FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals "Critical Threat Detected: Adware App"

Ook bekend als: Critical Threat Detected: Adware App technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Critical Threat Detected: Adware App"?

Bij het onderzoeken van deze scam ontdekte ons team dat het gaat om een scam met technische ondersteuning door een misleidende website die is ontworpen om nietsvermoedende bezoekers te verleiden tot het bellen van een vals nummer (contact opnemen met oplichters). Deze zwendelpagina toont meerdere valse berichten waarin bezoekers worden aangespoord onmiddellijk actie te ondernemen. Gewoonlijk komen gebruikers per ongeluk op dergelijke sites terecht.

Critical Threat Detected: Adware App scam

"Critical Threat Detected: Adware App" technische ondersteuning scam in detail

Dit misleidende bericht lijkt een valse "Windows Defender"-waarschuwing te zijn waarin staat dat er een kritieke bedreiging is gedetecteerd op een computer, met name een "Adware App". Het bericht impliceert dat de toegang tot de computer om veiligheidsredenen is geblokkeerd en spoort gebruikers aan onmiddellijk contact op te nemen met "support" om het probleem op te lossen.

Het bericht geeft een telefoonnummer (+1-855-339-4500) voor de "Windows Helpline" en "Windows Support" die gebruikers kunnen bellen. Dit is echter een zwendel die is ontworpen om gebruikers ertoe te verleiden contact op te nemen met een nep-ondersteuningscentrum waar hen wordt gevraagd geld te betalen voor nepdiensten, gevoelige informatie te verstrekken of toegang te verlenen tot hun computers.

Het uiteindelijke doel van technische ondersteuningszwendel zoals deze is het stelen van persoonlijke informatie (bijv. creditcardgegevens, identiteitskaartgegevens of inloggegevens) of geld van de slachtoffers. Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij oplichters gebruikers willen verleiden tot het verlenen van toegang op afstand tot computers zijn TeamViewer-zwendel en UltraViewer-zwendel.

Overzicht bedreiging:
Naam Critical Threat Detected: Adware App technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Kritieke dreiging gedetecteerd
Vermomming Waarschuwing van Windows Defender
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-855-339-4500
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Zwendelpraktijken voor technische ondersteuning gebruiken meestal schriktactieken om een gevoel van urgentie te creëren. Ze tonen valse foutmeldingen, pop-ups of waarschuwingen waardoor het lijkt alsof het apparaat van het slachtoffer is geïnfecteerd of aangetast. Vaak beweren ze dat ze gelieerd zijn aan bekende bedrijven, zoals Microsoft of Apple, om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Het doel van deze zwendel is het slachtoffer ertoe aan te zetten te betalen voor onnodige diensten of software, gevoelige informatie of toegang op afstand tot een computer te verstrekken of malware te downloaden. Voorbeelden van dergelijke zwendel zijn "Admittance To This PC Has Been Hindered", "Windows Firewall Protection Alert", en "Your Windows Got Corrupted Due To Virus".

Hoe heb ik een scam website geopend

Gebruikers kunnen worden misleid om valse websites voor technische ondersteuning te bezoeken via phishing-e-mails of berichten op sociale media die misleidende links bevatten. In andere gevallen kan malware de webbrowser van een gebruiker kapen en hem omleiden naar valse sites voor technische ondersteuning of pop-upberichten genereren die legitieme waarschuwingen voor technische ondersteuning nabootsen.

Bovendien kunnen onveilige websites ook links of pop-ups bevatten die gebruikers naar oplichtingssites voor technische ondersteuning leiden. Gewoonlijk komen gebruikers zonder het te willen op deze zwendelwebsites terecht.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelpagina's?

Om veilig te kunnen surfen op het internet is het belangrijk te beseffen dat schadelijke inhoud veilig en legitiem kan lijken. Illegale filmstreamingsites, torrentpagina's en andere soortgelijke websites moeten worden vermeden. Het is ook raadzaam om advertenties op verdachte sites niet te vertrouwen of meldingen van dergelijke websites in te schakelen.

Bovendien is het aanbevolen om alleen apps te downloaden van geverifieerde winkels en officiële websites om hun veiligheid te garanderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Critical Threat Detected: Adware App" pop-up scam (GIF):

Appearance of Critical Threat Detected: Adware App scam

Tekst in een misleidend bericht van deze zwendel:

Windows Defender - System Warning

Critical Threat Detected: Adware App

Access to this computer has been blocked for security reasons.

Important: Please contact support immediately to resolve this issue.

Windows Helpline: +1-855-339-4500 (Toll-Free)

Windows Support

[GET HELP] [DISMISS]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-upzwendel is een vorm van internetmisleiding waarbij frauduleuze pop-upvensters op het scherm van een gebruiker worden weergegeven tijdens zijn surfactiviteit. Deze pop-ups zijn zo gemaakt dat ze lijken op authentieke meldingen of foutmeldingen van het apparaat van de gebruiker of van een betrouwbare website.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Meestal worden deze frauduleuze activiteiten gebruikt met het doel gebruikers te misleiden om geld uit te geven voor onnodige diensten, ongeoorloofde toegang tot hun computers te verlenen of gevoelige informatie te verstrekken.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Gebruikers komen meestal valse pop-ups tegen op verschillende manieren, zoals het klikken op dubieuze advertenties, het bezoeken van onbetrouwbare websites, het installeren van schadelijke toepassingen of soortgelijke activiteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is bedoeld om alle websites die u bezoekt te scannen, zelfs die met schadelijke inhoud, zoals sites met pop-upoplichting. Wanneer een dergelijke site wordt gedetecteerd, wordt een waarschuwing gegeven en wordt de toegang tot de site beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Critical Threat Detected: Adware App technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Critical Threat Detected: Adware App technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.