FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen sites waarop staat "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated".

Ook bekend als: "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated"?

Ons onderzoeksteam ontdekte de "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" technische ondersteuningszwendel tijdens het onderzoeken van malafide sites. De zwendel maakt valse beweringen over een illegale Windows-versie en systeeminfecties. Deze technische ondersteuningszwendel is bedoeld om gebruikers te verleiden de aangeboden hulplijn te bellen en hen te verstrikken in een uitgebreid oplichtingsplan.

Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated scam

"Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" scam overzicht

Deze zwendel is vermomd als een waarschuwing van de Microsoft Defender Antivirus. Het bestaat uit meerdere pop-upvensters die worden voorgesteld als beveiligingssoftware-interface/systeemscan en bedreigingswaarschuwingen.

De bovenste pop-up meldt dat de Windows-sleutel (licentie) van de gebruiker ongeldig is en lijkt te zijn nagemaakt. Het beweert ook een banktrojan op het systeem te hebben ontdekt - vandaar dat alle bestanden en accounts permanent kunnen worden geblokkeerd. Gedurende het hele schema wordt de gebruiker aangespoord om het opgegeven telefoonnummer van "Microsoft Support" te bellen.

Het moet worden benadrukt dat al deze beweringen vals zijn, en ze zijn op geen enkele manier geassocieerd met de werkelijke Microsoft Corporation.

De technische ondersteuningszwendel wordt gestart nadat het slachtoffer de valse hulplijn belt. Gewoonlijk wordt de gebruiker verzocht de oplichter (die beweert "Microsoft Support", "deskundige technicus", enz. te zijn) toegang te verlenen tot zijn computer op afstand. In de meeste gevallen wordt de verbinding tot stand gebracht met behulp van legitieme software voor toegang op afstand (bv. TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk, enz.).

Hoe de zwendel vanaf dat punt werkt, kan variëren. Tijdens de verbinding gaat de cybercrimineel door met de schijn van het bieden van technische ondersteuning, zoals het verwijderen van bedreigingen, het installeren van beveiligingsprogramma's, het aanbieden van beschermingsdiensten, enz.

De valse "technicus" kan echter tijdens de verbinding allerlei schade aanrichten, bv. echte beveiligingsprogramma's uitschakelen/verwijderen, valse antivirussen installeren, gegevens stelen, het systeem infecteren met echte malware (trojans, ransomware, cryptominers, enz.), enz.

Oplichters kunnen informatie verkrijgen door slachtoffers te misleiden door deze vrij te geven of in te typen op een plaats waar deze zogenaamd niet kan worden gezien. Ook phishing-websites/bestanden of malware voor het stelen van gegevens kunnen voor dit doel worden gebruikt.

De betrokken gegevens kunnen onder meer persoonlijk identificeerbare gegevens omvatten (bv. namen, beroepen, adressen, enz.), gebruikersnamen/wachtwoorden (bv. e-mails, sociale netwerken/media, onlinebankieren, e-handel, digitale wallets, enz.

Bovendien zijn de "diensten" van oplichters vaak zeer duur. Cybercriminelen geven de voorkeur aan moeilijk te traceren betalingsmethoden zoals cryptocurrencies, cadeaukaarten, voorafbetaalde vouchers of contant geld dat in onschuldig ogende pakjes is verstopt en verzonden. Door dergelijke technieken te gebruiken, kunnen scammers de kans op vervolging verkleinen en voorkomen dat slachtoffers hun geld terugkrijgen. Het is relevant te vermelden dat succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit zijn.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een zwendelpagina te sluiten, beëindig dan het proces van de browser met behulp van Windows Taakbeheer. Herstel echter niet de vorige browsersessie wanneer u de browser opnieuw opent, want dan wordt de bedrieglijke site opnieuw geopend.

