FacebookTwitterLinkedIn

Hoe scams zoals "Threats Detected:Stuxnet" herkennen

Ook bekend als: Threats Detected:Stuxnet technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Threats Detected:Stuxnet"?

Na onderzoek hebben we vastgesteld dat het gaat om een zwendel met technische ondersteuning, bedoeld om gebruikers te laten geloven dat hun apparaat een kritiek probleem heeft dat onmiddellijke aandacht vereist. Deze zwendel bestaat uit een pop-upbericht dat gebruikers waarschuwt voor een probleem, gevolgd door een verzoek om "Windows Support" te bellen voor hulp.

Threats Detected:Stuxnet scam

"Threats Detected:Stuxnet" scam in detail

De pop-up van de oplichtingspagina voor technische ondersteuning lijkt afkomstig te zijn van Windows Defender Security Center en beweert dat een kwaadaardig programma met de naam "Ads.financetrack(07).dll" is ontdekt op de computer van de gebruiker, samen met het beruchte Stuxnet-virus.

De pop-up stelt vervolgens dat de toegang tot de computer is geblokkeerd om veiligheidsredenen en dringt er bij de gebruiker op aan om contact op te nemen met een zogenaamd "Windows Support" team op +1-888-860-0130 voor hulp. Dit is echter een nep pop-up ontworpen om gebruikers te misleiden om het vermelde nummer te bellen en te betalen voor onnodige en nep technische ondersteuning diensten.

Het is belangrijk om op uw hoede te zijn voor ongevraagde berichten en de legitimiteit van verzoeken om technische ondersteuning te verifiëren voordat u toegang verleent of betaalt. Legitieme bedrijven vragen nooit om betaling of toegang zonder de juiste verificatie en communicatie.

Het is ook belangrijk op te merken dat sommige technische ondersteuningszwendel kan worden gebruikt om op afstand toegang tot computers te krijgen. Oplichters kunnen toegang vragen tot de computer van een slachtoffer om het vermeende probleem op te lossen, maar in werkelijkheid gebruiken ze de toegang om gevoelige informatie te stelen of malware te installeren. Voorbeelden van dergelijke zwendel zijn TeamViewer en UltraViewer.

Overzicht bedreiging:
Naam Threats Detected:Stuxnet technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Een computer is geïnfecteerd/bedreigingen zijn gedetecteerd
Vermomming Legitieme waarschuwing van Windows Defender Beveiligingscentrum
Technische ondersteuning scam telefoonnummer +1-888-860-0130
Gerelateerd domein d1d2hc98w[.]sbs
Detectienamen (d1d2hc98w[.]sbs) Google Safebrowsing (Phishing), Seclookup (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Het belangrijkste doel van alle oplichting met technische ondersteuning is het slachtoffer te laten geloven dat zijn computer een probleem heeft of geïnfecteerd is met malware. De oplichters overtuigen het slachtoffer vervolgens om te betalen voor onnodige of valse technische ondersteuning, vaak met toegang op afstand tot de computer van het slachtoffer.

De zwendel gebruikt meestal schriktactieken, zoals het weergeven van valse foutmeldingen of pop-ups, en kan social engineering-technieken gebruiken om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. In het algemeen is technische ondersteuningszwendel erop gericht het gebrek aan technische kennis en de angst van het slachtoffer voor computerproblemen uit te buiten om winst te maken.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated", "Critical Threat Detected: Adware App", en "Admittance To This PC Has Been Hindered".

Hoe heb ik een scam website geopend?

Gebruikers kunnen op verschillende manieren op scampagina's voor technische ondersteuning terechtkomen. Een veel voorkomende methode is via kwaadaardige advertenties of pop-ups die gebruikers omleiden naar valse websites die het zwendelbericht weergeven. Deze advertenties en pop-ups kunnen worden weergegeven op legitieme websites of door adware die op het apparaat van de gebruiker is geïnstalleerd.

Een andere methode zijn phishing e-mails met links naar valse technische ondersteuningspagina's. Deze e-mails kunnen afkomstig lijken te zijn van een legitieme bron, zoals een bekend techbedrijf of een online retailer, en ze kunnen social engineering-tactieken gebruiken om gebruikers ervan te overtuigen op de link te klikken.

In sommige gevallen zoeken gebruikers met opzet online naar technische ondersteuning en klikken ze per ongeluk op een link naar een valse website die legitieme ondersteuning lijkt te bieden.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelpagina's?

Klik niet op verdachte links of download geen bestanden en programma's van onbekende bronnen. Vermijd het klikken op pop-up advertenties of het sluiten ervan met de "X" knop, wat kan leiden tot onbedoeld klikken. Installeer gerenommeerde antivirussoftware en houd deze up-to-date om schadelijke websites te detecteren en te blokkeren.

Sta niet toe dat louche websites meldingen sturen. Verwijder reclame-ondersteunde apps van uw computer. Wees voorzichtig met onverwachte e-mails met verdachte links (of bijlagen). Download software van officiële pagina's en winkels. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Threats Detected:Stuxnet" pop-up scam (GIF):

Appearance of Threats Detected:Stuxnet scam

Tekst in één van de pop-ups:

Windows Defender Security Center

App: Ads.financetrack(07).dll
Threats Detected:Stuxnet. Unknown Error code: #0x6D9

Access to this PC has been blocked for security reasons.

Contact Windows Suport: +1-888-860-0130 (Security Support)

Windows Support [Deny] [Allow]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-up scam?

Een pop-upzwendel is een vorm van online fraude waarbij een vals pop-upbericht wordt weergegeven op het computerscherm van het slachtoffer, meestal tijdens het surfen op internet. Het bericht is ontworpen om eruit te zien als een officiële waarschuwing van een gerenommeerd bedrijf, zoals een softwareleverancier of beveiligingsprovider.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van een pop-upzwendel is om gebruikers te verleiden tot een bepaalde actie, zoals het bellen van een nepnummer voor technische ondersteuning of het installeren van schadelijke software.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

U kunt valse pop-ups tegenkomen als gevolg van het bezoeken van schadelijke websites, het downloaden van geïnfecteerde software of browserextensies, of als u wordt omgeleid van legitieme websites naar frauduleuze websites.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is geprogrammeerd om elke website die u bezoekt te scannen en kan schadelijke sites detecteren, waaronder sites die zijn ontworpen voor pop-upoplichting. Als u een dergelijke site tegenkomt, zal Combo Cleaner u onmiddellijk waarschuwen en de toegang blokkeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Threats Detected:Stuxnet technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Threats Detected:Stuxnet technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.