit Malware die verschillende gegevens heeft aangetast, waaronder financiële gegevens, e-mail logins, informatie van sociale netwerken, foto's en documenten.

De waarschuwing stelt dat onmiddellijke actie nodig is om diefstal van wachtwoorden, financiële inloggegevens, persoonlijke bestanden en foto's of documenten te voorkomen. Het dringt er bij de gebruiker op aan om dringend contact op te nemen met de Microsoft Helpline om hulp te krijgen van hun ingenieurs voor het verwijderingsproces via de telefoon.

Een ander vals bericht stelt dat de toegang tot de PC van de gebruiker is uitgeschakeld om veiligheidsredenen. Het vraagt de gebruiker om de Microsoft Helpline te bellen op een specifiek telefoonnummer, +1-833-784-7223.

Dit is een van de technische ondersteuningszwendels waarbij oplichters zich voordoen als legitieme technische ondersteuningsvertegenwoordigers of bedrijven om nietsvermoedende personen te misleiden. Meestal gaat het bij deze zwendel om ongevraagde telefoontjes, valse pop-upberichten of misleidende websites.

De oplichters gebruiken vaak schriktactieken, zoals beweren dat de computer van het slachtoffer geïnfecteerd is met malware of kritieke problemen heeft. Ze proberen slachtoffers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het verlenen van toegang op afstand tot hun apparaten of het doen van betalingen voor onnodige diensten of software.

Twee opvallende voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij gebruikers worden misleid om tools voor beheer op afstand te installeren, zijn UltraViewer-zwendel en TeamViewer-zwendel. Met externe toegang tot computers kunnen scammers verschillende kwaadaardige activiteiten uitvoeren. Ze kunnen mogelijk gevoelige persoonlijke informatie stelen, zoals inloggegevens, financiële gegevens of persoonlijke bestanden.

Daarnaast kunnen scammers de toegang op afstand gebruiken om ongeautoriseerde acties uit te voeren op de gecompromitteerde computer, waaronder het installeren van malware, het kapen van het systeem voor illegale activiteiten of het gebruiken als lanceerplatform voor verdere aanvallen op andere apparaten of netwerken.

Overzicht bedreiging:
Naam !!Rootkit!! Malware Detected technical support scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De computer van de gebruiker is geïnfecteerd
Vermomming Waarschuwing van Microsoft/Windows Defender
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-833-784-7223
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Dergelijke zwendelpraktijken maken meestal gebruik van social engineering-technieken om bij het slachtoffer een gevoel van urgentie of angst op te wekken en hem of haar te dwingen onmiddellijk actie te ondernemen. Oplichters doen zich vaak voor als bekende technologiebedrijven of vertrouwde vertegenwoordigers van de technische ondersteuning om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Meestal gaat het bij technische ondersteuningszwendel om valse telefoonnummers.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Your version of Windows is out of date", "Threats Detected:Stuxnet", en "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend

Gebruikers kunnen via verschillende kanalen in aanraking komen met zwendelpagina's. Een veelvoorkomende manier is het tegenkomen van schadelijke advertenties of pop-ups die gebruikers omleiden naar frauduleuze websites met zwendelberichten. Deze misleidende advertenties en pop-ups kunnen op legitieme websites verschijnen of het gevolg zijn van adware die op het apparaat van de gebruiker is geïnstalleerd.

Gebruikers kunnen ook op bedrieglijke pagina's terechtkomen tijdens het bezoeken van torrentsites, illegale filmstreamingsites en soortgelijke pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Een andere methode is het ontvangen van phishing e-mails die links bevatten die naar bedrieglijke (nep) pagina's leiden.

Deze e-mails doen zich vaak voor als legitieme bronnen, zoals bekende techbedrijven of vertrouwde online verkopers, en maken gebruik van social engineering-tactieken om gebruikers te overtuigen op de verstrekte links te klikken.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Wees voorzichtig met het klikken op links, vooral op links die je ontvangt via ongevraagde e-mails, berichten op sociale media of onbekende websites. Vermijd interactie met pop-upadvertenties die onverwacht verschijnen. Gebruik betrouwbare antivirus- en antimalwaresoftware op uw apparaat en houd deze up-to-date.

Download apps en bestanden van betrouwbare bronnen zoals officiële pagina's en winkels. Ga niet akkoord met meldingen van verdachte websites. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "!!Rootkit!!! Malware Detected" pop-upzwendel (GIF):

De verschijning van !!Rootkit!! Malware Detected scam

Tekst in één van de pop-ups:

Windows_Firewall_Alert !

Microsoft

!!Rootkit!! Malware Detected

Access To This PC Has Been Disabled For Security Reasons.

Call Microsoft Helpline: +1-833-784-7223

Threat_Detected - !!Rootkit!! Malware

App: keylogger.finance.exe

[Quick Support] [Back To Safety]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Een pop-up scam is een misleidende techniek waarbij frauduleuze pop-upvensters op het scherm van een gebruiker verschijnen, meestal tijdens het surfen op het internet. Deze pop-ups bevatten vaak misleidende informatie of valse beweringen met de bedoeling gebruikers te misleiden om bepaalde acties te ondernemen die de scammers ten goede komen.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het uiteindelijke doel van pop-up scams is meestal om gebruikers te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het doen van betalingen, het downloaden van kwaadaardige software of het verlenen van toegang op afstand tot hun apparaten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden vaak verspreid via malafide websites, hoewel gebruikers deze sites meestal niet opzettelijk bezoeken. In plaats daarvan worden ze vaak omgeleid naar deze sites door kwaadaardige toepassingen of bij het openen van websites die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan scans uitvoeren op alle websites die u bezoekt en schadelijke websites identificeren en detecteren, inclusief websites die in verband worden gebracht met pop-up scams. Combo Cleaner geeft een waarschuwing en beperkt de toegang als een dergelijke site wordt gedetecteerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
!!Rootkit!! Malware Detected technical support scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van !!Rootkit!! Malware Detected technical support scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.