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - koppel het dan onmiddellijk los van het internet. Verwijder daarna het programma voor toegang op afstand dat de oplichters hebben gebruikt, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u denkt dat uw accounts gevaar lopen - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde inhoud en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als uw andere privégegevens in gevaar zijn (bijvoorbeeld identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Windows kan illegaal zijn en het systeem is geïnfecteerd.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer (833)622 2535
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

"Critical Threat Detected: Adware App", "Admittance To This PC Has Been Hindered", en "Windows Firewall Protection Alert" zijn slechts een paar voorbeelden van technische ondersteuningszwendel die we onlangs hebben onderzocht.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Er worden verschillende zwendelmodellen gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken, bijvoorbeeld nep: fouten, systeeminfecties, software-updates, enquêtes, loterijen, weggeefacties, productpromoties, enz.

Omdat online scams zo wijdverbreid zijn en zo overtuigend kunnen zijn, raden wij u ten zeerste aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een scam website geopend?

Scamsites zijn vaak toegankelijk via webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. De eerste kunnen worden geforceerd geopend onmiddellijk na binnenkomst of bij interactie met gehoste inhoud (bv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, links, advertenties, enz.) Bovendien kan het verkeerd spellen van de URL van een website leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke pagina.

Ook spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties bevorderen onlinezwendel. Spam e-mails/berichten worden ook gebruikt om deze inhoud te onderschrijven. Op het systeem geïnstalleerde adware kan schema-promoterende advertenties weergeven of geforceerd webpagina's openen die zwendel hosten.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Wij raden u ten zeerste aan waakzaam te zijn tijdens het surfen, aangezien valse en schadelijke online-inhoud meestal legitiem en ongevaarlijk lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare webpagina's (bijv. scam-promotie, gokken, pornografie, adult dating, enz.)

Wij raden het gebruik af van sites die illegale software/media of andere verdachte diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.) - aangezien deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Een andere aanbeveling is om altijd aandacht te besteden aan URL's en ze met zorg in te voeren.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - schakel dubieuze websites niet in om ze te leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) In plaats daarvan negeert of weigert u verzoeken om meldingen van dergelijke pagina's (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Wij adviseren ook alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen en installatieprocessen voorzichtig te behandelen (bijv. voorwaarden lezen, "aangepaste/geavanceerde" instellingen gebruiken, aanvullende apps en extensies uitschakelen, enz.

Wij moeten benadrukken dat een betrouwbare antivirus geïnstalleerd en bijgehouden essentieel is voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" pop-up:

Windows Defender - System Warning


Windows key code is not valid and seems pirated.


Threat-Detected : Banking Trojan


All Files and Online Accounts may be banned permanently.


Microsoft Support: (833)622 2535 (Toll-Free)


Error Code : 0x80070426
[GET HELP] [DISMISS]

Weergave van de "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" pop-up scam (GIF):

Appearance of Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot bepaalde handelingen, bv. het bellen van valse supportlijnen, de scammers toegang geven tot apparaten op afstand, geldtransacties uitvoeren, privégegevens vrijgeven, software downloaden/installeren, producten kopen, zich abonneren op diensten, enz.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-upzwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen maken vooral winst door geld te verkrijgen via misleiding, gevoelige gegevens te verkopen of te misbruiken, inhoud te promoten (bv. websites, software, producten, diensten, enz.) en malware te verspreiden.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op bedrieglijke webpagina's die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste gebruikers komen ze binnen via doorverwijzingen veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een zwendelpagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een zwendelpagina niet kunt sluiten, beëindigt u het proces van de browser met behulp van Windows Taakbeheer. Houd er echter rekening mee dat de pagina opnieuw wordt geopend als de vorige browsersessie wordt hersteld. Daarom, wanneer u de browser opnieuw opent - herstel de sessie niet.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw apparaat, koppel het dan onmiddellijk los van het internet. Verwijder vervolgens de software voor toegang op afstand die de oplichters hebben gebruikt (bijv. UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.). En voer vervolgens een volledige systeemscan uit met een anti-virus; verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan het wachtwoord van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. Als de vrijgegeven informatie van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Het kan bezochte websites scannen op misleidende/misleidende inhoud. Bovendien kan het alle verdere toegang tot dergelijke websites beperken. Combo Cleaner kan ook systemen scannen en praktisch alle bekende malware-infecties verwijderen. Merk op dat het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is - aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.